- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Az "elég bele", attól függ, mennyi adatot akarsz rajta tárolni
Persze, felhasználás függő... végig kell gondolni mire van szükséged, melyik megoldásnak milyen előnyei, hátrányai vannak, és eldönteni mi kell. Végignéztem, számolgattam, és kijött, hogy nekem ez éri meg jobban... nyilván ha nem kapok az MSDNAA miatt legális WS2003-at, akkor más is lehetett volna a végeredmény.
A sima routerhez képest nekem villanyszámlában is átbillent a mérleg... szerver fogyi - router fogyi = 33W (mert sajnos a paneltápot nem szerette, így normál van benne).
Viszont este 8 körül asztali lekapcs, notiról folytatás, így óránként ~130W spórolás.... többnyire napi 5 órában...
Tehát 19 órában 33W többlet, cserébe 5 órában 130W spórolás -> 627Wh - 650Wh = -23Wh naponta... Ez ugyan kb semmi, de máris kiütötte a "többet fogyaszt" érvet. Persze ez egyedi eset.Jah, hogy folytassam mire jó még: Pl egy 2000Ft-os TV tuner és egy ~4000Ft-os CCTV kamera (jókis infrás, éjjellátós) segítségével biztonsági kamera funkciókat is ellát... rögzítéshez még egy ingyenes VirtualDub is elég... (vagy csak ránézni elég a távoli asztal is).
-
Male
nagyúr
Egy NAS-on futnak a windowsos programjaim? A megosztott vinyók (jah, ugye nem egy kell bele) tempója a hálózat felé 70MB/s körüli? Valahogy nem ezt láttam a tesztekben... legalábbis akkoriban nagyon nem, azóta nem követtem (kb 3 éve megy már).
Nem hinném, hogy egy ennél a gépnél olcsóbb NAS bármelyiknek megfelelne... fogyasztás meg nem vészes, paneltáppal 30W körül hozhatóak a gépek.
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
Semmiféle alkalmazás nem kell hozzá, ICS a kulcsszó... mindössze pár kattintás az egész még egy XP-n is... ezen kívül ottvannak a Win Server verziók, amik meg aztán teljesen jól el tudják látni ezt a szerepet, rengeteg állítási lehetőséggel (RRAS), többel, mint egy átlagos olcsó router.... otthonra simán jó egy 2003 is erre a célra, ami már olcsón beszerezhető, illetve elég sokáig elfut egy próbaverzió is... nomeg MSDNAA-ban sok diák is hozzáfér (vagy legalábbis az én időmben megkaptuk, nem tudom most mi a helyzet). Linux alatt meg szintén megoldható, és az tényleg ingyen van... neten pedig egy rakás leírás, amivel hozzáértés se szükséges.
Igen, egy switch szükséges ezesetben.
-
Male
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged