- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
koko52 #85062 üzenetére
Nyilván az alapesetet nézzünk. Mikor is a használt (igen a fel nem bontott is mert pl kicsúszol a 3 napból, 14 napból) kevesebbe kerül mint az új.
De ez ma már nem divat. Pl ramokat nézd meg 1-2k és vatta újat kapsz boltból. De nem egy kettő van ami drágább mint a bolti.
Na de kanyarodjunk vissza. Szóval ez nem a klasszikus eset ahol a használt olcsóbb.
Itt az az eset hogy kevesebb van a számlán mint amennyit fizetek és garis a termék. Ugye itt a lényeg. Ahol nincs gari megint nemérdekes a számla.
Mivel egy lapról beszélünk, de jöhet ide a vga is. Ami azért elszokik romlani. Azért azt csak nem árt tudni, hogy veszek tőled egy garis vga-t 600k-ért aminek a számláján 190k szerepel. Meghal a vga és biztos lehetsz benne, hogy most a bolt pénzt fog visszaadni. Máris gyönyörüen buktam 400 ezret.
Szal ja. Ha garis, számlás akkor illik felhivni a vevő figyelnét a számlán szereplő kevesebb, lényegesen kevesebb összegre.
De ha szerinted ezzel nincs gond akkor az ilyen bf-es holmiknál miért felejti el ezt mindenki odairni?Mint már irtam korábban az apró már nem arról szól amiről régen. Átbaszás, verébfogás.
-
Gyuri27
félisten
Nem ez nekem a bajom. Ügyes volt megvette.
Ami a gond, hogy nem irja ki, hogy 25k-ról van számla.
A másik, hogy 5k-l olcsóbban árulja igy mint ha az ember bemegy a boltba és megveszi rendesen.
Ez nem a régi jó üzletelés. Ez a madárfogás. De ugye a hozzászólás a hirdetés alatt off. Azaz emberünk pontosan tudja mit kapna ezért. -
Gyuri27
félisten
válasz
koko52 #85054 üzenetére
Tényleg gondjaid vannak. 300-350k 1 darab lhr. Mitől 700?
És ha a tied elmenne 600-ba ahogy mondod. Miért nem veszel 350-t egy lhr-es kártyát hiszen neked gaméra kell és még pénzed is maradna.
Ne hari de ma zagyválsz össze vissza.
B550 toma kapcsán se érted mi a gond.
Szerintem ma hagyd a ph-t de engem mindenképp. -
-
Gyuri27
félisten
Na van már fent 25k-s b550 toma 36k-ért.
Csak az eladó nem irja, oda, hogy a számlán 25k szerepel.
Igy 36k. Persze 41-ért lehet kapni.De akinek 5k-t megér a szopás az veheti is.
Az eladó rutinos mint látom. Mert a hirdetéshez nem lehet hozzászólni. -
-
Gyuri27
félisten
"Teamgroup Dark T-Force CL15 DDR4-2666 16GB RAM 5 év gari, (1 slot de lekörözi a dual channel ramokat)"
Eltudom képzelni mennyit ver egy 3000-3200 8x2 dc-re ryzen mellett. -
Gyuri27
félisten
Sosem tudtam. Most se tudom.
De most megkérdezem.
Hova a bánatos lófülébe lehet elkúni a lapok shieldjét? Hova? -
Gyuri27
félisten
Persze, hogy elég. Nem kell ezerrel tuningolni (főleg a 8 magosokat).
4-6 magnál laja válogatja némi tuning, optimalizáció is belefér.
Jahh hát msi és más gyártók is csinálnak ilyet néha.
Ettől függetlenül okosan még azzal a lappal is lehet boldogulni.
Az 1xxx-2xxx széria amúgy se szereti a 4 modult. -
Gyuri27
félisten
10 éves lapért nemigen szeretek kiadni 12k-t (és itt most nem a maximus, hero meg ilyesmi kategóriákról beszélek).
CR 20 multi 1200-1300kb. Ryzen 1400 nem sokkal többért szokott menni. Az pedig 1500-1600 pont körül van.
Innen nézve azért még mindig drága egy 10 éves proci lap kombó. Ráadásul a használt 2-3 éves b450 lap is 12-14k-ba megy. -
Gyuri27
félisten
Nem kell hogy ingyen legyen.
Csak pontosan tudod milyen tortúra az egész.
Számold csak ki. Egy eladás kb ha minden fasza félóra. Ha okosokat fogsz ki órák napok.
Aztán kell 3 doboz, csomagolóanyag stb-stb. Elmenni a postára, sorba állni stb-stb.
Ezek sincsenek ingyen koma. Ezt azért ne felejtsd.BiP: szó szincs bagóért. Konkrétan 12k-t adtam volna érte.
Számold ki. A három eladása, feladása közel egy ezres. De legyen kettő a három.
Egybe nem fogják neki szerintem elvinni. Ha igen szerencséje van. Ha nincs akkor ő min 3-4k-t költ az egész hercehurcára ha postázni kell + az ideje. Marad neki az a 12k amit másnap a kezébe nyomtam volna 5 perces egyeztetés után.
De igen neki nem érte meg igy. -
Gyuri27
félisten
Srác árul 4 egyforma dolgot. 15k-ért.
Érte mentem volna helybe!
Mondom egybe megveszem, (érte mentem volna helybe!) egyet megtartok, hármat eladok ha elviszik.
Nyilván alkudni szerettem volna. Hiszen 3x egyeztetés, alkudozás, beszélgetés ismeretlen lidércekkel. Postára járás, csomagolás stb-stb
Azt mondja 14.
Köszöntem szépen. Ennyi szopás egy ezresért?
Na nem kérem. Nem finom. -
-
Gyuri27
félisten
Benéztem az a ha-ra. Nem kellett volna.
Megnéztem a gskill aegis és crucial ballistix árakat.
Hát a szokásos: használt, kevés vagy 0 garis bolti ár alatt max 3-4k. De inkább bolti áron vagy felette.
De még olyat is talál az ember amikor a 2400-2666-os ram drágább mint a boltban a 3000-3200. -
Gyuri27
félisten
Gamer pc:
Ryzen 2200g no vga, ryzen 1500x r7 270 2gb, ryzen 1600x vga-t nem tudjuk, i5 8500 rx 460.
I5 4670K vga nincs, fx 6300 gtx 650ti,Kezdő gémer (beszarok):
I 2400 hd 6670,Keresetek rá a gamer szóra az aprón ha sirni/nevetni akartok.
Jáj máricsu. A teremtő egy napra adna szabad kezet. Nem hiszem, hogy elég lenne a világ összes lőszere. -
Gyuri27
félisten
Engedd már el a játékot koma. Mert beragadtál.
Kb 10 éves vasakról beszélünk amik kb ugyanennyit müködtek egy kis házban. Ami nem lenne gond ha lenne gógyi a brandeknél és lenne szellőzés ezekben a pecókban.
Na. Mindegy hogy anyunak veszem, kistesónak bárkinek faszbukozni. A tönkremenetel benne van a pakliban.
Az meg azért vicc, hogy 15-20k-s vasakba ebeyről rendelek bármit is min 5k szállitás és a cucc ára.
Érted már végre?
Lehet akár a táp. Fasza fsp táp 2-3k használtan bármelyik sarkon.
Vagy a lap ha kihall. Veszel másikat rendes házba bepattintod.
Ezt magyarázzuk már itt vagy 20-an de még mindig ellenkezel meg a gémerkedés.
De egyébként egy 5-7 gen de akár régebbivel is miért ne lehetne?
Rendes házba vga befér. -
Gyuri27
félisten
Persze. Mindent is lehet találni, egy dali, matisse, rembrand, gyémánt, herka, t72 stb stb.
Csak az nem mindegy mennyi az annyi.
Hát a brand kicsi gépek nem arról hiresek, hogy olyan jól szellőznének olyan faszányosul aerodinamikailag ki lett matekolva
A korlátozott bővithetőség, hely és táp ügyileg is ugye.
Nem azt mondom, hogy rosszak, nincs létjogosultságuk.
Csak azt mondom egy kisebb matx, atx ház azért biztonságosabb minden szempontból. Most meg mennyé irénkéhez ne engem zaklassál. -
Gyuri27
félisten
Mit akarsz te mondani a száddal? Hmm?
Rendes brand toronyba sima snassz táp. Mindig van itthon valamilyen.
Sima cpu hűtő. Az is mindig van itthon.
Sima házventi. Akad itthon.
Ha nem lennének ezek nem túl drágák.
A vékony házba mint irtam azért elég érdekes tud lenni az élet.
Igen az ssf-re és a még kisebbre gondoltam. -
Gyuri27
félisten
Vékony ház.
Amúgy is spec lapok vannak brand gépekbe. Ezekbe pláne. Korlátozott hdd/ssd, hűtés, vga, táp.
Bármi döglik szopsz vele.
A sima házas brand gépek ezért mennek jobban.
Én is néztem a géped. Csak a fentiek miatt ugye ...envagyok: a ram nélkül adás megint egy faszság (ha már komplett gép ugye).
Szerezz ramokat. Nyilván mástól veszed 0 kedvezmény, + posta/futár és még ott az esély, hogy valami kompatibilitási bibi lesz vele.
Másik véglet mikor 2 slot van és arany áron eröltetjük a 2x2 tetű lassú ramot. -
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #84426 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
Szeretem a különféle ajánlós topikokat.
"Akinek van 25k, annak lesz 50k"
Igen végülis teljesen logikus. Akinek meg van egy bézbózütője meg kemény férfiassága. Az ilyenekhez elmehet és pénz se kell lesz egy komplett gépe.Hol és mikor veszett el az emberekből az ész a logika az empátia?
TaaT: rendrakás, nagytakaritás megvolt már?
-
Gyuri27
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #83311 üzenetére
Nem jöttél rá hogy nem gyözhetsz jóbarát?
Főleg az ellen aki okosabb, tele van pénzzel, saját yachtal.
Ne erölködjé szerintem. Persze van olyan aki szereti ha fáj.Az már csak hab a tortán hogy minap ki lett tárgyalva a privátban irogatók alkudozók táma általa. De én ezt csak egy ismerősömtől hallottam, hogy az uncsitesója mondta neki, hogy a manyinéni unokájának a legjobb barátjának a csaja beszélt valakivel erről. Mer én magam ilyet természetesen nem olvastam. Én ugyanis mindenkiven nem TEKetóriázok!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #83251 üzenetére
Festő? Oszt mikelandzseló legalább?
Kapjad koma a glettvasat spaklit javitsd le. Alapozz és kend újra.
Nem atomfizika ez. Csodálom, hogy ehhez nem értel.
Mondjuk van della fizessed kifele.Egyébként nagy munkákra innen szoktak embert vinni. Mert szállással, kajával, sörrel, fizetéssel még mindig félár mint ott gazdagisztánba.
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #83235 üzenetére
Ha látnám a jövőt lottóznék.
A többire meg annyit: sose voltam szarevő. Igaz sose volt kitömve a zsebem pénzzel.
Még egy adalék. Mikor aktivan kereskedtem tőlem minden vevő elégedetten távozott. Sose kellett itt sirukálni, hogy jaj anyám mi történt. De rám sem volt panasz sose. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
Cs1csó #82905 üzenetére
Lejárt technológia? Egy Stradivarius vagy egy fender stratocaster 1965 is az?
Mennyé innen még szépen mondom.
Mondhat bárki bármit egy jó bakelit egy jó lejátszó faja csöves erősitő és megfelelő hangfalak fülnek kellemesebb mint a vegytiszta full digi zene.
Egy soul, blues, rock stb-stb mint jobban szól bakeliten.
Ne irjá vissza!!!! Te gempőc! Nézzenek oda. -
Gyuri27
félisten
Oszt adózol-e a nagy biznic után koma?
Ne szójjá be hanem szaladozzál a bótba vazelinért ha nem akarod hogy nagyon fájjon.A face market annyiból jó, hogy legalább nem csak egy nicket látsz (nyilván ennek van előnye is és némi hátránya), de alapjában kevesebb a név/arc nélküli lidérc.
Valami hasonlót javasoltam anno a ha-ra. Oszt zukkerbergerkartás megcsinálta. -
Gyuri27
félisten
válasz
koby11h #82697 üzenetére
Majd rájössz ha elég pofont ad az élet. Változtatni kell néha. És igen sokszor olyan irányba amire eddig nem is gondoltál. De nyugi ettől nem te leszel az ördög.
Meg majd arra is rájössz a szándék lehet tökéletes az ember soha.
Mint irtam és ez volt a mondandóm, hogy az erkölcsi norma mindenhol, mindenkinél más más.
Amiről te azt gondolod, hogy helyes franciaországban, olaszországban, stb-stb azt gondolják, hogy hülyeség.
Ettől ők nem lesznek rosszak, nem lesznek kevesebbek.
Ez a szép benne. Abban hiszel amiben akarsz. De azt állitani, hogy ez az egyetlen út (márpedig ez jön le) kicsit érdekes, hogy más jelzőt ne használjak. Remélem most már valóban érted amit irok.
De legyen egy egyszerübb dolog. Nálunk a naturizmus, nudizmus mint olyan nincs. Nézd meg a svédeket pl és másokat. Egy pillanatra se érzik rosszul maguk ha le kell dobni a rongyot. Nálunk még a szaunába is nyakig van öltözve mindenki. Persze a svédek erkölcstelenek, unintelligensek, barbár népek.
Remélem végképp rávilágittom a probléma valós minbenlétében.
Ha igen. Nincs miről tovább beszélni. Ha nem akkor szintén nincs miről tovább beszélni. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
A hősők kora lejárt. Bár ne igy lenne. De így van.
Mindenki nézzen körbe. Nézzen magába. Szavatartó embernek tartom magam. Ismerősök is. És mégis van hogy nem sikerül.
A túllépéshez csak annyit, hogy az ember legtöbbször külső behatásra lépett túl. Nem magától. Azért mert meditált és megvilágosodott. -
Gyuri27
félisten
Régen az volt intelligens aki azt hitte, hogy lapos a föld. Majd az aki azt mondta, hogy a föld körül forog az univerzum.
Aztán az intelligens emberek kitalálták, hogy x-y vegyszer, gyógyszer teljesen rendben van.
És még sorolhatnánk.
A maják is intelligensnek tartották magukat mégis emberáldozatokat mutattak be az isteneknek.
Szóval azt, hogy mennyire voltunk intelligensek a történelem dönti el.
Teccik érteni? -
Gyuri27
félisten
Az embernek nem ez a természete. Tetszik vagy sem. Nézz vissza a történelemben jó pár ezer évet.
Aztán lett ez nálunk. Meg hogy a nönek kuss a neve. Férj lehet simán alkesz és verheti a családot. Hosszú hosszú idön keresztül nem csinált ez ellen senki semmit.
Egyébként a megcsalás nem a kuki a nuniba mint sokan állitják. Tehát mint irtad csak szinház az egész. -
Gyuri27
félisten
Valamikor hittem a monogámiában. Már nem. És rá kell ébredni, hogy a világ 90%-a se hisz. Csak ezt itthon eröltetik. Mer ugye a nagy tisztesség, föleg falun. De pontosan tudjuk hogy ez csak papiron volt igy. A való élethez ennek semmi köze. Persze nem azt mondom hogy füvel fával naponta kétnaponta.
Amúgy haverjaid feleségét is kár volt kihagyni. Mivel igyis úgyis félreléptek. És ki tudja milyen szemétládával.
Uff én beszéltem. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #78763 üzenetére
A vàsárló szemszögéböl nézem. Veszel egy 110-120k-s vga-t 250k-ért. Elromlik buktál 120-130k-t. Amit kaptál abbó abból meg nem veszel semmit. Értem én, hogy az eladónak jó 2-3 szoros áron eladni az esetenként gar nélküli szarát. De ha nem bányászol nincs az az univerzum ahol ez a vevönek megéri. Azt se hiszem hogy hirtelen ennyi gémer lett akinek nincs semmi vgaja. Akinek meg van valami az nyugodtan használhatja azt. Hiszen szokott lenni egy opció a grafikai dolgok visszavételéhez.
Mint irtam egyre több game támogatja. És mint irtam van mód még a nem támogatott játékoknál is egeret billt használni. Nem is drágán. -
Gyuri27
félisten
Néz meg az aprót (boltot nem is mondom). 1000 éves 280-290-380-390 bőven többe kerül mint nemrég egy 590. 5600 xt-t van pofája mindenkinek az aprón 250k fölött adni.
Odáig fajult a helyzet, hogy elfogytak a vga-k. Igy a 4 giga ramosak ára is az egekben.
Ilyen árak mellett meg én azt mondom az ember szerezzen be egy xboxot.
Sok játék támogatja konzolon is az egér-bill kombót. Amelyik nem arra is van megoldás 20-30k-ért.
A legtöbb új játék amúgy is cross platform vagy arra jön. Ennyi. -
Gyuri27
félisten
Te bográcsképűbánatgyász. Há ménemválaszoltál?
Homárnőjjön a beledbe oszt a gitár pengesse. -
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #77917 üzenetére
Nem. Az én véremmel oltották be a virust. Érted ugye kiskoma? De lásd hogy haladok a korral és figyelemmel vagyok a jogaidra. Ezért használok majd vazelint és nem használok korbácsot.
Van még kérdésed zsákos uram?Valaki mostanában vett vga-t az aprón. Meséljen már. Szórakoznék egy jót.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Cs1csó #77333 üzenetére
Sima lehuzás. Egyébként sir itt mindenki (a gyártók). Nincs 7 nanó. Válság, koronarojál. Elfogyott a szilicium, nincs viz, áram. Mariska néni a takaritónő meg nem főzött kávét. A pápa őszentsége is rosszul aludt.
Hót kamu az egész. Mert most amd oldalról ott a 14/12 nano. Ami elég jól kiforrott technika lett a végére. Mind proci mind gpu téren.
Egy csiszolt 2700x vagy legyen más a neve még ma se egy utolsó proci lenne (hiszen a 2700 se az).
Ráadásul pont fasza barátja lenne egy csiszolt vegának.
Nyilván nv oldalon is lehetne mást is mint 7nm-es selejt, nincs vga-t. Az userek is jól járnának. A bányászok is. És nem dölne be az egész piac a picsába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Eladó kék Xiaomi Redmi 12 4/128GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest