- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKaresz45
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #77 üzenetére
Értem hogy mit mondasz és én sem akarlak lebeszélni arról hogy megvedd. Egyébként a designja nekem is bejön.
Csak sajnos az a tapasztalat azokkal az eszközökkel amik egyszerre több funkciót akarnak ellátni, hogy egyikben sem lesznek tökéletesek.
Ennek az árából kijön egy retropie, ha retró konzolt akar az ember, és akkor nem csak Atari tartalmad van. Plusz még egy linuxos mini gépet is összerakhatsz külön, akár azt is Raspberry alapokon.
WINE-t már nem tennék erre az Atari gépre, ahhoz szerintem gyenge lesz a hardvere. Azt sem hiszem hogy külső fejlesztők fognak rá fejleszteni. Ha bármi Windows függő dolog kellene, akkor már más megoldást választanék. De mindegy, nem akarok kötekedni. Elhiszem hogy van, akinek jó lesz. Linuxos indie, retro játékokra biztosan megfelelő lesz.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #70 üzenetére
Na jó, de az előző hsz-ben, amire válaszoltál, abban is azt kérdeztem hogy mi lesz az a tartalom ami miatt ezt érdemes lesz megvenni? Igazából ettől függ az is hogy az ár rendben van-e.
A gyér tartalom a Steam machine-nak is problémája volt. Egy időben ugyebár azt szajkózták a Valve-nál hogy a Linux is szuper gamer platform mert OpenGL-ben mindent meg lehet csinálni. Aztán visszakoztak és világossá vált hogy nem jönnek AAA címek Steam OS-re hosszabb távon sem.
Összefoglalva, nem látom azt a tartalmat ami megalapozná ezt az árat. Ehhez nagyon Atari fanatikusnak kell lenni.
-
KKaresz45
senior tag
Én nem látom hogy szó lenne arról hogy más konzolokat emulál. Konzolként kizárólag Atari-t emulál, illetve "... a rendszer képes futtatni más, független fejlesztők és kiadók által megjelentetett alkotást", ergo indie cuccok fognak még futni rajta. PS2-ről (megadrive-ról vagy bármi másról) szó sincs.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #15 üzenetére
Nem hiszem hogy a Steam Machine-nak az volt a hiányossága hogy nem voltak támogatottak a multimédiás tartalmak. A végén már Win-nel is adták a szerencsétlenek csak vegye valaki. Így is ordas nagy bukta volt. Ennek az ára meg el van szállva.
Azt meg végképp nem értem hogy akarják ősi Atari tartalmakkal eladni. Jó-jó hogy retró láz van, de amíg egy Super Mario 3 vagy Sonic a mai napig élvezhető, azt azért nehéz elképzelni hogy a jelenlegi kínálat mellett valaki még az eredeti Asteroidsra vagy Space Invadersre vágyik.
(#17) Prof: Hogy érted azt hogy "komplett konzol"? Milyen tartalom fog ezen futni az Atari cuccokon kívül? Ha feltesszük (!) hogy ráhekkelhető a Steam és azt is feltesszük (!!!), hogy elindulnak indulnak rajta a Linux-ot támogató Steam-es játékok, akkor is kérdéses hogy milyen minőségben fognak futni. Én sem hazai, sem külföldi viszonylatban nem akarom még 1-2 napi fizetésemet sem erre költeni. Ha meg mini gép kell akkor NUC, Giga Brix vagy hasonló, erre is van értelmesebb megoldás.
Nem én vagyok a célcsoport, ez biztosan kiderült a hírből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- HP ProDesk 400 G4 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest