- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi81
újonc
Üdv! Asus m5a78l-m/usb3 alaplapom van,de sehogyansem tudom rábírni hogy a hangkártya az optikai csatlakozón 5.1-be adja ki a hangot! Csak stereo van! Minden drivert felraktam!
-
bigjohnny
csendes tag
M4A785TD-V EVO-ba Mien fx-es procit tudok be rakni Max ???
-
bigjohnny
csendes tag
M4A785TD-V EVO-ba Mien fx-es procit tudok be rakni Max ???
-
Cancer
senior tag
Bár engem egy Asrock alaplap jobban érint, mondjuk egy USB3-as verzióhoz jön valami frissítés, akkor az nagyon kedvező lenne.
Most váltanék régi P4-ről (HT-s) így lehetőség lesz egy 880G-s alaplap + Athlon II X2, a későbbiekben meg elég a procikat cserélgetni, négy, hat magos, bulldozer... -
yakuza.tora
addikt
Ó wazZz! A Crosshair III Formula miért nem???
-
TommyJ
csendes tag
Örülök ennek a hírnek
nekem egy m4a89gtd-m van remélem amikor el jön az ideje beválik az új BIOS, nem mintha a 965B kevés lenne
-
siriq
őstag
Mindegy, hogy utolag vagy sem(amugy a legkor amirol irtam az szamit nalam).
Persze el lehet lenni. A baj, hogy mostanaban inkabb cpu-ban eros apps amit futtatok. Szegeny X6-s phenom meg gyenge. Ezert is akarok cserelni. Ha a mostani lapomnal nem lesz tamogatva a BD akkor lapcsere. Mindegy. Tul faradt vagyok most ezen vitatkozni. Majd kiderul. -
dezz
nagyúr
Azt már tudjuk egy ideje, hogy jönnek (már elvileg kaphatók is) 8xx chipsetes lapok AM3+ foglalattal. De ez is arra vallott, hogy az inkompatibilitás nem chipset szinten lehet(ne), hanem a foglalattal függ össze. Az viszont kizárható volt, hogy az a bizonyos +1 érintkező felelős az egészért, az AMD nem ilyen pofátlan. Én pl. azt gondolom/gondoltam, hogy itt többfelé vághatták a power plane-eket, eltérő VID-del. Ebben az esetben egy Zambezi egy AM3 lapban félkarú óriás lenne, már ha egyátalán működne így. Bár úgy tűnik, kevésbé "drasztikus" dolgokról van szó.
Ja, azt hittem, hazai site-okra gondolsz (bár utóbb eszembe jutott 1-2 komolyabb ezekből, de ezeket sem tenném a PH! elé [továbbra is csak az ismertebbekről beszélve]).
Egyébként az általad sorolt kinti site-okon legalább ennyire elutasítók voltak a lehetőség irányt, mióta JF-AMD bemondta, hogy nem működik és kész... Most is mintha kicsit le lettek volna maradva.
(#71): Gondolom, nem vitte a lapod a később bevezetett 200 MHz-es FSB-t. Más gondra nem nagyon emlékszem a Socket A-val kapcsolatban. Az más dolog, hogy utána az előrelépéshez be kellett vezetni az IMC-t (és akkor már DDR), HT-t, és persze ezekhez új foglalat kellett. A DDR2-höz pedig az AM2. Most az, hogy te a 939-ről egyből AM3-ra váltottál, 5 évet átugorva... És hogy ezzel összefüggésben morcos leszel, ha a vadi új AM3+ procik nem mennek a lapodban... Kicsit azért muris, érzed-e?
-
Madárpók
aktív tag
"magas feszültséget kezelő transzformer" hmph?
-
Bunken
tag
Hát én igazán örülök ennek, hogy ezzel a lappal sikerült mert nekem pont ilyenem van.
Ha tényleg tudja majd kezelni a BD procikat és tényleg csak a hőfok visszajelzéssel lesz probléma semmi mással (stabilitás meg hasonlók) akkor ha ár/teljesítmény érték nagyon jó lesz lehet beruházok majd egyre. -
siriq
őstag
Masik dolog. Persze ertem, hogy az AMD-vel nem kell cserelnem lapot a kov procihoz, de nalam ez meg egyszer sem teljesult. Valszeg en veszek rosz idoben procit es lapot. Az A-s korszakban is dobnom kellett a lapot mert bartont vettem(939 utan megint->am3). A lapom megint nem tamogatta(ajandekkent landolt masnal mint az elozokbol megmaradt cucc) . Ezert orulnek mar egyszer az eletben ha mukodne a dolog(nalam igy tokmindegy, hogy intel vagy amd igy is ugy is vennem kell lapot meg procit, mondom, ez nalam volt igy, sok masnal meg nem). Nem cserelgetek hardware-t allandoan. A regit alltalaban elajandekozom(kivetel a dfi lapok), stb. Vannak emberek akiknek meg ilyen sincs. Viszont nem szeretnek allandoan koltokezni . Mindenkinek mas az igenye. Nalam a teljesitmeny dont, szoval ha BD nem lesz gyorsabb mint egy 2600K akkor hosszu idok utan intel lesz a gepben(hmm 10 eve nem volt igazan sajat intel procim, mellette futott dual core-s intel server meg regen de akkor is a fo gepnek a single amd-s gepet tartottam(2003)).
-
siriq
őstag
Persze nem kell mennie de a chipset szinte semmi pluszt nem ad a mostani 890fx-hez kepest. Valoszinuleg le kell mondani valamirol, talan par szazalekkal lassabb lesz. Olvasd el ujra. Mas szemszogbol(sokkal tobb infot kap az ember miert megy asus-nal a BD stb.). Igen, inkabb mashonnan szerzem be az infot: guru3d, overcloclers overclock stb. Teljesen mas a legkor. Lehet kuncogni ha akarsz. Ettol fuggetlenul olvasom a tobbi magyar oldalt is. Sokszor rosszul hozzak le a hireket mert hianyos vagy meg sem jelenik, esetleg kesobb jelenik meg stb.
Alapvetoen a fanatikus emberokbol van mar egy kicsit elegem.....
AMD parti vagyok de elveszik a kedvem tole. -
dezz
nagyúr
"Sejtettem en, hogy mennie kellene. Hangot is adtam ennek."
Egyátalán nem kellett mennie. (Bár reménykedni én is sokáig reménykedtem benne.) Más szóval, nyugodtan hozhatott volna olyan változást az AM3+, ami miatt az ilyen procik nem mennek az AM3 lapokban, egyikben sem. Azt sem tudjuk még, le kell-e mondani valamiről, ha valaki AM3 lapban akar AM3+ procit használni.
"Erre viszont sok "ertelmes" reakciot kaptam."
Nem láttam az összeset, de amit igen, az teljesen értelmes volt, idézőjelek nélkül...
"Hiaba nna.. PH... Ismet csak megjegyzem."
Valóban, már nem az első alkalom, hogy a PH!-t szídod -- és névtelenül valami más site-ot dicsőítesz. Vajon mi lehet az? 1-2 tippen jókat kuncogok...
"remelem a giga lapomhoz jon frissites mert morci leszek."
Hűha! Ideje gyógyszer után nézni!
Tomi7887: Végre!? Az AMD a SocketA-nál is erre törekedett és az AM2 bevezetése óta is ezt az üzletpolitikát folytatja. Az Intel viszont nem hogy nem próbálja meg, hanem eleve esze ágában sincs.
-
Lacc88
senior tag
NA hát ez k*rva jó ! e - hír hallatán lehet át is váltok szépen amd-re .
-
Tomi7887
aktív tag
Én ennek a hírnek az irányában elég hitetlen vagyok, inkább marketingnek tűnik a történet..
de pozitívum, hogy végre valaki aki megpróbál felhasználóbarát lenni, bár a fogyasztás ha jól gondolom nem lesz alacsonyabb xDDKíváncsi leszek mit tudnak majd a Buldok, nekem is inkább a fordított megoldás tetszik: egy jó AM3+ lapot és utána procit.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Neil Watts #64 üzenetére
úgyvan.
nálam is ez a gond. de ez miatt nem aggódom. ink 3-5 évente cserélek deszkát, mint 1-1,5 évente
nálam 790X-DS4 dobog, egy 940BE-vel. -
válasz
- = Zk = - #63 üzenetére
+1!
Tok jo lenne ha menne a GA-MA770-UD3 lapomban, bar erre eselyem sincs a DDR2 miatt, igaz? :/ -
- = Zk = -
félisten
szép
várom a Giga efféle lépését. ha lesz. mert 4-5 lapot már láttam tőlük. bár, ha ezen az elven készitették, mint az Ánusz, akkor nem szóltam.
-
Srodney
senior tag
detto így vagyok ezzel én is,az elöbbi hozzászolóknak pedig figyelmébe ajánlom ami a cikkben is íródott hogy a zavartalan működés nem garantálható,ha biztosra akar menni az ürge vegyen legalább új lapot,amibe beleteheti a régi phenomját,aztán ráér majd új generációs procit venni a későbbiek során...
-
Male
nagyúr
Egyelőre csak egy másik ASUS-szal sikerült kimutatni (ASUS M4A79XTD EVO), de egyébként a BIOS is rendesen beleszól, felraktam a frissebbet, és ha csak egyedül terhelem a SATA-t, akkor duplázott a régihez képest I/O-ban (párhuzamosban nem változott) regi,új, pedig egy szót nem írtak arról, hogy a SATA vezérlőt érintő változtatás is lenne benne.
Igen, az még lehet, hogy csak ez a kombináció nem jó.... na, de nem akarom szétoffolni a topicot
-
Komcsi
tag
Szerencsére nem kell lapot cserélnem
-
Ren Hoek
veterán
válasz
csucsbicep #51 üzenetére
YEAH! Visszafelé kompatibilis
Hű ez remek, akkor nekem kétfázisú lesz a fejlesztés.
Veszek PH X4 II 955 alá egy AM3+ lapot amin van USB 3, SATA 3... Ezekre amúgy is szükség lesz nemsokára. Később pedig a procicsere jön, minden más marad, és lesz egy frankó filmvágós gépem
AMD Powa!
-
buzus
aktív tag
Határozottan tetszik az AMD nek a visszafele kompatibilitás politikája. Reméljük a Bulldozer megszolgálja a nevét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Joachim21 #52 üzenetére
Az északi hídban elenyésző változások lesznek. A déli híd fejlődik sokat.
* AMD SB950 - four PCIe 2.0 x1 slots, 14 USB 2.0 controllers, PCI bus, six Serial ATA-600 connectors with RAID 0, 1, 5, 10 support;
* AMD SB920 - two PCIe 2.0 x1 slots, 14 USB 2.0 controllers, PCI bus, six Serial ATA-600 connectors with RAID 0, 1, 10 support; -
Joachim21
őstag
Core2-t lehet nyugdíjazom, ha a Buldozer annyira jó lesz, de attól félek h az áraik sajnos ehhez mérten emelkednek is. Kompatibilitásnál a chipset nem fog osztani szorozni? 900-as miben lesz más mint a mostani 800-as? Erről jóval kevesebbet hallani mint a foglalatról.
-
csongi
veterán
Akkor ezek szerint a AM3+ tokozás fogadja az AM3-as procikat?
-
bartucc
addikt
Hát ez eléggé várható volt, hogy ha támogatják is némely lapok az AM3+-t, nem a legolcsóbbak lesznek azok... Bár várom hátha a kis giga lapom is támogatni fogja a kisebb darabokat, amikhez kevésbé kell komolyabb fesz. szabályzás, miegymás. Asus egyébként jó ebben, csak példa a P5B, vagy a M2N.
-
sasa134
addikt
Korrekt lépés az AMD-től és az alaplapgyártóktól...Remélem az MSI is beáll a sorba.
Már "csak" az új procik teljesítménye a kérdés. Erős a gyanúm, hogy ár/teljesítmény viszonylatban meg fogják verni az Intel termékeit. -
törölt tag
Ezzel a hozzáállással nem lehet semmi panasza, a leendő CPU-k tulajainak
"Ehhez nagyon magas feszültséget kezelő transzformer szükséges"
Aha
A google translate tudja miről van szó
-
zoltanz
nagyúr
Bulldozer procikban is olyan jó GPU lesz mint az legerősebb Llano -kban?
-
Kroni1
veterán
Jó hír, az AMD-nek meg grat! Mindig is jobb volt ebben az intelnél.. Nem véletlenül, más az üzletpolitika, az AMD direkt rá is gyúr a kompatibilitásra, amig sajnos az intel elég arcpirító dolgokat is megenged magának..
-
lujó55
addikt
Jól látom? Asus volt az első aki megcsinálta?
-
Oliverda
titán
Lehet, hogy már az AM3+ tokozású procikat követő generáció esetleges visszafele kompatibilitására gondoltak ezzel. Már az AM3-as foglalatot illetve tokozást is úgy alakították ki, hogy később egyszerűen lehessen majd kiadni olyan módosított tokozást, aminek a lábkiosztása eltérő, de mégis belemegy, ellenben az AM2-be már nem.
-
Nordic
Közösségépítő
Én már az Asusban nem bízok, mert a ramjaimat sem szereti, pedig azokkal nincs gond. Más lapban tökéletesen mennek a gyári értékeken.
-
Malachi
veterán
hát akkor hiába döglődik a jó öreg bios, mégis lesz frissítés, hehe. mindegy, az én lapom sajnos nem szerencsés ebből a szempontból. de mindenképp jár a plusz pont a lépésért.
mondjuk most nézem, 140W-os procikat támogat ez is, akkor ki tudja, később hátha engedékenyebbek lesznek és csorog lefelé is a jóság.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Angel1981 #19 üzenetére
Intelnél elég régóta nincs ilyen, pontosabban a 775-ös korszak óta.
Am most először örülök, hogy asus lapom van, bár előre nem iszok a medve bőrére(edig nyári cserén gondoltam, mert amúgy nem vagyok vele kibékülve).
(#25) leviske: "A másik Bulldozeres hírnél már Oli linkelt fejre fordított AM3+ procit. Ha jól rémlik akkor azon 940 tű van és amiatt a két tű miatt nem megy már be AM2+-ba." - Megszámoltad?
Hupsz, megint dupla lett...
-
öhöm
csendes tag
nice, nice, ...
csak miért nem lehetne kiadni már végre UEFI-t BIOS helyett? -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom. Ezt csak az AMD tudja.
(#16) Karee29: Elvileg nem, legalábbis a jelenlegi mérések szerint. Az egyetlen felmerült gond egyelőre a hőmérséklet érzékelése.
(#18) Male: Az AM3 és az AM3+ lábkompatibilis. Az AM3+ bevezetésének az oka a Fast-SVID, a magasabb áramerősség és az SB-TSI. Ebből az első kettő bizonyos alaplapokon megoldható, de az SB-TSI hiánya egyelőre megoldhatatlan. Mondjuk ez a működést nem befolyásolja, csak nem lesznek adatok a proci hőmérsékletéről.
-
DRB
senior tag
Bocs a dupláért, pont lejárt a szerk. idő
Akkor nekem nem lesz gond a deszkámmal(Asrock 890FX Deluxe4), izmos a táp része is, viszont nem tudom tényleg adnak-e majd ki hozzá bios-t, pont egy hete jött ki az én lapomnak AM3+-ra átalakított verziója(890FX Deluxe5). De reménykedni ér azért.
-
leviske
veterán
Az AM3-as procikon kevesebb tű van, mint amennyit az AM3-as foglalat be tud fogadni. Az AM3+ procikon az eddig kikerült kép alapján ugyancsak kevesebb tű van, mint amennyit maga az AM3+ foglalat be tud fogadni.
(#22) siriq: A lapodhoz már kint van a frissítés és a hivatalos, gyári oldalán már ki is van biggyesztve az AM3+ logó. Egyelőre az UD7-el nem kezdtek semmit. (Na meg a két régebbi 790FX-el, de azokkal gondolom nem is fognak...)
(#26) DRB: A másik Bulldozeres hírnél már Oli linkelt fejre fordított AM3+ procit. Ha jól rémlik akkor azon 940 tű van és amiatt a két tű miatt nem megy már be AM2+-ba.
-
CMMCQ
csendes tag
Na ja, a plusz tű. Legfeljebb levágod.
De ha így megyünk tovább, legközelebb bejelentik, hogy az LGA 1155-re is rá lehet applikálni, sőt, akár a videokártyádra is celluxozhatod, működni fog. Csak le kell töltened hozzá a legújabb Google Chrome-ot, kétszer megnyitni az intézőt, sétálva elfuvolázni a Négy Évszakot egy csomag Windows XP kalózverzióval a fejeden egyensúlyozva és voilá.
Logikus, nem? -
DRB
senior tag
Remélem az ASRock mindeképp beáll a sorba, legalább is a komolyabb lapjaival. Én bízom nagyon bennük.
Egyébként ez hőmérséklet monitorozás eddig is gond volt, én még nem láttam olyan Phenom procit ami normálisan jelezte volna a hőmérsékleteket.
-
siriq
őstag
Sejtettem en, hogy mennie kellene. Hangot is adtam ennek. Erre viszont sok "ertelmes" reakciot kaptam. Hiaba nna.. PH... Ismet csak megjegyzem. remelem a giga lapomhoz jon frissites mert morci leszek.
-
SLacus
csendes tag
az új AMD procik is maximum 125 W-ot fogyasztanak majd, vagy nem? Akkor miért kell erősebb alaplap hozzá, ha már egy régebbi alaplap is tud 140 W-os procit kezelni?
Régen volt de úgy tudom, hogy az áramerősség és a feszültség két dolog, aminek a szorzata adja a teljesítményt. Emiatt nem értem a cikkben ezt a részt:
"...és magasabb áramerősséget kell majd elviselniük az alaplapoknak. Ehhez nagyon magas feszültséget kezelő transzformer szükséges,..."
-
Angel1981
veterán
Ez jó hír!
Intelnél az ilyen lépés ritkább... -
Gerisz
addikt
"Also on showcase this year is the newly launched G1-Killer Gaming motherboard series as well as GIGABYTE’s AMD offerings including the new revision 800 series motherboards which offer support for AMD’s upcoming AM3+ socket CPUs, not to mention the GA-E350N-USB3, GIGABYTE’s first Mini-ITX motherboard for the AMD platform."
Mondjuk én úgyis lappal kezdem a cserét. (muszáj is leszek
de az volt betervezve)
-
Archer
őstag
Szerintem a többi gyártó 890FX-es lapjai esélyesek még (MSI 890FXA-GD70/GD65, Giga 890FXA-UD5/UD7 -bár tőlük nem várnék csodát bios téren-, Biostar 890FXE). Lehet, hogy akár még a Crosshair 3 is jó lenne de azért nem érdekük, hogy minél több régi lappal menjen az új architektúra.
Ami viszont feltűnt, hogy az egyik korábbi hírben linkelt Giga lapokon némelyikén szimpla 4+1 fázis van mindenféle borda meg hűtés nélkül és mégis AM3+ ready, a jelen cikkben szereplő lapokon meg azért jóval komolyabb van, szóval nem hiszem, hogy az lenne az esetleges problémák okozója.
-
A kérdés az, hogy ha valaki buldozert szeretne húzni ezekben a lapokban, azt fogják-e bírni, mert ha nem az elég ciki lenne.
-
csucsbicep
nagyúr
Na végre vmi biztosabb hír. Az ilyen lappal rendelkező tulajoknak szerencséjük van. Csak sajnos még nincs AM3 proci+..
-
Xaels
félisten
Aztaaa
Épp azon gondolkodtam, hogy valami jó kis AM3+os lapot kéne majd beújítanom a nyáron, hátha ősszel szükségessé válna egy proci csere, de ezek szerint még az sem biztos, hogy kelleni fog. Mondjuk 1-2 új technológia miatt is megérné a lap csere, de minden csak az ártól függ majd.
-
Karee29
csendes tag
Hehe én nyertem az enyém jó ehez
Nagyon kiváncsi leszek/vagyok! -
gabo9201
senior tag
Ezek szerint egyforma lesz a lábkiosztás is az eddigi hírekkel ellentétben?
-
TESCO-Zsömle
titán
Örömé bódottá. Most készülök AM3-as konfigot építeni Crosshair 4 Formula alapokra. Így már a jövő is be van biztosítva...
-
jerry311
nagyúr
Csak lenne már itt az a Bulldozer, hogy letarolja a régi konfigom.
Nagyon koros már az S939-es X2-m, van amibe már beletörik a foga, hiába megy 2700 MHz-en. -
Tökön szúrom magam, ha a Crosshair III is kap biost.
MOD: inkább mégse.
-
mpierre
veterán
Ez egy kimondottan felhasználóbarát hír és megoldás.
Így egy sima procicserével megoldható a fejlesztés...
-
Akkor igaz a hír!
Eddig azt hittem, csak kacsa. Remélem mások is rákapnak, pl az MSI
Ha nem is hivatalosan, de valami sufni BIOS-al ha meg lehetne oldani.... álmodik a nyomor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest