Új hozzászólás Aktív témák
-
szalai56
senior tag
válasz
FerroChrom #64 üzenetére
Örülök neki, nem vagyok egyedül a hülyeségeimmel. Nekem is van egy ilyen laptopom és nekem is elszállt benne a vinyó.
A megdöbbenés akkor jött, amikor pár perc múlva bejött a BASIC romja a gépnek. Utoljára XT-n találkoztam vele. Most kezdem majd éleszteni. Sikerült egy 800Mb-s vinyót szereznem, majd azt próbálom meg berakni. A Fujitsu Disk Manager hanyas verzióját használtad? Azt még meg kell keresnem (de lehet megpróbálok egy régi disk managert)
-
locz
újonc
Van egy 286-os "rontásom", több adatot nemigen tudok róla, esetleg annyi hogy dög nehéz...
Mit lehet vele kezdeni? -
KrAt
veterán
Nagyonjó
-
FerroChrom
csendes tag
-
-
Killing
addikt
Miért nem dobtál rá egy Vista Ultimate x64-et és miért tesztedted GTA IV-el full felbontáson!?
Na jó csak vicc volt,de elég jó kis gép.Ez már muzeális tárgy,ha még megőrzöd 20 évig meggazdagodhatsz belőle! -
karcsii
csendes tag
Nagyon jó teszt ! De számomra nem derült ki hogy mien oprendszer fut ell rajta . Gondolom windows 2.0 vagy valami hasonló
. Nagyon jó kis gép . Nekem is volt régen kb 10 éve vettem egy használt gépet ment egy napig az ennyi . ott porosodot a padláson . Egy nap elövettem azt nem indult ell . Ki is hivtam akkor a aszerelöt te nem tudja megjavitani . A szokásos szöveg idézem " ki kel cserélni a proceszort " na és az mennyi lenne kb 70 ezer
. Na nem kértem a javitást . Amikor nyárom most nyárom a házát felujitotuk akkor egyszerűen elvitem a régi gépet egy szelektiv huldékgyűjtöhöz . Sajnáltam volna kidobni de most már bánon hogy nem tartotam meg
. Ara kiváncsi lettem volna hogy mien operácios rendszer futot volna ell rajta . Mivel 2000-ben vagy 1999 vettem asszem wind 95 saccolom ( akkor már használtam vettem ) .
-
válasz
FerroChrom #54 üzenetére
Ja hát gy OK
Szörnyülködésképpen lehet hogy jó lecke les z
Írj majd róla tesztet -
FerroChrom
csendes tag
Nem tartós használatra raknám fel, csak kíváncsiságból (már ha sikerül olyan RAM-ot találnom, ami működik is a gépben). Meg Win95-re már fel tudok tenni egy-két komolyabb benchmark-programot is, mint például akkumulátor-tesztelő, vagy akár Everest.
Utána már tenném is vissza a DOS-t.
-
válasz
FerroChrom #52 üzenetére
Ne tedd.
4Mb a minimuma, az alatt ha minden igaz fel sem települ.
Én kipróbáltam 486SLC33-on, 64kb L2 cache-el, 4 és 5Mb RAM-mal is, siralmas.
Szerinted egy 386SX16-on mi lenne...
Nem való az a szar erre.
DOS, Win311 for Workgroups
win /3 és hajrá
MS Word 6 -
tuners
csendes tag
Üdv, jó kis cikk lett, élvezettel olvastam,
köszi. -
FerroChrom
csendes tag
Így van, csak a cellák típusa a lényeg.
Sőt mi több: még pár hete a cellacserét is megvalósítottam, ráadásul még képeket is csináltam a folyamatról! Majd ha bátyám kihozza a gépet, akkor írok egy külön képes beszámolót az újracellázásról is, plusz letesztelem, hogy ezekkel az új cellákkal mit lehet kihozni az akkuból.
-
Rive
veterán
Ehhez biz' Win3.11 dukál, vagy sima DOS... De ha valaki nagyon elszállt ember, akkor próbálkozhat valami Cx 486SLC vagy SLC2 beheggesztésével, memóriamodulok, párhuzamos portra való ethernet-cuccok beszerzésével... Aztán akár egy 40MHz-es, 16-20Mega memóriával megvert hibrid istenverése is lehet a végeredmény, ami nincs meg aktiv hűtés nélkül: igaz, legalább lesz benne 1k L1 cache
SZVSZ jó ez igy, rá egy 3.11, oszt' kalap. Ha sikerülne végre rendberakni a HiNote U2-met...
-
wassermann
addikt
Néhány évvel ezelőtt sokat kűzdöttem egy hasonló teljesítményű, 1991-es Siemens Nixdorf notival. Ha jól emlékszem sok sok izadságcsepp és varázslat eredményeként fel tudtam rá tenni egy agyon "kaszabolt" minimál Win98-at Word-del.
Az viszont, hogy az három hozzáférési pont a floppy és a két port, ma már nagyon bekorlátozza egy ilyenek használatát. -
-
zolikaDB
veterán
És milyen oprendszer fut rajta?
-
DeltaPower
addikt
aranyosak a sárga drótok a proci környékén
-
Ja jut eszembe, ha legközelebb nincs töltő egy laptophoz, akkor inkább nézd meg hogy milyen feszültség kell neki és milyen polaritással, mert OK hogy most működött, de a legközelebbi lehet füstölni fog... Ez jótanács
-
raskolnikoff
őstag
2x
-
raskolnikoff
őstag
Nagyon jó írás! Élveztem
-
Solten
őstag
Komoly kis vas
-
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
FerroChrom #20 üzenetére
Szövegszerkesztésre mindenképp lehet használni, nem?
-
Athanáz9
aktív tag
Nagyon tetszik ez a topik. Elhatároztam, megszerzem azt az ősrégi Sharp 20 Mb wincnhesteres, 1 Mb Ram-os Sharp notebook-ot.
-
Rive
veterán
Jeah
A nagyon regi laptopakkukba lehet ceruzaelem-cellakat heggeszteni
RAM: az IBM csinalt valami idiota sajat 32 bites ram-varianst, szerintem azzal cumiztal te is
-
Pyton
aktív tag
Hujuj, az a billentyűzetteszt. Anno, a 25 MHz-es Olivetti 486 SX-emen (a külső házán áll a mai napig a monitorom) is elindítottam - nem kellett volna. Nem volt jó az összes gomb, és ott ette meg a fene, kilépni nem lehetett belőle, csak ki-be kapcs. (Reset? ha lett volna...
)
-
^Clown
addikt
válasz
FerroChrom #29 üzenetére
Köszi szépen! Én is nagyon kíváncsi vagyok!
-
FerroChrom
csendes tag
A hőmérséklet- és páratartalom-mérő valóban különlegességek, de sajnos voltam olyan feledékeny, hogy ezeket nem teszteltem le.
Pedig engem is érdekelne, hogy hogyan is működik a dolog. Mondjuk beteszem a gépet a fagyasztószekrénybe.
Idő közben én és bátyám Írországba költöztünk és sajnos a laptopot nem hozhattam magammal a bőröndökre vonatkozó súly-limit miatt, mert most csak a legfontosabb dolgokat pakolhattam be, de bátyám hétvégén hazamegy és kihozza nekem.
Akkor mindenképpen kipróbálom ezeket a funkciókat!
-
sbazsi
veterán
Jó kis cikk, gratula!
A következő cikk témája pedig lehetne akár ez -
Vicoo
senior tag
válasz
FerroChrom #20 üzenetére
Lehet hogy még elég sokmindentrre,biztos van hozzá valami ultra kicsi linux ... Talán Puppy vagy DSL?
-
Rég olvastam ilyen igényes írást.
Jó kis gépezet.
Tartsd meg, aztán majd egyszer megveszi egy múzeum^^. -
FerroChrom
csendes tag
Sajnos csak annyi képet készítettem a belsejéről, amennyit a cikk tartalmaz.
Amúgy én is sokat gondolkoztam rajta, hogy egy ilyen gépet mire lehet aktívan használni, de semmi épkézláb ötlet nem jutott eszembe. Régi játékokkal nosztalgiázni viszont tényleg tökéletes, a 2 GB-ra fér is belőlük bőven. -
.mf
veterán
Ez ám a retró gép
A legrégebbi laptop, amit hosszabban használtam, egy 1996-7-8-körüli Acer extensa volt 233MHz-es P2 procival -- bár én nem vagyok gyűjtő, azt a gépet még fénykorában, munkalaptopként kapta édesanyám; és még most is működik, apám a műhelyben kapcsolási rajzokat, alkatrész-katalógusokat néz vele.
A "biosról" nagyon sok kép van (nekem be se töltődött mind, amíg elolvastam
), de a belsőről nincs több? Én speciel arra vagyok kíváncsibb
-
FerroChrom
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat! Egyébként a cikknek az az érdekessége, hogy Magyarországon kezdtem írni és Írországban fejeztem be.
-
ABE
őstag
Juuujjj, ez egy nagyon jó kis retrós írás lett, élvezet volt olvasni! Gratula a gépszörnyeteghez!
-
válasz
FerroChrom #14 üzenetére
ÁÁááááá, gyárilag...
Fasza, Made in China... -
Shadowfax
addikt
Nagyon szép, igényes és kellően részletes írás, rég olvastam ilyen jót. Csak így tovább!
-
^Clown
addikt
Minden elismerésem, nagyon jó és élvezhető cikk lett
Igazi kis gyöngyszemre bukkantál! Remélem, hogy az tápcsatlakozót majd tudod pótolni esetleg egy eredeti alkatrésszel, ha már a gyűjteménybe kerül.
A Dew Point (Humidity) mérőről pedig én sem tudtam, hogy létezett ilyen egyáltalán. -
válasz
FerroChrom #6 üzenetére
Igen, már működik, köszönöm szépen.
Meg is csodálom a gépet
-
FerroChrom
csendes tag
válasz
Badman 4ever #7 üzenetére
Köszönöm! Bizony, ez a gép már majdnem nagykorúnak számít és mégis hibátlanul működik a mai napig! Egy ilyen strapabíró szerkezetet meg kell becsülni!
-
Anyám, gyári új átalakítón megfordítani a polaritást...
Nekem is van 2 ilyen toldóm, le is téptem párszor a vezetékeket (olyan jól volt gyárilag forrasztva...), még jó hogy rá van jelölve hova várja az 5V-tLehetne kicsit több kép - pár helyen mintha hiányozna az aláíráshoz tartozó kép...
Amúgy ja, jó kis gép
Jó állapotban megmaradt, az életre keltéséhez pedig gratulálok
-
moltam
tag
Nagyon jó írás, öröm volt olvasni!
-
TheDragon007
senior tag
Nagyon kimerítő, igényes írás
-
Badman 4ever
őstag
Szép és szekértő írás, megadtad ennek az öreg masinának a tiszteletet.
-
Szép kis masina, bizony erre is tudnék rakni sok sok játékot, és hetekig el lennék vele szerintem
Viszont a képek egy része nekem nem jön be
Explorerben kis piros kép helyek, firefoxban meg még az sem
Egy operás ha erre jár, mondja meg lát-e képeket, mert felrakom azt is ha azon múlik hogy lássam a kis aranyost -
Athanáz9
aktív tag
Egy nagyon korai SHARP laptop volt. Nagyon könnyű. Ha valaki rávezet, mi lehetett, megköszönöm.
-
Athanáz9
aktív tag
Most bosszant igazán, hogy nem íram fel annakidején az első, használtan vett, akkor sokat érő notebookom adatait, - 1992-ben egy albán író vette meg, és hazaköltözött vele. Csak arra emlékszem, hogy a merevlemeze elképesztően kicsi volt, a RAM pedig talán 124 - ez lehet?
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv. Szép, értő beszámoló.
A súlyát írod? Bocs, ha igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged