Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hannibhál
üzenetére
"vállalkozni meg már a többség nem mer"
Mondjuk itt Magyarországon ez nem véletlen. Tesómék pont Győrben próbálkoztak egy saját kajáldával, de mindent törvény szerint, szabályosan akartak csinálni -úgy meg nem ment. Egy átlag vállalkozó ma nálunk szinte mindig stiklis, másként nem tud boldogulni. Minimum kreatívan könyvel, meg a dolgozóit 2-4 órában jelenti be, miközben azok 8-12-t dolgoznak. A konkurencia pedig tudja, hogy csak stiklisen megy, így simán felnyom akár havonta a NAV-nál, Munkaügyi Felügyelőségnél, stb. Persze van megoldás, tesómék is már Ausztriában élnek! Másik tesómék meg Kanadában.
-
t72killer
titán
válasz
Hannibhál
üzenetére
Semmi bajom azzal a vállalkozóval, aki minden adót és járulékot rendesen befizet, a munkavállalóit rendesen megfizeti, kuncsaftjait se b&ssza át úgy, hogy azoknak perelni kell az igazukért és nem úgy kapaszkodott fel, hogy a helyi párttitkár öccseként csodás módon mindíg ő nyerte a közbeszerzést.
Egy pozitív példa (sztem, nem ismerem 100%-ban a palit): Gattyán György. Self-made milliárdos, és nemhogy kizsákmányolja a dolgozóit, hanem fogta és áttelepítette őket
kínábaLuxemburgba! Ritka, mint a fehér holló. -
updog
őstag
válasz
Hannibhál
üzenetére
(#81) Hannibhál tudom hogy egyről beszélünk, inkább az előző hsz-em mondandóját akartam még kiegészíteni

Félreértés ne essék: ismerem a "magyar valóság"-ot, amire sokan szeretnek hivatkozni. ÉK-Magyarországról jövök, ott a család, feleségem is onnan származik. Volt osztálytársak, barátok is onnan jönnek. Gyakran járunk haza, és gyerekkorom óta sokakkal tartom a kapcsolatot, legalábbis látom, honnan hova jutottak. Maradjunk annyiban, nagyon sok "De...."-vel kezdődő válasz jönne, ha leírnám a tapasztalataimat

-
Stanlee
őstag
válasz
Hannibhál
üzenetére
Szemely szerint nekem sem kellene egy 20 millios auto, ugyanugy a 150 millios haz se. En egy hasznalt 3 millios autoban is tudom magam ugyanolyan jol erezni, mint egy annal sokkal dragabban. Lakni valahol kell, de nem kell a rongyrazas.
Es igen, en is irigylem (inkabb igazsagtalannak tartom), hogy a NER haszonelvezoi milyen vagyonokra tesznek szert es azzal hogyan bannak. Szerintem lehetne maskepp is a gyorsan jott vagyon seggere vagni.
-
hNp88
aktív tag
válasz
Hannibhál
üzenetére
kb ugyanígy vagyok vele

#20 ncc1701 hánemtom, ennyire könnyen belemennek a népek? belegondol, hogy eladósíthatja magát egy életre?
én örültem, hogy nagyjából megszabadultam az adósságaimtól, nemhogy ilyeneket a nyakamba venni...
fun fact, a 3 millás vállalkozói támogatást se igényeltem meg; ha ilyen-olyan okból megszűnik 3 éven belül a vállalkozásom, fizethetném vissza az egészet. csak ugye ha megszűnök, akkor jó eséllyel nem azért, mert felvetne a pénz...
úgyhogy inkább nem éltem ilyennel, csak szépen saját erőből mindent 
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- eGPU tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- További aktív témák...
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- HOWEAR HW ULTRA 3 Call okosóra
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

úgyhogy inkább nem éltem ilyennel, csak szépen saját erőből mindent