- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
Mondom technikai oldalról. A DVB-H nem mobil technológia, köze nincs a GSM-hez, 3G-hez. Persze pénzügyi okokból bejönnek a mobilszolgáltatók is.
Wikipedia DVB-H cikk: "DVB-H is designed to work in the following bands:
* VHF-III (170-230 MHz, or a portion of it)
* UHF-IV/V (470-862 MHz, or a portion of it)
* L (1.452-1.492 GHz)"
A 3G telefonok a 1,9-2,1 GHz-es sávot használják..Valamint az Antenna hungária 2006 május 4.-ei sajtóközleménye: DVB-H teszt, sehol semmi mobilszolgáltató..
Itt pedig a DVB-H.org oldala az Antenna Hungária - T-Mobile együttműködésről. Budapestet egy 1kW-os adó fedi be. Csak nem a Szécsényi-hegyi adó lenne az, ami az AH-é? Az bizony.
Az, hogy a T-Mobil teszteli a DVB-H-t, kb azt jelenti, hogy a T-Mobil adta a telefonokat, amiben van DVB-H vevő.
-
DarkByte
addikt
A magyarázat erre az - legalábbis én így olvastam még régebben emlékeim szerint a Wikipedia-n - hogy a mobilokban nincs akkora feldolgozó képesség ami a DVB-T-t dekódolni tudná (erre csak azt tudom mondani, hogy több felsőkategóriás mobil már H.264-et is le tud játszani, akkor már nehogy MPEG-2-vel ne boldugoljon el), ami már komolyabb indok hogy a DVB-T-t nem lehet külső antenna nélkül rendesen nézni, mert egy pici antennának nincs elegendő nyeresége hozzá, a DVB-H másfajta jelkódolást használ tudtommal a fizikai réteg irányából erősebb hibajavítással (erre pedig azt tudom mondani hogy feltalálták a rádióantennaként működő headset-eket
; márpedig a PCs DVB-T TV vevő kártyákhoz adott antennák sem sokkal hosszabbak mint egy füllhallgató kábel, sőt.. és azok is működnek gondolom), illetve az akkumlátor idő amit egy feleslegesen túlbonyolított stream dekódolása csak tovább ront (ebben van igazság). Szóval nekem is sántít ez a dolog, de majd most biztosan jön valaki okos aki jobban ért hozzá és jól lehurrog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Crypto Trade
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen egeret válasszak?
- Kempingezés és sátrazás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest