- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
sing1ep1ayer #64 üzenetére
? nem egy kínai androidos karóra telefon van a piacon. [link]
Nagyoknak nagyok, hiszen a kijelzőik is azok. Butáknak nem azok, hiszen "teljesértékű" okostelefonok.
A szépség szubjektív, ez nem is néz ki rosszul......de legalább pár furcsa hozzászólás-váltás után rájöttél, a kiegészítőnek szánt okosórák nem a te világod...
-
mrlujoak
veterán
válasz
sing1ep1ayer #62 üzenetére
...most mit
hisztizelvered a fejed a falba?!Ezt kérdezted "hitetlenkedve":
" Ezen felül mi történne, ha lemerül a telefon? Akkor az óra sem jó semmire?"
Megkaptad a választ. De, jó. Az óra ellátja óra funkcióját ilyen esetben is.
"Telefon nélkül is képes legyen például zenét lejátszani, képeket megjeleníteni és készíteni, számológépként működni és olyan androidos alkalmazásokat futtatni, amelyekhez elég nagy a képfelbontása. "
Neked nem okosóra, hanem egy multimédia lejátszó kell, vagy már a piacon régóta fellelhető karóratelefon.
-
mrlujoak
veterán
válasz
sing1ep1ayer #49 üzenetére
Ajánlom a figyelmedbe eme hozzászólásom, ami a fogyasztást illeti. (#36) mrlujoak
Ami pedig a telefon lemerülését illeti:
Csak neked, csak most kipróbáltam, ha kikapcsolom a telefonom (lemerülést imitálva) akkor a SmartWatch-em óraként tovább funkcionál. Jelzi a bal felső sarokban az óralap megjelenítésekor, hogy nincs kapcsolat, de az órát tovább számolja.
Ergo félelmed alaptalan, ha lemerül a kapcsolódott okostelefon, az okosóra attól még a fő funkcióját ellátja.
(#52) Duliee:
Tulajdonképp a Sony mindhárom generációs okosórájában "gyenge" hardver van. Kapcsolódás után, ha elveszik a telefon az éterből, az óra funkció tovább működik.
(a többinek meg ugye nem sok értelme lenne, hogy működjön, ha nincs a telefon... Gondolok itt a számkijelzésre, hívóazonosításra, vagy teszem azt az smsjelzésre...) -
mrlujoak
veterán
válasz
kakuk.tamas #44 üzenetére
Ezért a posztért kár volt.
Már többen is jeleztük, hogy igen, a kép illusztráció (ez a MA hibája, hogy nincs a kép alatt), ráadásul már a készülék típusa is szerepel a hozzászólások közt.
Ne csak azt a hsz-t lásd, ami rosszul értelmezi a képet...
-
mrlujoak
veterán
válasz
Lionking01 #34 üzenetére
"A folyamatos bluetooth kapcsolat elég sokat fog fogyasztani a telefon akkumulátorából."
Szerencsére nem.
LiveView-m is és SmartWatch-em is van/volt, és kellemesen csalódtam. A telefon akkumulátorát olyannyira nem terheli meg, hogy lényegében mindegy, aktív-e az óra, vagy nem.
Sőt, az Xperián a bekapcsolt BT jel is szürke (olyan mint amikor a bekapcsolt BT mellett nincs csatlakoztatott BT kiegészítő), holott aktív a kapcsolat az órával.
Csak akkor világosodik ki, amikor a headsetet is hozzákapcsolom.Alapesetben (ha csak az órát csatolom a telefonhoz) még az akkumulátor üzemidős statisztikánál sem kerül kijelzésre a BT, mint fogyasztó, olyan csekély mennyiséget fogyaszt ilyenkor.
A későbbiekben pedig az egyre jobb fogyasztási normákkal bíró, új BT szabványos eszközök megjelenése és elterjedése pedig végképp elhessegeti a gondolatát ennek.
-
mrlujoak
veterán
válasz
Lionking01 #29 üzenetére
" Óra,
Naptár bejegyzések megtekintése
E-mail és SMS elolvasása (esetleg más, pl. facebook, de csak üzenetek, nem az egész facebook)
Aktuális időjárás, és előrejelzés
Telefonkönyv
MP3 lejátszás vezérlése
Telefonálás, telefon funkciók
Fénykép készítése
Hangrögzítés
nagyjából ennyi."Ezek közül lényegében az összeset megkapod, egy 26E forintos SmartWatch modelltől.
Telefonálás: tudsz hívást indítani, fogadni, azt headsetre, vagy kihangosítóra küldeni.
Fényképet is tudsz készíteni, mégpedig úgy, hogy a fotót maga az okostelefon lövi, az óra amolyan távirányító...Hangrögzítés: na ez az, amit ezért az árért még nem kapsz. Ellenben tényleg jó dolog lenne, mint ahogy egy iránytű applikálása is.
Szerintem az okosórát - mint kiegészítőt - felesleges beépített kamerával felvértezni, mert annak fő funkciója maradjon meg a telefonnál...
(#30) Ali G.:
Szerencsére a Sony még így készíti az óráit, azaz kiegészítőként.
Kedve a Sony Ericsson MBW szériától, a ma már 3. generációt megélt okosórákon át. (Live View, SmartWatch, SmartWatch 2)
Felesleges bele SIM. Az a telefonomban van. Ha az meg lemerül, az óra működjön csak óraként...
(#31) Xaels:
Egy Live View-t már kaphatsz 10E forint alatt, de a SmartWatch is "csak" 26E. Sajnos tudom, mindjárt indulok a Sony Központi Szalonba az újért...
-
mrlujoak
veterán
...értem én, hogy nem mindenki lát benne rációt, de attól még miért kell a potenciális vevőket (és így ezzel egyben a mostani okosóra tulajokat) leszólni, és butavásárlónak titulálni?!
Igen, van értelme az okosórának.
Én is használom. Igaz ma törtem össze a 2. generációs órám (Sony MN2), de megyek veszek helyette egy másikat, mert (ki)használom. Kötsög Cordon meg bújjon el jó messzire... Nem bír egy árajánlatot adni, mennyibe fáj egy kijelzőcsere. Nem hát, kötsög kapzsi banda! Adjam be(minek?!) hogy aztán jól felszámoljanak 2500 forint bevizsgálási díjat, ha az árajánlatot nem kérem... Én csak egy árajánlatot kértem. Nem bevizsgálást...
Van értelme, amíg megmaradnak kiegészítő szinten.
A Samsung a Gear-rel már feszegeti a határokat. Nem kellene ennyire erőlködni.Ez a jövőbeli modell - ami ugye nem a képen van, mert az csak illusztráció kedves MA
, hiszen a képen egy, már létező karóratelefon látható LG GD910 - remélhetőleg nem fog elszállni a tudását tekintve, és nem kerül bele értelmetlen opció/funkció...
Az okosórák, mint kiegészítők, inkább csak segítsék az okostelefont, mintsem kiváltsák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest