- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dsr
senior tag
Szerintem a Z tulajok így is elégedettek lehetnek , hiszen 2 év 9 hónapig volt támogatva a telefon , ami megyegyezik a Nexus 4 támogatottságának idejével , ez azért nem sok gyártóról , illetve azok készülékeiről mondható el.
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
-
Enci1983
senior tag
Xperia Z 4.1.2-5.1.1 szép hosszú támogatás. Remélem ezt folytatják a közeljövőben is. Szép volt Sony!
csadi0011 azért mert kifutó modellek.[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
Csapoati
nagyúr
Korrekt lista, mondjuk meglepetés az nincs. De ha mindegyik gyártó csak ennyire támogatná a készülékeit, máris sokkal jobb lenne a helyzet.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
akosxyz
senior tag
A Sony nem felejti el a régebbi készülékeket se Bár mindegyik gyártó ilyen lenne
-
törölt tag
Na, akkor jól tettem, hogy lecseréltem a Z1-et
-
ADAM1337
nagyúr
Én sajnálom, hogy megváltam a sima Z-mtől én 5.0-ig használtam az kicsit melegítette jobban mint a 4.4, de bugmentes volt és bőven volt szabad ram és jól volt optimalizálva.
Ugyanez nem mondható el a mostani note3-mamról, lolli bosszantóan lassú, kk-val már jobb a helyzet, de nem olyan gyors a napi dolgokra mint a z volt.[
Igaz hw igényesebb dolgoknál jobb ez egyértelmű, mai napig Z-m lenne ha nem a tft lett volna benne, de nálam 4.1-5.0 ig teljesen jó volt a nyári napsütésben való olvashatóságtól eltekintve. -
Quasi_modo
nagyúr
Végül is nem várhatjuk, hogy egy mobilt addig támogassanak míg szét nem esik. Sajna a párom Z1C-je kimarad, de ettől ő még meg lesz vele elégedve.
valami
-
törölt tag
válasz Oppenheimer #12 üzenetére
"csak üzleti okok indokolják, hogy nem frissítik."
Ez így van, csak nem értem, hogy ezen miért kell csodálkozni, vagy felháborodni. Támogathatnának 5 évig is egy telefont, csak akkor kevesebben vennének újat. Vagy rohadjanak meg, hogy pénzt akarnak keresni? Ilyen ülepolitikával lehet, hogy ez a cikk meg sem született volna, mert már nem lennének Sony mobilok, így is elég rosszul megy nekik.
Arról nem beszélve, hogy a legtöbb ember 2 év után cserél telefont, illetve az átlagfelhasználó azt sem tudja, melyik rendszerverzió van neki fent, abszolút nem izgatja őket, hogy a legújabb legyen nekik meg (még engem sem igazán, most is ICS van a telómon, és nem azért akarok új telefont venni, hogy a legújabb verzió legyen fent, semmi bajom sincs ezzel sem).
Ennek fényében a Z1/Z1C 2 éves támogatása kifejezetten korrektnek mondható.
[ Szerkesztve ]
-
M.A.Z.
aktív tag
Örülök. Megérte leváltani SP-t egy M4 Aqua-ra.
-
mike710
aktív tag
Csak a csamcsung ba**ik ki írni...
-
csadi0011
őstag
válasz #16514048 #15 üzenetére
"Ez így van, csak nem értem, hogy ezen miért kell csodálkozni, vagy felháborodni. Támogathatnának 5 évig is egy telefont, csak akkor kevesebben vennének újat. Vagy rohadjanak meg, hogy pénzt akarnak keresni? Ilyen ülepolitikával lehet, hogy ez a cikk meg sem született volna, mert már nem lennének Sony mobilok, így is elég rosszul megy nekik."
Az egyetlen felháborodás azon volt, hogy a Z2 a határ, pedig a Z2 és a Z1C megjelenése között 1 hónap van. A z1 széria és a Z2 között annyi különbség van, hogy Z1 szériát szerintem 10-szer annyian használnak és hardverileg épphogy térnek el. És nem 5 éves támogatás kell. Szériában támogatják őket, ami pl a Z1C-re nézve nem kedvező.
"Ennek fényében a Z1/Z1C 2 éves támogatása kifejezetten korrektnek mondható."
A Z1 most 2 éves. A Z hosszabb támogatást kapott. A Z1C még nincs 2 éves.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csadi0011 #18 üzenetére
Bocsánat, januárban lenne 2 éves, akkor csak 20 hónapig volt támogatva. Igen a Z hosszabb ideig volt, de az már szenzációnak számított, nem szokta senki annyi ideig támogatni a telefonjait. Nem akarom védeni a Sony-t, de valahol meg kellett húzni a határt, ha a Z1C megkapná, akkor a Z1-nek is illene, de úgy döntöttek, hogy az már nem érné meg nekik. Azt a viszonylag kevés embert, akiket érdekel, hogy milyen számú Android van a telefonján inkább próbálják az újabb készülékek felé terelni, érthető módon. Ha valaki akkora geek, az meg úgyis tesz rá CM-et, vagy valamilyen főzött ROM-ot, ha neki új rendszer kell.
Ez van, még mindig azt lehet mondani, hogy elég jó támogatást kapott a Z1C. Aki akkor vette, amikor még új volt, az nem tudom meddig akarja még használni, hogy nem bírja ki addig a nemrég kiadott 5.1-gyel, aki még 1-2 éves telefont vesz, az ne sírjon a frissítések miatt.
-
eventus
veterán
Egy új szoftvertol nem lesz +3mpx a kamrea, +1 coll a kijelzo, ujjlenyomat olvasó stb. Akinek kell az új hw, az úgyis vesz. De ami van, arra igenis jarna a frissítés, pl biztonsági. Droid 6 pedig ebben javult.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
csadi0011
őstag
válasz #16514048 #20 üzenetére
De nem arról van szó. És Z1C-n kívül nem csak az Z1-nek, hanem a Z Ultra-nak is.
Z2 megkapja de Z1 széria nem. Ennyi erővel, ha annyira kell nekik a pénz, a Z2 is simán mehetne a kukába. Hiszen visszafelé is működik a dolog. A Z2 majdnem Z1, és a Z1 széria utolsó telefonja és a Z2 között 1 hónap van. És ez a probléma. Túl kicsi a határ 2 széria vége között, hogy ne érdemelje meg, de van eleje is a szériának. 2 szériát ütöttek ki egy időben. Lehetett volna úgy is, hogy a 6.0 első frissítéseit még megkapja a Z1 széria, aztán vége.
SZVSZ -
Enci1983
senior tag
válasz csadi0011 #22 üzenetére
Mert kifutó termékek, azért. Mit nem lehet ezen megérteni? Ha megkapja a Z1 és a Compact akkor meg azért menne a nyafogás hogy az első generációs Z család miért nem? Ilyen egyszerű az egész, kifutott, lement, vége. Így is nagyon nagy pirospont jár nekik. Ez Oppenheimer felhasználónak is remélem kielégítő válasz.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
Ricardo
titán
Valahol meg kellett húzni a határt. Az hogy a két széria között kis idő telt el, az azért van, mert a gyártó sűrűn hozza ki a telefonjait. Ha a z2 sem kapná meg, akkor az lenne a gond hogy csak pár hónappal idősebb mint a Z3. A dolog érdekessége, hogy vasban alig van eltérés a telefonjaik között
-
powerwiki
csendes tag
Én csak annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy lehet, hogy a Sony "extrém hosszú ideig" támogatta a telefont (ez mondjuk relatív), de ehhez vegyük hozzá, hogy az 5.0-át csak 1-2 hónapja kapta meg a Z1 Compact (itt most a hivatalos, Sony-féle OTA frissítésről beszélek, nem a csingcsung hekkelt szar romokról). Azt az 5.0-át, amit tavaly novemberben adtak ki.
Azt meg hogy 2013 szeptemberben jött ki, nem tudom honnan szopta ki a kolléga, de még Japánban is csak decemberben adták ki, Európába január végén jutott el, szóval vegyük úgy, hogy reálisan 2014 februárjától megvásárolható.
Lehet azzal érvelni, hogy ez ma már bevett gyakorlat, de engem, aki annó majdnem teljes áron vette meg 2014 áprilisában a telefont, eléggé bosszant, hogy másfél évvel később elveszti a támogatását a telefon. Tessék már összehasonlítani a Z5 Compacttal, és megnézni hogy mi változott:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7535&idPhone2=5753
1.5GHz helyett 2.2GHz proci? 800 helyett 810-es Snapdragon? Ugyanakkora felbontású kijelző? Ugyanannyi RAM?
Aki ezek után az üzleti érdeken kívül bármi mással magyarázza, hogy egy csúcstelefon másfél évvel a kiadása után nem kap frissítést, az egész egyszerűen nem ezen a világon él. A Sony meg megdögölhet a biznisz érveivel ott ahol van.
[ Szerkesztve ]
-
youngboy
senior tag
Azért arra kíváncsi lennék hányan vesznek csak azért új készüléket, hogy újabb rendszer legyen rajta.
Személy szerint én biztosan nem.Másrészt támogatás nem csak arról szól, hogy megkapjuk az új dolgokat. Ne feledkezzünk meg a hibajavításokról sem. Innen nézve már közel sem fényes a helyzet droid vonalon.
-
csadi0011
őstag
Én vagyok a kifutó ebből a világból...
Ha a Z2 megérdemli a 6.0-t és a Z megérdemelte az 5.1-et, akkor a Z1C is megérdemelné a 6.0-t. Erről beszéltem én. És arról is, hogy a Z1C egy olyan szériába tartozik, ami viszont 2013 júniusában kezdődött meg. És a Sony azt nem teszi meg, hogy egy szériának csak egy tagját frissíti csúcskészülékeknél.
Senki nem mondta, hogy nem végeztek jó munkát. Egy aprócska dologról van szó, ami zavaró. Én az 5.1-nek is nagyon örültem, és nem is számítottam rá nagyon, de még is jött. Viszont a történések alapján vártam már a 6.0-t. És szerintem jogosan volt feltételezhető. Szerintem az a normális, ha sorozatban 1 széria esik ki. De ez mind relatívan nézve. Nem általánosságban.
Remélem most már érthető vagyok.(#27) Ricardo: Z2 és Z3 között szerintem van minimum fél év. Z1C és Z2 között 1-2 hónap. De igen, a széria a lényeg.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Oppenheimer #12 üzenetére
Így van, Z1-et tényleg jó lett volna frissíteni.
Nem mintha a Z már nem bírta volna el, de az már tényleg régi.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Ricardo
titán
Én is örültem volna, ha a Nexus 4 megkapja, de sajnos ebbe a körbe már nem fért bele.
-
pit stop
addikt
El is adom lassan a Z-t. Mondjuk ez kevésbé befolyásol ebben a döntésben, és előbb autót is kell venni
A lista korrekt.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
babkukta
senior tag
1, amit már előttem is írtak, a Z tulajoknak egy szava nem lehet! Gratula a Sonynak!!
2, Hol vannak az SP pistikék? Mindig felbukkannak az ilyen híreknél, h "bezzeg az SP"
3, a Z1/Z1C talán tényleg érdekes lehet sokaknak, habár ha a Z szintjét tartani akarja a Sony, ami 2 év 9 hónap, akkor még bőven belefér az a 6.0 A Z1 C csúszott egy fél évet, ezért annak kevesebb a támogatása, de az meg hülyén nézne ki, h a Z1 nem kap, a Compact meg igen. Persze a még logikusabb hozzáállás az lenne, ha pont ezért jönne mindkettőre, de a fél év akkor is megvan a 2 készülék között, ezért reális, h egyszerre szűnik meg. Viszont tényleg elbírná mindkettő az M-et
Üdvözlettel, Tibi
-
tomp
félisten
SP-m volt. A nagy bejelentés miszerint nem kapunk 4.4-et, fájó volt.
Váltottam nyáron M4-re. Jó volt olvasni, hogy lesz 6.0 rá.
Mivel láttam, hogy nagyon beindult a sony support téren(gondolom észre vették, hogy ha jó támogatást adnak akkor jobban megy az eladás) így maradtam Sony tulaj.
Stagefright hibát is gyorsan foltozták M4-en. Konkrétan hamarabb kapta meg mint a Z3. :-D -
janeszgol
félisten
Az SP minden tekintetben erősebb telefon, mint az M2. Ami 5.1.1-et kapott. Hello haver.
(A történelem egyik legelpocsékoltabb telefonja az SP. Erős volt, népszerű volt, de a Sony hamar kukázta.)Üzleti szempontból érthető a döntés. És az is, hogy az M2 telefonom nem kap 6.0-át. Mivel mire kijönnek a frissítések, lejárnak a 2 éves előfizuk az M2-re. (Z1 és Z1C detto.)
-
pit stop
addikt
-
laci_csk
senior tag
A sogornom mai napig meg van elegedve az SP-jevel, es egy darabig az lesz meg.
A T2 Ultramra remeltem az M-et, de hat ez van, most kaptam meg az 5,1-et, valoban gyorsabb lett, bejon ez a vegso szoft, nem lehet mindent. Majd lecserelem a Z5 Premiumra, es akkor benne lesz minden.
[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
e-newsee
addikt
Nekem is SP-m van, meg is vagyok elégedve vele. És nem az volt a bosszantó akkor sem, hogy nem kapja meg a 4.4-et, hanem az a mizéria, amit megkapja-nemkapjameg-lehethogymégis-mégsem-méggondolkodunk-mégsemkapjameg kommunikációval műveltek. Máig jól teljesít rajta a 4.3, bár a memóriakezelés elég gyatra. Így is jobb, mintha kiadtak volna csak a nyafogás miatt egy összehányt 4.4.-et.
Viszont újabban kezdek kicsit beleunni a Sony telefonokba. Amiket láttam, nem sok újat tudnak mutatni a különböző kategóriájú telefonok, max erősebb a herdver. Kicsit olyan, mint anno az SE korszakban, amikor minden egyes telefonon ugyanaz a menü volt. És kicsit kezdenek elszállni az árakkal. Én sajna ezért váltok most a Sonyról."Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
Tomcat
őstag
A Z3-ra eleve várható volt, megy is majd fel az enyéimre is. A tabletre és a telefonra is.
Tomcat
-
Zoli54213
aktív tag
Én miért érzem úgy hogy a Z3C szoftvere egy az egyben felmenne a Z1C-re szinte?
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Zoli54213
aktív tag
Csináltam régen olyan hogy Nokia N97 Romot tettem (saját magam portoltam) Nokia 5800-ra, szóval úgy gondolom, hogy ha tényleg nem jön ki, megpróbálom megoldani. (ezek ugye symbianok voltak) Végül is, ezzel nem kellene hogy olyan sok munka legyen, mert a hardver is szinte megegyezik. Egy-két plusz funkció van a Z3-ban amit kiveszek majd belőle pluszba.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest