- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
tegbashar
tag
válasz
bollokcs80 #14 üzenetére
-
hallerlaller
addikt
válasz
buvartacsko #102 üzenetére
mondom, kinek mi a flagship. nekem egy galaxy s7 is masodvonalbeli, ez van, nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről.
tudom mások szerint meg mi nexus userek vagyunk a béta tesztelők, node ettől szép színes a világ, mindenkinek más a véleménye.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
buvartacsko #102 üzenetére
Mind a kettő az volt, ráadásul olyan áron, amiről most már csak álmodozhatunk. A kamera valóban nem tökéletes a nexus 5-nél, a mikrofonnal nem tudom mi a gondod. Sok más gyártó flagshipje sem volt tökéletes..
-
törölt tag
Remélem a Nexus 7 II is megkapja
-
buvartacsko
addikt
válasz
hallerlaller #94 üzenetére
Nexus 4/5 uj korában se volt flagship ha azt nézed milyen borzasztó kamera / mikrofon parossal rendelkeztek.
-
petipetya
nagyúr
A kérdés remek, amely révén eszembe is jutott egy dolog. A guglinak meg kellene határozni egy hardveres követelményt, és a feltételeknek eleget tevő telókra kiadhatná a friss Android verziót. Így a gyártók lehúzhatnák a vécén a saját fejlesztésű romjaikat, hacsak nem frissítenék azokat záros határidőn belül.
-
csadi0011
őstag
-
morefire
tag
válasz
hallerlaller #62 üzenetére
Jaj de finom lesz
-
RaZroX
addikt
Hát gondolom ez nem minden amit tudni fog az N, mert hogy elég korán van még hozzá.
Ha mégis akkor elég vicc az egész..Mármint jó meg minden de kevés.
Az meg, hogy 7.0 vagy 6.1 lesz nem hiszem, hogy releváns...Gondolom várható majd a natív force touch (vagy mi..) támogatás.
-
Shirokunn
csendes tag
Nagyszerű dolgokat tud, de engem az tudna leginkább meghatni, ha végre javítanák a Nexus 5 kameraproblémáit
-
batai15
félisten
Elolvasgattam rendesen a dolgokat,és ez az első droid verzió ami nem hoz lázba,persze csak akkor ha adott lesz a 6.0 az aktuális telefonomon
-
hallerlaller
addikt
válasz
Stauffenberg #90 üzenetére
félreértesz. Általad felsorolt gyártók mind nagyon jó másodvonalbeli készülékeket gyártanak, persze nincs ezzel gond, de nekem a flagship az csak nexust jelent.
-
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok melyik telefonok kapják meg, és mennyivel a megjelenés után.
-
Matada2.3
veterán
Jók ezek a hibajavítások, ám még több fragmentáció :/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hallerlaller #89 üzenetére
Mert ez a flagshipesdi egy erősen túlmisztifikált dolog. Sok gyártó még a flagshipeken sem veszi túl komolyan a frissítéseket (lásd: Sony és Samsung csak most kezdte szórni a Marshmallow-t) és a legtöbb felhasználónak nincs valóban szüksége egy bivalyerős hardverre.
Nekem is flagshipem van (bocs, pár hete már nem az, már van utódja). de én például következő telefonként simán visszaváltanék valami normálisabb középkategóriásra, ami jól van optimalizálva, normális kamerája és kijelzője van. Nekem ennél több nem nagyon kell. Az más kérdés, hogy normális középkategória gyakorlatilag nem létezik, különösen ha a B20 LTE-t nem tudó kínaiakat élből kizárod. Most így hirtelen csak a OnePlus X jut eszembe a felső-középkategóriából. Öcsémnek olyan van, pöpec darab.
-
hallerlaller
addikt
válasz
Just_Reboot #81 üzenetére
Nem is értem miért éred be kevesebbel ha már volt egyszer egy flagship eszközöd.
-
Aron1988
tag
válasz
Stauffenberg #87 üzenetére
Android Nokedli: +50% gyorsabb push értesítés Goodlike és hasonló youtube videosoktól; +50%-al több FPS a Minecraft pocked edition-ben. Automatikus "ELSŐ!!!" komment opció minden gameplay video alatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #86 üzenetére
Én a Nápolyira szavazok!
-
Na, erre már tényleg azt mondom, hogy szépen kikupálódott a droid.
És remélem nem vetik meg a Nesquik nevet sem
-
törölt tag
Nem néztem végig az egész listát még, de amiket kiemeltek, azok pont nem igazán érdekesek nekem. Amúgy természetesen voltak régóta olyan funkciók, amiket ezer éve hiányoltak az emberek, és inkább hiánypótló jellegű módosítások, de mellette voltak olyan újdonságok is, amik újdonságnak számítottak. Bár lesz benne több funkció is, ami eddig csak egyéb gyártók/fejlesztőcsapatok megoldásaiban volt jelen, de inkább mondanám ilyen formában egy 6.1 frissítésnek. Lehet, hogy most pár évig megint az lesz, mint 4.0 után a 4.1 - 4.2 - 4.3 - 4.4.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
csadi0011 #80 üzenetére
Hú, ez egy klassz videó volt*. Két feature-től bezsongtam:
1, taskváltó. Duplán rá nyomva betölti az előzőt (first in last out), illetve hosszan a taskváltóra előjön a kétablakos üzemmód.
2, értesítések kezelése. Tetszik, hogy az értesítésnél lehet elolvasni akár a egy rövidebb üzenetet, lehet válaszolni, ha jobbra lököd, kitörlöd, ha balra, akkor csak ideiglenesen (ha jól láttam, mivel vissza hozta azt az értesítést, amit balra söpört).
* hang nélkül néztem. Szóval lehet, hogy félre érthettem valamit.
-
Just_Reboot
addikt
Kell. Egy. Nexus. De azonnal!
-
csadi0011
őstag
Számomra ez a legminőségibb bemutató videó: [link]. Mondjuk itt meg ezt a "Top 5" dolgot nem értem.Bocsánat az OFF hsz-ért.
-
hallerlaller
addikt
válasz
SkyLine3000 #73 üzenetére
sőt store is televan ilyen osztott ablakos 'multitask' appokkal, mit is akarsz ezzel mondani?
(#78) gulb
pár app nem indul nekem, írtam a fejlesztőknek.
-
gulb
senior tag
Nah es valaki mar felrakta vagy csak olvasgattok?
Nekem a mai napot szepen vegig csinalta ez a prepreprep alfabeta omega verzio.. Meg a regi kitkat se volt ennyire hasznalhato preview allapotba.
Lehet nincs benne semmi extra ficsor jelenleg de ha csak az alapokat nezzuk azert lesz mit szepen kihasznalni belole. -
vimes
senior tag
Hát ez az osztott képernyős mód tiszta winnyóc...
-
diegho
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #73 üzenetére
A G3 nem tud osztott képernyős módot, csak néhány LG féle appoból meg tud jeleníteni kettőt is egyszerre. A különbség óriási.
-
SkyLine3000
addikt
A G3 (is) már 2 éve tudja ezt az osztott képernyős módot... Meg aztán hú de jó, h ilyen hamar jön az N. Utána meg majd győzik kiadni a hibajavításokat. Jó munkához idő kell. Szokták mondani.
És mivel gondolom, nem lesznek benne olyan eget rengető újdonságok, szerintem is inkább lenne 6.1, vagy hasonló. -
vicze
félisten
Elsősorban az újdonságok tekintetében ezt ajánlanám, nem a UI bullshitjeit.
Természetesen pedig nem Béta, hanem fejlesztői előzetes.(#16) Duliee: Na 8év után végre feltűnt?
Amúgy meg elég nagy különbség van még mindig az elég korlátozott lefedettségű gyártói megvalósítás és a teljes Android API támogatás kötözött. Olvasd végig az API-kat inkább.
(#1) Fiery: "Furcsa, hogy ilyen hamar leleplezte az N-et a Google..."
Az újdonságok többsége már az M-ben is benne kellett volna legyen, csak hát csúsztak. Igazából ez 6.1 (vagy 5.3 inkább...), de már csak főverziók lesznek, legalább mindig időben kiadják.(#13) Fred23: Nem OS függő, 6.0-val már több készülék támogatja(Shiled-ek és S7, stb.), a fejlesztői eszközökbe kell bekerüljön a támogatása, az a fontos.
(#5) DWENNON: 6.0-al megszűnt az alverziózás, minden főverzió lesz innentől, mivel van visszafelé support 3évig és nincsenek az adott ágak lezárva.
(#25) sheratan: Nézd meg az API-kat olyan dolgok kerültek bele, ami miatt elég régóta menta a sírás.
Azt magyarázza már el valaki, hogy mi a jó édes fennért érdekes, hogy mi a jó fene a neve?
-
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #66 üzenetére
"Donut - Európai telepesek vitték be az USA-ba"
Gyakorlatilag mindent európai telepesek vittek be az USA-ba
-
janeszgol
félisten
válasz
Stauffenberg #66 üzenetére
Tradícionális. Ezt a szót kerestem.
Az édességek származása is fontos, de hogy hol fogyasztják őket, hol divat, az is számít, ahogy írtad is!
Illetve ugye az eredeti receptől is milliószor eltérnek. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
janeszgol #63 üzenetére
Őshonos amerikai édességek?
Cupcake - Európai/angolszász, ezen a néven az USA-ban szólítják
Donut - Európai telepesek vitték be az USA-ba
Eclair - Ennél jellegzetesebb francia süti kevés van
Froyo - Fogjuk rá, hogy amerikai, de a lényeg ebben mégis a joghurt, ami ókori találmány
Gingerbread - Örmény - német - svéd - angol útvonalon jutott el az USA-ba
Honeycomb - Ezt nem kell magyarázni
Ice Cream Sandwich - Fagylalt és ostya, idősebb az USA alkotmányánál, a név lehet amerikai
Jelly Bean - Török eredetű, ezt a nevet amerikaiak adták neki
KitKat - Kitárgyaltuk
Lollipop - Cukorka egy pálcára tűzve, de ezt a nevet az amerikaiak adták neki, az tény
Marshmallow - Ókori egyiptomi az elődje, de a modern változat is francia találmányInkább maradjunk abban, hogy a Google a világszerte ismert édességek amerikai nevei alapján nevezi el az Android főverziókat. Nem mondom, hogy ezek nem tipikusan olyan édességek, amiket az amerikaiak szívesen fogyasztanak, de ne vegyük el a világ többi részétől sem a származásukat.
-
no more
veterán
válasz
hallerlaller #64 üzenetére
Akkor 50 cent rasszizmust kiáltana!
-
janeszgol
félisten
válasz
hallerlaller #62 üzenetére
Elég szomorú. Eredetileg tipikus, őshonos amerikai édességekről nevezgették el (ez is volt a cél, megismertetni ezeket a többi kontinens lakóival), majd lett KitKat és most a Nutella? Hiába, a pénz nagy úr.
-
hallerlaller
addikt
válasz
bollokcs80 #14 üzenetére
most röhögsz, de tényleg az lesz
-
joey04
titán
Pixel C kapható itthon valahol? (nem hivatalosan persze)
-
w333
félisten
Azért hogy idén is letilthassanak régi nexusokat a frissítésről és kiadhassanak pár új nexus készüléket.
Ez így nem igaz ... fejlődni kell a korral 2-3 évre szólnak a Nexusnál a támogatás ami nagyon dicséretes, párom telefonja S4 (i9506) egy idős a Nexus 5 -el és 5.0.2 frissítéssel meg is szűnt a támogatás még 5.1 -t sem kapott (ami sok hibát javít) pedig ugyan az a hardver van benne ... az meg hogy a motorháztető alatt milyen változások történtek az még nem derült ki, de biztos vagyok benne hogy sokkal több változás lesz a végleges verzióig (szóval csak türelem) !
-
janeszgol
félisten
Én arra leszek kíváncsi, hogy majd ősszel minden képpen piacra dobják-e vagy bölcsebben (Lolli hibájából tanulva) nem átallnak csúsztatni is, ha igényli majd az akkori állapota a szoftvernek.
-
w333
félisten
válasz
thiclyoon #55 üzenetére
Biztosan nem ...
(idén már 3 éves lesz a telefon)
Ahogyan a Nexus 4 sem kapta meg a tavaly az Android 6.0 -t szintén 3 évesen !
(#57) janeszgol
Nem véletlenül adták ezt ki ilyen gyorsan ... már tanultak a tavalyi hibákból, szóval az új Nexussal ősszel biztosan kiadják a stabil verziót !
-
thiclyoon
aktív tag
Nexus 5 megkapja még legalább az N-t hivatalosan, ugye?
-
w333
félisten
Még nem tudom ... de szifontól nem szívesen válnék meg !
Az a baj hogy az N6P túl nagy, de nagyon valószínű hogy megvárom az M10 -t és ha nem jön be akkor még várok őszig az új szifon 7 vagy új Nexus -ra !
De ez még a jövő zenéje, egyelőre semmi késztetést nem érzek a váltásra !
-
nagim
tag
válasz
bollokcs80 #27 üzenetére
A Negro kimaradt, bár abból lehetnek bajok, lásd 50 Cent esetét
-
Shyciii
veterán
válasz
aprokaroka87 #45 üzenetére
Ha akarnám se tudnám, lévén nem én indítottam el, de bizonyára olvastad, vagy olvasás nélkül kommentelsz?
-
Shyciii
veterán
válasz
buvartacsko #37 üzenetére
Azokra gondolsz, amiket az iOS meg a CM romokból megoldásaiból lopott. mert ők már sok éve használják?
-
Fall-N
veterán
Most őszintén, nem mindegy? A legtöbb nagy gyártó úgyis átalakítja annyira, hogy rá sem ismerni. Ez megintcsak a Nexus tulajoknak jön jól.
Az osztott képernyős mód meg igen, már évek óta van Samsungnál és LG-nél, de így legalább van rá hivatalos API amit be tudnak építeni az alkalmazásokba.
-
"Akiknek pedig az idei és tavalyi csúcstelefonjuk van ami nem Nexus, el kell szomorítsam őket de korábban mint karácsony ne is álmodjatok róla"
El kell szomorítanom a Nexusosokat is, mert ez még csak nem is béta... szóval messze még a RC és a hivatalos kiadás.
A legtöbb felhasználó pont magasról érdektelen az azonnali frissítések iránt egyébként és az, hogy a gyártók tesznek bele dolgokat, appokat, nem szempont a vásárlások legalább 90%-ánál.
Ettől függetlenül ezekre szükség van és a devek tesztelésére is, ne essék félreértés, a hír jó.
-
w333
félisten
Ezért jó a Nexus ... stock droid ami nagyon gyors, nincs tele szeméttel, és azonnal a leggyorsabban megkapja a frissítéseket az újdonságokkal !
Akiknek pedig az idei és tavalyi csúcstelefonjuk van ami nem Nexus, el kell szomorítsam őket de korábban mint karácsony ne is álmodjatok róla, lesznek olyan gyártók is (neveket nem akarok mondani) akik majd 2017 tavaszán fogják kiadni a jelenlegi csúcs telefonjaikra (ami nagyon gáz)
-
buvartacsko
addikt
pár dolgot sikerült átvenni az iOS-ből, helyes.
-
Shyciii
veterán
Bírom, hogy eggyesek leszólják, hogy csak ennyi újdonság lesz benne, közben egy alpha állapotú szoftverről beszélünk, de nyilván ezek az emberek rettentő okosak, hogy már most mindent tudnak arról, amiről max a projektvezetők tudnak...
-
bobace
addikt
válasz
Stauffenberg #11 üzenetére
Amúgy van erre app, ami a képen látható szövegeket átírja szerkeszthető formába.
Én pl az Snote-ot használom, de van másik, ami nem Samus, csak nem jut eszembe a neve -
FireFox1996
őstag
Ezek már rég a Sony telókban találhatók: Dzone ide-oda, Sony stamina-t jobban találták, small app-pal megvan, hogy egy képernyőn több app legyen...
-
.DLL
veterán
Ennek mi lesz az édesség-neve? Verziószám 6.1, 7.0? nem derült ki a cikkből. Egy ilyen kis alapvető info box nem lenne rossz a cikkekbe, vagy a cikkek végére egy "miről is van szó" Igen, hogy ne kelljen Google-ön rákeresnem
hanem itt, a PH-n is megtudhassam az alapvető infókat. Persze lehet hogy volt már korábbi hír is az Android N-ről amit nem olvastam, erre még rákeresek, ez esetben csak egy link kéne ami az előzményre mutat.
-
törölt tag
Jó lesz ez, már most várom, pedig az se biztos, hogy megkapja a telefonom
-
Máshol erősen alphaként hivatkoznak rá, úgyhogy én nem nevezném még bétának. Ez azért lényeges, mert elég sok minden változhat még és fog is. Ha ez is főverziót fog lépni, akkor azért legalább év vége, mire kiadják.
-
CloakedWayne
tag
Mar most nagyon jol teszi a dolgat!
Az emberek tobbsege meg csak hadd varjon(ketsegbeesve, forumokon spekulalva) fel evet mire a gyartok elcsunyitjak es potoljak a hianyzo laggmennyiseget. Jo tudom az ASS feature-ok nelkulozhetetlenek. HAHAHAH
-
törölt tag
Azt hiszem a Google végleg megoldotta a frissítési problémát a rendszeren: az ilyen verziókat már nem fogják várni a felhasználók
Ennél azért többet vártam kicsit, ez olyan semmilyen. Bár lehet, hogy azért, mert pont ezeket a funkciókat nem használom személy szerint. De ha már az alap rendszeren nem tudnak mit pofozni, akkor legalább a többi appot csiszolnák és optimalizálnák.
-
Napster82
tag
Az M is alig érhető el néhány készüléken. Amire elérhető lesz azokon amikre idézték, arra kijön a végleges N.
-
-
Fiery
veterán
válasz
bollokcs80 #14 üzenetére
Szerintem is az lesz, viccen kivul.
-
Olyan elemeket pakolnak be az újabb Androidokba, amik máshol már évek óta elérhetőek...
Kapcsolóelemek átrendezése... miui,vibeui,emui... Mindenhol létező dolog... És ezeket hívják ficsőrnek?
Valami hasnzos is kerül bele?
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Stauffenberg #11 üzenetére
Ez esetben érthető.
strider80 (#14) Android Nápolyi
-
bollokcs80
Korrektor
Vajon mi lesz a neve? Nutella?
-
Vulkan? Esetleg a véglegesbe?
-
Quasi_modo
nagyúr
Ez az osztott képernyős mód kifejezetten tetszik.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én használom LG G4-en, elég jól jön amikor például lefotózol egy listát és arról írod át a dolgokat szerkeszthető formátumba. De ez csak a saját példám, hogy legtöbbször mire használom.
Azt én sem tartom életszerűnek, hogy valaki egyszerre akar nyomulni több alkalmazással. Ha csak a képernyő egyik felét használod egy időben, akkor tökéletesen értelmetlen az osztott képernyős mód. Csak akkor van értelme, mikor mindkét felére egyszerre, egy időben van szükséged, de olyankor nagyon nagy segítség.
-
bobace
addikt
Semmi extra. Elleszek nélküle, Samu tudja a többségét már most is, legalább nem fogom várni a frissítést
-
batai15
félisten
Nem rossz, bár lg többé kevésbé, a samsung meg már elég jól megoldotta.
-
DWENNON
tag
Miért kellett ezért új főverziót adni? Ahhoz képest nem sok az újdonság.
-
Juhaszatti
addikt
Nem baj szerintem hogy ilyen korán bemutatták, sőt. Minél hosszabb a tesztidőszak, annál jobb.
-
atike
nagyúr
Végre lesz választható világos és sötét téma...
Helyes.
-
Fiery
veterán
Jopofa lett az osztott kepernyos mod, csak sajnos sok app crash-el, amikor a 2 app kozotti csuszkat mozgatja az ember (Nexus 9-en probalgatom). Fejlesztoi szempontbol pedig kapasbol talaltam egy eleg komoly ListView bugot, de ezt velhetoen hamar javitjak. Furcsa, hogy ilyen hamar leleplezte az N-et a Google...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest