Új hozzászólás Aktív témák
-
exchanger
tag
"A magyar gasztronómiában a zöldség szerepel a legutolsó helyen. Pedig nemcsak a vitamin miatt jó fogyasztani, hanem tisztítás után péppé darálhatnánk, úgy mintha krémleves lenne a tét, 2-3 hétig erjeszthetnénk, majd lepárolhatnánk, hogy ihassunk spárga, zeller, paradicsom vagy sütőtök pálinkát.
Ugyanis lehet zöldségből is pálinkát főzni, azaz párlatot készíteni. A sárgarépából, medvehagymából és a céklából is."
attól, hogy a pálinka definíciója (ami kizárólag jogi dolog), gyümölcsre és országra korlátozza a pálinka nevet (mivel jogvédett, csak magyarország és 4 osztrák tartomány használhatja), attól nem csak gyümölcsből lehet pálinkát főzni (ha jól tudom nem létezik erdélyi pálinka, mivel nem magyarország, hibásan használják a nevet). A grappa is nem más mint törköly pálinka, csak ugye nem használhatják (nem is akarják) a pálinka nevet.
(#39) bambano: akkor mesélj róla, hogy hogyan készül, a szeder, dió, krampampuli, mák, kökény, áfonya , sligovica, fenyővíz, stb pálinka. Valószínűleg több valódi pálinkát láttam életedben mint te, és tudom, hogy az igazi pálinkák nem korlátozódnak le a barack - körte - alma hármasra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Citroen C3 Picasso 1.4 Benzines, 2011, 156E valós km, sérülésmentes, vadiúj gumi garnitúra, KLÍMÁS!
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Gamer PC i7 32GB Rtx 3080
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest