- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerencsére nem ilyen fekete-fehér a véleményem se. Leszólom a WM6-ot, de nem a taskütemezés miatt (maximum mobilon feleslegesnek tartom, mint ahogy moonman is mondta), részemről sokkal jobban hiányzik egy központi, működő notifikációs felület (valami van, de ha külön portolgatni kéne minden telefonra/felbontásra, akkor már nem jó - pl. a Palringóval ez volt a helyzet HD2-n), egységes API a szenzorokra és multitouchra (a HTC proprietary, reverse-engineerelt és még így is nagy hackelést igénylő megoldásai nem sokat tolják előre a szekeret), nomeg a GPS-re és más helymeghatározásra, VOIP-ra, a hívás audiopath elérésére... Perpill ezek jutottak eszembe. Meg az se ártana, ha nem lenne mindenre két út.
Persze ezek nagy részét a WP7 hozza el. Cserébe azért, hogy kapunk egy iPhone OS 2.0-át .NET-ben megírva. Nekem is hiányzik a köztes lépés...
Egyébként a Symbian és a WM is csak annyit tesz, hogy a háttérben lévő alkalmazások prioritását alacsonyabbra állítja az előtérben lévőnél (preemptív mindkettő kernel), innentől kezdve az alkalmazás dolga, hogy ne csináljon semmi baromságot, vagy engedjen el minél több erőforrást. Ezt meg senki se kényszeríti ki, maximum a felhasználó azzal, hogy lepucolja a hülye programokat.
A bada egy érdekes tészta, mert amíg a 3rd party alkalmazások egyértelműen definiáltak, a beépített alkalmazások bármit csinálhatnak, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Én azért azt vettem észre, hogy nagyrészt megjegyzik a dolgaikat, kivéve a böngészőt, mert az kidob sokmindent amikor a háttérbe vonul. Kilépéskor meg végképp, jól belaggol a telefon mindig egy pár másodpercre.
-
Én nem igazán ennek látom a WM6.5 tákolását, de elfogadom az optimizmust mint véleményt...
Az életciklussal kapcsolatban: még mindig nincs új a nap alatt. Összehasonlításként itt látható egy Android Activity élete, erősen hasonlít. A "State" mapek helyett Bundle van, de az elv nem véletlenül nagyon hasonló. Vannak dolgok amit nem lehet máshogy megoldani (jól).
-
Most meg szerintem ezen a fronton alakul ki az üresedés. A hardcore businessman áttért BlackBerryre, a geeknek meg nem maradt semmi.
Na jó, egy páran kapaszkodnak még a WM6-ba vagy a Symbianba, bár nagyon nagy dioptriájú rózsaszín napszemüveg kell, hogy ne tűnjenek rozsdásnak, a kicsit nyitottabbak átállnak a jailbreakelt iPhone-okra (a MobileSubstrate más platformon lehetetlen, brutálisan erős tákoló eszköz), a Nokia-fanatik pátyolgatja az N900-at/MeeGot, és igazából ennyi. Nincs "modern geek" platform a piacon, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest