Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tybsen

addikt

Senkit nem akarok megbantani, de egyszeruen nem tudom kovetni azt a frusztraciot, amit az ilyen hirek kivaltanak nehany emberben. A mobilarena egy mobiltelefonokkal foglalkozo oldal, miert zavar barkit is, ha ilyen hirek jelennek meg (jelen esetben errol a keszulekrol) - raadaasul minek kell kommentalni, hogy mennyire unalmasak ezek az informaciok? Mas oldalakon is jelennek meg ilyen hirek, a mobilarena is csak a napi friss informaciokat kozli (neha kesve ugyan de legalabb van egy normalis magyar nyelvu oldal).

Nekem peldaul eszembe sem jutna egy hiroldalon egy olyan cikkre klikkelni, ami nem erdekel - plane nem kommentalni es hangot adni annak, hogy mennyire nem erdekel a cikk. Nem ertem, masok fejeben mi zajlik le, amikor olyan cikkeket olvasnak es kommentelnek, amik nem erdekli - sot zavarja - oket.

Az ilyen hozzaszolasokat pedig vegkepp nem lehet felfogni:

"Tökmindegy, csak iPhone legyen, és a tok hátoldala legyen kivágva az Alma jelnél"
    "a hitelre vett verziókra rá kéne nyomtatni, hogy "X12 Month", "X24 Month". Rögtön nem lenne annyira gizda. "
    "aztán az ő fullos ötösét is 2 évre vette aláírva, mert másképp nem lett volna meg rá a lóvéja"
    "az apple fanok úgyis tele vannak, mint a déli busz, vagy nem esznek csakhogy iphone vegyenek"

Lehet, hogy csak en vagyok / vagy az en kornyezetem fura, de nalunk senki nem foglalkozik a masik keszulekevel, dolgaival - foleg nem azzal, hogy milyen penzbol vette, hogyan finanszirozta, stb. Erdekes, hogy mennyire maskepp gondolkodunk ugyanazokrol a dolgokrol - az ember jo esetben azert vallal ket ev husegszerzodest, mert egyreszt ugyis szuksege van egy csomagra, tehat igenybe kivan venni bizonyos szolgaltatasokat, masreszt pedig orul annak, hogy ezert kap kedvezmenyt a keszulekre. Ha mar ugyis fizet az ember havonta x penzt egy tarifara, akkor teljesen mindegy. (Vannak persze, mint en is, akik fuggetlen keszuleket vesznek ezert vagy azert - mert kulfoldon is hasznaljak, stb).

Persze igen, biztosan sok olyan ember is van, akik csak ugy tudnak megvenni valamit, ha nem fizetnek / kevesebbet fizetnek a keszulekert - cserebe havonta fizetnek magasabb dijakat. De ok fizetik, a sajat munkajukbol keresett penzbol fizetik a havi szamlakat, stb. Miert lenne ez gaz? Vagy aki valamilyen cikket hitelre vesz meg, attol kevesebb/megvetnivalobb? A lakashitel is kinos? A lakasokra is ki kellene irni, hogy hitelre lett megvasarolva? Vagy autokra?

Komolyan nem ertem, alapveto felfogasbeli problemak vannak szerintem. Fogyasztoi tarsadalomban elunk, bankokkal es hitelekkel, ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák