- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hannibhál #81 üzenetére
"vállalkozni meg már a többség nem mer"
Mondjuk itt Magyarországon ez nem véletlen. Tesómék pont Győrben próbálkoztak egy saját kajáldával, de mindent törvény szerint, szabályosan akartak csinálni -úgy meg nem ment. Egy átlag vállalkozó ma nálunk szinte mindig stiklis, másként nem tud boldogulni. Minimum kreatívan könyvel, meg a dolgozóit 2-4 órában jelenti be, miközben azok 8-12-t dolgoznak. A konkurencia pedig tudja, hogy csak stiklisen megy, így simán felnyom akár havonta a NAV-nál, Munkaügyi Felügyelőségnél, stb. Persze van megoldás, tesómék is már Ausztriában élnek! Másik tesómék meg Kanadában.
-
t72killer
titán
válasz
Hannibhál #81 üzenetére
Semmi bajom azzal a vállalkozóval, aki minden adót és járulékot rendesen befizet, a munkavállalóit rendesen megfizeti, kuncsaftjait se b&ssza át úgy, hogy azoknak perelni kell az igazukért és nem úgy kapaszkodott fel, hogy a helyi párttitkár öccseként csodás módon mindíg ő nyerte a közbeszerzést.
Egy pozitív példa (sztem, nem ismerem 100%-ban a palit): Gattyán György. Self-made milliárdos, és nemhogy kizsákmányolja a dolgozóit, hanem fogta és áttelepítette őket
kínábaLuxemburgba! Ritka, mint a fehér holló. -
updog
őstag
válasz
Hannibhál #78 üzenetére
(#81) Hannibhál tudom hogy egyről beszélünk, inkább az előző hsz-em mondandóját akartam még kiegészíteni
Félreértés ne essék: ismerem a "magyar valóság"-ot, amire sokan szeretnek hivatkozni. ÉK-Magyarországról jövök, ott a család, feleségem is onnan származik. Volt osztálytársak, barátok is onnan jönnek. Gyakran járunk haza, és gyerekkorom óta sokakkal tartom a kapcsolatot, legalábbis látom, honnan hova jutottak. Maradjunk annyiban, nagyon sok "De...."-vel kezdődő válasz jönne, ha leírnám a tapasztalataimat
-
Stanlee
őstag
válasz
Hannibhál #17 üzenetére
Szemely szerint nekem sem kellene egy 20 millios auto, ugyanugy a 150 millios haz se. En egy hasznalt 3 millios autoban is tudom magam ugyanolyan jol erezni, mint egy annal sokkal dragabban. Lakni valahol kell, de nem kell a rongyrazas.
Es igen, en is irigylem (inkabb igazsagtalannak tartom), hogy a NER haszonelvezoi milyen vagyonokra tesznek szert es azzal hogyan bannak. Szerintem lehetne maskepp is a gyorsan jott vagyon seggere vagni.
-
hNp88
aktív tag
válasz
Hannibhál #17 üzenetére
kb ugyanígy vagyok vele
#20 ncc1701 hánemtom, ennyire könnyen belemennek a népek? belegondol, hogy eladósíthatja magát egy életre?
én örültem, hogy nagyjából megszabadultam az adósságaimtól, nemhogy ilyeneket a nyakamba venni...
fun fact, a 3 millás vállalkozói támogatást se igényeltem meg; ha ilyen-olyan okból megszűnik 3 éven belül a vállalkozásom, fizethetném vissza az egészet. csak ugye ha megszűnök, akkor jó eséllyel nem azért, mert felvetne a pénz...
úgyhogy inkább nem éltem ilyennel, csak szépen saját erőből mindent
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest