- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
planbmokus
senior tag
-
planbmokus
senior tag
válasz
DeathAdder #270 üzenetére
Természetesen nem, ebben igazad van!
6970-ről sajnos nem tudok véleményt mondani.
6950-essel semmi gond nincs hőmérsékletek terén. -
planbmokus
senior tag
válasz
DeathAdder #268 üzenetére
Az 5870-es már nem lesz erősebb.
De anno amikor megjelent a gtx 470, szinte mindenhol erősebb volt az 5850-hez képest. Az egy-két héttel későbbi tesztekben meg az új driverrel lealázta a gtx470-et az 5850. Ez mindig is előfordult, mindig is elő fog fordulni!
A 6870 eleve nem csúcskártyának jött, az AMD augusztusban bejelentette, hogy visszatérnek a régi számozáshoz, miszerint az x9xx szériák lesznek újra a csúcskártyák, nem az x8xx-ek...
Másrészt a 6950 és a 6970 a jelenlegi teljesítményükkel is tökéletesen el vannak találva, mert ha a 6970 elverné a GTX 580-at, akkor abból a nagyon kevés emberből (aki várhatóan megveszi) sem mindenki venne januárban 6990-et! Saját maga alatt vágná a fát az AMD.
Amúgy meg mint te is látod, ár-érték arányban szinte mindenhol jobb az AMD.
Nyers teljesítményben meg csúcs jelenleg a GTX580.
Egyikhez sem fér kétség.3D-t is tudnak már a 69xx-ek, szóval ez nem ellenérv. Egyedül a PhysX.
De!
Egy GTX580 árából kijön egy 6970 + egy GTS450
Egy GTX570 árából kijön egy 6950 + egy GTS430
(megjelenési árak)Innentől kezdve ez is meg van oldva szerintem, mert akinek ~100-ja van egy VGA-ra, az nem S478-as lapban fogja hajtani (aki meg hülye, annak úgy kell!).
Egy átlag 25 ezres bármilyen alaplapon van 2db x16-os PCI-E, innentől nincs alapja a physX hiánynak.A 6950-esnél én amúgy nem vettem észre magas hőmérsékleteket, ugyanis 2-3 óra játék után maximum langyos levegőt tol ki magából a kártya. Idle-ben meg sem mozdul szobahőmérsékletről.
Ha már te is felhoztad az előző gen.-t, akkor szeretnélek megkérdezni, mi a véleményed arról, hogy a GTX480-on tükörtojást tudtak sütni?
-
planbmokus
senior tag
válasz
DeathAdder #265 üzenetére
Ha nem értesz az ATI kártyákhoz, akkor ha visszaolvasol kicsit, meg fogod látni, hogy az AMD-éknél jó szokás, hogy az első driverek alatt még szinte alszik a kártya, nem ritkán előfordulnak 15, de néha 25%-os sebességnövekedések is az új driverekkel (kávéval).
-
planbmokus
senior tag
válasz
DeathAdder #263 üzenetére
Helyesbítek: Nem sokat látott még, mert most kelt fel, de ha megkapja a kávéját, akkor a GTX-ek fognak pislogni!
-
planbmokus
senior tag
Végig előtte ültem, de a dinamikus számlálót nem láttam ennyire leesni. Elképzelhetőnek tartom, hogy kicsit öreg a rendszer... Augusztus óta nem volt ujratelepítve, azóta pedig volt egy-két hardvercsere(MB, CPU, VGA..), csak a meló miatt nem volt időm. Holnap megyek az első SSD-mért, úgyis újra kell telepítenem akkor újramérem!
-
planbmokus
senior tag
Csütörtökön befutott a futárom egy Sapphire 6950-el.
Nekem egy MSI 5850 OC-m volt előtte és egy-két játéknál elég erős gyorsulást tapasztalok, pl.: Metro 2033. 5850-en 1920x1080-ban, tesszellációval diavetítésnek sem lehetett nevezni, 6950-en meg 30-32 FPS átlag, 23 alá nem nagyon láttam beesni!A tesszelláció hatékonyságán sokat javítottak, ha esetleg meg lehet kérni a Házigazdákat, akkor csináljanak majd a Metro 2033-ban pár képet GTX570-GX580-6950-6970-ekkel ugyanazon a helyszínen, és akkor mindenki látni fogja, hogy a zöldek bizony nem egy helyen "lecsalnak" dolgokat...
Értelemszerűen, amit nem számol ki, azzal növeli a sebességet. Már a GTX480-GTX470-5870-5850 tesztben is lehetett látni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest