Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
Én is ffdShow-t használok, annyi gondom van vele, hogy néha mikor Media Player Classic-kal nézek .avi kiterjesztésű filmeket, elkezdi "darálni" a képet, tehát olyan mintha folyamatosan akadozna. De ezt nem mindegyik filmnél játssza el.
-
-
Calibos
addikt
Media Player11 használja valaki? Szép a képe de sok mindennel gondja van. szar az egész.
-
-
"amúgy meg a crop meg zoom funkciókat ffdshowban teljesen felesleges piszkálni" - Csak bemutattam, hogy ilyet is tud. Amúgy ha jól vágná le a videók széleit, akkor nagyon jól lehetne használni pl. WMP-rel (mert a WMP nem tud vágni a videóból).
"képjavításnál 1 dolgot használok csak" - Az csak a renderelési metódust változtatja meg. Igaz, hogy szebb képe van (én is a Haali Renderer-t használom).
"és akkor ami fekete lesz az teljesen fekete" - Sajnos nem minden esetben. Sokszor a szín szabványokkal kell játszadozni.
"coreAVC" - Fizetős (warezt meg nem reklámozunk és nem is csinálunk, főleg nem egy nyilvános cikkben), ezért nem foglalkoztam vele.
Vistát én akkor fogok használni, ha megszűnik az XP támogatottsága. Abszolút nem nyerte el a tetszésemet ez a pista op rendszer...
-
LSL1337
őstag
csak pár dolog, én MPC+ k-lite codec packot használok ami gyakorlatilag ffdshowból és pár egy két ksiebb programból áll
audi decode-ra továbbrais ac3filtert használok, mivel sokkal több mindent lehet állítani és ha pl a filmek nem az alapértelmezett hangkártyán vannak
pl nálam a windows alapból midnent audigyra küld amin a füles van de a film és zenelejátszó programokat beálljtottam a másik hangkártya kimenetre ami 5.1 a füles meg 2.0
tehát windowsban sztereora kell állítanom, ezért ffdshow audio része is sztereot küld ki 5.1es karinak, de acfilterrel vissza lehet álljtani 5.1-re
nem tudom ki tudta követni de remélem érthetőamúgy meg a crop meg zoom funkciókat ffdshowban teljesen felesleges piszkálni
mpc-vel numerikus bill-el tudsz zoomolni nyújtani akármerre (próbálgassátok numpad 9 zoom 1-essel kcisinyít 2-4-6-8-al lehet nyújrani megfelleő irányba 5össel meg reset)
képjavításnál 1 dolgot használok csak, az pedig MPCban az output-ot átrakom hali media spliterre
és akkor ami fekete lesz az teljesen fekete
biztos volt már olyan hogy a filmben az adott rész teljesen fekete de te mégis kis szürke csíkot látsz, engem ez nagyon zavart, azaz kcisit nagyobb a gamma meg contrast és pár dologja audio settingsnél még kapcsoljátok be a flac-t és mást nem kell piszkálni
coreAVCt régebben (1éve) ajánlották, mert kevesebb volt erőforrásigénye mint ffdshownak (azért egy 6-7mbit-es x264 régi ffdshow-al már megfektetett egy 3200+-t pl) de coreavc-vel még elment, de manapság már az ffdshow is van olyan gyors és álljtólag szebb is a képe
RÖVIDEN: ffdshow+ac3filter+MPC, és ott options/playback/output/direct show video
ott válaszd ki a haali media splitter-t és enjoy!ui: Vistan ez a trio nem játszik le DVDt iso képfileból, szóval arra az 1 indításra amikor képfileból nézel dvd-t a halli splitter-t visszaállítod default-ra) de XPn ez a probléma sincs,
-
-
-
hypno skate
senior tag
JetAudio 7 Basic. Nálam ez vált be.
A COWON úgy tűnik nem csak vasat, de szoftvert is nagyon tud csinálni.Mindent lejátszik, beleértve a Quick Time, Direct Show és Real Media videokat is.
Eszköztár módban egy keskeny csík a tálca fölött, ami semmit nem zavar és mégis minden funkció elérhető róla. Ja és ingyenes, valamint ékes magyarsággal szól hozzátok pajtikáim.Próbáljátok ki.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Semmi baj... Örök harag!
Csak hülyéskedem...Viszont a rex asztalod akkor is tetszik. Meg úgy általában az egész szakma, amit tanultál. Egyszer lehet megpróbálkozom vele én is.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én meg megnyomom a Home gombot. 
Helyesírási hibát nem találtál amúgy az írásban? Igaz, ventilátorokról most nem írtam...
-
$p@rr0w
őstag
Segítsetek légyszi, felraktam az ffdShow-t, és nem szólnak az online filmek (pl.: youtube), flash playert újratelepítettem már... Minden más pedig hallható.
-
agressiv
addikt
Én azt tapasztaltam, hogy az ffdshow-val ugyan mennek a filmek viszont sok játéknak nem tetszik és különböző hibákra panaszkodva kilépnek amikor a saját intrójukat próbálják lejátszani

Nálam egy ősrégi egyszerű XViD pakk van ami be van lőve, hogy minden támogatott formátumot kezeljen és semmi gond nincs vele

-
Zolaash
senior tag
GOM Player az isten. Visz mindent, mint a piros hetes. Még az .mkv (matroska) HD videókat is.

Ó, és ingyenes, jut eszembe.
A cikk pedig jó. -
Hunter2
addikt
régebben ezt használtam +vobsub-ot most cccp+kmplayer.Mindent visz még a HD-kat is.
Bsplayer se rossz sima divx/xvidre de HD-nál néha megbolondul ill.nem kezeli le lendesen a több hang és felirat sávokat mkv esetén. -
Calibos
addikt
BSplayert használ itt valaki? Minden filmre ezt használom.
K-lite használom 1,5 éve, nem rossz, ace codec teljes káoszt csinált. -
Helló!
Jó cikk gratula.. én JetAudio-t használok, nekem nagyon bevált...elméletileg mindenféle hiperszuper javításokat meg mindent csinál ezis de inkább csak a hang terén.. volt egy cikk róla itt logouton annó. Igazából kodeket már 2 éve nem telepítettem mert ilyen kombó windowsokat használok és azokba a kedves készítők belegyógyítják..sztm ez még a telepítgetésnél is tisztább..
-
Beleírtam azt is a cikkbe. Aki akarja kipróbálhatja, de nagyon könnyű elállítani a beállításokat, ezért nem ajánlom a nagyon kezdőknek.
Most jöttem rá, hogy két KMPlayer is létezik.
The KMPlayer és KMPlayer. Nem összekeverendő, én eddig a The KMPlayer-ről beszéltem. A sima KMPlayer tényleg MPlayer-ből lett. -
-
chop
őstag
Van egy sokkal jobb cucc, KMPlayer nevre hallgat, portable, bele van forditva minden kodek, emiatt, mindent visz (Xvid, MPEG, Quicktime, FLV, stb.), rengeteg funkcioja van, gyors es ugy skinezed, ahogy akarod.
Mindenkinek ajanlom. Nekem csak ez van fenn es maximalisan elegedett vagyok vele, mert nagyon jo az interfesze es rengeteg dolgot tud (kepi hatasok, dupla-tripla felirat, stb.)
Jah, es freeware.
-
Offolhatunk nyugodtan, engem nem zavar.

"Aki gyengébb hangfalakkal rendelkezik, nem biztos, hogy jobb hangkártyával többet nyer, mint új hangfalakkal." - Azért én sem az "1000Ft-os madaras teszkós" hangrendszernek látszó termékekre gondoltam. Nyilvánvaló, hogy csak akkor érdemes hangkártyát fejleszteni, ha van egy jobb hangrendszered (és visszafelé is igaz).
Amit említettem Genius 1250X, az egy nagyon jó ár/érték arányú szett. Pár hibája van, de rengetegen dícsérik a hangját. A kinézete sem utolsó... Filmnézéshez állítólag sokkal jobb, mint egy 2.1, mert nem nyomja el a mély a többi tartományt, így minden szépen hallható marad. A 2000X is nagyon jó...
Én sem áldoznék audiophile rendszerre, 9 m²-re teljes mértékben fölösleges. Felcsapom a Sennheiser HD202-t és azzal hallgatózom. Ez sem százezres kategória, de ár/érték arányban szintén verhetetlen.
hcl: Régebbi, kisebb teljesítményű gépekre nagyon jók az ilyen beépített codec-es lejátszók. Linux alá is van jópár... Media playerek összehasonlítása
Viszont egy olyan régi gépre szerintem a KMPlayer már túl nagy teher lenne. Sok animált menü van a programban, áttűnések, stb., szerintem ez már csak lassítana. -
Nem akarok nagyon offolni, de alapvetően abból indulok ki, hogy most filmnézésről / zenehallgatásról beszélünk.
Aki gyengébb hangfalakkal rendelkezik, nem biztos, hogy jobb hangkártyával többet nyer, mint új hangfalakkal. ^^
Ami a hifimániát illeti, a szerény meglátásom az, hogy aki ennyit áldoz a zenedobozra, annak először egy olyan szoba kell(ene), amelyik meg is felel ehhez. Egy gyenge akusztikájú szobába hiába raksz akármilyen jó rendszert, akkor is rosszul fog szólni.

Ezért nem látom én sem értelmét annak, hogy audiophile rendszerre áldozzak. ^^
-
Nekem is a VLC és Mplayer jött be. Bár Linux alatt amúgy sem nagyon vannak codec packek...
Winnyóz alatt pedig az öreg laptopjaimon egyértelműen VLC. 400MHz, 192Mb RAM, és viszi az avit
-
Teljesen igazad van, optikai kimeneten már jó hangja van egy Realtek chipes hangkeltőnek is.
Azt viszont te is tudod, hogy PC-s hangrendszerből nem igazán van optikai bemenetes (Logitech Z Cinéma, Z-5500, Creative MW 250D meg egy régebbi 6.1-es, talán az Altec-nek is van).
Aki pedig erősítőt (digitális bemenettel) vesz és normális hangfalakat, az már nem olyan videót fog nézni, amiben a hangsáv AAC-be van tömörítve és sztereó... Nyilván ők Blu-ray-t néznek vagy Audio DVD-t hallgatnak (és egy darab olyan mp3 nincs a gépükön, ami 320kbps alatti tömörítésű, vagy nincs is mp3-uk...
).
Megjegyzem, nálam az Audio DVD hangzása mindent visz és én a fölött már nem hallok minőségbeli különbséget. Audiophile rendszerhez sajnos még nem volt szerencsém, de nagyon szívesen meghallgatnék egy modern csöves erősítőt egy milliós értékű hangdoboz (direkt nem hangfalat írok) párral.Viszont legtöbben nem használják az integrált hangkártya optikai kimenetét, csak az analógot. Az pedig valljuk be, nagyon zajos.
Azt hiszem kiszedem azt a mondatot.
Kiszedtem...3aTi3: ...hát még ha tudnád milyen öreg vagyok...
Igyekszem normális ember módjára kommunikálni, észérvekkel alátámasztani a mondanivalómat. -
Azt a részt azért írtam bele, mert sokan szeretnek zenét hallgatni a PC-jükön, valamint van egy viszonylag jó hangrendszerük is, de integrál hangkártyával hajtják meg. Számukra ezt ilyen fricskának szántam, amivel talán rájönnek, hogy nem olyan nagy szám egy integrált hangkártya.
Már bocsánat, de ezzel szerintem nagyon alaposan mellélőttél. Ha megmondod nekem, hogy digitális kimeneten erősítőre kötött (példának okáért) egy Realtek 888D miben gyengébb akármelyik csúcs hangkártyánál, akkor megdicsérlek.

Én most azért vagyok ráizgulva a Radeon 48x0 szériára, mert 7.1 LPCM-et is kiküld HDMI-n... no ez az, amit per pillanat egyetlen hangkártya sem tud... -
Moiré pattern - azaz, köszönöm!

Nyilván nem az volt a célom, hogy mindenki fejre állva nézze a videóit és barlang hangzást érjen el.

Nem célom lenézni senkit sem a cikkel. Ha zavaró benne az a mondat, akkor kiszedem.
Azt a részt azért írtam bele, mert sokan szeretnek zenét hallgatni a PC-jükön, valamint van egy viszonylag jó hangrendszerük is, de integrál hangkártyával hajtják meg. Számukra ezt ilyen fricskának szántam, amivel talán rájönnek, hogy nem olyan nagy szám egy integrált hangkártya. Már egy Genius SP-HF1250X is sokkal szebben szól Audigy kártyával, mint integrálttal.
Tehát amolyan fricska, nem lenézés.
Nem tudom a dal címét és a 2.1 hangfalat, de melyiket? topikokban szoktam rendszeresen feltűnni, de máshol is sokszor megtalálható vagyok, lehet találkoztunk már valahol.Köszönöm a kritikát!
Erre is szükség van... Legközelebb talán ettől fogok majd jobb cikket írni.
Terveim szerint bemutatnám a VLC vagy a KMPlayert, de ahhoz megint idő kell, mire megcsinálom a screenshotokat meg utánanézek a dolgoknak. -
3aTi3
tag
Sztem moaré (moire), amire gondolsz.
Amúgy én nem voltam elájulva a cikktől, eddig is tudtam h mit jelent a flip, és ezek után sem akarok fejjel lefelé, visszhangosítva és a ph-s logómat a jobb sarokba téve filmet nézni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És a másik, h átlag usereknek írod a cikket úgy, hogy közben lenézed őket
"Írhatnék róla bővebben is, de ez most csak átlag usereknek szól, akik rádugnak egy 10-20 ezres hangrendszert az integrált hangkártyájukra és "zenét hallgatnak"."
Ha a profiknak írsz cikket, akkor majd egymás között jól kibeszélhetitek a botfülű átlag-népet, aki nem bang&olufsen hifin hallgat "zenét" -mert ez eléggé úgy hangzott.Bocsi a kritikáért, amúgy semmi bajom veled (talán segítettél is már vmelyik topicban)
úgyhogy remélem nincs harag! -
Ennek a jelenségnek mi a neve? Hirtelen nem jut eszembe...

A kép jobb oldalán, a háttérben a verandán.
Régen az M1-en a Híradóban volt ilyen, mikor a bemondó csíkos zakóban volt és a párhuzamos vonalak miatt ott is ilyen jelenség volt látható.
Quadkan: Ha nem volt semmi különleges beállításod az ffdShow-ban, akkor tedd újra a progit. Aztán exportáld az alap beállításokat, hogy később ha megint elromlik, akkor ne kelljen újratelepíteni, hanem csak a beállításokat kell importálni.
-
WonderCSabo
félisten
Jó hosszú, komoly cikk, bár az ffdshowt én már régóta használom.

-
Mnemomic
csendes tag
Én a KmPlayert rakom fel az mindent lejátszik.-másoknak is. És nem kell hozzá semmilyen kodek. Egyedül a divx van felrakva, mert a Tv-ről felvett dolgokat azzal tömörítem be.
-
__Psion__
tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
He egy hétköznapi felhasználónak sok az ffdshow, akkor minek a K-Lite (amelyben amúgy intergálva van ez a szűrő)? Persze könnyű feltelepíteni, s mindent visz, csak a multimédiás fájlokat lassaban nyitja meg a gép... de végtére is, minek van sok magos processzorunk, 1-2-3-4GB memóriánk? Had dolgozzon, azért tartjuk!
Igazából egy régi PII-es gépen lehet megnézni mennyit árt valójában a rendszernek egy ilyen codec csomag...Az "avi" mint olyan abszolúte nem gagyi, csak ha rosszul kódolják az adott filmet. Például: legrosszabb esetben például a már amúgy is "shrinkelt" DVD9-es (DVD5-re) forrásból, XviD-el kódolnak másfél órás (vagy hosszabb) filmet, AC3-as hanggal. Naná, hogy ótvar lesz a képminőség (persze ez nagyban függ a filmben levő jelentetek dinamikájától (mennyi vágás, részlet gazdag jelenetek, fényerő változás, stb.). Ebből adódóan minden film külön kódek beállítást igénylne, de kinek van erre ideje ha futószallagon kell "szállítani" az anyagot?
Valójában már rég át kellett volna térni x264-es codec-re... de mivel a legtöbb user nem is hallott róla, illetve az asztali lejátszók többsége nem tudja kezelni, ezért továbbra is maradunk a már rég elavult x263-nál.
ps.: nekem is 1680*1050-es felbontású monitorom van.
-
$p@rr0w: Meg is tették, már nem egyszer... Azaz csak próbálkoztak
dokar:
30MB-s videó, Fragma - Toca Me 2008DuplaZso: Nagyon jó páros.
janos666: Néha én is használom a resize funkciót, majd megnézem mit tud gauss-ban... Azt hiszem a YUV dolgot is kipróbálom, mert most hogy mondod nekem is néhány videóm inkább szürke, mint fekete.
kavicssli:
Remélem neked is beválik.ollie:

Quadkan: Nem állítottad el WMP-ben a fényerőt meg a kontrasztot?
Kicker: Ha neked jó, hogy több száz megát foglal és összeakad néhány más alkalmazással, akkor használd.
__Psion__:
Én azért használom ezt, mert úgy külön DivX, Xvid, h.264, MKV packet feltéve nem volt olyan jó a minőség. Enkódolásra sajnos nem használom, mert ahhoz a részéhez nem értek, de valami tutorialt írhatnál róla.Mr Sm!tH:
Igyekeztem mindenről írni egy keveset, de én sem tudok mindent róla.raskolnikoff:

Zolee11:

Ha valakihez telepíteni megyek, akkor én ezt szoktam feltenni, de legközelebb lehet megpróbálom ezt a K-Lite-ot is.
-
Zolee11
senior tag
K-Lite évek óta, soha semmi problémám nem volt vele, minden ügyfélnek ezt rakom fel, és senki nem panaszkodott rá... Annó én is sokat szórakoztam a mixer-el és tényleg nagyon jól be lehet konfigolni.
Jó írás, grat. -
raskolnikoff
őstag
K lite Mega Codecs Pack. Nekem ez vált be. Filmeket meg úgy nézek ahogy vannak
avit a legkevésbé mert 1680x1050
gagyi. 
Az írás egyébként szép lett.
-
Mr Sm!tH
tag
De rég óta mondom én már az ismerőseimnek hogy ezt kell használni...
Eddig senki sem csalódott benne a pár év alatt!Btw jó írás lett és kellett ez már, pár funkciót nem ismertem ezek közül de most már pro leszek...

THX és UP!

-
Misi 007
őstag
Énis FFD Show-t használok már évek óta legjobb!

-
Skyhigh
aktív tag
Én is K-Lite codec packot használok, igazából már sok mindent próbáltam de eddig ez jött be!
Nekem ami igazán fontos, hogy divxg400 legyen benne vagy ne akadjon vele, mert a feliratokhoz én azt használok....
-
__Psion__
tag
Nagyon jó, hogy valaki elővette ezt a témát...
Be kell valljam kicsit szkeptikusan klikkeltem az írásra. De kellemesen csalódtam! Remek írás.
Igazából messze nem "codec pack", ahhoz képest sokkal többet tud. Videó enkódoláshoz használom x264-es részét (Avidemux). Azonban csak videó lejátszáshoz nem ajánlanám.... ahhoz bőven elég egy XviD, h264, AC3 kódek trió (vagy a fent említett "instant" player-ek).
-
Kicker
őstag
Én Ace-t használok most is, szerintem teljesen jó, csak nem kell bereggelni a classic mediaplayerre, eddig nem tudtam olyat adni neki, ami nem ment... /eltekintve az ilyen spéci mp 4 és stb lejátszókra kitalált formátumok/ Nem értem mire mondod, hogy megháborgatja az oprendszert?
-
ArGab
őstag
Nálam ATI-nál van a gond, de hiába állítottam az MPC-ben a VMR9 mixer mode-ot és mellette az YUV mixing-et, teljesen hatástalan volt.
Viszont tényleg megy nálam is úgy, hogy csak a legelső YUV van bepipálva, de akkor plusz filterként használja a Color Space Convertert és az AVI decompressort is a lejátszás közben, szóval ugyanúgy konverziót okoz.
-
Quadkan
csendes tag
Hali!
Én ffdshow-t használok Media Player Classic-kal. Van egy olyan problémám, hogy a media p.c.-on minden videó frankón megy, de a Windows Media Player-emen meg besötétedett a kép, és ezért a firefoxban is besötétedtek a media playeres ablakok. Ha WMP-vel megnyitok egy filmet sötét a kép, ha eközben MPC vel is megnyitok egyet, akkor WMP-n kivilágosodik meg a firefoxban is. Mitől van ez? Mit állítsak át?
-
Nagyon jó ötlet volt ez a cikk! Végre valakinek eszébe jutott erről írni.
Hihetetlen, hogy mennyien tönkreteszik a gépüket codec pack-ekkel.
-
kavicssli
addikt
Aztaaa!Gratula! éppen most rakom újra a Vistát és még nem raktam fel codec pakkot
de nem is fogom hanem szépen leszdem ezt a progit!Thx 
-
janos666
nagyúr
Jó kis írás, még egy két olyan dolgot is felfedeztem amit eddig nem tudtam.

Annyit tennék hozzá:
Én sokat kísérleteztem már a post process szűrőkkel hogy nagyobb monitoron is élvezhetők legyenek a divx-es filmek, de mindíg arra jutottam hogy jobb kikapcsolni mindenféle utófeldolgozást, és élesítést, mert ha eredetileg is szép a kép azt is csak elmaszatolja egy picit, ha meg a forrás is gyenge minőségű azon is csak ront mert a hibákat is inkább felnagyítja, rámaszatolja a szebb részekre is.
Szűrők közül egyedül talán a zajszűréssel lehet variálni, jó SD vagy HD anyagnál, de azt is csak kis mértékben, és nem szoftveresen, hanem a VGA driver opciói közt található hardveres zajszűrés.
A deinterlacing szűrést is kötelező kikapcsolni ha csak progressive kódolású anyagot néz az ember. (mindenféle ripek divx-el, x264-el...)
És még talán a színmódokról szóltam volna. ATI kártyával most nem láttam ilyen gondot, de nv driverekkel csak VMR9 módban, YUV szinkezelést beállítva sikerült elérnek hogy a fekete az tényleg fekete legyen és ne szürke, RGB módban mindíg kivilágosodott az egész kép. Szóval nem árthat VRM9 videó renderert használni, és az FFDShowban is csak ezen a színmódon rajtahagyni a pipát.
Ja, és mégvalami, amit tényleg hasznosnak találtam kis felbontású videókhoz nagy monitoron: Az FFDShow féle resize. Beállítottam hogy minden 1024-től keskenyebb (azaz nem HD hanem SD) videót méretezzen át 1920x1200-as felbontásra, azaz a monitorom felbontására. De nem ám bilinear módban, mert a lejátszó is így járna el ha kirakon teljes képernyőre, hanem Gauss lágyítással. Ez is egyfajta elmaszatolás, de visszafogott és hatékony. Szóval nem ken el mindent, csak amit kell, felér egy zajszűréssel meg deblockal, csak kevesebb kárt csinál. Így egész tűrhető egy Divx-es sorozatrész Full-HD monitoron. Nincsenek villogó mákos részek az élek körül, stb.
(#32) - Látom te is írták az RGB32 problémáról, csak tök más úton érted el a célod, átkonvertáltattad RGB32-be hogy jól jelenítse meg a renderer, de szerintem többet ér ha eleve YUV módba állítjuk a renderert. (BSPLayerben van ilyen mód)
Ez nem csak Vistára vonatkozik, XP alól is ilyen, inkább a VGA driverek okozzák, nv-nél jön elő, ATI-nál nem. -
DuplaZso
aktív tag
Mióta egyszer engem összefújt a tavaszi szél az ffdshow-val, azóta nem használok mást. És szigorúan MediaPlayer Classic. Így együtt mindent nyel, szépen konfigolható gyengébb masinához is, nem egy terpeszkedő állat... szóval : Szabadság... szeretem !

-
dokar
addikt
jó a csaj a Logoaway-es képen
-
$p@rr0w
őstag
A találatok között notinál sokkal nagyobb értékű csalásokat is olvastam, nem beszélve arról hogy aki személyesen ment ki a pénze után azt megölték... De hát akinek ennyi esze van, hogy ilyeneknek bedől... Én azt hittem hogy a nigériai postával van a gond hogy lenyúlják, nem értettem hogy mi a francért küldene bárki oda csomagot? Főleg hogy a néger ismerőseim száma erősen konvergál a nulla felé. Egyébként ezt akár itt a Ph-n is megcsinálhatja valaki (mármint pl. notival). Na mindegy azért érdekes volt, köszi...

-
Ez is hasznos lehet a sok Vistás usernek. Ha valaki érdeklődik ilyen felől, akkor ide irányítom.

$p@rr0w: Google találat: Nigériai csalás
Notikat, komplett gépeket néznek ki, megkérik hogy postázd ki Nigériába, ő meg majd utalja a pénzt. Vaterán régebben volt egy történet róla, azóta törölték. -
ArGab
őstag
Hadd egészítsem még ki én is valamivel. Vista alatt jött elő az a gondom a VMR9 miatt, hogy a videók lejátszásánál rosszul jelenítette meg a színskálát: a feketéből sötétszürke, a fehérből világosszürke lett a Media Player Classic-kal játszva valahogy így (hacsak nem Overlay volt használva, ami Aeroval elég kellemetlen). A probléma a tévés (16-235) és PC-s (0-255) tartományok különbözősége.
Elég sokat kerestem mire rátaláltam hogyan kell beállítani az ffdshow-t, hogy jó legyen (igazából a CoreAVC-n és a Gabest MPEG2 kodeken kívül nem is találtam mást aminél lehetett volna állítani/jó lett volna). Az Output fülön egyedül az RGB32-őt hagyjuk bepipálva, illetve jelöljük be mellé a High Quality YV12 to RGB conversion-t is, és máris fekete a fekete, fehér a fehér. [link]Ndruu: tudom, már kezeli az mkv-t rendesen, csak a Haali Media Splitter jelentősen megkönnyíti a hang/feliratválasztást és a jelenetválasztást, mert tulajdonképpen forwardolja a MPC felé, és ott a Navigate menüpontból minden állítható. Meg sajnos a feliratkezelése még nem az igazi az ffdshow-nak, pontosabban mkv-ba ágyazott ASS feliratokat UTF-8 karakterkódolással nem igazán szereti, ezért is használom feliratmegjelenítéshez a mai napig az MPC-t.
-
ArGab: Ééértem. Nekem is ki van egészítve egy Matroska Pack-kel meg talán egy Haali Media Splitter-rel. De alapon is kezeli...
GIJoe:
Én is ezt szoktam javasolni, néha még a korábban említett lejátszókat.Cifu: Betettem a képeket is.
stratova:
Szinte minden hónapban frissítik, újítások is szoktak bele kerülni. Sajnos a legutóbbi Autocrop funkció nem tökéletes, de állítólag fejlődni fog.
HD anyagokkal nagyon jól boldogul, nem is túl erőforrás igényes. A 720p-s videók még egy 2500+-os Bartonon is elfutnak. Sempronon valamiért már nem... De a dual core-nak már nem akadály az 1080p sem. -
stratova
veterán
Szintén zenész
Mikor először kerültem szembe flv ill. mp4 formátumú videóval "sima" ffdshow nem tudott teljesen kihúzni a csávából, de valószínű azóta már sokat fejlődött.
Azóta firefoxba még bekerült egy media player connectivity és szinten mindennel elboldogulok amit a gép még meghajt (HD-t már nem).Ndruu:Jól sikerült ez az írás, gartula. Lehet, eljátszadozom pár dologgal ez alapján.
-
GIJoe
addikt
Végre! Én is jóideje ezt papolom mindenhol ffdshow+mpclassic bőven elég a 95% nak!

-
ArGab
őstag
K-Lite-tal van DVD lejátszás is rögtön meg Media Player Classic, és felkerül az mkv-koz a Haali Media Splitter. És persze szépen beállítja a fájltársításokat az MPC-hez. Én még az Xvid, DivX, x264 vfw-t is fel szoktam tenni, így ha kell ezekkel tudok kódolni is problémamentesen.
-
-
HXY: Ha jól emlékszem, akkor már alapból felismeri és lejátsza az .mkv és .mka fájlokat, viszont én azért kiegészítettem egy Matroska Pack-kel.
.Anakin.: CoreAVC mint mondtam, fizetős... Egyesek arra esküsznek... H.264-hez tökéletes választás, de akkor is fizetős. Warezt meg nem reklámozok és nem is írok róla.
shtml: Tényleg... Amúgy direkt a látvány kedvéért raktam rá ennyi zajt szegény Alicia Keys-re...
Így tényleg látszik a zaj.twollah: Ez igaz, mondták is már. De mivel tud többet egy K-Lite, mint egy sima ffdShow?
Cifu: Ezek nagyon jó beállítások. Azt hiszem belinkelem a cikkbe.
Winner_hun: A végén annyi enter lenne benne, hogy elfáradna az ujjad, mire a végére görgetsz.

-
Nagyszerű munka, gratu hozzá!
Egy kis kiegészítés: ahogy lent is írták, a hangot olykor elszúrhatja, sokan ezért utálják a K-Lite Codec Packot (én azzal együtt raktam fel), pedig csak egy kis beállítás kell. Szó se róla, ez olyan dolog, amivel vagy foglalkozik az ember, vagy kihagyja a fenébe. Aki sima sztereo hangfalakkal bír, az akár ki is hagyhatja a telepítésnél az AC3Filtert és az ffDShow audio részét.
Viszont akinek surround hangfalrendszere van (4.0+), az mindenképpen rakja fel az ffDShow audio részét, és lőjje be, mert iszonyú hasznos!
Szerintem mindenki találkozott azzal, hogy hiába van 5.1, vagy akár 7.1 hangfalrendszere, de csak a center és/vagy a két front szól filmnél, vagy egy 5.1-es filmnél a két oldalsó hangfal meg sem mukkan... Nos, ha ez zavar, akkor csak indítsd el az ffdshow audio decodert, és irány a Mixer! Illetve először a Profiles/Presents rész. Csináljunk új profilokat, célszerű elnevezni őket a célnak megfelelő (pl. 5.1 -> 7.1), a profiloknál a lényeg itt alul látható "Preset autoload conditions", és alatta pipáljuk be az automatic preset loading előtti kockát. A gombra egy újabb ablak jön fel, itt kicsit görgessünk le, pipáljuk be a "on number of channel match" elötti kockát, alá meg írjuk be, hogy hány csatornánál lépjen működésbe (1 a sima egycsatornás, pl. Youtube videók, 2 a sztereo, 6 az 5.1-es hang és 8 a 7.1-es hang). Utána ezt zárjuk be, és ha létrehoztuk a profilokat, mostmár tényleg irány a Mixer!
Ez nem csak a Swap Channel miatt érdekes, hanem gyakorlatilag teljesen át tudjuk szerkeszteni azt, hogy melyik hangfalból melyik csatorna szóljon, a felső csatorna nevek a forrásból jövő csatornákat jelölik, a jobb oldalon, függőlegesen felsoroltak pedig a hangkimenetek / hangfalak. Tehát az oszlopok (függőleges) ami az adott hang forrása, a sorok pedig a hangfalak, amiken az meg fog szólalni (vagy nem, ha ott nulla van).
Gyors felsorolás:
L = Left, vagyis bal első hangfal
C = Center, a középen lévő hangfal
R = Right, jobb első hangfal
SideL = Bal oldalsó hangfal, csak 7.1 esetén
SideR = Jobb oldalsó hangfal, csak 7.1 esetén
BackL = Bal hátsó hangfal, 5.1 / 7.1 esetén
BackC = Hátsó közép hangfal, csak 6.1 esetén
BackR = Jobb hátsó hangfal, 5.1 / 7.1 esetén
LFE = ez a mélynyomó, vagyis a .1 csatornaMire jó ez? Például egy Sztereo filmünk van, de szeretnénk, hogy a robbanások a mélynyomóból jöjjenek, és szóljon úgy általában az összes hangfal. No, annyi a dolgunk, a függőleges L (left) oszlopot írjuk át egyesre az összes bal oldali hangfalon (5.1 esetén L és BackL, 7.1 esetén az L, SideL és BackL), a R ugyanez a jobb oldaliakkal, illetve mindkét oszlop legalsóját, az LFE kimenethez írjunk egyest. Voilá, a robbanások szólnak a mélynyomóból is már, ami pedig bal oldalon szól, az jön a hátsó és oldalsó hangfalakból is.
Ha egy 5.1-es filmnél azt akarjuk, hogy az oldalsók is szóljanak, akkor a SideL sorban a BackL-hez írjuk egy egyest, a SideR-nél meg a BackR-hez. És itt jön a trükk, írhatunk 0.5-öst a SideL hangfalnál az L-hez és az R-hez a SideR-nél! Ekkor az oldalsóból az azonos oldali front hangszóróból jövő hang fele erővel ott is hallható lesz.
Fent lehet a Preset-et kiválasztani, amelyiket szerkeszteni akarjuk.
El lehet vele játszadozni, aki a hangzást akarja feltupírozni. ;)
-
twollah
nagyúr
A K-Lite kodekcsomagban alapbol benne van az ffdShow.
-
shtml
őstag
A zaj hozzáadása nem elsősorban a régi film hatását akarja kelteni - hanem arra való, hogy a túlságosan mosott képet kissé élesebbé tegye. Persze nem valójában, de a zaj kissé becsapja a szemünket.
Ez kiválóan látható a példaként belinkelt képen is. A csaj arca totál ki van mosva, a zajjal megspékelt változaton ez már nem látszik annyira. Persze jóval kevesebb zaj kellett volna.
-
.Anakin.
tag
Most nem azé de a legtöbb codecpack ezt használja. Lealábbis K-lite mindig is használta.
Szvsz. egyedül a HD a baja, coreavc jobb. -
HXY
addikt
szép kis írás, grat!
a mostani változat ismeri már az mkv-t?
én már régótat cccp-t használok, és semmilyen codec problémám nincs (real. és quickt. alternativát azért még fel kell raknom..)
-
Winner_hun
félisten
Sokkal jobb. Ahol képek vannak, ott a szöveg és a kép között 2 entert tegyél, sokkal jobban fog kinézni
Ez persze a képhez tartozó magyarázó szövegre nem tartozik.
VLC van fent, de nem tetszik, a hangállítása szörnyű, a filmbetekerés is mintha bajos lett volna, talán teljes nézetben nem lehet

KMPlayert nem használtam még, GomPlayert használom leginkább, az bejött. -
Beleírtam a KMPlayer-t is, de csak említésképp... Nekem is fent van, néha használom csak, de annyi beállítás van benne, hogy sokszor elszabom, aztán nem tudom normálisan lejátszani a videókat.
462 videóklipphez muszáj volt találnom valamit, ami mindent visz. Nálam ez az ffdShow lett. VLC default beállítások mellett nem ad képet és pár videómat nem szereti (.m2v), KMPlayer pedig Full Screen-ben nem akar működni. De amúgy mindkettő nagyon jó program.
-
sto1911
veterán
En meg Kmplayert hasznalok, mindenfel kodekpakk nelkul, mivel ami neki kell, az mar benne van. Igy nem veszik ossze semmilyen mas programmal sem, es mindent lejatszik!

Az iras amugy nagyon reszletesre sikerult, remekul szerkesztett, gratulalok!
-
$p@rr0w
őstag
Köszönjük szépen, nagyon hasznos hiánypótló írás!
(remélem minden codec pack linkelgető megtalálja
) -
eziskamu
addikt
Elírtam, nem 3-as csak sima és nem lazcos, hanem lanczos, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, de amúgy stimmel minden más

-
Hát igen, a VFW résszel most nem foglalkoztam... Azt már enkódolásra is lehetne használni, de arra mindenki más-mást használ. VirtualDub a legnépszerűbb, cikket találtok róla itt a Logouton.
-
eziskamu
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez nem is annyira pakk, csak 3 kodek van benne, pontosabban 2 directshow filter lejátszáshoz, egy VfW kodek konvertáláshoz. Azért az FFDSHOW-t könnyebb letakarítani, mint az ACE mega-hiper-über-giga packot.
-
eziskamu
addikt
Ja szoftverrel, mert SZEBB! Hiába van hardveres átméretezés, ha a 720*576 alatti videóknál már kis négyzetek vannak, nem pedig "elmosott" kép. A Media Player Classicba lehet csak állítani az átméretezéshez használt módokat, és van köztük olyan is ami a videókari pixel shaderein (PS 2.0) fut elméletileg, és jobban lassít mint az ffdshow Lazcos3-as eljárása. Ja, ha meg kisebb felbontásra veszem a monitort, akkor meg azért rosz a kép, mert a monitoromnak nem az a natív felbontása (sajna TFT-nél számít). Kellett nekem buzi nagy monitor
! (KELLETT
) -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Pedig direkt csináltam olyanra... De most hogy mondod, így talán jobb lett a kinézete.
Nem mindegy, hogy telepítésnél miket pipálgat be az ember... Ha mindenfél programhoz hozzátársítod, akkor ez is tud kavarodást okozni.
Neked VLC vagy KMPlayer való. Szerintem...
-
Diocles
aktív tag
Úristen te szoftverrel nagyítasz? A videók hardveres gyorsítását erre találták ki. Már egy geforce 2-es is képes volt rá, de mpc-vel különféle resize módszereket válaszhatsz ki (külfönféle bicubic módszerek) amelyek a pixelshadereket használják. Ez garantáltan nem fog belassulni HD videóknál sem.
-
Winner_hun
félisten
Egyszer ajánlották valamihez, feltettem, a hangot teljesen elrontotta, azóta kerülöm. Mint a kodek pakkokat úgy általában.
Amúgy a fekete csíkok előtt (bár ott ált. van) és után legalább egy enter kéne, így nagyon egybe van az írás. De kettővel még jobb lenne, legalább előtte. -
Magnat
veterán
Hi,
jó írás, gratula. A MPlayer Classichoz annyit, h sajna hd moviekhoz már kevés, pl ha ide-oda akarsz ugrálni, elég sokat agyal ... állítólag azért, mert a movie headerjét nem tartja bent a memóriában.
-
ffMPEG van az MPlayer-ben, tehát ugyanúgy a libavcodec-et használja. Gyakorlatilag ugyanúgy megfelelő az is.
Köszönöm mindenkinek a gartulációt!

Szóval ha bármi hibát találtok, szóljatok bátran.
marcias, RexpecT: abban is benne van a libavcodec, bár nem tudom milyen formában. Ahogy látom van még mellette pár kiegészítő kodek is... Az is lehet jó, én nem tagadom le

eziskamu: valóban jól dolgozik a Resize funkció, de 720 és 1080p-s videóknál szinte teljesen fölösleges. Nekem az ACDSee használja az ffdShow-t, elég gyors. Talán valamivel gyorsabb is, mintha csak magával a programmal nézegetném a képeket.
-
eziskamu
addikt
Én gyakran használom a resize fiunkcióját, mert a moncsim natív felbontása 1680*1050-és a kis felbontású anyagok nagy képernyőn nem elmosottak, hanem négyzetesek, bár néha meg ki kell kapcsolni, mert a nagyobb felbontású anyagoknál meg lassít (Lazcos3-as eljárást használok, az irfanview-ben is szépen dolgozik ez a fajta átméretezés).
Ja és az is jó ebben a kodekben, hogy egy más kodek által dekódolt anyagot is utófeldolgozhatunk vele. Csak be kell állítani valahol hogy a már dekódolt yuv, rgb meg egyébb folyamokat is feldolgozza.
Ja és van VfW kodekje is konvertáláshoz, ami bár bugos, de egy halom formátumot ismer, szinte mindet, amiket le tud játszani.
-
Rossi
addikt
Üdv. Jó írás.

Tudtok segíteni? Eddig úgy csináltam, hogy Win XP Pro SP3 reinstallnál felraktam a Windows Media Player 11-et, meg a Windows Media Encoder 9-et. Ezen kívül csak az MPlayer és a Power DVD ment a gépre, nuku codec.
Ment is minden film gond nélkül, míg fel nem tettem az ATI Catalyst 8.6-ot. Azóta ugyanis fejreállt minden. Az MPlayer csak a filmek töredékét játsza le, a PowerDVD nem játszik DVD-t, csak a WMP. Persze lehet, hogy ennek semmi köze a catalyst-hoz, de nagyjából azóta vannak a problémák.
-
wiggen123
senior tag
Gratulálok! Jópár újdonságot mondtál nekem is.
(Én MPlayer használok, úgy tudom abba integrálva van az ffdshow) -
marcias
őstag
Én K-Lite packot használok, és tökéletesen elégedett vagyok vele.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na igen, viszlát codec packok. Én mindig mondtam!

És komoly írás!

Új hozzászólás Aktív témák
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Videós, mozgóképes topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Háztartási gépek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) és még csak nem is tud semmivel sem többet...

Ha 1GHz-es procival lejátssza a HD-t akkor az a király

Csak hülyéskedem...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

! (KELLETT