- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
A 77 igen jól hangzik!
Így még lehet engem is érdekelne. Valahogy be kéne szerezni.
S ha nem kérek rá vindózhetet? Meg annyi sok gigát a vincseszterbe?M(#4) Atocha:
Igen, így van. Én is gondolkodom egy ilyenen. Mert hordozhatóra, meg netezős laposra nem kell a teljesítmény. Kell viszont egy nagy megjelenítő.
Én a 11 colos izéktől kapok agyérgörcsöt.
-
Srodney
senior tag
eész szolidnak tűnik ár és érték arányban...szerintem...
-
Boxi88
őstag
Jók-jók, de mikor jönnek már a 10-11"-os netbook-ok?!
-
Findzs
addikt
ízléses szép noti, de hogy a tapipadot itt se tudták középre rakni
kellemetlen úgy használni, hogy féloldalas -
hohoo
senior tag
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
Hát mondjuk megint nem tapasztalatból beszélsz, hanem mondtál egy dolgot, és pont olyat aminek a korlátozó tényezője bizony a HDD/SSD sebessége...
-
Romvr
őstag
"Nem veszi észre, ha egy alkalmazás 2mp alatt vagy 6mp alatt nyillik meg."
Hehe
Ezt már én is észrevettem. Én meg néha a hajamat tépem mikor egy megszokott program csinálja ezt. Amúgy erre is jó megoldás az SSD (bár ugye kapacitás+ár ott is fájó pont), iszonyat sokat gyorsít a Nyetbukon.
Egy Z5xx-es Atom mellett is simán el lehet éldegélni, ha SSD-vel van pároztatva, már próbáltam és meglepődtem. Igaz az se tud ettől még megbirkózni a processzorra éhes feladatokkal kellő sebesség mellett, de hát nem is Photoshopra, meg ArchiCAD-re van kitalálva. -
Atocha
senior tag
Az érveiddel teljesen egyetértek! Nincs is mit hozzáfűzni. Az ár egy ilyen esetben nagy kérdés. Az hogy 1,5kg. Hát ez húzós kérdés... Nekem egy 13,3"-os 8+ órás laptopom van és az is 1,8kg... Igaz az aksi majdnem fél kiló belőle.
Az üzemidőt valóban nagyban megszabja a nagy kijelző, de ezt egy nagy aksival ellensúlyozhatnák, de ez nem áll érdekükben a gyártóknak.A teljesítmény is érdekes kérdés, mert ugye pont az a brazos egyik legnagyobb előnye, hogy szinte mindenben a - hozzá képest - "brutális" erejű VGA-t használja, vagy hívja segítségül.
Ehhez persze megfelelően megírt szoftverek kellene. Anélkül kőbalta az egész.
A menyasszonyomnak vettem már 15"-os tényleg erős konfigot és utálta! Eladtam és kisírt magának egy 10"-os net"semmirenemjó"bookot. Halljátok odavan érte. Igaz, hogy néha hosszú mp-eket kell várni, mire megnyit valamit az atom N455-ös procko - még 2gb rammal is, szóval nem az 1g korlátoz -, de őt ez nem érdekli. Nevetve/gúnyosan meg is szokta jegyezni nekem, hogy a nagy 2magos csoda sem volt gyorsabb....Nem érzi!!! És ha hiszitek ha nem ilyenek az emberek 80-90%-a! Nem veszi észre, ha egy alkalmazás 2mp alatt vagy 6mp alatt nyillik meg. Én bedilizek egy atomos géptől, de az asszonynak boldog mosoly van az arcán, amikor azt nyomkodja és valójában ez a fő. Ezt kell elfogadni.
Én csak azt mondtam, hogy van rá igény.
Azt nem, hogy egyet is értek a koncepcióval.
-
Peti66
senior tag
Nekem is jobban tetszene 11-12"-ban
A halradar mellé jól jönne
De, max. 100-ért -
MZperX75
addikt
antikomcsi: Szerintem az APU350-ek van ebben 15,6"-os kategóriában létjogosultsága
90.000ft ,ha dollárért vennénk,ugye dvd író+nagy kijelző HDfelbontás ....dollárért ,és 1.6max 2 kilós+6óra üzemidővel,már venném is meg!
És pedig értek a gépekhez,de többre ott az asztali gépem ,amire kell, arra még ez is sok.
(nem hiszem ,hogy baj lenne C-50-el netezésnél,mivel a gpu is gyorsít,no de mindegy)
Ha teleszemeteled az asztali gépet kevés rammal,mint apám az is tud érdekes dolgokat mutatnixp alatt)
BÉKE -
antikomcsi
veterán
Az, hogy a teljesítmény nem érdekli Őket, egy dolog. De a C50 egy ekkora gépbe borzasztó gyenge megoldás.
Majd érdekelni fogja őket, ha skype közben, nem tudnak megnyitni az e-mail fiókjukból egy weboldalt. Illetve megtudnak, de hogy?
Teljesen igazad van, hogy mindenkinek más az igénye, nem is lehet ezt vitatni.
Csak nehéz elhinnem, hogy bárki élvezhetően tudja használni a C50 APU-t egy laptop felhasználási területén.Egy 10"-os netbooknál, már más lenne a helyzet.
-
Day 'n' Nite
tag
Azt hittem, kisebbek lesznek, tényleg hülyén van ez így kitalálva.
Attól függetlenül elfogadnék egyet. -
Mozsa
tag
Ezért is van ez:
"A jelentés kiemeli, hogy az AMD megkezdte az integrált DX11-es GPU-t tartalmazó Ontario és Zacate chipek szállítását, azonban egyelőre nem sikerült számottevő részesedést elvennie az Inteltől, inkább az AMD többi mobil platformjának kárára tört előre a Brazos. Az AMD "nem-Fusion" mobil processzorainak eladásai 19 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévhez képest, ez nagyjából megfelelt az 1,3 millió leszállított Brazosnak. Így a cég összességében közel ugyanannyi mobil chipet adott el mint egy negyedévvel előtte. A legjobban a desktop szegmensben áll az AMD, bár a részesedése itt is enyhén csökkent 2010 során az első negyedéves 26,3 százalékról a negyedik negyedévben már csak 25,4 százalékot tudott megtartani."
Az 1.3M db eladott Brazos Abu valamelyik cikkében is megjelent, csak hát ugye nem teljesen ebben a formában.....
-
zotyesz66
őstag
Az Intel bekorlátozta az Atom beépíthetőségét. Az AMD nem. Ennyi.
-
Ez a márka nálunk majd Packard Bell néven fog megjelenni.Szerintem a konfig hát hogy is mondjam,nem valamai ütöd egy netbook nagy kijelzövel.Viszont nem drága és ez pozitívum
-
Romvr
őstag
"Szerintem van létjogosultsága a nagy kijelzővel szerelt alacsony fogyasztású laptopoknak"
Én pl ezt nem vitatom. De csak úgy látom értelmét ha:
- Könnyű (1,5kb max)
- Jól bírja akkuról (6 óra min)
- Olcsó (egy tök egyszerű C-50-es, HD6250-es, max 100k itthon)
Mert ha ezek a dolgok nem valósulnak meg akkor ott van az ember hogy bármelyik Auchan-Tesco-Cora akcióban megvesz 120k-ért egy C2D-s notebook-ot. Az üzemidőt meg megoldja később 9 cellás akksival. És azért egy ~2Ghz-s C2D már agyba-főbe veri a Fusion-t is teljesítményben. Igaz csak valami olcsó inteles GMA lesz benne, de már ezekben is minimum HD3xxx-es van. Ami meg ha azt nézzük egy mezei felhasználónak még sok is.Akinek viszont kellene a Fusion, mert esetleg netbook-on akarja hurcolni az 1080p-s családi videókat, meg mutogatni a rokonságnak, annak kell a hordozhatóság és az üzemidő és a 12"-os kijelző. De egy értelmes, fizetésből élő és számítástechnikához is értő honpolgár nem fog egy netbook-ot megvenni 120k+-ért még ha minden igényét ki is elégítené, mert egyszerűen nem éri meg az a teljesítmény amit fel tud mutatni. 100k alatt legyenek már a "butított" notebook-ok, ha már egy "erős" notebook-ot megveszel 120-ért.
Szerintem.
-
-
baliii
senior tag
400 dolcsiért bevállalnám!
-
Atocha
senior tag
Nem akarok neked ellent mondani smkb, de...!
Számtech boltban melózom és nem is hinnéd, milyen sokan jönnek hozzánk, hogy mikor jön már a 15"-os Brazos amd-s laptop?
Olyan emberek, akiknek kell a nagy képernyő, kell a hosszú üzemidő és nem érdekli öket a teljesítmény.Kérlek ne magadból indulj ki, ahány ember, annyi elvárás. Neked ez így "baromság". Más meg azt mondja, hogy: "na végre".
Ez van. Hiába bosszankodsz ezen, ez akkor is így lesz. Szerinted a Gateway leült a tárgyalóban és eldöntötték, hogy na akkor csinálunk egy ilyen semmire se jó laptopot? Valszeg egy felmérés, egy kutatás után döntöttek így, sőt azt is el tudom képzelni, hogy levelek zömét kapják a gyártok, hogy ezt vagy azt csináljátok már így pls, köszike.
Reagálnék arra is, hogy "az emberek zömét már marhára nem érdekli a hordozhatóság".
Nos meglepő, de az emberek "zömének" fogalma sincs, hogy amd vagy intel gépe van. Hogy mennyit fogyaszt, hogy milyen vga, hogy milyen wincsi és a döbbenetes az, hogy amikor azt kérdezem hogy milyen windows van rajta, akkor a hatalmas csönd következik, mert m.országon akkora a számtech sötétség, hogy te azt el sem hiszed! Félre ne érts, nem nézem le az embereket. Én sem tudom megjavítani a cipőmet, sőt egy merci motort sem tudok megszerelni. Arra ott a suszter az autószerelő. Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem mindenki vágja úgy a számtechet, mint te.Szerintem van létjogosultsága a nagy kijelzővel szerelt alacsony fogyasztású laptopoknak és mondom ezt úgy, hogy írnak nekünk, keresnek telefonon és kérdezgetik, hogy olvasták itt meg ott és mikor jön be az országba, mert vennének egyet.
No offens.
-
Romvr
őstag
(#1) MZperX75:
A képlet pedig egyszerű:
400$ = 400€ = 108.152 HUF
450$ = 450€ = 121.660 HUF
470$ = 470€ = 127.067 HUFErre persze még rá lehet rakni nyugodtan egy 5-10%-os pluszt és megkapod a várható árát. Szóval kb 115-135k között lehet majd itthon kapni őket.
A súlyára és az üzemidejére én is kíváncsi lennék, mert ha egy netbook erejű, de notebook súlyú (~2kg) és üzemidejű (~3h) valami kapunk, akkor francnak se fogja megérni ilyen áron.(#2) smkb:
Hát igen, az első példányok a platformból tényleg nem a legokosabb megoldásokba kerülnek. 15,6" az már inkább az Hordozható-Asztali kategória. Cégnél is sok notebook-os emberkének még nem hagyta el az asztalát a 2-3 éves gép, max 1-2 meeting erejéig.
Az meg a másik hogy 130k egy netbook szintű valamiért az iszonyat sok. Anno 1,5 éve 160-ért vettem a játékra alkalmas notebook-omat, ami minimális fényerő és wifi-off mellett kibír 2,5-3 órát is akkuról. Ráadásul az új technológiákat még olcsóbb is elkészíteni.
Kutya se érti! (megkérdeztem, csak a fejét forgatta)Én is ha vennék egy netbook-ot (mert hát a Fusion az a kategória), akkor 11,6"-12"-os kijelzővel, 1kg körüli súllyal és legalább 6 órás üzemidővel. Már pedig én még nem láttam 15,6"-os gépet ami ne inkább a 2-2,5 kg körüli súlyt karcolgatná. Az meg nem hordozható kategória (nekem 3kg-os notebook-om van és ha 30percet várok a buszra, már szakad le a vállam a táskától/télen-sárban-esőben még csak le se lehet tenni/. Mert ugye mellette ott van a táp /fél kiló/, egér, iratok...stb, meg a hátitáska, merevítéssel. és máris közeledünk a 6 kiló felé, ami barátok közt is sok, ha 30-40 perces várakozási/gyaloglási időkkel számolunk.)
Remélem év végére már lesz valami ép megoldás a Fusion-ös gépekre a fent említett paramétereken belül is.
-
smkb
őstag
De már megint könyörgöm miért 15,6"-ba, de tényleg... miért...C-50 est... könyörgön ne desktop notikba tegyék már, elvesztegetik csak a platform lényegét, 15,6"-ban az emberek zömét már marhára nem érdekli a hordozhatóság. Hiány van a Brazos platformból erre ilyenre pazarolják el a gyártók. Nem értem, tényleg nem. Miért nem lehet követni az Acer As.One 522 példáját vagy a Toshiba NB550D-t??
-
MZperX75
addikt
mai árfolyam alapján
400dollár=77.200Ft
450dollár=86.500Ft
470dollár=90.700Ft
De mire ez ide kerül? Akkor mennyi lesz? ez így nem hangzik rosszúl,
üzemidő?
info?
súly?
mert 1.6kg-os +6óra üzemidő akkor király de?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Asus Tuf Gamer laptop makulátlan állapotban
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged