Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Apple Watch
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
Nem akarok nagyon offolni, de alapvetően abból indulok ki, hogy most filmnézésről / zenehallgatásról beszélünk.
Aki gyengébb hangfalakkal rendelkezik, nem biztos, hogy jobb hangkártyával többet nyer, mint új hangfalakkal. ^^
Ami a hifimániát illeti, a szerény meglátásom az, hogy aki ennyit áldoz a zenedobozra, annak először egy olyan szoba kell(ene), amelyik meg is felel ehhez. Egy gyenge akusztikájú szobába hiába raksz akármilyen jó rendszert, akkor is rosszul fog szólni.

Ezért nem látom én sem értelmét annak, hogy audiophile rendszerre áldozzak. ^^
-
Cifu
félisten
Azt a részt azért írtam bele, mert sokan szeretnek zenét hallgatni a PC-jükön, valamint van egy viszonylag jó hangrendszerük is, de integrál hangkártyával hajtják meg. Számukra ezt ilyen fricskának szántam, amivel talán rájönnek, hogy nem olyan nagy szám egy integrált hangkártya.
Már bocsánat, de ezzel szerintem nagyon alaposan mellélőttél. Ha megmondod nekem, hogy digitális kimeneten erősítőre kötött (példának okáért) egy Realtek 888D miben gyengébb akármelyik csúcs hangkártyánál, akkor megdicsérlek.

Én most azért vagyok ráizgulva a Radeon 48x0 szériára, mert 7.1 LPCM-et is kiküld HDMI-n... no ez az, amit per pillanat egyetlen hangkártya sem tud... -
Cifu
félisten
Nagyszerű munka, gratu hozzá!
Egy kis kiegészítés: ahogy lent is írták, a hangot olykor elszúrhatja, sokan ezért utálják a K-Lite Codec Packot (én azzal együtt raktam fel), pedig csak egy kis beállítás kell. Szó se róla, ez olyan dolog, amivel vagy foglalkozik az ember, vagy kihagyja a fenébe. Aki sima sztereo hangfalakkal bír, az akár ki is hagyhatja a telepítésnél az AC3Filtert és az ffDShow audio részét.
Viszont akinek surround hangfalrendszere van (4.0+), az mindenképpen rakja fel az ffDShow audio részét, és lőjje be, mert iszonyú hasznos!
Szerintem mindenki találkozott azzal, hogy hiába van 5.1, vagy akár 7.1 hangfalrendszere, de csak a center és/vagy a két front szól filmnél, vagy egy 5.1-es filmnél a két oldalsó hangfal meg sem mukkan... Nos, ha ez zavar, akkor csak indítsd el az ffdshow audio decodert, és irány a Mixer! Illetve először a Profiles/Presents rész. Csináljunk új profilokat, célszerű elnevezni őket a célnak megfelelő (pl. 5.1 -> 7.1), a profiloknál a lényeg itt alul látható "Preset autoload conditions", és alatta pipáljuk be az automatic preset loading előtti kockát. A gombra egy újabb ablak jön fel, itt kicsit görgessünk le, pipáljuk be a "on number of channel match" elötti kockát, alá meg írjuk be, hogy hány csatornánál lépjen működésbe (1 a sima egycsatornás, pl. Youtube videók, 2 a sztereo, 6 az 5.1-es hang és 8 a 7.1-es hang). Utána ezt zárjuk be, és ha létrehoztuk a profilokat, mostmár tényleg irány a Mixer!
Ez nem csak a Swap Channel miatt érdekes, hanem gyakorlatilag teljesen át tudjuk szerkeszteni azt, hogy melyik hangfalból melyik csatorna szóljon, a felső csatorna nevek a forrásból jövő csatornákat jelölik, a jobb oldalon, függőlegesen felsoroltak pedig a hangkimenetek / hangfalak. Tehát az oszlopok (függőleges) ami az adott hang forrása, a sorok pedig a hangfalak, amiken az meg fog szólalni (vagy nem, ha ott nulla van).
Gyors felsorolás:
L = Left, vagyis bal első hangfal
C = Center, a középen lévő hangfal
R = Right, jobb első hangfal
SideL = Bal oldalsó hangfal, csak 7.1 esetén
SideR = Jobb oldalsó hangfal, csak 7.1 esetén
BackL = Bal hátsó hangfal, 5.1 / 7.1 esetén
BackC = Hátsó közép hangfal, csak 6.1 esetén
BackR = Jobb hátsó hangfal, 5.1 / 7.1 esetén
LFE = ez a mélynyomó, vagyis a .1 csatornaMire jó ez? Például egy Sztereo filmünk van, de szeretnénk, hogy a robbanások a mélynyomóból jöjjenek, és szóljon úgy általában az összes hangfal. No, annyi a dolgunk, a függőleges L (left) oszlopot írjuk át egyesre az összes bal oldali hangfalon (5.1 esetén L és BackL, 7.1 esetén az L, SideL és BackL), a R ugyanez a jobb oldaliakkal, illetve mindkét oszlop legalsóját, az LFE kimenethez írjunk egyest. Voilá, a robbanások szólnak a mélynyomóból is már, ami pedig bal oldalon szól, az jön a hátsó és oldalsó hangfalakból is.
Ha egy 5.1-es filmnél azt akarjuk, hogy az oldalsók is szóljanak, akkor a SideL sorban a BackL-hez írjuk egy egyest, a SideR-nél meg a BackR-hez. És itt jön a trükk, írhatunk 0.5-öst a SideL hangfalnál az L-hez és az R-hez a SideR-nél! Ekkor az oldalsóból az azonos oldali front hangszóróból jövő hang fele erővel ott is hallható lesz.
Fent lehet a Preset-et kiválasztani, amelyiket szerkeszteni akarjuk.
El lehet vele játszadozni, aki a hangzást akarja feltupírozni. ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Autós kamera eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest