- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor a citrom az nem gyümölcs, mert nem édes (baromi savanyú) és önmagában nem finom. A répa meg gyümölcs, mivel édes és nagyon finom.
(#15) bambano: Ezért volt a kérdőjel meg a smile.
Szerintem még mindig nem definiálni kell azt, hogy mi zöldség vagy gyümölcs. Egyszerűen valami ez, valami az. Legtöbbször ugyan egyértelműnek tűnik, hogy miért, máshol viszont nagyon nem az.
-
válasz
exchanger #12 üzenetére
Ez hogy jön ide?
A gyümölcs / zöldség csoportba tartozást még valamikor emberek találták ki, ahogy a német névelők is. Amúgy meg azt nem mondtam, hogy nincs értelme ezeknek a mélyére ásni, csak azt, hogy gyümölcsként / zöldségként értelmezés nem mindig tartalmaz logikát, pontosabban nem egyértelmű, nehéz rájönni a miértekre.
(#13) bambano: Gyümölcs?
-
Itt mindössze annyi a probléma, hogy paradicsom esetében a növény termését, míg burgonya esetében a gumót esszük meg. Szóval a a gyümölcs vs zöldség vita nem a növény fajtájától függ, hanem attól, hogy melyik részét esszük meg. Gyümölcs = termés, zöldség = nem termés. Elvileg. De ha más megközelítésből nézzük akkor gyümölcs = desszert, zöldség = minden más. És akkor még nem volt szó a magtermésekről, melyeknek inkább egy harmadik kategória kéne. Szerintem ezt az egészet kutatni annyi értelme van, mint pl a német nyelvben a névelők logikájának megkeresése. Valahol találsz, valahol meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest