Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Tikakukac #118 üzenetére
Hat a nok most nem pontozott hatranyos helyzetuek... talan a kismamak remlik, de eygelore nekem mar a gyerekeknek meg messze van az egyetemi felveteli, ugyhgoy nem vagyok kepben.
Nem mondtam, hogy az vegezze el, akinek nem megy. De aki korabban nem gyakorolt, de az egyetemen hajlando behozni, miert ne? Szinte biztos, hogy nem minden tantargyban lesz elonyod a multadbol. Egyebkent kimondottan informatikai kepzesben (mert en meg azt ismerem) az elmeleti alapok nelkul kodirasi multtal rendelkezo hallgatok egy resze, aki azt hiszi o mar a tanart is lemossa, siman kerulhet olyan szituba, hogy a kettesert kell kuzdenie. Persze lesz olyan is, aki nagy meloval atallitja magat az uj modira, es velhetoen egyszerubb helyzetben van, mint aki az alapokat is most kell felfogja, de nem egetvero igy mar a kulonbseg. (Voltam egy felevig gyakveze az algoritmusok tantargynak, na meg kolesztarsak, haverok...) -
axioma
veterán
válasz
Tikakukac #114 üzenetére
1. Kompenzalas onmagaban szerintem nem jelenti azt, hogy milyen temakorben. Es itt most marketingrol, tajekoztatasrol van szo. Akkor most ujra: ne kapjon plusz pontot, mondvan hatranyos helyzetu. De ugyanannyi eselyt igen. Es ennek modja peldaul, hogy tajekoztassuk a masik felet, hogy az eloitelete adott esetekre (muszaki palyara jelentkezo no) nem alkalmazhato, tenyleg a szakmat nezze csak.
2. OK, igazad van, a hulye noket is szamoljuk bele a megitelesbe. -
axioma
veterán
válasz
Tikakukac #102 üzenetére
1. Ki mondta, hogy a tulkompenzalas arrol szol, hogy elonyt adjunk a lanyoknak? A marketingre gondoltam, minthogy a felhozott peldak is azok voltak (maga a rendezveny, a szinesboruek az amcsi filmekben...). Igy ertettem, hogy kell tulozni, nem ugy, hogy noknek 3 ponttal kevesebb is eleg felvetelin. Ebben megegyezhetunk? Egyebkent ha figyeltel, azzal nyitottam itt a topikban, hogy ugyan mar ha dolgozom, akkor ne nezzek, hogy no vagyok, csak hogy ember, informatikus. Szoval nem szeretnek semmi elonyt magamnak, magunknak, csak hatranyt sem.
2. A tusko ferfiak kifejezest kiragadtad. Azok a tusko ferfiak, aki szerint a nok masra nem jok, mint fo"zni, gyereket csinalni, na meg persze szexrabszolganak. Nem minden ferfi tusko, de aki igy all a nokhoz, az az. Ebben egyetertunk? Es amig ilyenek vannak, az atlagba beleszamolnak, addig nem lesz soha a helyen a nok atlagos megitelese...
3. Tobb muszaknyi melo vs. vedett nok temaban ajanlanam, elobb nezz szet a kornyezetedben. Az a 7 meter fal konnyen lesz vedelmezobol borton, es nem tul nagy %-ban vannak azok a csaladok ott, ahol szukseg van 2 keresetre es van munkalehetoseg is, ahol apuka dolgozik kettot, anyuka meg semmit. De EZ tenyleg nagyon off, mert mar nincs szo benne az informatikus nokrol, akik konkretan ugye dolgozni akarnanak, informatikaban, nem pedig otthon ulni. -
kisfurko
senior tag
válasz
Tikakukac #55 üzenetére
Igen, de nem mindegy, hogy valaki a vértől, béltől undorodik, vagy az emberekkel való kommunikációtól. Első esetben simán lehet pszichiáter az illető, vagy háziorvos, belgyógyász, vagy patológus stb. Második esetben lehet patológus, labororvos stb. Aki egyiket se bírja, nyílván nem való oda. Azonban a közember azt hajtogatja, mint te, emiatt véres-béles kizárja, és pszichológus lesz, mondjuk, az antiszociális meg mérnök
-
kisfurko
senior tag
válasz
Tikakukac #50 üzenetére
Tök egyszerű. Bírod, ha naponta x száz embernek a kínját kell hallgatni és élvezed, ha takonygombóc emberekkel kell beszélgetni?
De ez megint a dolgok nem ismerete. Pl. egy patológus nem ezt csinálja, a labororvosok sem, sebészek se feltétlenül stb. Látod, rossz a tájékoztatás, valószínűleg így zárják ki a nők is a mérnöki tudományokat.
A gond ott van, hogy az embereket szűrni kell, ahhoz meg direktbe kell tenni a karót a valagba.
Ez a másik problémám a magyar oktatással. Semmivel sem eredményesebb, mint a fejlettebb országokban, de legalább frusztráltabban jössz ki belőle. Remek. Én iszonyatosan megbántam, hogy annak idején bedőltem a "magyar oktatás jó színvonalú" dumának, és nem mentem külföldre. -
kisfurko
senior tag
válasz
Tikakukac #43 üzenetére
Nem kell elmagyaráznod nekem, jómagam mérnök volnék, feleségem orvos
Szerinted mi az izgalmasabb az immunológiában, mint az algoritmuselméletben? Mi az izgalmasabb a biokémiában, mint az elektronikában?
A mérnökök túlnyomó része valami rendszert tervez illetve üzemeltet. Az orvosok meg "üzemeltetik a betegeket". Hol a különbség? Miben másabb a munka?
Hogy tudja kijelenteni valaki, hogy valami nem érdekli, amikor nem is ismeri? Szerinted eleget lehet hallani felsőoktatás előtt, hogy melyik szakma miről szól? Én, például baromira nem olyannak képzeltem el a mérnök-informatikus képzést, mint amit aztán kaptam (nem is tetszett). Nem lehet, hogy a béna tájékoztatás is tehet ezekről az arányokról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- MotoGP & WSBK
- Autós topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest