Frissült az iPad és az iPad Air

A belépő szintű alternatíva kicsit fejlettebb lett, és természetesen kihasználja az iPad OS 14 újdonságait, az iPad Air pedig teljesen új külsőt, 5 nanométeres rendszerchipet és bekapcsolóba épített Touch ID-t kapott.

Hirdetés

Tíz éve mutatták be az első iPad tabletet, és több mint 500 millió eladott példány után joggal lehet mondani, hogy az egyik legjobban sikerült táblagép, ami nem csak megreformált egy termékkategóriát, hanem folyamatosan életben is maradt. Mivel a Pro-sorozat idén már frissült, így most az Air, és az utótag nélküli, normál iPad-szérián volt a sor, ezekből tényleg új változatok mutatkoztak be.


[+]

Az iPad Air kapott komolyabb frissítést. Az új külső jelentős részben az iPad Próé, nagy döbbenet nincs, szerencsére a Lightning csatlakozót kiváltotta az USB-C, az ujjlenyomat-olvasó pedig bár a home gombbal együtt eltűnt az előlapról, a Face ID nem került bele az Air-be, helyette a bekapcsológombba tettek egy Touch ID-t. 1640 x 2360 pixeles a Liquid Retina kijelző 10,9 hüvelyken.

iPad Air (2020)
iPad Air (2020) [+]

Várhatóan az iPhone 12-család is ugyanazt az Apple A14 Bionic rendszerchipet kapja majd, mint az új iPad Air, ez egy 5 nanométeres gyártástechnológiájú lapka, hatmagos processzorral, ami a 30%-kal erősebb grafikai egységgel együtt nettó 40%-os erősödést hozott a hardvernek az előző, A12-es generációhoz képest. A hátlapi kamera is a Pro-vonalról jön, 12 megapixeles szenzor, f/1,8-as apertúrájú lencse, 4K videós támogatás akár 60 fps-sel, 240 fps sebességű Full HD slo-mo és továbbfejlesztett videós stabilizálás. Szelfizéshez vagy videotelefonáláshoz 7 megapixeles kamera áll rendelkezésünkre, f/2-es apertúra jellemzi, Full HD videót tud rögzíteni 60 fps-sel.


[+]

Az új iPad Air (2020) sztereó hangszórót, Wi-Fi 6 kapcsolatot, Apple Pencil-támogatást és mágneses rögzítési felületet, illetve opcionális billentyűzet és trackpad kiegészítőt kap, természetesen már iPad OS 14 fut rajta az első pillanattól kezdve. Nálunk októbertől lesz elérhető asztroszürke, rozéarany, ezüst, zöld és égkék színekben, 64 vagy 256 GB tárolóval, kizárólag Wi-Fi-s, vagy Wi-Fi + Cellular opcióban, az ára 239 ezertől 350 ezerig mehet, és persze még kérhetünk hozzá Apple Care-t is, ami tovább kerekíti a végösszeget.

Balra iPad Air (2020), jobbra sima iPad (2020, 8th gen)
Balra iPad Air (2020), jobbra sima iPad (2020, 8th gen) [+]

A sima iPad (2020, 8th gen) továbbra is a belépőszinten marad, ennek megfelelően a teljesen hagyományos, évek óta megszokott iPad-külső jellemzi home gombos Touch ID-vel, aránylag vaskos kávákkal, 10,2 hüvelykes kijelzővel, Lightning csatlakozóval és egy korábbi Apple A12 Bionic rendszerchippel, ami már több korábbi gépben is korrektül teljesített. Nem maradt el az Apple Pencil és a Smart Keyboard támogatás, és természetesen az iPad OS 14 előnyeit ezen a gépen is remekül lehet majd élvezni.


[+]

Ezt a gépet már szeptember 18-tól meg lehet venni, asztoszürke, ezüst és arany színben, 32 GB-os indulóval, 134 990 forintos alapáron. Persze 128 GB-tal és SIM-foglalattal ezt is fel lehet extrázni egészen 225 ezerig, ha Apple Care-t is kérnénk, akkor kereken negyedmilliót fizethetünk érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

  • Valóban 2018-as az új iPad Pro hardvere

    Apple A13 helyett A12Z-vel mutatkozott be pár hete a 2020-as, csúcskategóriás iPad, és nem csak lebegő tokja az érdekes.

  • Apple iPad (2018) - régi ismerős

    Az amerikai gyártó nem sokat változtatott az új iPad dizájnján, maradtak a kitaposott ösvényen. Az ára viszont kellemesebben alakul, ami miatt biztosra vehető a siker.

Hirdetés