- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Keeperv85 #140 üzenetére
Kód, és rendszerhívás nem azonos. Fut egy Totál Kommander pl a wine-n. Ez a procin történik, de amikor egy windózos komponenst akar meghívni (pl. ablakot tenni a képernyőre), akkor azt a wine elkapja, és átadja a Linux ablakkezelőnek, hogy akkor oda egy ablak.
@hallador :
Csak a dogmatikában meglévő ellentmondásra akartam a figyelmet felhívni@ivana : Nem feltétlen, pl. egy laptopon nem nagyon cserélődik a hardver, arra én is alkottam saját kernelt, hogy esetleg az öreg P3-as lapos gyorsabb legyen (nem lett, mert béna voltsam)
Ment bele a kernelbe az i440bx winyóvezérlő modulja, az tuti marad. Pentium III optimalizáció lett rajta, mert úgysem fog cserélődni a proci, stb.
Viszont egy rakás USB eszköz moduljait odafordítottam mellé, mert ugye pl. pendrive-okat, ilyesmit csak használ rajta az ember, ahhoz kell driver. -
-
-
válasz
#32839680 #121 üzenetére
Mondjuk én még mindig frászban vagyok egy DOS-nál bonyolultabb dolog alóli BIOS frissítéskor. (Linux kilőve, mert az alól alapból sem nagyon lehet desktop gépeken.)
@Sh4d0w : Nana, már amelyik cuccon. Pár éve sem tudtak ilyeneket a lapok. Max. FAT32-re formázott pendrive-ról bootolva.
-
-
válasz
hallador #109 üzenetére
Néhai szakdogám kapcsán elgondolkodtam.
MS -> moduláris kernel (NT). Moduláris, mert... mert csak a MS hackeli? Hogy modulok vannak-e benne, azt nem tudom, mert azt se tudom, hol van a winnyózban.
Linux kernel : Monolit kernel, mert... mert pont vannak kernelmodulok benne?Mondjuk driver hiány esetén windóz alatt a gyártót szokás szidni, Linuxon meg asz oprendszert, valamiért.
-
Na igen, a cucc értékét nem az határozza meg, hogy milyen adathordozót használsz benne
Rakárs reflow kemencében is használatosak még P1-esek
Az Ubi letörlését meg ne nagyon reklámozd, meg ne csodálkozz, ha letúrja a loadert, ha csak letolod róla a partíciót
Tehát ott is te szopattad be magad azzal, hogy ész nélkül töröltél.
-
-
válasz
Stauffenberg #99 üzenetére
+1
Mindenkinek ajánlom elolvasásra (bár az már nem trendi) az "Egyszer egy szép napon" és a Fahrenheit 451 -et. Nem is olyan távoli jövőképek ezek már."biztonságos internet használat alapjait sem kell elsajátítani. "
Csak a hírekben szörnyülködni a bulvárosan előadott nagy csalások miatt -
-
Azám, csak ha kicsit körbenézel, pl. egy autó vezetéséhez (elméletben) tisztában kell lenni annak nagyjábóli működésével, stb. Egy számítüógép esetében azt hinni, hogy a használatához nem kell semmilyen ismeret, az ilyesmi max. a marketingesek képzeletében létezik. Gyak. manapság minden, faéknél bonyolultabb dologesetén el lehet felejteni azt, hogy out of the box menni fog, legalábbis ki kell tapasztalni a dolgok működését.
Intelligens ember, ha valamit használnia kell, akkor azt legalább annyira igyekszik megismerni, hogy könnyen tudja használni (akár egy autót pl. - érdekes, új autó esetén nem szokás rinyálni, hogy máhol van a klíma kapcsolója, azt valamiért képesek megszokni az emberek). Itt ez most nem Linux kérdés, mert minden oprendszer, és eszköz esetén előjön az a probléma, hogy a user egyszerűen szarik mindenre, nem olvassa el a hibaüzenetet, nem nézi a képernyőt... Érted, a munkám egy jó része abból áll, hogy az Outlook "megtelt a mailbox" üzeneteit értetem meg a userekkel, a másik felének meg elolvasom a hibaüzenetet, vagy elmagyarázom neki, hogy ha kapott egy levelet, hogy változtasson jelszót, akkor változtasson jelszót. (De persze a rendszergazda a nagyképű, mert tud olvasni
) Nem azért, mert amúgy hülyék, hanem mert sz@rnak rá. Én sem vagyok egy okos gyerek, de ha nekem mondanak valamit, megpróbálom értelmezni. Ők, akik sokkal okosabbak, nem próbálják meg. Pl. a nálam kétszer többet kereső HR-essel folytatott telefonbeszélgetések során majdnem mindent többször el kell mondanom, hogy egyáltalán eljusson a tudatáig.
Amúgy ez a "minden legyen minél egyszerűbb" dolog sem jó, ha túlzásba viszik. Főleg nem a MS által követett út, amikor a 20 éves megoldásokat igyekszenek elkendőzni, de nem nagyon sikerül.
-
-
Na, új rész
Jó lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest