- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Több bajom is van ezzel:
1. ha a kutyám 2-3 alkalommal a szőnyegre piszkol és ezért ráverek a seggére, akkor záros határidőn belül megtanulja, hogy ne piszkoljon oda. A guglinak már jópárszor rávertek a seggére, mégsem tanul. Ez kizárólag szándékos lehet.2. Azért annyi minimális esze lehetne a guglinak, hogy ha idejön az autóival, akkor az itteni törvények a mérvadóak, és utánanéz. Nem látjuk nyomát, hogy utánanézett volna (vagy nem tette, vagy tette, de nem érdekli), ergo csak arra lehet ennyi példa után gondolni, hogy direkt csinálják. Másrészt meg a google egyik alapítójának eredeti írás szerint Szergej a neve, neki biztosan van fogalma arról, hogy mi merre.
azt sem akarom elhinni, hogy egy guglis autó fogja magát és megjelenik mondjuk Debrecenben. Kizárt. A guglis autó útvonalát, mozgását tervezték, ráadásul, ha jól tudom, corsa volt, tehát nem amcsi hanem európai autó volt. Akik azt az autót felszerelték, akik a különböző országokban megtervezték, koordinálták az útját, azok nem kérdeztek semmit? Azoknak nem jutott eszébe, hogy a jogi részt tisztázzák? Vagy mégis ezért ment el a magyar gugli igazgató?
3. azt sem hiszem, hogy egy ekkora cég ilyen "programozási" malőrökbe keveredhet kétszer is egymás után, hogy jajj, benne felejtettük a kódot a programban, jajj, nem is tudtuk, hogy az api-val ennyire egyszerű kilopkodni az adatokat, jajj jajj... ilyen nincs.
4. az amerikai szférából is kaptak már pofonokat, pl. a hadsereg is állandóan raplizik a google mapsos képek miatt..
5. "mindenki tud rólam mindent": ebben azért kétségeim vannak. legfeljebb azt fogadom el, hogy átlagos internet felhasználóról tudnak mindent.
-
bambano
titán
válasz
#16820480 #97 üzenetére
"ezek szerint te csak abban bízol, amit te építessz ki?": ez majdnem így van. tény, hogy abban, amit magam csinálok, sokkal jobban bízom, mint bármi másban, de nem ezért mondtam, amit mondtam. Azért mondtam, mert hogyan lehetne abban a cégben bízni, amelyikről folyamatosan derülnek ki a disznóságai? Miért is kellene a googleban bízni, amikor az egy szem keresőjét leszámítva, gyakorlatilag minden bevezetett szolgáltatásáról kiderült valami disznóság? Ez olyan lenne,mintha felvennél valakit inasnak, és éveken át minden héten kiderülne, hogy meglopott, te meg éveken át megbíznál benne. Teljesen érthetetlen.
A keresőjükrők tudjuk, hogy profiltcsinál és az alapján tolja a reklámot. Ez egy rossz kompromisszum, de nem tudod kikerülni. De ott van a google docs, aminél a felhasználási feltételek első verziója egyszerű rablás volt, ott volt ez a zümi, vagy mi a bánat, ahol minden, titkolni vágyott infódat kirakta publikusan, ott volt a streetview, ott volt a streetview wifi térképezése, ott volt a wave, ott volt a ott volt a ott volt a ott volt a és mindig minden új szolgáltatás bevezetésekor belecsapnak a sz.rba. Hogy lehet hinni egy olyan cégnek (ezentúl infómaffiának fogom őket nevezni), ahol mindig, de mindig balhé van az adatbiztonság terén? Egyre kevésbé hiszem, hogy ezek programozói hibák meg bent felejtett kódok, ezek üzemszerűen feszegetik az emberek türelmének határait, és amikor túllépnek a többség tűrőképességén, akkor visszakoznak kicsit. Szó nincs itt arról, hogy egy ekkora cégnél "bennefelejtettünk" pár sor kódot a programban. Az vérlázító, hogy a wifi adatok gyűjtéséről is ezt mondják.. Persze, ottfelejtették a kódot a programban, utána meg ráborult a raktárpolc az autókra és ráfelejtődött a kocsira az antenna, ami olyan irdatlan nyerességű, hogy átlát két toronyházon. persze... én meg a pápa vagyok.
Ma már filléres dolog saját szervert üzemeltetni a fontosabb felhasználási dolgokhoz, ennyit nekem megér, hogy nem függök senkitől.
#102: "Mégis mindig csak a google-s topicocban sül el, valami rejtélyes oknál fogva." rosszul emlékszel. A passportot is mindig ostorozom meg a fészbukot is. De passportot nem kell használnom és nem jönnek ide a lakásom elé, hogy lefotózzák a login screenemet, így a passport kevésbé problémás, mint a gugli.
#103: igen, a clouddal is bajom van (nagyobbrészt gazdasági), de a cloudra igaz leginkább az itt emlegetett dolgok közül, hogy nem vagy köteles használni. Nem kell, nem használod, nincs vele baj. Itt a legnagyobb baj azzal van, hogy ha soha nem használtam volna a guglit, akkor is bekerülök az adatbázisaiba és ez már gáz. Nagyon gáz.
-
bambano
titán
válasz
#16820480 #90 üzenetére
Addig fogtok vidámkodni ezzel a nagy, egy szerverfarmra összekapart minden infóval, míg kiborul egy wifi macaddresshez hasonló programozási bug és akkor már az lesz a téma, hogy hova tűnt a bankszámládról a pénz.
Meg kellene gondolni, hogy miért is csinálta ezt a google. Azért, hogy neked jó legyen, vagy azért, hogy neki? Ki kellene deríteni, hogy Teréz Anyu felügyelő bizottsági tag-e a gugliban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest