Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JKiNG
tag
Nem értem, miért kell msdnAA-ról beszerezni az RC-t? Simán tölthető a ms szerverekről legálisan a x86 és x64-esek.(Ezekből csak ultimate létezik, csak angol, mivel hivatalosan nem jelent meg hozzá magyar MUI. Valamint augusztus 20-ig elérhetőek onnan).
MSDNAA-n véglegesből pedig ha jól értesültem a augusztus közepe-szeptember környékére tudták jósolni a megjelenést (Professional verzió lesz).
A pro-ról pedig annyit, hogy arra nem lehet MUI-t tenni, így ha angolt telepít valaki, akkor az angol is marad, így érdemes egy integrálást végezni telepítés előtt vagy már eleve integráltat tölteni valahonnan.(pl.: bizonyos magyar torrentoldalakon már elérhetőek, így ha pro-t telepítesz kulcs nélkül, akkor már később, amint megjelenik egy kulccsal aktiválhatod).
-
domi007
őstag
Gates bácsi nem írta alá? ÓÓ
Így meg se veszem 
DOMy
-
azbest
félisten
válasz
.bableWes
üzenetére
úgy látom épp topic takarításkor értem ide

Ma már nem muszáj megvenni a windows-t a home usernek, mert van megfelelő minőségű alternativa a netezéshez, filmezéshez és dokumentumok olvasgatásához / írásához. Akinek pedig üzleti célra kell, annak leírható költségként.
A játékra kell szintén nem elég jó indok, de arra a legalapabb változat is megteszi, esetleg használt szoftverként xp... és persze játékokból is egész sokféle ingyenes található már.Erősen gondolkodom én is egy win7-en, bár valsz inkább külföldről fogom rendelni, ha onnan jobban megéri (pl ha dobozos ugynannyiért mint itthon az oem). Kár, hogy hobbi szerver célra nem látom elég jónak (direkt korlátozott, hogy ne legyen konkurenciája a server változatnak). Esetleg linuxra térek át és virtualizálva vagy játékra használok win-t.
Szerencsére msdnaa licensszel már előtte is ki tudom próbálni. RC-vel nem kísérleteztem. -
PuMbA
titán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
"Elvégre jövő év augusztusáig jó vagyok RC-n is"
Márciusig jó.
-
- = Zk = -
félisten
Én csak azokat sajnálom, akik bíztak a Vistában, és anno megvették
Pl csop vezetőm... Vista HP. 19k.
Bár ha a W7 HP is ennyi lenne, ekörül mozogna, engem is érdekelne. Ha másnem, megvárom, míg alább kúszzik az ára. Elvégre jövő év augusztusáig jó vagyok RC-n is
(#71) Cyberb0b: Nemkell ide statisztika. Sejteni lehet a szavazás állását..

-
janos666
nagyúr
válasz
.bableWes
üzenetére
SP1-el is tehettél volna egy próbált, én a Vistát is RC1 óta használtam élesben. Pedig volt némi szopás az Audigy4-el és a DX10-el. (Hogy nem volt többé EAX DirectX-en át.)
Win7-el elvileg nem lehet gondod, ha ment a Vista. Sőt, én most már elhagyhatom az XP telepítését, mert csak nyomtató és scanner miatt kellett, de egyrészt azok a vackok lassan kidobható selejtté öregednek már, másrészt lehet XP-t virtualizálni.
(#66) hunfatal - De a meghajtódrivert igazíthatták a több IO/s-hez. Minden esetre nekem érezhetően gyorsabb volt a rendszer MLC-s SSD-n is, mint most RAID0-n. Lehet hogy a Vistát is így éltem volna meg visszafelé váltással, de nem csak én éreztem úgy, hogy a Win7 gyorsabb SSD-n, mint a Vista, hanem többen itt a fórumon.
NTFS - Ja, és nem is lehet se FAT32-re, se exFAT-ra telepíteni a Win7-et se, pedig az exFAT-ot szeretik az SSD-k tesztek alapján, csak rá kéne varázsolni egy OS-t is.
-
.bableWes
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
hát akkor lehet nállam is váltani fog...
de ugye a win7 böl van 64bit es változat is? bocsi a kérdésért, csak miután a vista után csalodtam 1 nagyot - ultimate, home premium -, és nem nagyon olvasgattam a win7 után... szvsz maradtam a jo kis xp. érdekes mod, a két vista közül, a home p. birta másnap reggelig a gépen, utánna töröltem is g...be 
-
janos666
nagyúr
Én 18k-ért vettem egy 32Gb-os MLC-set még tavaly, és örült neki a Vista is. De most, hogy megpusztult, visszaküldtem gariba, és most egy sima winyós RAID0 köteten van a win7, hát, így tényleg érzem, hogy megérte az árát az az SSD. (Minden bootoláskor, és apróbb programok indítgatásakor, vagy akár ha nagy programot futtatok a RAID tömbről, és régen az SSD-n volt a pagafile...)
-
.bableWes
őstag
gépigénye milyen lesz? valaki 1 jo linket pls.
remélem a home premium nem lesz olyan sz@r mint a vista... lehet ez fogja váltani az xp-met? 
-
janos666
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem kötözködés, de a Win7-nek már egy SSD az "őt megillető hely", nem egy terrás winyó. A Vista és XP is gyorsabb rajtuk, de ez elvileg kimondottan SSD-kre lett optimalizálva.
-
- = Zk = -
félisten
Nah, végre...! Már vártam. Lassan elfoglalja az őt megillető helyét a terrás WD-n. És pucolásra kerül a Vista és XP. Amióta RC van, nemis használtam őket. Pff...

Vélhetően ezt többen fogják majd megvásárolni, mint a Vistát! Vagy tévedek?
szerk: vajon hány ember könyebbülhetett meg a hír hallatán?
(#60) janos666: Köszönöm, ezt jó tudni

De énmég abban vagyok, hogy SSD-t nem célszerű oprendszeres HDDnek használni, mert vmi izébigyulája van. De hsz-edből érződik, hogyez már a múlté...!
-
14adam
addikt
Na már ideje volt
Csak a Win7 miatt vettem ramokat -
aram01
nagyúr
remélem tényleg nem lesz olyan drága
-
ThaBoss
senior tag
válasz
NewMacUser
üzenetére
majdnem egy hete fentvan, de akkor még nem tudtuk, hogy ez lesz az uccsó, igaz nem magyar

SymbianOS:
Windows 7 Starter ~ 199$ (40k)
Windows 7 Home Premium ~ 260$
Pro ~ 300$
Ultimate ~ 320$

Ezek elvileg az USA árak, de nem hinném hogy sok eltérés lesz ez EU-ban

[ Módosította: Kalandor ]
-
törölt tag
Sima, nem buherált XP is telepíthető SATA-s notira, ha átkapcsolod IDE módra a SATA vezérlőt a BIOS-ban, vagy magad integrálod a telepítő a SATA drivert a telepítőkészletbe nLitetal, elég egyszerű.
Ezekben a Freedom, meg hozzá hasonló Windowsokban minden rossz is lehet... 
-
gabor85
őstag
válasz
raszputyin
üzenetére
Megint nem bírt a bőrébe bújni. Idegbeted, de látványos!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
A 3 hónap arra kell, hogy a programokhoz is elkészülhessenek az updatek, és a driverkből is a WHQL verziók. Főleg akkor fontos ez, ha Vistáról akarsz upgradelni, és van olyan programod, drivered, ami nem win7 kompatibilis. Ilyenkor vagy kinyíródik a program, vagy keres neked neten updatet (drivert inkább winupdaten ránt le, programnál inkább elküld a gyártó honlapjára, akár egész közel a letöltési linkhez).
Nameg össze lehet dobni a legelső hotfixeket, ha mégis maradt benne 1-2 bug, amire csak a szélesebb körű éles használat során derül fény.Várom az MSDN ISO-t, remélem tényleg csak 1-2 nap.

-
ThaBoss
senior tag
Hurrá, jöhet a boltokba...

-
19870820
senior tag
gyerekek ha ma elkészült mi a bánatot csinálnak vele közel 3hónapig? ugy tenyésztik az op.rendszert?

-
tibi666
senior tag
ha megjelenik, veszek egy új laptopot.
-
Cyberb0b
tag
Taps taps
Valaki hozzáértő írhatna egy privátot azzal kapcsolatban, hogy sata vinyós hp nx7400ra telepíthető-e. Ugyanis Xp-vel is szívás volt csak a freedom verziót tudtam felrakni abban volt előre beágyazott sata driver.. -
fatal`
titán
"Ja és 64 bites meg nincs magyarul semmilyen változat sem."
Szerintem egyértelműen arra utal, hogy nincs 64bit Vista HUN. Pedig ezekszerint van.

Szerk.: Tényleg nincs lol, úgy emlékeztem hogy van pedig. Nem szóltam.

Angol OS-t használok, valószínű ezért emlékeztem rosszul. Amúgy meg leszeded valahonnan az ISOt és beaktiválod innen valamelyik keyel és kész. Nekem is integrált SP2es telepítőm van már.
-
msdnaa azért van kb, amiért a nagyobb bankoknál ingyenes junior számla. egyetemi éveid alatt berendezkedsz, aztán egyetem meg utn meg remélhetőleg fizető vásárlójuk leszel. (plusz, ha valami informatikusi szakmát tanulsz, akkor meg kvázi ezzel támogatnak, ill támogatják azt, hogy windows-ra fejlessz majd -vagy később szakmágban is MS termékeket használj)
Enterprise inkább Business-hez van közel, nem Ultimate-hez. nem tudom most így felsorolni, de kb 4 db lényegi különbség van a két változat tartalma között (pl. ent -be nincs media center, de van bitlocker) no meg ent-et nem tudja magánember megvásárolni
az ultimate meg ugye a csúcs, azt nem fogják ingyen osztogatni senkinek sem (főleg a fenti célok szempontjából nincs is benne annyi plusz funkció.de azt én se értem, miért késik még mindig az SP2-es Vista, bár mostmár megvárom 7-t, de nem sok jót jelez előre, ha ekkora késleltetés van msndaa-n (ezért félek attól, hogy RTM is csak december környékére kerül fel)
-
atesss
addikt
Hát nekem ezek nincsenek fent.
Ezek vannak:
Hát ennyiért a TechNet-et asszem kihagyom...
"bár ultimate azért tényleg túlzás lenne."
Miért ? Az MSDNAA ha jól tudom részben tesztelési célből is van, nem ?
Amúgy meg az Enterprise fent van, abban ha jól tudom minden benne van, ami az Ultimate-ben (nyelvi csomagok is, mert abban nem vagyok biztos ?), sőt még 1-2 nagyvállalati hálózati rendszergazdai eszköz is. -
Móci
addikt
Zsír, jöhet a boltokba!

-
atesss
addikt
Nincs...
bobsys:
Mondjuk ebben igazad van.
De ez akkor is az MSDNAA-t minősíti...
De PuMbA fogalmazta meg egy szóval pontosan azt amit ki akartam fejezni...És a Win7 még ingyenes, de a Vista nem.
És a végleges Win7 sem lesz az.
Warezolni meg nem akarok, ha itt van a lehetőség, hogy használhatom az MSDNAA-t.
Legalábbis ha normálisan működne.
Technet hozzáférést hogy lehet kapni amúgy ?
-
Atikusz
senior tag
ha azt mondja, nem a 7600.16385-ös került az aranylemezre, akkor melyik?
-
Integra
titán
boltba vele aztán már vennék is egy angolt.

-
atesss
addikt
BME MSDNAA-n csak egy "Windows 7 Ultimate RC (x86) - DVD" - "File Size 2.2 GB" van.
(Meg van "Windows 7 Beta (x86) - DVD" - "File Size 2.3 GB" )64 bites viszont semmi, beta se.
Nem értem miért olyan nehéz felrakni egy 64 bitest.
Bár már az is pozitívum, hogy Ultimate van fent...
Vistából egy jó darabig nem volt fent se Ultimate se Enterprise.
Az Enterprise meg a mai napig csak angol.
Ja és 64 bites meg nincs magyarul semmilyen változat sem.
Jó elvileg lehet nyelvi pakkot letölteni, de azért az nem a normális megoldás.
-
balazsrev
csendes tag
Silverlight nélkül én sem tudtam megnézni a videót, de kitöltöttem a kérdőívet az oldalukon és panaszoltam, hogy nincs Opera támogatás

Amúgy Service Pack 1 mikorra várható?
-
floatr
veterán
válasz
raszputyin
üzenetére
Uhh a p.csába, nincsen silverlight pluginem, erről a videoról lemaradtam...
-
raszputyin
senior tag
Ballmer -- nagy gazember, de van stílusa

-
negyedes
addikt
Akkor johet msdn-re, persze minel hamarabb.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Na, helyes. Várom az OEM verziókat a boltokba.

-
bejmuller
aktív tag
éljen, éljen

gyorsan msdnaa-ba vele
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- 2026.11.13-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerencsére msdnaa licensszel már előtte is ki tudom próbálni. RC-vel nem kísérleteztem.

de ugye a win7 böl van 64bit es változat is? bocsi a kérdésért, csak miután a vista után csalodtam 1 nagyot - ultimate, home premium -, és nem nagyon olvasgattam a win7 után... szvsz maradtam a jo kis xp. érdekes mod, a két vista közül, a home p. birta másnap reggelig a gépen, utánna töröltem is g...be