- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
erre mondják azt, hogy:
-
MODERÁTOR
-
Tactiler
újonc
Hát persze..Frissítsünk egyet-kettőt, ééés volt nincs.. Viccet félre téve, miért nem lehet az ilyen ügyek miatt valami baromi nagy büntit kiszabni? Olyan samsung szemmel is kínosan nagyot?? Volkswagen dízelbotrányt akarok, csak samsung okostelefonos köntösbe csomagolva! Akkor lehet nem csesznék arcon újra meg újra a vásárlókat nem?!
-
Somatom
veterán
Akkor ettől, milyen mértékűvé nőhet a károsodás, ha a Samsung úgy döntött, hogy korlátozást iktat be? Ha ez szükséges volt, akkor miért vált most szükségtelenné?
A benchmark appok úgy működnek, hogy csúcsra járatják a vasat. De, ezek nem voltak a listában, tehát a Samsung szerint az ilyen csúcsrajáratás nem károsítja a hardvert. Akkor a listában szereplő appok miért?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Roland861010
addikt
Szerinted egy Xiaomi Mi11-ben milyen károsodás megy végbe..semmilyen.
Itt sem fog.
Ezzel annyit próbáltak meg megoldani, hogy ne melegedjen túl vagy kellemetlen érzésed se legyen egy olyan játék futása során mint a Genshin Impact például.
Az a mobiljátéjok királya most ami még sok pct- és az új PS5 -t is meghajtja.Nem egy passzív hűtéssel is alig rendelkező mobilt amiben komolyan teljesítmény van mint egy pár éves csúcs pc-ben.
-
Fritz Teufel
addikt
Szerintem kevés ember van, aki annyit és annyi ideig futtatja a benchmark szoftvereket a telefonján, mint bármilyen játékot.
Más: igazából nem is baj, ha gyorsabban fog öregedni a készülék - potenciális vásárlókká lépnek elő a felhasználók belátható időn belül... szó nem érheti a házat, felhasználói igény volt a védelem kiiktatása.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Somatom
veterán
válasz Roland861010 #12 üzenetére
Jó, ezt értem. Már csak a listán szereplő, többi 9999 appot is magyarázd meg légyszi! Köztük a Samsung saját alkalmazásai.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Nimda
addikt
Van itt pár kérdés ami megfogalmazódott bennem. Abból indulok ki, hogy miért vezette be ezt a gyártó.
Mi károsodik és miért? a proci? én ilyet még nem hallottam még más márkától sem (ahol nincsen korlátozva) Maximum gyakrabban kell tölteni az akkut, ami idővel úgyis cserére szorulna.
Mi az a csúcsra járatás? OC? ilyet biztosan nem csinál a gyártó. Inkább a proci normál üzemi körülményeit állítja vissza, választhatóan. Mivel ez egy saját samsung feature, a garanciára biztos nem lesz befolyással.
Ha valami gebasz van az algoritmusokban, ami miatt erre kényszerült, akkor az nem a hardver -és az alkalmazások hibája, hanem a kedves gyártóé, aki a szoftvert/rendszert optimalizálta.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az enyém még nem érintett. Mivel nálam az akkuidő nem számít, ezért ki van kapcsolva minden akkukímélő hókuszpókusz. A telóm úgy merül, mint a Titanic, pedig nem vagyok gamer, egyetlen játék sincs telepítve. Így tölti a napjait több, mint két éve. Soha sincs kikapcsolva. Szóval, megfelelően kommunikálva el tudom fogadni, hogy néhány alkalmazásnál szükséges lehet korlátozás. Na, de több, mint 10 ezernél? Ráadásul épp a benchmarkok maradtak ki? Ugyan már! Ennek a magyarázatnak ordas nagy kamu szaga van.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Shyciii
veterán
bbendre
Eszem a szívét. Az IT szakma jobban járna, ha a volt vezetőtök inkább a földeken kapálna.
Somatom
Elenyésző mértékű. Itt pusztán csak arról van szó, hogy a Samsung azt akarja, hogy egy töltéssel minél tovább tudd használni a telefonodat, mert ugye nem mindegy, hogy egy töltéssel 4 óra kijelzőidőt érsz el, vagy 6 órát. A szemétség ebben az, hogy az appok korlátozásának módosítására nem adtak lehetőséget, és még el is hallgatták.
Az hogy a benchmarkoknál miért nem korlátozták meg rém egyszerű: azt akarták mutatni, hogy gyors a telefon. Ennyi. Nem kell ebbe semmi misztikumot belelátni.ha elektrotechnikailag nézzük a dolgokat, akkor a proci fog a legkésőbb tönkremenni. Előbb fog tönkremenni a burkolat, a nyák, az akksi, és te is előbb fogod összetörni, mint hogy az a szerencsétlen Snapdragon vagy Exynos proci tönkremenjen.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Én is kikapcsoltam mindent és nálam is gyorsan merül (mondjuk a kora miatt is, lassan 2 éves). Mivel már nem mai gyerek (s10e) azért már érezhetően megakad itt-ott, de alapvetően még nincs baj a teljesítményével. Az alkalmazások erőforrása nőhet, illetve a rendszeré is idővel, de ehhez ugye finomhangolni kéne mindkét oldalon. Vagy elengedni a procit, ahogy most teszik, de ennek ára lesz, az akku gyorsabb merülése.
Sokan panaszkodnak a gyors merülésre, talán így akarta ezt a gyártó kompenzálni (egyszerűbb megoldás).[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
S7-em jelentősen lassult az S8 megjelenése után. Nem értem, hogy miért kell telekakkantani a rendszert olyan featureökkel, amit a felhasználók 1%-a használ. Miért nem csak opcionálisan letölthetőek a samsung app storeból? Egyszer az S7 kikapcsolt 30%-os töltöttségnél és be sem kapcsolt, amíg töltőre nem dugtam. Megírtam a supportnak, hogy mi történt, erre azt válaszolták, mindig 0-ról 100%-ra töltsem az akkut. Azóta thanks no thanks Samsung. Jó ez az új hosszú support. 4 évig lassítják a telfonod
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
MODERÁTOR
-
hajbel
addikt
válasz Viktor0610 #21 üzenetére
Nem tudom, mert sem előtte, sem utána nem történt ilyen. Az, hogy az akkuidő katasztrófa volt és lassan töltött egy dolog. Talán a hőingadozás is közrejátszhatott, mivel tél volt és az egyik kocsmában nagyon meleg volt. Nem volt túl kellemes, mert London központjából kellett hazamennem 2 átszállással.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
bbendre
őstag
Nekem van meg regi Androidos telefonom. Pl egy Pixel1 es. Es total nem ertem miert lesznek ezek a telefonok irtozatosan lassuk egy ido utan. Amikor uj volt persze szuper gyors volt, de mind a Samsung es Google telefonok nagyon nagyon lassuak lettek az evek alatt.
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
MODERÁTOR
-
bbendre
őstag
válasz Viktor0610 #24 üzenetére
Van egy pixel1esem ami fotozasra haszanlok. Van rajta a kamera app es a Google Photos semmi mas. De a boot ido is kb 5x annyi mint regen. Csak a storage-re tudom gondolni hiszen mar 3 eve os update sincs rajta.
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
aTe014
aktív tag
-
kchris78
veterán
plusz ugyanaz a sztori mint az almanal. ha nincs limitalva a cpu akkor hirtelen megugró app teljesítmény igények áram felvételben is megugrást generálnak amit öregebb aksik hirtelen leeső feszültséggel "honorálnak". telefon kikapcsolhat. főleg hideg és/vagy kisebb töltöttség esetén.
-
NemMo
őstag
Itt volt az ideje
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest