Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • exchanger

    tag

    válasz Armahun #37 üzenetére

    "A magyar gasztronómiában a zöldség szerepel a legutolsó helyen. Pedig nemcsak a vitamin miatt jó fogyasztani, hanem tisztítás után péppé darálhatnánk, úgy mintha krémleves lenne a tét, 2-3 hétig erjeszthetnénk, majd lepárolhatnánk, hogy ihassunk spárga, zeller, paradicsom vagy sütőtök pálinkát.

    Ugyanis lehet zöldségből is pálinkát főzni, azaz párlatot készíteni. A sárgarépából, medvehagymából és a céklából is."

    attól, hogy a pálinka definíciója (ami kizárólag jogi dolog), gyümölcsre és országra korlátozza a pálinka nevet (mivel jogvédett, csak magyarország és 4 osztrák tartomány használhatja), attól nem csak gyümölcsből lehet pálinkát főzni (ha jól tudom nem létezik erdélyi pálinka, mivel nem magyarország, hibásan használják a nevet). A grappa is nem más mint törköly pálinka, csak ugye nem használhatják (nem is akarják) a pálinka nevet.

    (#39) bambano: akkor mesélj róla, hogy hogyan készül, a szeder, dió, krampampuli, mák, kökény, áfonya , sligovica, fenyővíz, stb pálinka. Valószínűleg több valódi pálinkát láttam életedben mint te, és tudom, hogy az igazi pálinkák nem korlátozódnak le a barack - körte - alma hármasra.

Új hozzászólás Aktív témák