- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Ez micsoda? még csak előrendelés, placeholder adatokkal?
-
Én a készülék befoglaló méretének (leginkább szélesség tekintetében bekövetkező) csökkenését szeretném már látni.
Tehát inkább legyen ugyanúgy 5 col a kijelző, de egy keskenyebb házban.
Volt ügyfelem, aki azért döntött a Sony mellett, mert annak oldalsó kávája szinte nem is volt, így jobban kézre állt, mint egy hasonló LG.
-
pengwin
addikt
válasz
Viktor0610 #123 üzenetére
ha a szélesség csökkentésével a kijelző is keskenyebb lesz a képarány változása miatt, az miért jó?
Amit én írtam azok beférnének egy ugyanolyan széles házba, mint a kisebb párjuk.
-
-
-
-
gerii
addikt
Nagy csalódás, hosszú lesz mint a fene, kicsi akku, kitüremkedő kamera, felbontás, microusb, stb...
-
-
pengwin
addikt
válasz
Viktor0610 #114 üzenetére
Elég régóta és gyakran használt szó, hogy jövevényszóként kezeljük.
Vagyis ha már liszensz-nek ejtjük, akkor úgy is írjuk le. A helyesírási szótárak meg majd lekövetik az élőnyelv változását, egy újabb jövevényszó meghonosodását.
A fájlt sem "file"-nek írod, mert akkor "file"-nek kéne ejteni. -
-
batai15
félisten
type c lesz vajon?
-
-
-
Indiai verzió már renderképeken. Xiaomi R1 néven.
Jó kérdés, hogy lesz-e alul kapacitív gomb, avagy sem, mert még ez így nem derült ki.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon #102 üzenetére
Én is rögtön dorombolnék.
-
-
judas13
veterán
Asztali PC-n még meg is értem - sőt! De 5 inchet megosztani azt valahol nagyon erőltetett, kényszer megoldásnak tartom a magam részéről, de persze elfogadom akinek ez bejön. Ennek el (nem?)terjedéséről és napi szinten való használatáról megnéznék ha lenne egyáltalán valamiféle statisztikát, hogy 100 userből mennyien is élnek vele.
Mondjuk az évek óta folyamatosan - mindig a következő évre ígért - hajlított kijelzős mobilok esetleges megjelenése után ez a felhasználási mód is simán napi rutin lesz majd szerintem. Akkor én is benevezek rá.
-
-
batai15
félisten
válasz
Viktor0610 #90 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Ott van a samsung meg mutatta az s8al hogy lehet nagy kijelzőt kompakt telefonná tenni.
Nem egér mozi , mégis egy kézzel lehet használni.
Erre mit csinál a többi gyártó? Az inspirációval amit kaptak, nem ezen vannak hanem hogy rakjunk bele még nagyobbat, véletlen se legyen már értelmes méretű telefon.
Itt a note 5 szerintem nem lesz kompakt egy s8hoz képest , de ne legyen igazam . -
-
kop8
őstag
Jo teló lesz ez, prociért kár de kiváncsi vagyok rá!
Főleg az árára -
pengwin
addikt
Értem én, de nekem úgy tűnik, hogy a 2:1-es képarány hasznos területe egyáltalán nem lesz nagyobb egy 16:9-es kijelzőénél, sőt...
Mert ugye videókhoz nem ideális fektetve, állítva kényelmetlenebb rajta olvasni, mert gyakrabban kell sort ugrani (ez nekem nagyon számít, fél szememre vak vagyok), fektetve meg kb. használhatatlan lesz a mostani UI dizájn irányvonallal*.*: magas kezelőszervek, sok függőleges képpontot elfoglaló felugró ablakok a neten (pl. BBC-s Breaking News)
Asztali PC-mnél is rengeteget számított a 16:10-es képarányra váltás, 16:9-en feltünően több helyet foglalnak el a kezelőszervek. -
kelly416
veterán
Sokat gondolkoztam a Note 4 -> Mi Mix 2 váltáson, mert a hatalmas kijelző a kis házban nekem nagyon tetszik. Ez a kávamentes irány a 2011-es Motorolás cikk óta bolygatja a fantáziámat, és azóta vágyom egy ilyen telóra. De a cikk tárgyát és a Mix2-t szembe állítva egymással, már közel sem vagyok biztos benne, hogy megérné azt a plusz 100000-et (na jó, még ha 70-80, akkor is gyakorlatilag dupla ár) a váltás. Lehet, hogy a Note 4 kap egy Note 5 utódot, amennyiben a 4-es induló ára körül indul ez is. Nem annyira csinos, mint a Mix2, de a szimmetria miatt szebb a szemnek. Szerintem.
-
batai15
félisten
Mer ha már akkorák lennének a sima kép arannyal a kijelzők hogy nem tudod meg fogni, valamit ki kelett találni.
Felfelé már úgysem tudsz amúgy se nyúlni egy kézzel, viszont így még meg tudod fogni rendesen a telefont,es cserében nagyobb kijelző lehet a telefonban mint a sima kép aránnyal -
pengwin
addikt
Miért kell a 2:1-es kijelzőket eröltetni?
Mire jó? -
jUUh
addikt
Reméljük értelmes árat kap...
-
emeritusz
tag
Meh... a Mi Max 2-t nem adom ezér' ;-)
-
Fall-N
veterán
Jól néz ki. Sajnos ezt is elkapkodják majd gyorsan és lesz készlethiány, hasonlóan az A1-hez.
Departed: De ezért vettük sokan. Páran meg pár nap használat után rájöttek, hogy ami az előnye az nekik hátrány. Magyarul nincsenek rá előre telepítve (kétes) kényelmi dolgok.
-
k.zozo.
tag
Esélyes , hogy ez lesz a Jiayu s3 utódja nekem nyáron.
-
tonerz
aktív tag
Ez nagyon tetszik szinte biztos hogy erre cserélem a Note 4-em, és végre eltünik a kapacitiv gomb is.
Ha SD625 lesz benne akkor szinte garantált a jó ár, játéktól kezdve szinte mindenre elég ez a soc és még jó takarékos is.
Az android főverziót miui alatt pont lesz@rom amig jönnek a biztonsági frissítések, ez számomra sokkal fontosabb. -
-
Dedikált gombsor nélkül amúgy sem játszana, inkább az A1-re váltanék az RN2-ről.
-
ctvagyok
őstag
-
Departed
őstag
válasz
Viktor0610 #60 üzenetére
Alig kisebb mint a Note4 kávája, miközben a Note4-en ott vannak a gombok, a Note5-nél meg a képernyőt foglalják. Akkor mit is nyerünk? Semmit.
-
F.B.I.
veterán
Ha addig nem mókolnak egy MIUI - t az A1-re, akkor csere.
-
-
Departed
őstag
Hát az irány jó, az eredmény még gyenge. Az egy dolog hogy nincs előrelépés prociban.
A nagyobb gond számomra hogy bár dobják a "fizikai" navigációs gombokat és átteszik a képernyőre, ez csak akkor lenne elfogadható ha nem maradna ilyen nagy alsó káva.Note4-->5 váltás nem lesz, meglátjuk a 6-ost. Ezúttal - ritka eset - nem jár pirospont Xiaomi.
-
-FreaK-
veterán
Reálisan mikor lesz ez kb. kapható idehaza? Anyámnak vennénk karácsonyra RN4-et, de inkább ezt venném ha megjelenne addig.
-
-
5.99-es? Kiesett...
-
batai15
félisten
B20?
-
cezarlacrone
aktív tag
Így kézben tartva az egész telefon mérete kicsinek tűnik.
Szerk.: Bár fene tudja. Jól lesz ez mindenképpen.
-
-
aelod
veterán
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
MIUI8-nál nem volt osztott képernyő Nougaton sem. Szóval ilyen téren mindegy, hogy M vagy N vagy O. MIUI9 a lényeg nem az android főverzió amire jön.
-
Mondjuk nem hiszem, hogy 0,1%, aki használja ezt a funkciót....
@Atocha: Nem vagyunk "örültek" , azért mert egy kényelmi funckiót használunk.
Azért, mert Te nem használod, attól még nem ördögtől való találmány...
Asztali PC-n is használok 2 monitort, mégsem néznek őrültnek.. Kényelmes, mert multitask, és tudok az egyik felületen pl szerkeszteni, a másik oldalról meg behúzni egy Total Commanderből a zenéket, ha pl vágni kell..
Mobilon is ugyanígy megvannak azok a dolgok, amikhez hasznos.
A felsorolásnál, amit fentebb írtak, gondolom sejted, hogy NEM egyszerre 5-6 alkalmazásról van szó.
2 db alkalmazásról beszélünk.
Leírták , ki mire használja, tehát létező dolog....
-
judas13
veterán
Eszembe sem jut használni az osztott képernyőt. Persze van az az 0.1% - ahogy írod akik nem tudnak meglenni nélküle. Nem vagyunk egyformák
------
bekapcsolt állapotban is megcsodálható a kávákat száműző Xiaomi Redmi Note 5
Én más képet nézhetek akkor mivel az enyémen vannak kávái..
-
helixP
nagyúr
Fönt egy weblap egy étteremmel, bolttal, alant a googlemaps.
Fönt egy számológép, amiben kalkulálok alul egy e-mail, amibe írom a számokat.
Fönt egy prezentáció amiből jegyzetelek, az alul található dokumentumba.Akkor segítek: az az értelme, hogy nem kell két alkalmazás között váltogatni. Ilyen egyszerű.
-
Atocha
senior tag
Böngésző/skype meg összes messenger típus???
Youtube és böngésző egyszerre???
Ne haragudjatok, elfogadom a válaszotokat.... de ti szerintem az 0,1% vagytok. És örültek! (bocsi
)
Én inkább leszedem a zenét, netán spotify és megy a háttérben. Aztán mehet a böngésző fullba.
Szerintem még az életemben nem másoltam böngészőből semmilyen messengerbe. (és csak kettő van fent a fészbukos és a discord)Bocsánat, de továbbra sem látom értelmét, de elfogadom, hogy nektek ez így jó.
-
Wajk
addikt
-
-
Pl. sokszor vagyok itt fenn mobilról, vagy ismerősök kérdeznek valamit a telefonnal kapcsolatban.
Ilyenkor írom az üzenetet, hozzászólást, miközben az osztott képernyő másik felén épp' a kérdést keresem, próbálom.Ez én vagyok, több ismerősöm nem is tudja, hogy a telefonjában benne van ez a funkció...
-
-
J.Cs.
tag
Redmi Note 3 Pro-t váltanék, de ez így...
Pro: támogatás hosszabb ideig, valószínűleg jobb kamera, nagyobb képernyő (bár ez kérdéses hogy jó dolog-e).
Kontra: csúnya az a kerekített képernyő, onscreen gombokat nehéz szokni, illene jobb procit bele tenni, nagyobb mint az előd ezért már a használhatóság határát súrolja
Kérdés: fogja-e bírni az akksi annyit mint az előd (nagyobb képernyő, nagyobb felbontás), fogja-e hozni az előd ár/érték arányát, lesz-e international verzió (B20), érdemes-e várni Pro vagy X verzióra?
-
Wesder
titán
válasz
tothmaxy182 #25 üzenetére
Nem hiszem hogy lesz NFC.
-
tothmaxy182
őstag
Hacsak valami csoda folytán nem kerül ebbe egy NFC chip, nem lesz érdemes leváltanom a Redmi Note 4-et...
-
-
Atocha
senior tag
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
Bocsánat, említenél nekem pár (nem egy) olyan valódi(!) élethelyzetet, ahol ez az osztott képernyő valóban jól működik, hasznos, nem csak egy ficsör, amit kitaláltak? Amikor tényleg ki lehet használni 5,5" -on. Esetleg 6-on.
Én valóban elképzelni sem tudom. A kérdés komoly, nem kötözködésből kérdezem.
Köszi!
-
gerii
addikt
válasz
Viktor0610 #21 üzenetére
Az A1 kamerája faszább lett.
-
-
-
gerii
addikt
SOLD!
Bár egy A1 MIUI-val lenne a legjobb nekem (5X B20-szal).
-
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
Igen, ez jogos, mondjuk az A1 kivétel.
De új mobil, ezen lesz 7-es is és Miui9-es is, tehát lesz osztott képernyő
-
-
Swinegod
őstag
Remélem nem basszák el a következő Mediatekes Xiaomit a 18:9 baromsággal, akkor értelme lenne válatni
-
Ez az Android főverzió ... Mennyit tesz hozzá egy MIUI 9-eshez az, hogy 5-6-7 droidon van-e rajta?
Nem túl sokat. Engem totál hidegen hagy az Android főverziója... Funkcióért használom a MIUI-t.
Jobb ma egy stabil rendszer, mint holnap egy fos...
@devast: Írtam valahol, hogy nem értem meg? Nem. A saját véleményem írtam, mint ő is. A megértésről szó sem volt
-
mizoli
addikt
"hacsak a Xiaomi nem hibázik"
Kettőt már hibázott:
Snapdragon 626
Android 7.1.2 -
Wesder
titán
válasz
Luck Dragon #4 üzenetére
Nem lehet hogy a Mi Note 3 miatt nem tettek bele 660-at? Bár akkor jöhetett volna 636-tal. Na majd a Note5X/Pro
-
válasz
Luck Dragon #4 üzenetére
Mondjuk én általában évente váltok, tehát simán lehet, hogy lecserélem a Note 4-est.
Habár xiaomi-eu rommal a RN4 már 3. napja megy, ez elég jó.
RN5-re visszatérve, nem ugrálok a virtuális gombokért sem, szóval max teszt jelleggel szerzek be egyet.
-
Majd a Note 6...
-
Jó lesz ez, csak az árát is szabják a teljesítményhez!
F@x se akar játszani mobilon... -
Magnat
veterán
Én örülök ha nem 660 kerül bele, mert így ebben a tekintetben sem lesz számomra vonzóbb az A1-nél, ami most van
De másrészt egyet kell értsek azzal, h nem sok előrelépés lesz az eddigi modellekhez képest a kijelző kivételével. Megint másrészt viszont a Redmi széria egy teljesen jól összerakott és kevés kompromisszummal használható sorozat, nekem hardveres téren a az előző RN3Pro egyedül a fotóképesség terén volt sovány (plusz a MiUi bugjai).
-
-
Wesder
titán
Akkor megyek is a Telenorba a Note4-èrt, de azèrt megvárom a bejelentèst.
-
Snap 626
Így nem is gondolkozok a váltáson, pedig szépnek néz ki.
-
D013
aktív tag
A SoC elég kérdéses volt elég sokáig, felmerült Snapdragon 625, 630, 636, 660 (nyílván ez utóbbinak örült volna mindenki, de ha más nem, majd jön egy Pro verzió), Helio X25.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hyundai, Kia topik
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest