- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Újraolvastam a mi kis eszmecserénket, de nem leltem sehol a mondatot, amiben hazugnak neveztelek volna.
Kontárnak pedig csak akkor nevezhetne bárki is, ha ez lenne a (képesített) szakmád, amire én kicsi esélyt látok a vitát elindító hozzászólásod alapján.
Szíved joga félreérteni bármit, de ezért ne én legyek a bűnbakod.
-
TESCO-Zsömle
titán
A CPU hőmérséklet 75°C fokra ment fel szinte azonnal
Ezt előbb írod, korábban megmondom, hogy rossz a kontakt a hűtő és a proci közt.
Vagy a rögzítés vagy a pasztázás a bibi.És mondhatsz akármit, de ha egy azonos TDP-jű procival, azonos hűtővel ennyivel rosszabb eredményt kapsz, nem nálam van a hiba.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ennél többet én sem várok el a CPU hűtőtől. Viszont amikor egy 20°C körüli hőmérséklető lakásban terhelés alatt is jócskán 50°C felett jár a CPU hőmérséklete, azt én nem tekintem biztonságos üzemnek. S ezért elégedett sem vagyok vele.
Megint fére vagy informálva. Az, hogy te mit tekintesz bizttonságosnak, az egy dolog. Hogy mi a biztonságos, az meg egy másik. A CPU spec-ben le van írva az összes proci valamennyi adata, köztük ez is.
A te procid 72,7°C-ig nem szenved el károsodást. Ez az a maximális hőmérséklet, amit huzamosabb ideig elvisel. Amíg alatta vagy, addig az üzem biztonságos, függetlenül attól, mit hiszel.
Mi lesz, amikor majd nyáron ~30°C fok lesz a szobában?
Gyorsabban fog pörögni a venti. Ennyi. A legtöbb alaplap 60-65°C-ig szabályoz. Ez azt jelenti, hogy 60-65°C-nál (CPU hőmérséklete) éri el a venti a maximális fordulatot.
A terhelt 50°C pedig jó eredmény gyári hűtővel szvsz... Nálam a Q6600-as 62°C volt 24°C-os lakásban.
-
TESCO-Zsömle
titán
yakuza.tora rávilágított a lényegre.
Viszont ha belegondolsz, egyre kevesebbet fogyasztó, nagy teljesítményű processzorokat gyártanak, s ennek ellenére a hűtők mérete egyre inkább, már irreális mértékben nő.
Sajnos egyikben sincs igazad. A processzorok teljesítményét még mindig ugyanazokba a TDP osztályokba lövik be, mint 5 évvel ezelőtt. Lényegében a hőtermelést veszik fixre és ez alapján határozzák meg az órajeleke.
Másrészt a 130W-ot kajoló i7 920-ast ilyennel árulják:
Ezt nem nevezném irreális méretűnek. Minden ami ennél nagyobb, kvázi felesleges, ha nem akarsz tuningolni. -> Tuning esetében a hőmérséklet növekedése evidens. -> Tehát nincs miről beszélni.
-
TESCO-Zsömle
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest