Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz pufferzóna #53 üzenetére
forbesen van egy korrekt cikk az egészről, ki fizet kinek, és miért. meg a többi kapcsolódásról.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ZooLee
senior tag
Te most vagy funkcionális analfabéta vagy, vagy szimplán csak troll.
Hiába írták már le neked huszan, hogy a két programnak csak annyi köze van egymáshoz, hogy a térképi adatbázis mögötte a Google-é. Az első program az Apple saját, integrált megoldása volt, ez pedig egy független program. Olyan, mintha Vér István írta volna Bivalybasznádon, és utána feltöltötte volna az AppStore-ba.
Eddig azért fizetett az Apple, mert be volt építve a rendszerébe, és egy Google szolgáltatást vett igénybe. Most egy ingyenes programot tettek fel, amit, ha akar használ valaki, ha nem akar nem használ. (Ha annyira igaz lenne a helyzet, mint ahogy állítod, akkor az Apple Maps alatt cserélték volna le a térképi adatbázist a Google-éra...)Hiába vezettem már le (én is), hogy az Applenek nemhogy nem kell, hanem kifejezetten káros a Google Maps megléte, ezt egyszerűen elereszted a füled mellett, és mindenféle elemzésekről hadoválsz, mást nem tudsz mondani, érvelni (mondjuk elemzést mutatni se). A helyzet pont fordított, nem az Applenek van szüksége a Google Maps-re, hanem a Google-nek van szüksége a sokmillió aktívan netező iOS felhasználóra, hogy szolgáltassa neki az adatokat. Mi másért változattták volna meg a véleményüket ilyen gyorsan azügyben, hogy "nem lesz Google Maps iOS-re?"
-
Oliverda
félisten
Légy szíves mutass nekünk egy friss elemzést, amit egyértelműen alátámasztja a fantazmagóriádat!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Tibee86
nagyúr
válasz pufferzóna #48 üzenetére
" Ezért is fizetett sokat a térképért. Most sem változott semmi az alapszitut illetően,"
Igen, fizetett, amíg a rendszer része volt. Miért fizetne még mindig érte szerinted az Apple? Most már csak egy mezei ingyenes app, nem a rendszer része, olyan mint bármelyik más ingyenes alkalmazás.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz pufferzóna #48 üzenetére
Már bocs, de eléggé össze-vissza beszélsz, hogy finoman fogalmazzak. Már nem fizetnek a Google-nek, mert egyetlen Google alapú app sincs az alapcsomagban. Épp azért került ki a Google Maps és a Youtube is, hogy ne kelljen tovább tejelni. Jelen helyzetben inkább a Google fizet az Apple-nek a keresőjük használata miatt.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Tibee86
nagyúr
válasz pufferzóna #45 üzenetére
Oliverda leírta a lényeget.
A felhasználóknak kell, az nem is kérdés, viszont a google-nek meg az iOS felhasználók kellenek, különben nem készítette volna el az app.-ot. -
Oliverda
félisten
válasz pufferzóna #45 üzenetére
Addig fizetett, amíg az alapcsomag része volt. Most már csak egy ingyenes alkalmazás a sok közül.
-
nord_
veterán
válasz pufferzóna #41 üzenetére
Akkor az Angry Birdsre is rá van szorulva az Apple? Mert pl. iPaden most az a legnépszerűbb ingyenes alkalmazás.
-
Kashim
őstag
válasz pufferzóna #36 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a sok hülyeséget amit összehordasz itt mind komolyan gondolod, úgyhogy inkább azt feltételezem, hogy trollkodsz... Talán az aláírásod is erre utal, előbb észre kellett volna venni.
-
r3dsnake
nagyúr
Mutass mar barmilyen forrast, amibol egyertelmuen kiderul, hogy jelenleg
fizet az apple a googlenek a maps utan. Nem az erdekel, mi volt iOS6 elott, hanem a mostani allapot.[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Miért is kerül más elbírálás alá, egy, a Google által benyújtott alkalmazás, mint bármelyik cég vagy kispista által készített, szintén ingyenes app?
Az alapértelmezett keresőmotor teljesen más tészta, annak semmi köze az AppStore-hoz és annak használati feltételeihez! -
Mr. Byu
aktív tag
válasz pufferzóna #28 üzenetére
Logikátlan amit írsz. Semmi valós érvvel nem támasztottad alá, hogy az Apple miért fizetne a Google-nek. Ahogy már többen is mondták előttem, a Google számára elemi üzleti érdek, hogy minél több helyen/eszközön használják a szolgáltatásait. Egy fillért nem fizet ezért az Apple, elhiheted nekem.
-
Abysmal
aktív tag
válasz pufferzóna #28 üzenetére
Igen, ezt eddig is tudtuk a beépített alkalmazások esetében, de ez nem egy beépített alkalmazás, ergo közel sem biztos, hogy az Apple a jelenlegi GMaps-ért fizet.
Attól függetlenül, hogy mit mondtál egy kis kritika a te részedre:
Ha állítasz valamit, akkor azt egy megbízható (!) oldal linkjével támaszd alá és ne azt mondd, hogy keressek utána. Ez nem így működik. Mondhatok így bármilyen hülyeséget, aztán mondhatom azt, hogy keress utána.
Az is elég vicces, hogy beidézel egy random angol nyelvű szöveget, bármilyen forrás megjelölése nélkül. Ez így kb semmit nem ér, még akkor sem, ha tudom, hogy igaz (volt eddig legalább is).Mellesleg ezzel a fizetős dologgal nem mondtál újat, így fölösleges volt az angol idézet, hiszen ezt én is leírtam az 5-ös hsz-ben, de ennek semmi köze a jelen témához.
-
Abysmal
aktív tag
válasz pufferzóna #23 üzenetére
Nem lehetetlen amit mondasz, de tudnál erről adni valami hivatalosnak mondható linket? Anélkül 0 az értéke a hsz-ednek.
(#25) r3dsnake:
Én azért nem vágnám rá egyből hogy hülyeség, bármilyen megállapodás lehet a háttérben, viszont az alátámasztása ennek az állításnak eléggé fontos.[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz pufferzóna #23 üzenetére
Az apple mért fizetne bármit is egy appstore-ra kikerülő ingyenes appért? Régebben azért fizetett, mert a rendszer része volt a google maps, de már nem. Ugyanolyan külső app lett, mint a facebook vagy akármi más...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest