- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 4K lejátszás az megy. Mostanában elég sok ilyet néztem rajta és nem volt gond. A HDR tartalmat is viszi, de SDR-ként jeleníti meg, és így nem valami jó (szóval egyelőre ezeket még a tévé lejátszójára bízom).
A HDR-hez szükséges 5.4-es kernel az már lassan teljesen készen áll, de azért még sok munka van vissza. Viszont talán már nem kell olyan sok idő hozzá. -
Pár napja RPi4-re is csinál már összeállítást Milhouse, legelőször itt fog feltűnni a HDR támogatás. Hogy most milyen stádiumban van abban nem vagyok biztos, de ha gondolod akkor csekkold le. Azt biztos, hogy még kicsit odébb van mire teljesen kész és stabil lesz.
-
zsolt_64
senior tag
akkor kb úgy hűt a flirc mint az armor-case, bár az általam vett armor-case a processzor melletti ram-ot is hűti (2 db hővezető ragacs volt hozzá)
érdekes hogy a 4 csavar szépen átvezeti a másik oldalra is a meleget, így mindkét oldal hasznosul.
De mi van a wifi-vel é a kékfoggal? -
zsolt_64
senior tag
megnéztem hogy is néz ki a flirc ház
Az a rápattinható műanyag fedél is rajta van ?
mert szvsz az csak rontja a hatásfokot. És ha leveszed akkor abba a lukba aminek az alja érintkezik a processzorral önthetsz vizet, annak a párolgása is hőelvonással jár
Tréfán kívül: megmérnéd filmlejátszás küzben is ? -
tusi_
addikt
En pakban vettem es a gyari hutoje huti 3.3 voltra kotve. Igy nem hangos, bar hallani a hangjat.50 fok fole nem megy meg youtube alatt sem. Huto nelkul volt 72 fokos is. Allitolag 90 nel throtlingol, rgo mehet huto nelkul is. Engem nem zavar a hangja, oreg vagyok mar, ugysem hallom.
-
Nálam simán csak szabadon van, bármiféle extra hűtés nélkül. De bármi jó ami segíti a hő elvezetését, és nem akadályozza. Ebből a szempontból a gyári ház egy hibás konstrukció. Pl. egy Armor Case sem lehet rossz, de gondolom a Flirc is megfelel, az zártabb.
-
Valószínűleg valami olyan formátumban van amit a Pi nem tud hardveresen gyorsítani. A magas CPU használat pedig a zárt műanyag ház miatt túlmelegedést okoz. Ez alapvetően nem baj (nem teszi tönkre), de a throttling miatt csökken a teljesítmény és ezáltal laggolhat a lejátszás.
Nem muszáj feltétlen aktív hűtést eszközölni, de zárt műanyag házban nem tudja leadni a hőt. Egy sima borda sem segítene rajta, csak ha elég szellőzést biztosítasz. -
Én már régóta használom a LibreELEC-et, de semmilyen mikrolagot nem tapasztalok. Pedig a legtöbbször külső feliratos videókat nézek vele. Annyi, hogy be van állítva a fix UHD felbontás (felskálázás) és a szinkronizált képfrissítési frekvencia, vagyis a kadenciahelyes lejátszás (ez alapból ki van kapcsolva, és akkor tényleg előfordulhat). Persze lehet, hogy a tévén, vagyis annak képességein és beállításain is múlik.
Ami nekem nagyon hiányzik az a HDR natív megjelenítésének a támogatása. Mert most a HDR videókat kénytelen vagyok a tévé sokkal butább lejátszójával nézni (és van amit nem is visz normálisan). -
Akkor ezek szerint az rc.local nem nyerő. Passzolom a kérdést, esetleg próbálj valamilyen másfajta autostart megoldást. Tesztelni sem tudom, szóval nem vagyok nagy segítség. Nálam a LibreELEC ami bevált, pont az lényege, hogy egy minimális háttérrel futtassa a fullra ráoptimalizált Kodi-t.
-
A config.txt az egy szöveges beállítófájl. Nincs BIOS, szóval az alapvető dolgokat itt lehet beállítani. Egy sima szövegszerkesztővel tudod módosítani. De ha Windows alatt csinálnád akkor olyat keress aminél a sortörések helyesen jelennek meg. Ha a futó Raspbian alatt szeretnéd, akkor javaslom, hogy telepítsd a Midnight Commandert.
sudo apt install mc
majd az mcedit segítségével könnyen fog menni (mc alatt F4 a szerkesztés).
-
alphamooncam
őstag
Nem vagyok informatikus. Nem is értek hozzá.
Karácsony óta van meg a Pi4-em.Stabil, szűrt tápot kapott.
Libreelec stabil verziót tettem fel.Telepítéskor egy hibát jelzett, ennek ellenére, látszólag ment minden, kivéve egy hónapja az 1080P/Remux +25Gb-os filmek meg-megakadtak.
Meguntam, egy hete újratelepítettem.
- Magyar nyelv
- Zeroconfig--> SMB> NAS/Film mappa
- Hangbeállítások 5.1mást nem állítottam, tökéletes, megszünt a film közbeni "fogaskerékpörgetés".
-
Asztee
aktív tag
Egyszer régen nekem is csinált ilyet és a videó beállításokkal volt baj. Sajnos arra már nem emlékszem pontosan, hogy mi vagy hol ,de valami olyasmi volt a baj ,hogy a 23.976 frame rate-es filmeket 24 fps-sel próbálta lejátszani (vagy fordítva
) és emiatt bizonyos időközönként képkocka ismétlés volt.
Remélem tudtam segíteni. -
Nekem 4 GB-osak vannak, de csak azért, mert én másra is befogtam a Pi4-et. A LibreELEC közel sem használ még 1 GB RAM-ot sem, de 4K HDR-hez (ez utóbbi még ugye nem is működik) javasolják a 2 GB-osat. Igazából azért nem olyan jó a legkisebb, mert a VC6 többet lefoglal magának a RAM-ból mint a korábbi modelleken a VC4.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest