Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz moleculez #120 üzenetére

Én is néztem az utángyártottakat, de azok anno a nyomásérzékenységet nem tudták, nemhogy a dőlésérzékenységet, lehet már azóta ezt is megoldották, ha csak jegyzetelni kell, arra valóban elégséges lehet. A Pencil azért egy elég jó grafikai/rajz eszköz, amit egy iPad-del kombinálva tud (még az alap iPad + első generációs Pencil kombó is), az tényleg durván jó, ez az egyetlen kiegészítő amire azt mondom, hogy lehet drága, de ha ez a hordozhatóság és minőség kéne Wacomban, az még jóval drágább árfekvésben sem feltétlenül adott (használtam anno Windows alapú hordozható Cintiq-et és az ultrabookba való Intel CPU-val sajnos egyszerűen meg sem közelíti egy iPad sebességét, az Androidos verziókat meg pont az Android miatt inkább hagyjuk is, arra nincsenek meg azok az appok, mint iOS/iPadOS-re).

Volt olyan grafikusként (könyv/képregény illusztrátor) dolgozó Youtube-os, aki az asztali Mac-re kötött Cintiq monitorral (aminek nincs saját hardvere) sem tudott olyan alacsony input lagot elérni, mint a bármelyik random iPad-el (mindegy melyikkel). Ez "sajnos" telitalálat volt az Apple részéről és önmagában drága kütyük ezek, de a grafikai bizniszben régebb óta jelen lévő gyártókhoz képest viszont pont nem.

Szerk: Látom te is szerkesztettél, ahogy látom a terméklap meg sem mukkan nyomásérzékenység témakörben, gondolom mert nem tudja. Jegyzeteléshez tök jó lehet, de rajzhoz csak nagyon kompromisszumosan.

Új hozzászólás Aktív témák