- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #96383 üzenetére
Rám írt, hivott. És láss csodát normális volt. Igaz ő vásárolt tőlem, nem én tőle.
Bár állat vagyok ha kell, ha nem akkor is. De ha láttad volna a gyerek arcát csillogni. Hogy most már nem kell aputól elkunyerálni a laptopot és tud játszani a többiekkel. Akkor megértenéd.Amúgy meg ne vonj kérdőre. Mi vagy te népszavazásikérdezősködő?
Vagy sok volt a nerobol és azt hiszed, hogy mit hittél?
Visszamennyé. Ha meg vissza vagy menve akkor menj el onnan azután mennyé vissza.
Ne kelljen a bézbózütőt elővenni. Me csak a pájszer van kéznél az meg nagyon fájna. -
Gyuri27
félisten
Árultam nemrég két komplett vasat. Nyilván nem vagyok kupec mint egyesek.
A srác (hát amennyire az). Hogy megy-e rajta a sims (lövésem sincs melyik)?
Mert a 11 éves kislányának lenne (aki apu laptopját használja és apu nem tud dolgozni).
Nyilván mi is megfutottuk a gépigényt, de mivel messziről jött mondom ne legyen potyára.
Pont volt belőle demó verzió.
Leszedtem, telepitettem.
Mikor jöttek a gép éles volt, még mi beszélgettünk a gyerek próbálgatta, apu is megnézte persze.
Aztán nagy mosollyal mindhárman elégedettek voltunk.
Szal ja. Azért van hogy lehet jófejnek lenni.
Halkan mondom azt is a srác csak ezért regelt a ph-ra. -
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #96307 üzenetére
Szakszervizbe vittem a fruskát. Check világitott. Mondom rakják gépre. Úgy is lett. De nem mondták meg mi baja. Tippeltek hármat és egyre drágább volt. Nem fizettem ki a diagnosztikát.
Elvittem régi szerelömhöz. Némi gondolkodás után megkérdezte, hogy szervizeléskor a szalonba cseréltek-e gyertyát. Kapott 4 új gyertyát és semmi hiba. Az más kérdés, hogy fizetös kötelezö szervizen miért nem cserélték ki. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #96231 üzenetére
Mit nem értesz te zsákfalvi zsákos?
Leállt a ph = vége a világnak.
De legalábbis egyeseknél ez fizikai és mentális fájdalmakat okozott.
Másrészről most történt meg az átállás áramról dinamóra. Mert az áram drága. Tekerni meg bárki tekerhet. Lehet hörcsögök futnak körbe a nagy kerékbe.
Utólag pedig itthon mindent is a faszbukról lehet megtudni az usákokba meg a titterről.
Pff még ezt se tudod te fodorovics fodorov frodó.
3 felvilágositás egyenként 2700 + áfa az összesen 28.250ft.
Minél hamarabb utaljá mer kamatozik. -
Gyuri27
félisten
A népek 90%-a érti. A maradék 10 kb akkor se ha kiírom. Csak magamat szopatnám vele. Még a végén kijönne belőle, hogy erre buzdítok bárkit is. Ami meg távol áll tőlem.
Akinek írtam egyébként megértette. Nem csak úgy a szélbe lett beledobálva.A lényeget egyébként te is megragadtad. Az hogy tisztelt nepper komának 3 napi kölcsönt folyósítottam meg abszolult nem is érdekes.
Na mindegy. Ilyen világot élünk. Amikor a lényeg, az ordas valóság nem tünik fel. De egy vödör kakiban egy hajszálat észreveszünk mert az undi.
Lehet mondani, hogy 1400 ft nem pénz. Viszont én már csak ilyen vagyok ha valamiért fizettem azt szeretném is megkapni.
Meg van ott game hirdetés is. Milyen jó lehet ugyanezt eljátszani egy 40-60 eurós game kóddal.
De hát nyilván az se számít ha pár nap után visszakapod.
