- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Most néztem meg hanggal, így már értem, bár azért még vannak kételyeim. Egyrészt a segédfény belövi szépen az expozíciót, másrészt nem tudjuk, hogy milyen expozíciós idővel dolgozott. Vagyis nem tudjuk, hogy mennyi írható ebből a lencse fényerejére, az érzékelő számlájára és mennyi az expozíciós időre.
A másik két kamera ezek szerint nem használ segédfényt, elővakut ha ki van kapcsolva a vaku funkció. Ez egy szoftveres logikai kérdés, ami bármikor megváltoztatható a másik kettő gép esetén is. Lehet hogy a másik két telefonnál úgy gondolták a fejlesztők, hogy okkal kapcsolja ki a user a vakut, mert pl. zavarhat valamit az erős fény.
A segédfény hiánya miatt azt se tudjuk, hogy a másik két gép belőtte-e az expot, vagy force expo volt muszájból.
Nem tudjuk, hogy melyik kamera milyen hosszú expo időt tud és mi volt a tényleges expo idő a három gépnél.
Nem védem egyiket se, de félig sántít az összehasonlítás.
-
Tigerclaw
nagyúr
Átolvastam az új PV-ről készített marketinganyagot...hát nekem a másik PV sokkal jobban tetszett, sőt ez gyakorlatilag csalás. Kihoztak egy nagyon jó kamerát a 808-asba, most meg a Pureview névvel akarják reklámozni az olcsóbb kamerájukat is. Ez egy teljesen más célból épített, teljesen más kamera, aminél jól jött a nagytestvér neve. Az a szuper képminőségre és az "optikai" zoomra lett kitalálva, de nagyon jó volt gyenge fénynél is, mivel PV módban 1pixel helyett 4-5 pixel gyűjtötte a fényt, ez a másik meg csak annyiban jobb egy átlagos mobilos 8MP-es kamerától, hogy fényerősebb a lencséje és állitólag van benne OIS, de a képminősége semmivel se jobb, mint más 8MP-es kamerák képe.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
donbaalazs #599 üzenetére
Igen, ott volt például a Pureview, csak kidobta az ablakon...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
donbaalazs #551 üzenetére
A Nokia is képes lenne arra, amire az Apple, csak úgy néz ki, hogy Elop célja a Nokia elsüllyesztése, majd a szabadalmak átjátszása az MS kezébe.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én azt sem értem igazán, hogy mi az hogy OIS on meg off? Ez egy be és kikapcsolható rugó? Vagy a lencsében is van valami stabilizátor?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
stewe780 #507 üzenetére
Ott szerintem az előtte képen direkt rázzák, az utána képen, meg két oldalról összekapaszkodnak, hogy smooth legyen...meg persze bejátszik a profi kamera a telefon helyett. Egyébként a körhinta fix sebességnél elég stabil szerintem, de lehet hogy még a láncot is kicserélték kötélre és akkor tuti nem remeg egy x kilós kamera.
-
Tigerclaw
nagyúr
Már csak azt nem értem, hogy ha nincs PV, akkor miért lett ilyen vastag és nehéz? A rugó miatt? Persze lehet hogy raktak bele egy kis ballaszt anyagot, hiszen azzal is lehet csökkenteni a remegést.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezt szerintem elcseszte a Nokia...nem is kicsit, hiszen talán utoljára dobhatott volna egy nagyot a Pureview-el. Inkább lett volna olyan vastag mint a 808-as, 4.x inches HD kijelzővel, de lett volna 41MP-s. Ebben semmi nem pureview. Nincs zoom, nincs superpixel, nincs nagy méretű lencse, nagy méretű képérzékelő...ez ahhoz képest túró. Most megnyugodhat mindenki aki várt volna valamit és mehet venni iPhone 5-öt. Csessze meg a buzi Elop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged