Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AusWolf

őstag

válasz sb #58 üzenetére

Valószínűleg nem 6600-zal teszteltek, úgyhogy némi tuning is lehet a képben, de még így is kétlem, hogy a proci ekkora különbséget hozna játékban. A TDP-ből adódó throttlingot is kilőttem, ezért gondolom, hogy a hőtermelés körül kell keresni az okokat. Egy lapos sokkal zártabb rendszer az asztali gépeknél (az open-air tesztpadoknál meg főleg), vagyis ha egy CPU-intenzív játékban jobban forr a proci, akkor a VGA hűtésének is melegebb levegővel kell dolgoznia a sokkal kisebb háztérfogat miatt. Akkor meg főleg, ha a CPU-val egy hűtőrendszeren van. Ergo a VGA jobban melegszik, visszavesz a turbóból, és csökken az FPS.

Mindenesetre én továbbra is úgy gondolom, hogy a tesztkörülmények ismeretének híján a grafikon adatai nem jelentenek semmit.

• AusWolf

őstag

válasz sb #52 üzenetére

Kicsit off, de az én i7-5500U-m sem throttlingol a maga 15 W-os TDP-jével. 2400 MHz alap van megadva, de fullos CPU terheléssel is szépen tartja a 2900-as turbót. IGP-t is terhelve néha benéz 2700-2800 környékére, de még az is jócskán az alapórajel felett van. dVGA-val pedig hülye lenne az ember IGP-n játszani, hacsak nem az Imperium Galactica 2-ről van szó. ;] Az adott kérdésben én is inkább a hő miatti VGA throttlingra gondolok, a proci TDP-jének ehhez semmi köze.

(#50) Laja333: Ezt nem hinném. A TDP az egész chipre vonatkozik IGP-vel együtt. dVGA-t használva a TDP közel 100%-át a CPU magok (és a minimális fogyasztású egyéb komponensek) kapják. Az én Broadwell procim két magja 2900-3000 MHz-es turbóval többé-kevésbé megeszi a 15 Wattos limitet, vagyis négy Skylake magnak elég kell legyen a 45 W akár egy kis tuninggal is. Úgy pedig rögtön elvész a hátrány az asztali változatokhoz képest.

Más dolog, hogy csak egy képet kaptunk a két 1070 állítólagos eredményeiről, de a tesztek körülményeiről (tesztrendszer, szobahőmérséklet, stb.) semmit sem tudunk. Számomra ez így nem értékelhető adat.

(#51) janitor01: +1
    Én is szívesebben építenék mITX szörnyet, de a sok költözés miatt amit mostanában megélek, nem tehetem meg.

Új hozzászólás Aktív témák