- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Nézd, én sem vagyok kíváncsi arra, hogy +1 MSI-d beszart és lett belőle egy csere alaplap, pont ugyanolyan irreleváns, mint bármilyen egyéb tapasztalata akárkinek is és eme logika mentén tényleg csak abban bízhatsz, aki már feltette hajszálpontosan ugyanarra a típusú alaplapra a legfrissebbet, ami felől érdeklődsz.
Szóval.. csak szép konzisztensen.
-
Dißnäëß
nagyúr
'94 óta csereberélek alaplapokat, de gyári BIOS-al még egyet sem sikerült téglázni, még moddolt tuning beta BIOS-okkal sem, pedig megvolt mindenféle jó és kevésbé jó modell. El nem tudom képzelni, hogy kiadna akármelyik gyártó úgy a nagyközönségnek egy BIOS-t, hogy nem tesztelte agyon elôtte az adott lap összes revíziójával, annak összes korábbi BIOS-áról átállással. Nagyon nagy baj lenne, ha alaplapokat is olyan arányban kezdenének téglázni jöttment user-ek, mint mondjuk router-eket mindenféle spéci firmware-el. Illik tudni, mire frissítünk, az a verzió mit tud vagy nemtud, és ha minden technikai feltétel adott, akkor frissíthetô és menni is fog. Persze ha a folyamat közben elmegy az áram, ... szóval most nem errôl beszélünk, hanem valami hibáról az új BIOS-okban. Nem mondom, hogy nem fordult elô a múltban, de konvergál a kizárthoz. Többszáz alaplap BIOS frissítése után mondom ezt.
ASUS is még tesztel, a honlapon semmi egyelôre.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Synthwave #96 üzenetére
Azért kérdeztem, mert egy Live Linux-al megpróbálhatnál egy pár órát úgy, hogy amikor tudod, hogy fórumozni jössz, netezgetni nyugiban, akkor bevállalni a szokatlan környezetet és Linux-al abszolválni ezt a pár órát. Kíváncsi lennék, a totál más rendszer és driverei jelentenének-e valami változást, vagy ott is dobálgatná. Ha én lennék hasonló cipőben, megnézném kísérlet képpen. Pl. egy Ubuntu-t Rufus-al kitenni pendrive-ra és ollé.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Synthwave #19 üzenetére
Nem tudom, mi ez a LAN dobálás, nálam abszolút nincs, pedig Realtek szintén. (Asus router-be Gigabiten, filléres, egy ponton ajtóval odacsukott és meg is tört kábelen át, amit megfelelô poziban tartva Gigabit, amúgy meg csak 100Mbit
De már egy hónapja kb. kicelluxoztuk jó pozícióba, stabil Gigabit )
Én a helyedben megnézném az eddig problémás LAN dobáló lapokat egy másik táppal. Van szórás általában aközött is, kinél mennyi a 3.3V, 5V, 12V ténylegesen, mind üresen, mind terhelés alatt, ez meg elektronika függô.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #49 üzenetére
Igazából pont MSI-nél az 1 nyomógombos BIOS flash-elő áramköre esetén töknyóc a dolog.
B450M MORTAR-om volt a mostani ASUS előtt és kiválóan flash-elődött USB-ről úgy, hogy az asztalon volt a lap és a tápon kívül semmi más nem volt rádugvaMarha jó..
És aki első gen-es Ryzen-en van benne most is például, és vesz egy 4xxx-et később, simán megteheti, hogy kiveszi a régi prociját, bedugja az USB stick-et, flash-eli a "csak újat" támogató BIOS-al és beteszi mellé az új procit és jónapot.
Én már bajban lennék ilyen BIOS flash-elő külön áramkör hiányában az ASUS-al, ha 1-es Ryzenről (2xxx) úgy kéne váltanom 4xxx-re, hogy VAGY-VAGY, azaz a 2xxx-et tudó BIOS nem tudja a 4xxx-et, a 4xxx-et tudó BIOS meg nem tudja a 2xxx-et.
Szóval hasznos a Mortar MAX 256-ja, csak szerintem marketing fogás és kényelmi funkció, MSI-nél ami tudja "önmagát flash-elni", tök nem létszükséglet.
A többiek jogosan sírnak..
-
Dißnäëß
nagyúr
ASUS TUF B450M-PRO GAMING -nél sincs még az új. Annyira nem is sürgős, R5-3600, de tökéletes minden.
128Mbit-es BIOS, de multilanguage, azaz többnyelvű. Gyanítom, hogy a 4xxx bevezetése után lesz (vagy lehetne) annyi eszük, hogy az angolt meghagyják, a többit kidobják és marad hely értelmes kódnak az új procikhoz.
Én egyébként lehet nem váltok 4xxx-re később sem, DDR5-öt megvárom és majd akkor lépek egy nagyobbacskát, ezt pedig megőrzöm szervernek. Talán ez a legcélszerűbb, mert most ebbe beletoszni egy 4xxx-et, nem tudom... aztán kiderül, hogy ez-az mégiscsak jobb lenne egy újabb chipsettel (PCIe 4.0 stb), és mire azt meglépem, téphetem a hajam, hogy óbakker, itt lebeg a fejünk felett a DDR5
Szóval kicsit most elagyaltam azon, hogy így erre a mostani kombóra rálépve kell-e nagyon ugrabugrálni tovább, de úgy gondolom-érzem, egyelőre nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest