- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Végre megjött a válasz. Szóval a GTX-es fermis GeForce-ok technikailag nem támogatják az 1.4-es HDMI szabványt. Összefoglalva az amit az NV mond, hogy a HDMI szövetség engedélyezte hülyeség, mert pont vita van erről. Az NVIDIA egy szoftveres tweak-et alkalmaz a HDMI 1.3-ra, amivel át tudja küldeni a képet, de csakis akkor, ha a rá csatlakoztatott HDMI 1.4-es megjelenítő támogatja a 3D Vision platformot. A HDMI szövetség nem fogadja el a szoftveres tweaket, mert nem szabványos, ráadásul a lejátszónak is támogatnia kell az NV megoldását.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valszeg lesz változás a felépítésben. Az sem biztos, hogy 300 watt alatt marad, sőt egyre biztosabb, hogy nem. A konkurencia is átlépi ezt a határt a csúcsmodellnél.
Szerintem papíron már idén megjelenik. Nem ez lenne az első eset, hogy három hónappal a tényleges start előtt van a bejelentés. Nem is kell messzire menni: GF100. -
TomiLi
addikt
Az nem semmi, hogy eddig nagy csend volt. (vagy csak én maradtam le egyes hírekről)
Még a nyáron egy GTX 485-ról volt szó, ami egy teljes értékű GF100-as. Erre mondtad, hogy ezt lehetetlen kivitelezni úgy, hogy 300W alatt maradjon a fogyasztás. Aztán az nv részéről nagy csend lett.
Erre most már GF110-ről és GTX 580-ról van szó. A nevek alapján ez egy módosított GF100 lehet (tehát nem csak át van nevezve)
Szerinted ehhez már a 28nm szükséges a GPU-t illetően? És ezért nem lesz (valószínű) még idén valami belőle.... (nekem az a tippem, hogy nem nagyon reális, hogy idén legyen GTX 580)köszi!
-
TomiLi
addikt
Engem az érdekelne, hogy mennyire lehet komolyan venni a GTX 580-ról felreppenő hírt!
Mert nekem ez úgy tűnik, hogy hirtelen a nagy semmiből jött, és túl késznek tűnik, hogy még idén legyen belőle valami... -
DasH_001
tag
Menjenek is az árak lefelé!
Szerintetek érdemes még most, karácsony előtt vásárolni, vagy inkább utána? Mekkora árkülönbözetre számíthatok, ha azt feltételezzük, hogy a dollár és a forint árfolyama nem változik nagy mértékben?
-
törölt tag
Eléggé nagy lehet az elkeseredés, ha kockáztatják hogy az OEM piacot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nah kaptam választ. Annyit mondott, hogy az NV magyarázata PR Fud. A GTX 460-480-nál a HDMI fizikailag nem felel meg az 1.4-nek (amikor készültek a chipek még nem volt végleges a szabvány), de van valami tweak. Továbbította a levelem a kollégájának, aki a HDMI kimenettel foglalkozik. Ő biztos tudja a választ, hogy mi a valós helyzet.
Remek, most már csak várni kell. -
Bird
addikt
Az Nvidia-ra már nagyon ráfér a termékfrissítés... Eddig csak maszatoltak
-
rumkola
nagyúr
az utolsó 6 szó mindenképpen kellett a végére, különben hiteltelen lenne az egész
-
dezz
nagyúr
Kicsit utánanézve, semmi erre utaló nyomot nem látok...
Új csatira utalót sem. (A Mini HDMI és Micro HDMI opcionális, elektronikailag nem térnek el.)Az előzőleg linkelt oldalon meg van egy ilyen:
"Displays – must support all mandatory formats.
Sources – must support at least one mandatory format."A 3D Vision által alkalmazott frame-sequential stereo-3D megoldás (ami egyébként nem az Nvidia találmánya, már vagy 15 éve alkalmazták más cégek, ellentétben azzal, amit erre vonatkozólag írtál egy kicsivel korábbi cikkben) szerintem megfelel a felsoroltak valamelyikének, más néven.
Szerintem annak, hogy nem igazán szabályos a HDMI 1.4(a) jelölés, inkább az lehetne az oka, ha a 3D Vision nem működik bármelyik HDMI 1.4(a) csatis 3D-tévével, csak a (háttérmegállapodások révén) supportált 3D Vision Ready megjelenítőkkel.
-
__Psion__
tag
Már régebben olvastam erről a kártyáról.
Engem meggyőzött az 512bit-es memória vezérlő.
Nagyon ritkán játszom, de annál többet dolgozom a PC-n.
Úgy gondolom az Adobe szoftverek hálások lesznek ezért a plusz sávszélességért.Persze nem fogok rohanni megvenni...
-
14adam
addikt
Nézzétek a jó oldalát a nagy mm2-nek,legalább nagy felületen oszlik el a hő
-
Davidof92
senior tag
-
max-pain
senior tag
Ketlem, hogy itt barmifele kenkret 3D Vision tamogatas lenne (eleve mit is jelentene az ebben az esetben).
http://www.hdmi.org/press/press_release.aspx?prid=120
For movie content:
* Frame Packing
o 1080p @ 23.98/24Hz
Akkor ezt tamogatja es csak ezt kotelezo filmeknel. Szoval nincs itt semmi gond.
Egyebkent a 260-as driver:
"Adds support for playing back Blu-ray 3D discs when connecting your GPU to an HDMI 1.4 3D TV" -
Kicsimix
őstag
630-650 mm² : D fuh... na ezek tenyleg betegek... ha igy haladnak 2 szeria mulva a nyakra sem fog raferni... meg jo hogy jon a 28nm... De vegulis tenyleg.. radiator helyett idealis. Lehet veszek
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Tigerclaw
nagyúr
Láthatóan megy tovább az ez évi NV marketing. Ha nincs is termék, legalább tegyünk úgy mintha lenne. Az időzítés is abszolút válasz az AMD 6-os szériájára. Mielőtt még valaki megbélyegezne, leírom, hogy a gépemben GTX 460 van és 1-2 évig nem is fogok váltani.
-
M3Ny3'T
senior tag
Úristen...már megint a brutális méretű GPU-k...még pár évig folytatják ezt és nem fognak kiférni a kártyák a gyárkapun.
#1:
-
szab.tam
nagyúr
"20%-kal lehet gyorsabb az újdonság a GeForce GTX 480-nál"
minek ehhez új lapka? ezt egy sima átnevezéssel is el lehet érni. gyakorlat van már benne...
-
9950es
aktív tag
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
{Zodiac} #123 üzenetére
Már korábban írtam, hogy az NV megegyezett a HDMI szövetséggel, hogy ráírhatják a kártyákra a HDMI 1.4-et, de ez nem azt jelenti, hogy a szabványos 3D-s tartalmakat átviszi a termék. Az NV-nek kell felelnie, hogy a Blu-ray film támogassa a 3D Vision technológiát, amit átvihet az interfész, mert ez az NV szabványa.
A Zotac az egyetlen gyártó, aki ezzel nem ért egyet, így ők HDMI 1.3-at írnak, arra a kártyára, ami fizikailag is 1.3-as. Ugye itt az a gondja a Zotacnak, hogy mi van ha a júzer vesz egy 3D-s filmet és az nem 3D Vision-ös. Ilyenkor nem lesz 3D-je, és a gyártótnál joggal reklamálhat, hogy hazudtak neki a HDMI specifikációjánál. Pró és kontra érvek vannak. Szerintünk a szabvány az elsődleges, és a mutyizás másodlagos. -
{Zodiac}
senior tag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Kiváncsi vagyok, mit fognak alkotni, nincsenek már olyan messze attól hogy tényleg normális karit csináljanak. végre....
-
keIdor
titán
600+mm2? 300W+
Nem gondoltam volna, hogy ezek eddig süllyednek... -
max-pain
senior tag
Ezt honnan veszitek, hogy a GF104 eseteben nincs HDMI 1.4a tamogatas?
-
Davidof92
senior tag
Érdekesen hangzik ez. Csak ugye ez nem gf100 hanem, 110. Lehet, hogy az nvidia optimalizálja a magot és kidobálja a játékokhoz felesleges dolgokat belőle, amiket pótolja a plusz memvezérlővel. Abu anno elemezte a felépítését a gf100-nak és volt benne egy csomó játékokhoz felesleges dolog.
-
Nos erre kíváncsi leszek,lehet,hogy az árak még lejjebb mennek?
-
Angel1981
veterán
Hmmmm - meg vagyok lepve a hír hallatán!
A 300W-os TDP-t meg nyugodtan túl lehetne lépni a csúcskártyák esetében... -
depmod
aktív tag
630-650 mm²-es chip??????
tE JÓ ÉG, EZ KOMOLY? Szerintem az NV nem tanult a gtx480 hibájából. -
Srodney
senior tag
válasz
Depression #108 üzenetére
lényeg hogy lép vmit az nv és nem hagyja magát veszni,elvileg most nagyon fej-fej mellett megy a két válallat....
-
aram01
nagyúr
512 bit
-
Sanyix
őstag
nvidia grillforce2 VERY HOT!
-
Aki nem bírja ki reggelig: lementett Guru3D cikk
-
capulet75
addikt
A új 6870 sztem leveri a 5970-et mint ahogy a 5870 is leverte a 4870x2-őt.Valszeg nem sokkal de le fogja nyomni.A 6850 meg kb a 480gtx szintje talán.De ez csak tipp.
-
stratova
veterán
Nagy igazságot mondtál
Sok mindennel így vagyok én is ami technológiai kategória. ( Samsung Wave I-II (N73 helyére), új Ati/Nvidia kártyák, LIano platform (jó öreg Dothan+7300Go helyére)). Aztán meg győzködi az ember magát, hogy áh nem játszom már meg úgysem használnám ki
De mindig jó olvasni az újdonságokról, pláne a szép részletes VGA tesztekről, hát még ha egy kiadós architektúra leírással fűzerezik is meg, itt hál' Istennek egyikből sincs hiány. Szóval várjuk nagyon!
-
eXodus
őstag
fake? nem fake?
Mellesleg már megtanulhattuk h a sebesség nem minden. -
Gabrika
tag
válasz
Brutális eb #75 üzenetére
szerintem is marginális kérdés - kivéve ha hang nélkül jáccol
szerencsére most is folytatódik a spórolás, sztem a fajlagos teljesítmény növelésével csökken a fajlagos energiaigény is - nem lesznek hősugárzók a PCk
-
Brutális eb
addikt
válasz
Robi BALBOA #34 üzenetére
Szerinted aki csúcskategóriás vga-t vásáról mennyire érdekli a fogyi és a hő.?
A fogyit kifizeti a hő meg simán megoldható Pl vízhűtés.(Ez egyben csendet is okoz.)
A probléma akkor keletkezne ha a közép alsó kategóriában lenne nagy hőtermelés és zaj.
De mint látható mostanában az ati és az nvidia cuccai is viszonylagos rendben vannak.(+ mint mondtam a csúcskategóriás cuccok is.Nem a ref.-ek)
100 Gpu szörnyeteg vásárlóból szerintem kb 2,3-at talán ha érdekel a hő és a zaj. neki ugyis a maximális teljesítmény a fontos és a tesztekre recskázás.Innentől érdeketelen amit állítasz.
Mindegy felesleges erről vitázni. -
capulet75
addikt
Akármi is jön most nem hiszem h egy darabíg lecserélem az 5870 vaporikszet.
Max ha annyira lemennnek az árak dobok mellé mégegyet. -
capulet75
addikt
00.01 kor lesz teszt?
-
árcsökkenés jeh
GTX460 nagyon szimpatikus.
a GTX460-ról (768mb) árral kapcsolatban van valami info? -
Gabrika
tag
hajrá hajrá - lehet szurkolni, itt az árverseny ismét
bár mostantól pillanatok alatt brutálisan amortizálódni kezdenek a meglévő videokártyák
-
Devid_81
félisten
De jó, tolják kifele az új karikat ész nélkül...
Lesz mit nézni, hogy mit nem veszünk -
Tripower
tag
-
-
Tripower
tag
Megy az off adok kapok király!
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem csak simán kezdik előlről az átnevezgetést...
-
Tripower
tag
nem tudom mennyire hiteles....
-
Joachim21
őstag
válasz
Robi BALBOA #34 üzenetére
Igaz! Sok videó van fent 50 fokos GTX480-asokról, csak mind vízhűtéses.
Ez a 650mm2-es adat honnan származik? Sehol máshol nem olvastam.
Oliverda:
Szinte gondoltam hogy ha valaki te felhozod. De reálisan nézve, az egy olyan szűk rétegnek szól, hogy gyakorlatilag mindegy is hogy van-e, vagy nincs, egy marketingkártya. SLI vagy Crossfire használatával lehet erősebb rendszert is építeni, akár 2*5870/GTX480, igaz nő a fogyasztás is, de ha ennyit kiprésel valaki VGA-ra, úgysem a tápon fog spórolni. -
waithEard
őstag
Kíváncsian várom az új sorozatot. Ahogy az ATI 6xxx-et is.
-
killerjohn
addikt
Dettó, én is AMD "párti" vagyok, de most inkább szurkolok az nVIDIA-nak... nehogy a végén az AMD konkurencia nélkül maradjon!
Bár ha tényleg csak 20%-al lesz gyorsabb az új gen akkor vajon az hol lesz elég a 6000-es széria ellenében? Maximum komoly árcsökkentés után... ami viszont nekünk, vásárlóknak jó. Másik topicban is írtam, hogy nem értem, minek erőltetik az új generációt, amikor még a jelen generációt is viszik mint a cukrot.
Néha úgy érzem, hogy jelenleg az nVIDIA úgy arányul az AMD-hez, mint az AMD az Intelhez. Viszont akkor hogy arányul az nVIDIA az Intelhez ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn #8 üzenetére
Elírtam. Bocsi. Javítva. Thx.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Megvan a teszt!!!!!! Ati találgatós topic!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Brutális eb #16 üzenetére
A hősugárzós dolgot csak viccnek szántam, de mindegy, amúgy ha belegondolsz akkor rá jöhetsz, hogy azért egy 630-650mm² kiterjedésű gpu nem lesz ám piskóta fogyasztásban, úgyhogy nem beszélek hülyeséget és nem vagyok butuska, inkább te vagy butuska ha azt gondolod, hogy egy ilyen kiterjedésű gpu versenyképes lesz és nem fog fogyasztani mint az állat, amúgy soha nem állmodoztam GTX470 vagy GTX480-as kariról.
A hűtésről meg annyit, hogy bármit le lehet hűteni csak az nem mindegy, hogy azt milyen módon teszed. -
Joachim21
őstag
-
Retekegér
MODERÁTOR
Meglepő és pozitív bejelentés, remélem a szavakat tettek is követik rövid idővel, bár ez a fogyasztás téma ne lenne annyira mumus.
-
atti_2010
nagyúr
Ne keseregjetek mar emberek, mindenki tudja hogy az IT termékek nem egy nagy befektetési áruk, aki vett GTX 460 annak pár évig még elketyeg, vagy jövőre vesz 28 nm valamit, amiért most megjelenik egy új kártya ami GITIA 4 ben 5 fps-el többet csinál nem múlik el a világ, én szerencsére nem vettem semmit mert most gyűlt össze a lóvé.
-
Tripower
tag
Hát én nem szoktam lecserélni fél évente a vid karit és nem szoktam az alsó illetve közép kategoriából választani! de hát mindenkinek más a szemlélete és a véleménye!
de itt egy pélad:
álltalában sikerül jól vásárólni
7900gtx,7950gx2,8800gtx,9800gtx,5870, csak a 7900gtx-en és a 8800gtx-en buktam 10k az elöbbin és 60k az utobbin igaz azt sokáig 3 évig használtam és szerintem ugy annyira nem szar.....ami ráadásul részt vett az elsö 3 utas sli ph! teszten! -
UnSkilleD
senior tag
dual gf104 nem is lesz akkor?
-
Joachim21
őstag
Mindenkinek jó ha verseny van, csak sokan korlátoltak hogy ezt felérjék ésszel. Lehet arra várnak hogy az egyedüli VGA gyártót köpködhessék a 90-120 ezres középkategóriás termékek miatt.
-
peterm711
aktív tag
630-650 mm²-es chipet feltételeznek
. Minek ezt a nem túl szerencsés GF100at továbbfejleszteni? Nem volna egyszerűbb hozárajzolni a GF104-hez valamit, hogy elegendő legyen a teljesitménye a felső kategóriába, és akkor egy rakás problémával nem kellene foglalkozni, melegedés, nehéz gyártás...stb. Vagy ez is elsősorban a profeszionális piacra készül?
-
Tripower
tag
Az nv is olyan mint a suzuki ha nem a piac majd a gyártó elértékteleniti!
hát igen elég kellemetlen lehet ez a hir annak aki tegnap vett 460-480at
istenem! -
kpal
nagyúr
Már látom a kis vérpistikéket akinek nem számit az ár és mit kapnak érte csak a legújabb legyen és GTX480 és 5870 már cserélni kell mert nem elég semmire.
-
TomiLi
addikt
De jó, hogy eladtam a GTX 460-at
-
Brutális eb
addikt
válasz
Robi BALBOA #6 üzenetére
Istenem de butuska vagy még mindig ezen a hülyeségen lovagolsz.Gondolom te is csak álmodoztál egy 470/480-as kártyáról és elhitted amit szajkoztak egyesek de személyes hosszútávú tapasztalatod zéro.
Ez már a referencia GTX 470-re sem volt teljes mértékben igaz nemhogy a partnerek egyedi megoldásaira.
PL Zotac GTX470 AMP ami nekem van hűvős és brutálisan halk még terhelve is........ -
Drizzt
nagyúr
Remélem jön végre a 475, amiről már nagyon régóta megy a rebesgetés. Vennék egyet. Gtx470-től várhatóan kevesebbet fogyasztana, az meg azért nem árt.
-
Archer
őstag
Akkor várható, hogy a GTX 460 mostani 38-40k-s ára belátható időn belül lejjebb fog menni vagy ez már a csökkentett ár? Csak azért kérdezem mert akarok venni egy ilyen kártyát és hogy várjak-e még vele 1-2 hetet?
-
gfefe
őstag
Az árcsökkentés csak jó.....
Az új karik lehetséges jövetele megint csak...Lehessen megint jó árban (olcsón) vga-t veni
Bár AMD(ATI) párti vagyok inkább de szurkolok az envidiának -
Solten
őstag
No, az Nvidia ujabb atnevezesekkel vag neki az uj evnek?
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Te Abu, a GF114 az nem a GF112 lenne? Vagy te tudsz valamit amit mi nem?
-
capulet75
addikt
Kicsit olyan fura szaga van ennek a hírnek.Az AMD már piacra dobja a 6xxx-et az Nvidia meg :na majd nekünk is lesz új termékpalettánk.Azért ha ez valóban célegyenesben lenne sztem már tudnánk róla.Az árcsökkenés max arról szól h vegyél gyorsan nvidiát és akkor egy darabig még ugy is az lessz a gépedben,addig meg talán kijön egy újabb széria.
-
Robi BALBOA
őstag
Az NV lassan nem vga-ként fogja árulni a karijait hanem hősugárzóként (is) így még egy piacra betöhetnének!
Amúgy komolyan minek az 512bit-es mem vezérlő, simán elég lenne a 384bit-es is ami eddig volt csak meg kellene javítani, hogy kezelje a magasabb órajelet vagy annyira nem tudnak vele mit kezdeni, hogy inkább beválalják az 512bit-es memvezérlővel járó plusz gondot és plusz költséget?
-
zazahoho
őstag
végre befutott a 460-as erre le is váltják
-
mrhitoshi
veterán
b@ssza meg, kellett megvennem a GTX 460-t
-
lsc
nagyúr
Jön a tél, kell a fűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest