- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huehue
csendes tag
A következő projektemhez egy Bluetooth 4-gyel felruházott mikrokontrollerre lenne szükségem, olyan fajsúlyúra, mint a Nano. Van már tapasztalatotok ilyennel? Nincs kedvem nekem illeszteni, egyben szeretném. Tudtok valami közismerten jól működő boardot?
-
Huehue
csendes tag
válasz
hardstyler19 #56 üzenetére
Amilyen egyszerű a program, valószínűleg bármelyikkel, feltéve, hogy a kFan0 .. kFan3 kezdetű sorokba a megcélzott példány lábainak sorszámát írod be.
A PC-s programnak meg teljesen mindegy, mivel használod.
-
Huehue
csendes tag
Az egyik csatlakozóhoz berajzoltam, hogy mire gondolok. Először így próbálnám meg, akármilyen olcsó N-csatornás FET-tel, de most nem garantálom, hogy ez így jó. Ki kell próbálni, nagy baj nem lehet.
(#40) WildBoarTeam: Ez nem csendes, ez néma
Fontos különbség. Vízzel nehéz néma rendszert építeni a pumpa zaja miatt. Biztos lehet, de tippem sincs, mennyibe kerül.
-
Huehue
csendes tag
Ez így ebben a kivitelben nem alkalmas. Ha kísérleteznem kellene vele, egyetlen FET-et használnék, hátha elég. Őszintén szólva azt sem tudom, hogy egy brushless DC fan képes-e szaggatott PWM tápról helyesen működni, vagy meg kell neki szűrni a kimenő jelet. Igazából azt javaslom, kérj segítséget valami elektronikai fórumon, vagy topikban.
-
Huehue
csendes tag
(#20) zsoltti: Köszi, hogy kiszúrtad
(#26) buherton: Vezérlő. Bár attól függ, hogy nézed. A hőmérséklet függvényében vezérel, ezért, ha PC-stűl nézed az egész rendszert, akkor szabályzó.
(#27) Karesz85: Nem tudom, nem jártam utána. Ha rajtam múlna, valami olcsó FET-et használnék, annak nem kell bázisellenállás, meg a 700 Ft-os Arduinot sem félteném egy ventilátortól és diódát sem használnék. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, kérdezd meg valami elektronikai fórumon, nekem nincs tapasztalatom. Viszont a PWM frekvenciát biztos feljebb venném, ha már ott vagy, hogy csak be kell kapcsolni, abban tudok segíteni
(#28) Nerazim: Igen. -
Huehue
csendes tag
kicsit
(#19) SutPet: Így, ebben a formában nem, de kis kiegészítéssel lehet. Kb. egy tranzisztorra és egy kondenzátorra lenne szükség ventilátoronként, és kb. négy sort be kellene szúrni az Arduino programkódjába (ld. 4. oldal). A kiegészítő alkatrészeket a ventilátorok csatlakozójába lehetne integrálni.
-
Huehue
csendes tag
-
Huehue
csendes tag
Nem tudtam máshogy kielégíteni az igényeimet, nekem nem elég egy 20 wattos PC.
Az én alaplapom nem tud 200 RPM-re leszabályozni ventilátorokat, pláne nem hármat, pláne nem a GPU hőmérsékletétől függően és egymástól függetlenül.
A fő problémámat az adta, hogy az összes alaplapi vezérlő a CPU hőmérséklete körül forog, ami csúcson 70 W-ot fogyaszt és egy hatalmas toronyhűtő van rajta. Egy krumplival is hűvosen lehet tartani.
A projekt kiötlésekori GPU-m 250 wattot fogyasztott és elég vékonyka volt rajta a hűtő. Az egyetlen megoldás az volt, hogy a videokártya alá rakok egy ventilátort, amit intenzív használat alatt feltekerek.
Ezzel a szabályozóval megadhatok négy független, precízen kialakított hőmérsékleti görbét, ami több, mint amit néhány félvezetővel meg forrasztópákával el lehet érni.
Teasüti: A Speedfannal tényleg lehet, hogy ugyanezt meg lehet csinálni, de az én alaplapomat sajnos nem tudja vezérelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged