Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milestone2
nagyúr
Egy info 5X vásárlás előtt! Nagyon vigyázni!
http://en.miui.com/thread-840402-1-1.html
Nagyon óvatosan a webshopos 5X rendeléssel!
Eddig is mókoltak, de eddig minden javítható volt.
Ez az első hogy -jelenlegi tudás szerint- halott cuccot veszel. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #83 üzenetére
Az tény.
Azzal sokra nem megy itt majd a Xiaomi.
-
válasz
tibcsi0407 #82 üzenetére
Jó, hát kicsivel több lesz, de a 150 e HUF-os indulóár akkor is vicces.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #81 üzenetére
+logisztika+helyi marketing+offline store-ok fenntartási költségei.
-
válasz
koppasz1986 #79 üzenetére
Vicces lenne.
Szerintem marad az árkategória, max. az ÁFA megy rá. -
Charles9
csendes tag
Xiaomi Mi 5X[link]
-
törölt tag
Én próbáltam a gyári kínaira feltenni a gyári globalt, mindenféle módszerrel, de nem ment, amíg nem nyitottam a BL-t. Oké, gyorsan megvolt, mert van kínai telefonszámom, és megjött 2 perc alatt a kód. Ellenben a MiFlash meg az ilyen-olyan driverek telepítgetése tökre nem felhasználóbarát, és oldalas leírások kellenek hozzá képekkel, lépésről lépésre, hogy az ember tudja mi történik. Ha nem vagy kocka, akkor teljesen esélytelen, hogy megcsináld, és felhasználóbarátnak sem nevezném. Egy OP telefonon annyi, hogy rádugod a gépre, adb reboot bootloader; fastboot oem unlock, és kész is vagy, mehet fel TWRP, vagy amit akarsz.
-
RVR400
veterán
válasz
tibcsi0407 #75 üzenetére
Mondjuk igaz, nekem meg kellett várni a 72 órát a Note 4-nél. De maga a művelet nem vesz több időt igénybe.
De még mindig ez az egyszerűbb, mint deep flash kábelt gyártani.Bár akinek van, annak egyszerűbb.
-
RVR400
veterán
válasz
tibcsi0407 #72 üzenetére
Akkor csak rá kell szánni azt a 3 percet.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #72 üzenetére
Akkor csak jól emlékeztem.
-
RVR400
veterán
válasz
#16820480 #64 üzenetére
Szerintem gyári ROM felrakáshoz még mindig nem kell unlockolni a BL-t, még a Számodra elátkozott Xiaomi esetében sem.
És nyilván, aki esetleg LOS-t akar feltenni, az legalább csinálja végig a "bonyolult" BL-nyitási eljárást, ami 3 percnél több időt nem vesz el az ember életéből.
-
törölt tag
Most nyilván nem azt mondom, hogy bárcsak te is szembesülnél ilyenekkel, mert a legjobb öröm a káröröm. Csak egyszerűen annyi, hogy nekem voltak gondjaim vele, és ezért kerülöm a jövőben. Illetve nem ajánlom, ha engem kérdeznek. De nyilván nem mindenki engem kérdez, így továbbra is elég Xiaomi fog fogyni.
-
-
-
törölt tag
Nem annyira kezdetleges volt már a Mi5, fél évvel a kiadása után vettem, azért addigra illene már működőképes állapotba hozni.
De amúgy az egyik barátomnál sem teljesen okés minden, neki a 128-as kerámia van, kínai rommal, feltette a Gapps csomagot, de folyamatosan fagyogat, a Maps nem talál GPS jelet sokáig, meg ilyenek. Azért ez nem túl biztató. Tudom, tegye fel a globalt, de ahhoz ugye unlock meg egyebek kellenek, és szerintem nem ezzel akar szívni. Én sem akarnék, egyszerűbb olyan telefont venni, ami egyből megfelel.
-
válasz
#16820480 #62 üzenetére
Amit írtál hibákat, nos megmondom őszintén elhiszem, hogy lehet volt ilyen.
De hasonlóan eléggé intenzív használom a telefon szoftveres képességeit.
Minden ikon megjelenik rendesen, tehát jelen pillanatban én ilyen jellegű szoftveres gondokról nem tudok.
Emiatt is kérdeztem.
Minden ikon megjelenik rendesen ,az összes appé, nincs zöld robotos. Nem lehet, hogy nagyon kezdetleges volt még a szoft a Mi5-ösön.
Mivel napi szinten sokat nyúzom, ha hiba lenne szoftveresen, adnám is el. Az ingerküszöböm tudod jól ,hogy elég magas.
-
törölt tag
Mivel már szerencsére megszabadultam a telefontól, így nem fogom tudni most fejből sorolni közel egy év távlatából neked.
Gyári appok: zene és videólejátszó, email, galéria, kamera, stb. Stock droidon nem feltétlenül van fent már az Email nevű app, már egy ideje a Gmail is kezeli a külsős fiókokat, így nincs rá szükség. Moto Z-n például nincs külön ott az Email. Ez a kettőzés amúgy még EMUI alatt is marha idegesítő. Van galéria, de Google Photos is. stb. Minek?
Ráadásul ezek a memóriakezelés miatt problémások, mert a letilthatatlan gyári appoknak prioritás van memóriában maradni. Most nyitottam meg a Mapst az előbb, még a tegnapi tervezett útvonalam ott figyelt rajta, ahogy háttérbe tettem. MIUI alatt az 5-10 perce háttérbe küldött appokat is már újratöltötte legtöbbször. Igen, ki lehet kapcsolni vagy három helyen a beállításokban, meg a fejlesztői lehetőségekben, hogy ne optimalizálja a memóriát, de egyik sem változtat semmit (láthatóan).
Nekem is global volt a Mi5-ön, több problémám volt vele a 2-3 hónap alatt, amíg használtam, mint talán az összes stock telefonommal összesen. Lehet, hogy valami csoda folytán a RN az tökéletesre sikeredett, vagy esetleg más az ingerküszöbünk. Engem az olyanok is zavartak, hogy elég sok app ikonja nem jelent meg rendesen az állapotsávon, csak kis zöld Android logó volt, aztán találd ki, hogy mi küldött értesítést.RaveForce: Nem is hitelességről van szó. Az egy ettől független dolog, hogy mióta rontom én itt a levegőt. Meg hogy nekem volt először az országban még anno Meizu M8, meg M9 is, mert úgy jött ki a lépés
Viszont tényleg nem szoktam látatlanban fikázni gyártókat vagy termékeket. Adtam több esélyt is Xiaomi cuccoknak, volt ugye a Mi5, volt a MiPad 1, MiPad 2 is (ezek még szörnyűbbek, rosszul megírt, nem frissülő szoftver, ráadásul csak china rom, nem volt global), de volt több Meizu is (M8, M9, MX, meg most nem olyan régen M2 Note), azok sokkal jobban bejöttek, pedig szintén bugosak voltak. Volt ZUK Z2... EMUI-t meg napi szinten használok már évek óta munka miatt, kívül belül ismerem, és 2.3-as verzió óta folyamatosan követem a fejlődését. Nem is lett kedvenc, néha olyan dolgokat pakolnak bele, hogy csak állok értetlenül.
Mindegy, van akinek ezek tetszenek talán, van aki elnézi, mert olcsó... Én meg kiábrándultam belőlük. Csak olyan kínai telefont vagyok már hajlandó használni, amin nem kínai szoftver fut
-
válasz
RaveForce #60 üzenetére
Nem támadtam. Kérdeztem...
Ennyi volt, onnantól mondom azt amit Te is szoktál, ha nem locsol a tűzre olajat, nem lesz belőle semmi...
Én megkérdeztem, mi az amit ő annak gondol, szakmai kérdés, erre szakmai választ várok tőle.
EnnyiAkkor ezt tisztáztuk
Köszi
, jól menne, ha lenne vele időm menni, csak sajnos nincs
-
RaveForce
veterán
Nem mondott senki ilyet, h kevesebb lennel vagy a többi amit leirtal. Nade aki ismer a fórumról az tudja hogy a kinai telefonok vedoszentje dulicsekkel azonosithato.. ami nem baj, csak amikor partatlan userek tapasztalatait tamadod meg.. az nem tul hiteles
/es igen egy ideje rogeszmed h en kostolgatlak csak mert neha ravilagitok a dolgokra amik a fentiekbol erednek, nem semmi szemelyes bajom nincs veled. Remelem jol megy az audi is
/
-
válasz
RaveForce #58 üzenetére
Bocs, de jelen pillanatban én kérdezem, hogy miről is van szó.
Semmi védőszent, ezt ne is erőltesd. Attól, mert én pl nem voltam ott minden MA rendezvényen / vagyis de igen, az elsőt kivéve minden, attól szerintem még nem vagyok kevesebb ember és nem járt nálam kevés telefon.... Nem kötelező betalálnod engem, következő Veletechen akkor keress meg, mondd el mi a gondod, és kész.
Lokalizáció kérdése, hogy ismerek-e bizonyos telefonrendszereket? Nem hiszem. Itt is tudok telepíteni kínai romot, meg gondolom ott is lehet.
Honnan tudod, mi járt nálam? Mitől nem vagyok hiteles... Tedd félre, hogy kóstolgatsz fórumon, és helyezd akkor szakmai alapra a dolgokat, mert valószínűleg ez a gond
/ És hozzáteszem, ha már hitelesség.. 7 rádióban , több 10 ezer emberhez szóló rádióműsort is egyengetek... Hitelesen... Erről ennyit.. Ha már kóstolgatsz
-
-
válasz
#16820480 #56 üzenetére
Melyek a kínai piacos appok, amiket nem irtottak ki?
Csak mert én akárhogy lesem itt előttem a Global Stable Romot, nem tudom mire gondolsz.
Köszi , ha segítesz. Ha van ilyen app, akkor érdemes róla beszélni természetesen.
Stock droid-ban nincs gyári email kliens mellett Gmail is?
Ezenkívül mi az ami szerinted duplán van? Mi az a sok?Én az RN4-est is ahogy kivettem a dobozból, úgy használom. Semmi varia, full gyári 8-as stabillal
-
-
válasz
#16820480 #51 üzenetére
Nálam stabil, de akkor valószínűleg szar, csak nem tudok róla...
Bloatware, mire gondolsz... Amennyire túlhypeolva van a MIUI , pont annyi vészmadar is van legalább..
Eközben én 2 éve használom gond nélkül a MIUI-t.
Ja, hogy DEV romban vannak hibák? Milyen meglepő, az a neve.
Marad a 2.3 : Nem Redmi lesz, hanem Mi 5X
-
Matada2.3
veterán
Jól telepakolták ezt az 5x-et, a kijelzőnövekedést nem értem a sok sok Note kiadás mellett csak bonyolítja megint a választást. Másfelől pedig 2017 tényleg a duplakamerák éve, a kérdés az, hogy ebben a kategóriában van-e értelme, láttunk már rossz példát.. (ZTE)
-
törölt tag
válasz
RaveForce #47 üzenetére
Ha stabilitást nézzük, akkor nem is tudom melyik rosszabb, az EMUI vagy MIUI. Most Motorolát használok, lehet, hogy ebben nincs benne plusz 2 millió funkció, mert majdnem stock a rendszer, de viszont nem találkoztam még buggal. És a topikjában sem írnak lényeges bugról, ellenben a Xiaomi és Huawei telefonoknál, ahol vannak azért érdekességek. És a megoldásuk általában a csinált FR-t, és reménykedj, hogy utána nem jön elő, ha igen, akkor í.j, vagy próbáld gariztatni, a másik pedig hogy majd a következő update biztosan javítja (aztán kiderül, hogy nem, mert csak két eldugott helyen javították a szöveg megjelenítését a GUI-ban, meg kaptál egy új hátteret).
Nagyon sokan el vannak ájulva a MIUI-tól, mert tele van zsúfolva funkciókkal, de cserébe bloatware is van bőven, memóriakezelésben jóval elmarad egy stock rendszertől, és nem is mindenkinek jön be az iOS klón design, amit ugyan lehet témázni elvileg, de ha mondjuk friss verzión vagy, akkor a témák fele nem működik, vagy csak simán bűn ronda.
-
-
RaveForce
veterán
válasz
Viktor0610 #46 üzenetére
Nem. Ahogy le is irtam, nem en tudom.
de akkor ezekszerint ugy gondolod hogy ennek zero alapja es tökéletesen kiforott a szoftver... ez is egy velemeny. Ezzel sincs baj. Csak altalaban sulyozom a forumon ezeket, mennyisegileg, minosegileg es userek szerint is, es ezek alapjan azert a xiaomi sw-ben nem ert meg oda.. de egy huaweinel azert mar jobb
-
-
RaveForce
veterán
válasz
Viktor0610 #43 üzenetére
Sose probaltam a miuit. Tartosan. De vannak a forumon elfogulatlan emberek akik azert batran leirjak hogy meg mindig nem tokeletes es boven tele van hibaval. En inkabb nekik hiszek..
-
-
Máté94
addikt
Vajon lecserélik a MIUI-t valami másra? Szerintem, ha eddig nem vették, főleg emiatt volt.
-
-
válasz
tibcsi0407 #38 üzenetére
Én is így gondolom.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #36 üzenetére
Hiánypótló lesz, túlságosan egysíkú és szegényes volt eddig a termékpalettájuk, kellett már valami, amivel betömik a réseket.
-
Wesder
titán
válasz
tibcsi0407 #36 üzenetére
A speckó és àr alapjàn ez most akkor a Redmi és Mi termékvonal közé esik. Na meg majd ebből is lesz Lanmi Note 6"-lal
Na közben szerkeztettél
-
tibcsi0407
félisten
Nem. Ez olyan lesz, mint a Redmi, csak Lanmi lesz a neve. Elméletileg a Mi és a Redmi vonal között helyezkedik el. Pontosan ott, ahová a Redmi Pro-t szánták.
Lanmi 5X, stb. Külföldi oldalakon sub-brand-ként írnak róla, bár nem értem miért. A Redmi sem sub-brand, inkább termékvonal. -
Wesder
titán
válasz
tibcsi0407 #34 üzenetére
Szôval ez olyan lesz, mint a Huawei-nek a Honor?
-
tibcsi0407
félisten
Sok helyen leírták, hogy ez egy új készülékcsalád lesz, nem Redmi és nem is sima Mi. A pletykák alapján Lanmi lesz a neve (kék rizs, vagy köles?).
-
válasz
Viktor0610 #32 üzenetére
Erre nagyobb az esély.
-
Ezt találtam.
Mi 5X -
Izzé
őstag
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
Akkor viszont oled!
-
floratm
senior tag
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
Szo volt a redmi pro2 rol. Arra várok
-
Martin Eden
tag
Ugyanezt a specifikációt emlegették az érkező Redmi Pro 2-vel kapcsolatban is, majd hogy nem érkezik, mert X1 lesz helyette majd hogy lesz mindkettő, most meg 5X?
-
tipuka
addikt
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
akkor az árral nem lenne bajom, de az elvárásom is meglenne felé ennyi pénzért, persze reális keretek között maradva, nagyon várós!
-
Soybex
őstag
Elég szifon hátulja van
-
-
tipuka
addikt
az ára nem a legolcsóbb.
(79k)
-
jacis
nagyúr
Váratlan formavilág. Nagyon betaláltak vele.👍👍👌👌
-
forgonati
őstag
Hülyeség lenne tőlük a Redmi 5x 5,5 inchen... Az a Note. A redmik eddig mindig 5 inchen jöttek és jó lenne ha maradnának is ezen a vonalon. Maradjon normális méretű telefon is ne csak lapátok. Ha mégis 5,5 kesz akkor mi értelme lesz a Note sorozatnak? Ezek sem tudják már hogy mit akarnak...
-
törölt tag
válasz
tothmaxy182 #18 üzenetére
Forrásmegjelölés nélküli hír. Itt már ugye arról írnak csak, hogy a 2000 offline bolt fele lesz külföldön, és gyaníthatóan az jórészt az ázsiai térség, India, Thaiföld, stb. De majd meglátjuk, ha tényleg elkezdik őket nyitogatni, addig csak egy nyilatkozat.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
#16820480 #10 üzenetére
Az elmúlt napokban én is sok helyen olvastam erről a pletykáról...
-
*RLaci*
addikt
Ha ez így lesz,valószínűleg a többi márkával szembeni árelőny szép lassan elkopik.
-
xTech
tag
A július 26-ai megjelenés csak a kínai változatot jelenti? Vagy a global verzió is akkor várható? Valaki tud valamit?
-
ghiottone
nagyúr
És ha lesz offline bolt valamikor nálunk is, akkor vajon menyivel fogja megdrágítani az árakat?
-
fzoli86
tag
Csak ne legyen 5,5-ös....
-
Ez kamufotó, a hülye is látja....
A Speckókkal is gond van, ez max egy Redmi Note 5 felturbózva lehetne a spec alapján..
Amíg nincs semmi, kár is erről beszélni
@mjani1172: 2014-ben olvastad, hogy jön a Xiaomi EU-ba?
De hol?
-
-
haypro
senior tag
Semmi logika nem lenne benne, ha tényleg 5.5"-ös kijelzővel jönne. Csak a 'Note" nevet kellene az 5X elé rakni, és racionális lenne.
-
.Szaki.
addikt
Épp ma olvastam egy olyan hírt, hogy állítólag a Xiaomi jön Európába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez a készülék már az offline értékesítésre fókuszálhat, igen erős specifikációval.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest