- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
Még hasonló méretben a ZOTAC-okkkal szemezek de azok húzósabbak árban (szintén barebone).
-
atus72
őstag
Én most vettem az irodába egy Foxconn nt535-t, 4Gb ram, Samsung 830-as 64Gb-os SSD, egyelőre teszi a dolgát (net, excel, word) de még teszteljük mert kellene még egy kis irodai gép.
Ami kicsit zavar benne (az irodai munkát nem) hogy a 720p youtube videok is akadnak néha nemhogy a 1080p, nem tudom ez minek a függvénye mert elvileg tudnia kellene, FF, Chrome alól próbáltam, nem tudom ez miért de mostanában a jóval erősebb notebookomon is szarakodik a lejátszás. -
_ak_
addikt
Hol érdemes ezt figyelni? Vmi azt súgja nekem is, h elférne egy ilyen itthon.
-
törölt tag
Xeon W3680@3,33GHz+12GiB RAM esetén a Win XP Pro x64 Edition két iexplorer fül, plusz három explorer ablak, plusz Lotus Notes, plusz Excell, plusz Power Point (2003 mindegyik), plusz pár sallangprogram mellett sokszor hazsnálhatatlan mértékig belassul, akad. Ablakváltás, görgetés, miegymás, s visít, hogy nincs elég virtuális memóriája. Task manager szerinti max két GiB memóriafogyasztás mellett.
-
törölt tag
az irodai meló is lehet ezerféle, jobb esetben aki intézi a gépeket az tudja hogy mire kell használni. az előző cégünknél pl a diszpibe kapott a hölgy egy brazost, mert tényleg bőségesen elég volt neki. aki meg olyan irodai munkát végez hogy kellett, oda tettek olyan vasat amit a fejlesztők nyúztak előtte 3 évig meg dual monitort, egyből gyorsabban pörgött minden át a kezükön. az irodai felhasználás elég tág fogalom, van ahova elég, és persze olyan is ahova a duplája is kevés
ez is olyan kéne legyen mint minden más. az igényekhez igazítva kéne gépeket venni, csak hát ezt sok helyen nem tudják vagy inkább akarják követni.
ha tényleg jó áron lesz kap egy 4 gigás memóriakártyát rajta egy xbmc-vel és indul a hálózati móka
-
Cyberpunk
félisten
Komolyabb igénybevételhez, ahol nincs GPU gyorsítás persze hogy kevés. Azért az a proci Atom szintű.
Nekem volt E350-el szerelt laptopom napi böngészésre, filmnézésre, bőven elég. 4-5 oldal FF-ben megnyitva meg sem kottyant neki. szóval ha csak net kell, meg egyéb HTPC-s dolgokra bőven jó masina ez, dolgozni persze nekem sem kell. arra ott az izom desktop gépem. Ami idle fogyaszt 150W körül.A full load-ot meg jobb is ha nem tudom.
-
MZperX75
addikt
válasz
FRENK1988 #40 üzenetére
"De szerintem nem használja fel mind a 65 wattot
"
Nekem MSI E-350IS E45 lappal szerelt ,gepem van 2db 3.5"HDD-vel,max fogyasztasa 39W.
1db vinyoval,DVD iro nelkul idle:19W load 29W
Ez itt biztos joval kevesebbet ker,foleg ha SSD-vel megyAz enyem SSD(64G) 14,6W idle/load:24W
Meg a 65W-os paneltapomat nem tudtam kihajtani,pedig jol telepakoltam a kis joszagot.
USB TV tunner+eger+tavrecsegos bill+kulso vinyo+2db 3'5"-os HDD+pioneer DVD iro,max fogyasztason sem erte el az 50W-ot konektornal merve,pedig a szunetmentestappal egyutt mertem,monitor 24"benq-val maxon evett az egeszkonfig 2db aktiv kis ladikoval 74W-ot.Most idle 23-27W,de csak a 2db 3.5" HDD miatt,24/7-ben megy non stop tobb mint egy eve
Szerinted mennyit sporoltal a villanyszamlamon? X4-es konfigomhoz kepest,ami ugyancsak 24/7-ben ment,hat jo sokat.,de hamar eladtam,mert nem jatszom,ill amit jatszom azt tudja a brazos is.
Jo kismasina ez itt a cikkben,sokat szivtam azzal ,hogy halkabb legyen 4cm venti az elejen visitott,mint az allat,de egy 12cm+6cm-es venti 15%-on,megoldotta ezt a gondomat.
Passzivra nagyon sok barkacsolas lett,volna megcsinalni.(meglehet,de hadjuk)
32fokosak a vinyok,es a proci sem feljebb 52-53foknal,max terhelesen,es alig hallani a hangjat.visszaterve,aki keteledik multimedias kepessegein,vgy az irodai kepessegein, persze nem egy erogep,world,excel,meg semkottyan neki,meg a fotoshop is elegjolmegy rajta.
Retusalasra,szerkesztesre.Boccs az ekezetek miatt,de kolcson gepen irok Rugby-bol(Anglia)
-
ronson
őstag
válasz
janos1988 #30 üzenetére
Persze, hogy onnan írja.
Az volt hülye aki kitalálta, hogy irodába elég a gyenge gép. Az ember haladni akar a munkával nem malmozni. Sok Word Excell PDF egyszerre nyitva, outlook, a net sok tabbal, benne google maps-ek is, közben fut a vállalatirányítási rendszer is. Na ekkor még ha meg kell nyiss meg egy 100MB-os pdf-et. Meg is őrölsz a brazossal, nem beszélve akármilyen P4-es szarról. Ez már nem a kommunizmus, ahol 1 ember munkáját 3 végezte, hogy mindenkinek legyen munkája ( un. bújtatott létszám).
Szerinted abból áll egy irodai munka, hogy pötyögsz egy world-be és kész?
Már 2007 elején igényeltem munkámhoz, egy kraftos gépet, mert 3Ghz-es HT-s P4-el, 1GB rammal egyszerűen nem tudtam haladni vele, pedig "csak" raktár menedzseléssel foglalkoztam, de az SAP sok modullal egyszerűen megölte. Kaptam is egy D960-at 2GB rammal, így már pörgősebb lett a munka.
Nem beszélve arról, ha gyenge a gépeken dolgoznak, akkor az ok a kifogásra.
Az, hogy viszi akármilyen HD filmet az nem azért van mert fürge, hanem, mert a vga dekódolja.
Nekem volt itthon brazos, de kevés volt az én szokásaimhoz, ja és nem a játék miatt, ahogy itt sok függő betegnek itt a PH-n. Anti játékos vagyok.
A brazos HTPC-nek tökéletes, vagy egy nyugodt netezőnek 1-2 tabbal, esetleg kisebb kiszolgálónak.
-
Paci.
tag
Simán kell.. Már csak matematikai alapon is. Ma reggeli árfolyamon 200 dodo az 43E birodalmi forint. Hol kapni ennyiért E450-es Bra-t + egy mini házat táppal? Csak sajnos mire idetalál nem ennyi lesz az ára
*szerk: árgépen 35E a legolcsóbb E450-es lap. Mondjuk az is passzív
-
Indy69
aktív tag
válasz
Cyberpunk #36 üzenetére
Cirka fél éve pakoltam össze egy E350 mert untam hogy egész nap pörgeti a villanyórát és netezésen meg torrenten kívül másért nem ment és a család nem igazán foglalkozott vele, ,hozzáteszem monitor nélkül alapon 130-140w eszik a nagy gépem ,játéknál X2 de azt csak este szoktam nyomni.
Most jött ki az Eon elszámolás és 17 év óta először kaptam vissza pénztidáig mindig 10-15k kellet rá fizetnem,úgyhogy megérte és a fele ára már megtérült.
-
Cyberpunk
félisten
Szimplán csak kell.
Jó lesz netezős gépnek, kap egy 60GB-os SSD-t azt kész a hangtalan gép nagyon jó lesz a zajos dög helyett. Az meg ha kell a kraft, káték ilyesmi.
Fogyasztása mennyi lehet egy ilyennek?
-
M@trixfan
addikt
Na ezt figyelni fogom hol lehet majd kapni. Nagyon kellene már egy HTPC, egyik dedikált lejátszóra sem tudtam maradéktalanul rábólintani. A 23.976 nem lesz tökéletes, azt már látom. A forrás oldali kalibrálás viszont lehet töbet ér ha nem tökéletes a CMS a megjelenítőben.
-
Hoqspok
tag
válasz
banhammer #24 üzenetére
Igazad van és ettől félek én is hogy 200 $ az most.44 Ezer Magyar forint de mire a haza viszed lesz vagy 70 Ezer Ft válság adóval együtt.
De ettől független remek masina !
Anyák napjára szép ajándék lenne szüleim 70 évesen egy a családba leselejtezett P4 géppel 450 W. táppal nyomják az Internetet napi 10 órába , tekeri is rendesen a villanyórájukat Nekik pont jó lenne ...
-
banhammer
veterán
200 dollár + egy SSD meghajtó + egy DVD olvasó, író amiről felrakja az ember a neki tetsző operációs rendszert + az egészre az ÁFA, KÖFA, TEHÓ, TAHÓ, anyám kínja adó és ott tartunk, hogy ennyi erővel az ember vehetne egy Brazos-os notebookot.
-
törölt tag
-
.mf
veterán
válasz
Armagedown #12 üzenetére
Persze...
Amikor a Morrowind "500MHz P3 or equivalent" gépigényére ránéztem, azt gondoltam, hogy simán futni fog a duál-Atom + Ion gépen. Tévedtem. S a tesztek alapján úgy tűnik, hogy sajnos a Bobcat sem sokkal erősebb.
-
Bopez
tag
Na, látom szép számra jönnek az egyre jobb kisgépek.
Már csak meg kéne fűzni a vezetőséget, hogy hátha kaphatunk valami hasonlót cégesnek..
Még haza is lehetne cipelni ha úgy van.. -
Prof
addikt
Aranyos de akkor is csak atom szintű cpu, amit a vga nem tud gyorsítani az akadozni fog mint állat.
-
atus72
őstag
Épp keresek irodai célra valami kisgépet, szreintem erre tökéletesen megfelel ez..
-
Már csak egy távirányító kellene hozzá...
-
FRENK1988
veterán
Ilyesmi van nekem is.
igaz nt-a3500-ös és tényleg fain ja és eladó
-
gyiku
nagyúr
zsebpc!
-
kzkz
őstag
Na, pont tegnap rendeltem meg az itx-es brazos lapomat, erre itt ez
Jöhetett volna 1 hónappal ezelőtt is... De legalább csak a kevesebb mint a felét kell kicsengetnem, mert tápom volt, házat meg csináltam neki...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Még jó, hogy 1 hónapja vettem egy E-450 APU-val szerelt alaplapot HTPC-nek.
Kíváncsi leszek a tesztekre!
kzkz: én fél évet vártam vásárlás előtt. Azt hittem már nem érkezik ilyen cucc.
Nálam a passzív a nyerő. -
aDamker
aktív tag
Instant Get !!
Új hozzászólás Aktív témák
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Hobby elektronika
- Wise (ex-TransferWise)
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- További aktív témák...
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- Asztali PC , i5 11400F , RTX 3060 12GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- AMD gamer PC (R7,Corsair,BeQuiet,Radeon,Arctic,WD,Kingston,Thermalright) Sok garis!MAC MINI csere!
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 32Gb RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb DDR4 RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest