- Külföldi SIM-ek itthon
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.J. András
őstag
válasz
cskamacska #53 üzenetére
így jobban hangzik, így nem kell annyi kártérítést fizetni....
-
oraihunter
aktív tag
válasz
watador600 #65 üzenetére
Ilyen árfolyamok mellett azt várhatod hogy csökkenjen. Inkább nőni fog!
-
dahneey
tag
Nem akarok hülyeséget mondani, de ez nem hibás még mindig? Vagy az alsó 3.5 GB-ból tud olvasni 196 GB/sec-kel, vagy a felső 0.5 GB-ból 28 GB/sec-kel, de egyszerre a kettő nem mehet, tehát elméleti szinten se lehet 224 GB/sec a sávszélesség.
-
Silverchain
csendes tag
Ez pontosan a vásárlók megtévesztése tipikus esete. Ha amerikában lennék, már perelnék is a vásárlók helyében.
-
Sz.Miki
őstag
Komoly, hogy az év első felében a cicergés problémáktól zengtek a fórumok, most pedig ez... Azért az Nvidia megéri a pénzét....
-
J.J. András
őstag
de Te kedves Yutani mester nem akarhatsz zöld fost, amióta leszálltál a Commodore 64-ről, azóta tudod (vagyis csak a Radeon 8500 óta), hogy a kanadaiak nyers erőben jobban állnak, míg az nVidia (lsd. Mistral-ban vehetett Geforce 2 Ti-ket) állandóan sumákol....
működik, működik, szép, jó, mikroluker, leszarjuk, elfogy a ram, leszarjuk, a maradék 1 GB-ot már csak 64biten éri el a vezérlő, leszarjuk...., a lényeg, ZÖLD, mint a ZÖLD HASÚ BANKÓ
komolyra fordítva: mini 970-et szerettem volna tavaszra a mini-ITX configomba, de így nem lesz.
Amúgy hogy kidühöngtem már magam: Hogy smint vagy ?
-
TTomax
félisten
válasz
watador600 #65 üzenetére
Mert a tesztet is tudni kell lefuttatni,ez nem egy olyan teszt,mint pl egy valley,vagy cpu mark... mivel a Win induláskor címez magának "helyet" így azt pl nem tudod tesztelni ezért kell a tesztet igpvel bootolva futtatni,mert akkor az összes memória szabad,csak itt már mindenki futtat tesztet,és publikál is az a gond.
-
stratova
veterán
válasz
watador600 #54 üzenetére
Az összes GTX 970-nél, de a GTX 980 elvileg tejes értékű GM204-es lapka, ahol nncsenek ilyen tiltások.
-
Dtomka
veterán
válasz
Televan74 #16 üzenetére
De nagy arcod lett így hirtelen!
Anno még amikor AMD-d volt akkor az Nvidiát szidtad, most meg, hogy átálltál a másik oldalra akkor már véded őket...
A másik ezzel kapcsolatos hírben is elmondtam, ha az AMD csinálna/csinált volna ilyet, nagyot csalódnék, de mivel az NVIDIA csinálta (sokadik ilyen szép húzásuk) már meg sem lepődöm....és ez nem trollkodás hanem egy vélemény. -
válasz
cskamacska #53 üzenetére
Azt hittem csak nekem tűnt fel.
-
stratova
veterán
Lehet én voltam vak, de egyrészt ROP blokkok számára vonatkozó adat eddig sem szerepelt a specifikációk között Nvidia oldalán.
Másrészt honnan származik ez az (új) 165 W-os TDP?
Ez utóbbi eddig GTX 980-ra volt igaz, GTX 970-nél változatlanul 145 W-ot látok. -
Ki lepődött meg, hogy a 970 gyengébb, mint a 980? Igen, van aki azt gondolhatta, hogy most majd jól alátesz az nV-nek és csak azért sem fizeti ki a teljes árat... mert, hogy az a pár SM nem oszt, nem szoroz...
-
törölt tag
Valaki - akár üzenetben - tudna linket adni a rec.exe-hez ?
Akárhol keresem mindenhol halott link... -
válasz
cskamacska #53 üzenetére
elképzelhető amúgy, hogy mivel az utolsó két blokk van összekötve, nem csak az utolsó blokk lassul be mert az utolsó előttin át kell elérni, hanem az utolsó előtt is, mert az utolsó blokk rajta át éri el a saját szegmensét.
Az oprendszer foglalását inkább arra a 256-ra tenném, amivel nem 4096-ig számol, hanem csak 3840-ig (mivel a teljes 4 gigát nem tudta lefoglalni, mert a wddm nem engedte) -
Zanik
addikt
Pontosan ez a lényeg. A specifikáció az specifikáció. Azt kell feltüntetni, ami igaz. A vevők nagy részét úgyse érdekelte volna, illetve felteszem hogy igencsak marginális azon felhasználók száma akik komplett specifikációkat böngészve dönt arról, hogy milyen videókártyát vegyen (az elsődleges szempont úgyis sokszor a pénztárca!). Ettől függetlenül az egész túl lett lihegve. Remélhetőleg az nVidia is tanul belőle, és máskor nem fognak nem teljesen pontos speckót kiadni.
-
törölt tag
Erre válaszoltam: "de lehet,hogy csak olyan dolgokra hasznaljak,aminel van szukebb keresztmetszet."
A 0.5 GB-s részt gyakorlatilag nem is engedi használni csak ha nagyon szükséges akkor viszont szart sem ér...
"Az NVIDIA hivatalos közleménye szerint a GeForce GTX 970-hez írt grafikus eszközillesztő rutinjai elsődlegesen 3,5 GB-ot tesznek lehetővé a játékok számára, és a maradék 0,5 GB-hoz csak akkor nyúl a rendszer, ha ez elengedhetetlenül szükséges. A zöldek ezzel magyarázzák, hogy a harmadik féltől származó programok a GeForce GTX 970 esetében csak ezért jeleznek vissza 3,5 GB-os memóriahasználatot."
(#53) cskamacska
Pont ezt mondom, még a windows is a jó memóriából foglal le magának, így abból eleve kevesebb jut. Legalább ha már így el lett k*rva a driverben valahogy megoldhatnák, hogy a win a lassabb részből foglaljon csak gondolom ez nem annyira egyszerű.
-
TTomax
félisten
válasz
cskamacska #53 üzenetére
Most akkor tessék IGP-vel vagy más videokártyával a gépedben is lefuttatni a tesztet...mert a win lefoglalt magának egy részt....
-
watador600
senior tag
De most akkor az össze 4gigás kártyánál ez van? Mostmár nem értek semmit..
-
kenwood
veterán
-
törölt tag
Nyilván azért hallgatták el a valós specifikációkat is mert nem akarták eltitkolni...
Egyébként meg nincs min összezavarodni, teljes sávszél csak kb. 3.5 GB-s részen érhető el, a maradék 0.5 GB pedig ennek töredéke. Sőt eredetileg ameddig nincs szükség rá addig csak a 3.5 GB-s részhez enged nyúlni a programoknak tehát ez alapján még a normál desktop cuccokhoz használható memória is a "jóféle" vramból megy el. -
sb
veterán
Attól még le lehetett volna írni. Max nem értik... vagy úgy értelmezik, hogy csak 3.5GB használható.
Ami meg nyilván negatív lett volna ezért elhallgatták. És máris a hazugságnál tartunk, mert valahol igaz a 3.5GB limit tekintve, hogy:
1. ott vannak a tesztek, amiből látszik, hogy belassul.
2. de ha nem is lesz élőben ilyen eset, az meg attól van - és ezzel védi minden fórumozó is itt - hogy nincs is szükség a 4GB-ra, elég a 3.5.Ez mindkettő arra mutat, hogy egy valósan 3.5GB-os vga és kész.
Ha ezt írják rá akkor meg kicsit lefelé ferdítenek, de annak nagyon más az optikája mint mikor nagyobbat próbál valaki mondani a valósnál.
szerk: Tetszik még az "amíg FHD-ban nincs gond addig..." elmélet is. Mondjuk egy 7870-el sincs gond sok esetben FHD-ban, akkor az is lehetett volna a dobozban?
És az ettől "még jó kártya" kijelentés. Valóban piszok jó kártya. Csak kicsit rosszabb, mint gondoltuk a dobozra írt szöveg alapján.De még ezzel együtt is jó. Viszont ez így önmagában nem érv.
-
Elmör
őstag
Amíg fullHD-ben nincs gond a játékokkal felőlem bármit kiírhatnak még mínuszban, de azért jobb lett volna előre egyeztetniük cégen belül, hogy mit is adnak közzé. Legközelebb mibe fogadunk, hogy rögtön keresni fogják a tesztelők, hogy most akkor mi is igaz és mi nem, már amennyire utána lehet nézni.
Persze ez valahol jogos is, viszont szépen teljesít a kártya, akkor miért mondanék rá rosszat? -
kenwood
veterán
szerintem nem azert nem kommunikaltak ezt le,mert el akartak titkolni,hanem azert,mert nem akartak osszezavarni a vevoket.
egyebkent nem vagyok rola meggyozodve,hogy az utolso 500 mega teljesen kuka.
marmint oke,hogy lassabb,mint a tobbi 3.5 ,de lehet,hogy csak olyan dolgokra hasznaljak,aminel van szukebb keresztmetszet.
igy a teljes 4 giga kihasznalhato sebessegcsokkeenes nelkul. -
Puma K
nagyúr
Amelyik GTX 970 tulaj emiatt megválna a kártyájától az küldje el nekem jófejségből ingyen!
Címet privátban írok!
-
xtremez
aktív tag
Tényleg támogatja a DX 11.2-t ? Idáig arról volt szó, hogy az nvidia le van maradva nagyon DirectX 12 követelmények terén.
-
Illetve az a stat az nvidia-tól jött (tudod, mint amikor az adóhivatal megvizsgálja magát egy hétvége alatt hogy nem korrupt), és nem csak a vram mennyiség nött hanem minden egyéb is, ezért nem látszik hogy mennyit is esett... A korrekt teszt az lett volna, ha ugyanakkora felbontás és minden egyéb mellett összehasonlítják mennyi fps van akkor, amikor 3.4 giga vram van foglalva, és mennyi akkor ha 3.8.
de ez nvidia kommunikáció, nincs itt semmi látnivaló cukrozott bullshit a népnek.
-
derive
senior tag
Alapvetoen a tesztek alapjan egy k*rva jo kartya, nem ertem, hogy miert nem lehetett ezt elore elmondani es akkor nincs belole botrany.
Mondjuk sztem szandekos volt, hogy csokkentsek a kartya jovoallosagat, a mai gameknek nem kell a 4 giga, azt amire kijon a GTX 1xxx elkezd lagolni.
-
TTomax
félisten
Ez egy rendkívül etikátlan húzás az nV részéről,nem mintha ettől a 970ek rosszabbul mennének,és számomra érthetetlen is az ilyen fajta viselkedés,hiszen ha élből ezek a specifikációk jönnek akkor is ugyanúgy megvették volna,tekintve a hatalmas felárát a 980nak.
-
P.e.t.ya.
senior tag
válasz
benike1999 #36 üzenetére
Trololololll
-
benike1999
tag
Én R9 290-et vettem igaz vehetek új monitort de akkor is egy jó kártya árához képest mondjuk gyengébb a 970-nél de az AMD legalább nem hazudott
-
-
-
-
válasz
Menthirist #25 üzenetére
Érdekes, hogy mindkettő csak 3840 MiB-ig számol, holott elvileg a 4 GiB=4096 MiB.
Szaby59: Jaj ne, meg is cáfoltad a hozzászólásomat!
-
törölt tag
Nyugi ha az AMD-nél van valami szoftveres probléma akkor az ultragáz meg fos, de az nV-nél el lehet nézni a különféle sumákolásokat, meg a cicergést is mert amúgy a driver állítólag jobb
Szerk.: Nem cáfoltam meg, GTX 970-em van, de nem vagyok elájulva a "Geforce Experience"-től és ettől függetlenül még nem fogom szarozni az AMD-t (vga téren legalábbis
).
-
watador600
senior tag
válasz
Menthirist #25 üzenetére
Király, köszi a linket.
-
válasz
watador600 #24 üzenetére
nem, a 980 minden heréje megvan, szóval ott végig elérhető a sebesség
lásd teszt -
watador600
senior tag
És a GTX 980-al mi a helyzet? Ugyan ez?
-
-
válasz
Televan74 #10 üzenetére
Persze, ettől még jó kártya. Csak nem 4 gigás mint ahogy eladják, hanem 3.5. Ezt persze nem promózzák. Ha azt írták volna hogy 970 3GB vagy 3.5GB, akkor lenne elintézve az ügy. Így viszont az emberek joggal feltételezik, hogy 4 giga ramos verziót vettek, amibe 4 gigányi adattal tud számolgatni a gpu. Csak épp nem.
jah, igen, használja... 150 giga helyett 7 giga per sec-kel
szóval mondhatja hogy 4 giga ramos, de az utolsó 512 az ddr1 gddr5 helyett
Jhonny06: nem a marketingesek rontották el. Ők csak annyit hibáztak, hogy elírták az L2 cache méretét a nyilatkozatokban. Akik hibáztak, azok azok voltak, akik kitalálták hogy vágjuk ki, és ezáltal vágjuk haza a ram nyolcadát.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Interceptor #20 üzenetére
Hát nem vagyok jogász, de sztem azért teszik meg,mert a jogrendszerük megengedi.
Itthon például nem tudom mi lett volna a vége, ha Mari néni bepereli az xy mikrohullámú sütő gyártóját, mert nem írták rá a dobozára, hogy "MACSKÁT SZÁRTANI TILOS BENNE!!!!", és ezért elpusztult a kis kedvence.
És ez odakint megtörtént, de voltak sztem ennél cifrább esetek is. -
Jhonny06
veterán
Ez azért elég kellemetlen.. elbaszták a marketingesek, de amúgy nem tűnt fel senkinek?
-
törölt tag
Na már előre látom, hogy a sok veszett Amcsi rohan vissza a boltba felháborodottan és követelik vissza a pénzüket, sőtt néhányan perelnek...
-
-
Egon
nagyúr
Kérdés, hogy egyrészt mennyire életszerű, hogy ekkora vram-igénynél - nagy általánosságban - már nem maga a gpu jelentené a szűk keresztmetszetet (nyilván már most vannak szélsőséges esetek, amikor elég lenne a 970, de kellene 3.5 gigánál több vram; ezért írtam a nagy általánosság kitételt); másrészt mekkora lehet azon esetek halmaza, amikor a 3.5 giga kevés, a 4 giga pedig elég...
Tippem szerint nem túl sok ilyen eset lehetséges. -
Televan74
nagyúr
Ami eddig best buy volt,most már nem az? Ettől még jó kártya.
Az NV nem mondott el minden infót a termékről,ez valóban nem etikus dolog. Most már lehet tudni,miért is adta arányaiban olcsóbban a 980 képest. -
törölt tag
-
Pasadena83
csendes tag
most akkor 128 vagy 256 bites a memóriavezérlő ? vagy lehet, hogy én néztem be valamit ...? :S
-
-
Hiftu
senior tag
Zárt rendszer működéséről könnyebb hazudni.
-
mcwolf79
veterán
Én amíg hozza az elvárt eredményt nem aggódok. Viszont azt gondolom, hogy az NV-nél tudtak a dologról, benne volt a sumákolás, és csak azért "korrigáltak", mert a dolog kibukott.
-
tomas51
senior tag
Gyakorlatilag ezért gyengébb alig egy 980-nál?
Lol.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Sapphire R7 250 1GB
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest