Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sing1ep1ayer

őstag

válasz Lionking01 #34 üzenetére

Épp ezért lenne jó, ha nem függene a telefontól, hanem önmagában helyettesítené azt, legalábbis sok funkcióját. A folyamatos rövid hatótávú rádiókapcsolat mind az órát, mint a telefont csak merítené, ráadásul nem is biztonságos. Ezen felül mi történne, ha lemerül a telefon? Akkor az óra sem jó semmire? Így baromság (lenne) az egész. Engem egész biztos, hogy csak önálló termékként érdekelne, nem pedig valamiféle szükségtelen kiegészítőként.

• mrlujoak

veterán

válasz Lionking01 #34 üzenetére

"A folyamatos bluetooth kapcsolat elég sokat fog fogyasztani a telefon akkumulátorából."

Szerencsére nem.
    LiveView-m is és SmartWatch-em is van/volt, és kellemesen csalódtam. A telefon akkumulátorát olyannyira nem terheli meg, hogy lényegében mindegy, aktív-e az óra, vagy nem.
    Sőt, az Xperián a bekapcsolt BT jel is szürke (olyan mint amikor a bekapcsolt BT mellett nincs csatlakoztatott BT kiegészítő), holott aktív a kapcsolat az órával.
    Csak akkor világosodik ki, amikor a headsetet is hozzákapcsolom.

Alapesetben (ha csak az órát csatolom a telefonhoz) még az akkumulátor üzemidős statisztikánál sem kerül kijelzésre a BT, mint fogyasztó, olyan csekély mennyiséget fogyaszt ilyenkor.

A későbbiekben pedig az egyre jobb fogyasztási normákkal bíró, új BT szabványos eszközök megjelenése és elterjedése pedig végképp elhessegeti a gondolatát ennek.

• mrlujoak

veterán

válasz Lionking01 #29 üzenetére

" Óra,
    Naptár bejegyzések megtekintése
    E-mail és SMS elolvasása (esetleg más, pl. facebook, de csak üzenetek, nem az egész facebook)
    Aktuális időjárás, és előrejelzés
    Telefonkönyv
    MP3 lejátszás vezérlése
    Telefonálás, telefon funkciók
    Fénykép készítése
    Hangrögzítés
    nagyjából ennyi."

Ezek közül lényegében az összeset megkapod, egy 26E forintos SmartWatch modelltől.

Telefonálás: tudsz hívást indítani, fogadni, azt headsetre, vagy kihangosítóra küldeni.
    Fényképet is tudsz készíteni, mégpedig úgy, hogy a fotót maga az okostelefon lövi, az óra amolyan távirányító...

Hangrögzítés: na ez az, amit ezért az árért még nem kapsz. Ellenben tényleg jó dolog lenne, mint ahogy egy iránytű applikálása is.

Szerintem az okosórát - mint kiegészítőt - felesleges beépített kamerával felvértezni, mert annak fő funkciója maradjon meg a telefonnál...

(#30) Ali G.:

Szerencsére a Sony még így készíti az óráit, azaz kiegészítőként.

Kedve a Sony Ericsson MBW szériától, a ma már 3. generációt megélt okosórákon át. (Live View, SmartWatch, SmartWatch 2)

Felesleges bele SIM. Az a telefonomban van. Ha az meg lemerül, az óra működjön csak óraként...

(#31) Xaels:

Egy Live View-t már kaphatsz 10E forint alatt, de a SmartWatch is "csak" 26E. Sajnos tudom, mindjárt indulok a Sony Központi Szalonba az újért... :(

Új hozzászólás Aktív témák