Csak karácsonyra ne vegyen az ember ilyet. Mert mondjuk az kinos tud lenni picit, hogy karifa alatt a gyerek, barát bárki beirja a kódot és nem jó.Mindegy. A lényeg, hogy ne használjak röviditést mert nem mindenki érti.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #96182 üzenetére
Mostanában elég sokat tanulok ilyeneket: dr-bdr, hsrp, vlsm, iot, spd, tftp, tfp, vlan, ism stb-stb. Ezeket az ember vagy tudja vagy nem.
Egyébként ahogy írtam. Vannak dolgok amiket jobb nem leirni itt a fórumon. -
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #96173 üzenetére
A történetből te is megragadtad a legjelentéktelenebb dolgot ami nem is a történethez tartozik.
Az hogy nem vágod meg nem az én saram. De én nem fogom leirni. Mert még bajom lesz belőle. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #96170 üzenetére
Ab te zsákos.
Egyébként akkor én is neki kezdek üzletelni. Mindent is árulok és igérek. Majd amikor felnyomnak vissza utalom a pénzt. Addig meg forgatom, befektetem.
Ha magától küldi vissza a pénz akkor nem irtam volna le. De érdekes, hogy bejelentés után történt és kb egyből. Addig nem volt ideje, nem ért rá. Érdekes dolog ez szerintem.
Vettem mástól kb 20 perc alatt hibátlanul lement a dolog.hcl: fellép. Látod. A hsz-et törölték. Fontos a fizetett hirdetés, prem tagtól. Az igazság nem fontos. Ennyi.
-
Gyuri27
félisten
Venni akartam win 10 kódot egy sráctól a ha-n. Kaptam 2 rossz kódot. Mindezt egy nap alatt. Majd irtam, hogy vagy müködő kód vagy pénzt vissza. Igérte, hogy vissza küldi a pénzt. Majdnem két nap múlva pénz sehol.
Csak akkor került meg az ember (mert közbe kb 0 kommunikáció holott rendszeresen fent volt) mikor felnyomtam és utalta vissza a pénzt. Azzal, hogy kenyérre kell?
Pár szóban leirtam a hirdetése alá a történteket a tényeket. De faszányosul törölve lett. Nyilván feketét se tudok adni neki mert ha ő nem akarja nem tudom értékelni.
Azért el kéne picit gondolkodni azoknak akiknek ez lenne a dolga. -
Gyuri27
félisten
Az eladó kicsit forditva (igen fejjel lefele) ül a lovon szerintem. Arca is akkora mint a busz eleje.
Eleve ha feladok valamit az rendesen csomagolva, dokumentálva, értékbiztosítással. Ez az alap.
Kérésre ezt ugye képen át is küldöm ha igény van rá. Bár eddig nem volt. Igaz én én vagyok és nem egy rúdugró.
Másrészt ha a posta a ludas akkor is próbálok a vevőnek segíteni és normálisan hozzállni. Hiszen tudjuk milyen szar érzés mikor veszel valamit súlyos pénzekért és nem azt kapod.
Harmadrészt én nem basznám el a renomémat ezzel a paprikajancsiskodással se.
Persze jön az egységsugarú vásárló az nem nézi ki vagyok milyen a zsanzsém.
De rendes culáger megnézi. Ha pedig látom, hogy ilyen a problémamegoldás, ilyen a hozzáállás gond esetén akkor keresek más eladót.
Ugyanis én egy termékért, jó termékért fizetek és azt akarom kapni. Nem ezt az ózdi folklór estet szeretném nézni, sőt ennek a részese se szeretnék lenni. Mert ez nekem így a félár negyedét se éri meg.CJ4567: neki mindig az van.
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #95539 üzenetére
Nekem kellett volna. Jó mod alap. De ekkora vasat (és nehéz is) a posta vese árba hozza el.
Amúgy meg mi ez a szivárványos buli?
Sehol egy veszekedés, vita.Nézegettem a noti ddr3 árakat. Használt 5-10+ éves ramok drágábbak vagy majd annyiba kerülnek mint a bolti újak.
Értem én hogy kingstonemeg ilyesmi, az új meg noném keletném. De hát akkor is.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Armagedown #95043 üzenetére
24 hó gari.
Egyébként én se adtam volna.
De nem volt olcsóbban sajna.
Nyilván a reális ára valahol 41-50k körül kellene lenni állapot és gari függvényében.
Ettől "rosszabbak" (gyengébb hardver, nem üzleti) mennek a fent emlitett árakon. -
Gyuri27
félisten
Értem, hogy békésben vagyunk és itt felára van mindennek, de tényleg mindennek.
Meg, hogy 20 éves suhancoknak nem adunk annyi garit. De 1000 éves arcoknak se?
Mondta volna, hogy + 5k és még fél év (mert úgy már azt mondom oké). Ez sem történt meg.
Nincs semmi bajom az eladóval. Csak nem értem.koby11h: ez se volt olcsó (nekem), de a szándékot köszönöm.
-
Gyuri27
félisten
Elöször egy h710 lett volna I7 2720QM, 16 GB DDR3, 512 SSD, Nvidia Quadro 1000M 15'6 fhd.
Itt helyben csabán. 85k. Bill matrica ingyen.
Első ajánlat 3 hó, második 6 (szervizgari).
Aki kicsit ismer az ismeri a helyzetem, ennek ellenére alkudozni nemigen szoktam. Csak a gari idejét keveseltem.
Meg is irtam az embernek, meg hogy ha több garit ad vagyok annyira patrióta, hogy ezt a nem kevés pénzt ebben a csóró megyében költsem el.
Az ember meg köszönte és ennyi.Egy Úr árul itt egy Dell Latitude 6530-at. Ráirtam. Maga a vas 79.190. Ez még úgy hagyján. De 3m matrica, felragasztás (nem röhög ha én ragasztom mint ha Picasso festette volna), posta. Így meg sok lett volna.
Maga a vas: 15,6" fhd, i7-3740QM, 8GB DDR3, 256 SSD, NVS5200M.
Szóval irtam neki és ennyi.Aztán ő irt korrekten, hogy mizu. Elmondtam a bánatom. Erre 80 lett az egész cókmók.
Mert hát azért vannak Emberek is még és Emberség is.
Ami a legfontosabb, hogy a garancia 24 hónap.
Igazából nekem ez a legfontosabb (már egy év szerviz garival is kiegyeztem volna). Mert ugye aki csóró az nem tud másikat venni 3-6 hónap múlva ha valami elromlik.
Ennyi a történet.Lehetett volna olcsóbb, nimandoktól 0, próba, egy hét stb garival (50-60k). De azt nem akartam.
Húzós ez a 80k nagyon (50-60 jobb lett volna) csak hát nem mindig az az olcsóbb ami most kevesebbe kerül.
Ma itt is a gép. GLS már küldött sms-t.
Aztán lehet nyúzni. Virtulbox, gns3 meg minden jóság is.Itt is megköszönöm a kollégának a hozzáállását.
-
Gyuri27
félisten
Apropó. Jön ma noti.
-
Gyuri27
félisten
Túl a gyengeségen egy minimális alu van rajta és venti nuku.
Láttam szétszedve. Most attól tekintsünk el, hogy egy gyerek bili jobb plasztikból van.
De ezek kb dzsutubealattmikorszóladijundisu akad.
Van értelme annak hogy spórolás meg keveset fogyasszon. De mikor valami ezáltal használhatatlan annak nincs értelme.
Egyébként nem hiszem, hogy egy 15-17 wattos noti proci leeszi az ember haját és faszolni kellene az ilyen 6-9 vattos vackokkal hütés nélkül természetesen. -
Gyuri27
félisten
válasz
megott #94871 üzenetére
Nyilván használt. 80 körül.
És 15+ kijelző fullhd (nagyon jó gép esetén hd+).
Sajna hd-ra nem fér ki annyi minden ami kényelmessé tenné a tanulást, gyakorlást.4 genig nézelődtem. Ott már azért találni 4/8-as procikat. Ott még van fém, alu. Azokban majdnem mindent lehet cserélni külön külön baj esetén.
Csak ugye az intel 3000-4000 igp-k arra jók, hogy kép legyen. Másra nem.
Az meg azért nem annyira faszányos. Igazából egy jó dual vga-s kéne. -
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #94866 üzenetére
Suli. De ha már akkor mindenhez is. Mert nem töltöm itthon a hétvégéket mostanság. És a nagy vasat 29 uw monitorostól nem cipelném.
Virtuális gép, hálózatok, packet tracer ilyesmi.
Szóval olyan túl nagy teljesitmény nem kellene, de amik vannak pff kategória.
Drágák, csúnyák és 10+ évesek arany áron. És 0 gari. -
Gyuri27
félisten
Nézegetem a notikat (kéne venni egyet).
De öcsém az egy dolog, hogy használatból eredő pitty putty akad rajta. Azt nem tudja eltüntetni (bár kitudja).
Viszont hót retek. Há nincs otthon egy rongy meg 3 csöpp víz? Vagy bármi más?
Simán fényképezi és felrakja (kb minden második lidérc). -
Gyuri27
félisten
válasz
fatpingvin #93913 üzenetére
Csere: egy csavarhúzóval burkolat leszed. Kapcsoló kivesz, másik berak. Ugyanis nincs forrasztva. Szaktudást, eszközt nem igényel.
Javitás: kell hozzá eszköz, némi tudás.Igen kb az a helyzet mint a régi bios, epromok esetében. Foglalat, lábak kipattint. Az újak meg ugye forrasztva vannak.
1000 féle kapcsolót rakhatsz bele. De aki ilyen egeret kinál azok ált nem gagyi kapcsolók jellemzöen omron vagy ilyen kategóriás.
Azé jó le vagytok maradva komák.
-
Gyuri27
félisten
válasz
fatpingvin #93906 üzenetére
Az nem csere. Az javitás. Levezethetném a kettö közti különbséged. De az neked testileg, lelkileg fájna. Szóval 3690+áfa meg térdelj egy órát a sarokba és elnézem a botorságod.
-
Gyuri27
félisten
Mikrotik router. Aprón 1,5 használat után 33k. Boltba nem is ótvar helyen 32-33k.
-
Gyuri27
félisten
Azt észre vettétek a fogyasztás mérők ára mekkorát nőt?
-
Gyuri27
félisten
[link] olyan a szemed mint a sasé. Jaja olyan csipás.
De kétséged ne legyen. Ha nem is irok azért olvasom amit itt összehordtok. Mert nem dolgoztok és ráértek fosni a hülyeséget.Más: 500-1000gb hdd 3500-4000-5000ft.
160-200-250-320 hdd 2000-2500-3000ft.
Azért ez nekem magas.
-
Gyuri27
félisten
Se tipust se garit nem irsz.
Igen nézem van új annyiért. Akkor meg ennyi pénzért talán az új garis jobban megéri.
De egyébként 2 dolog van. Egy: nincs pénz, tartalékolás van az áremelkedések, júli 1 utáni helyzetre.
További csökkenést várnak a népek.
Ráadásul nyári szezon nem a vga-é. Nyaralás, fesztivál miegymás. -
Gyuri27
félisten
válasz
koby11h #91699 üzenetére
De nem random guyoktól kell vásárolni az ecserin cimbi.
Én mostanában bizniszeltem egy párat. Oszt gond meg nem vót.
Miért? Mert vigyázok a holmimra, amit irok úgy van és úgy csomagolok, hogy a fáreókat nem jobban anno.
Tudom kevesen maradtunk. De csak igy érdemes vásárolni szerintem.
Régi szép időkben a ha 90%- ilyen volt.Aztán változott a világ. Sajnos.
Nézegetem használt vga árakat pl 6xxx-5xxx árak. Hát pff. Jobban jár az ember ha német shopból megveszi. -
Gyuri27
félisten
válasz
tserrof77 #91656 üzenetére
X-es procit nem kell. Pbo megteszi (ha jó a vrm és a hűtés).
Az optimalizálás nem egyenlő a tuninggal. Pl 1,2-1,25 all core fix nem tuning.
Ellenben a gyári turbókkal 1.35-1.45 már az és előbbi sokkal jobb.
Nekem is különféle freezerek vannak, voltak a procikon -100mv-el.
Kérdezd meg - offsetre minek egy 70 dekás 4 pipés hűtő. -
Gyuri27
félisten
válasz
Armagedown #91570 üzenetére
Elmennyé innen. Amire intel van irva az min 2x-3x annyit ér mint amire más van irva.
Ezt se tudod és ide jössz károgni te csirke. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #91512 üzenetére
Hamarosan piacra kerül az irodai testvére. Abba szép szinte új 950 van. Gondolkodtam az árán. Hát 20 max 25k-ra értékeltem. De ez a 30+ 60+k értelmezhetettlen kategória.
Persze lehet mondani, hogy 2 gigás de itt mindegy mert elfogy a vga előbb.
Azt is lehet mondani, hogy nem ér semmit. Ez meg nettó faszság.
Mondtam a múltkori cumót sims4-re vitték. Szóval meg kell találni mire jó az adott cucc. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #91071 üzenetére
Ezek nem viszik le az árat. Legyél nyugodt. 47k a legolcsóbb oem 3600 gari nélkül a ha-n. Nincs miről beszélni.
Matekozd ki, hogy a 4500 50k-s és az 5500 (ami gyorsabb) 59k-s árának fényében egy gar nélküli 3 éves 3600-nak mennyi a reális ára. Mert ha én teszem, még megvádolnak parasztsággal. -
Gyuri27
félisten
ÓÓÓ ilyen volt nekem is (rendszergazda és tanitott) nem hallott a ryzenről az utolsó emléke valami duron volt hogy az szar (szar lapban volt jelzem) de valahogy jobb az intel.
Hát mondom oké. Ja és csak a cisco. Ilyen okosságokat tanitanak.Chaser: ott van alzán is pl (meg sok helyen).
Zolás: jaj hát a 6xxx intel a lekjoppis.
-
Gyuri27
félisten
A ryzen 3600-ak használtan miért mennek annyiba mint a 4500 vagy az 5500 (boltból természetesen 3 év garral)?
-
Gyuri27
félisten
Ezért írtam, hogy szolgáltató függő.
De a router + 8-as switch az még mindig 2 eszköz és nem a 3 mellé keresel még egyet.
Nem tudom milyen fos modemet osztogatnak (ugye ez szolgáltató, net, terület függvénye).
Nem biztos, hogy ezt a routert megvettem volna. Főleg ha 8-10 vagy több eszközt lógatsz rá. 5-6k-val többért jobb routereket kapni.Syl: mik azok a motyók ami ennyi portot esznek? Mi is a fő router (a tied)?
-
Gyuri27
félisten
Hát pusztuljak meg ha értem mit akarsz.
A szolgáltató ad egy routert. Azon van 4 port. Neked van egy routered azon is van min 4 port.
Persze kérdés a mire és hány eszköz és milyen sebesség kell az eszközökön. Igy elképzelhető, hogy kell egy valamirevaló router (nem belépő occó).
Ha jól számolok ez vezetékesen 7-8 host.
Ha kulturált a net és normális modemet ad a szolgáltató akkor kell egy switch mondjuk esetleg egy ap. De használtan vagy új se horribilis eszköz.
Így még mindig nem értem most milyen labirintust csináltál ott magadnak. -
Gyuri27
félisten
Miért jó 3 különböző eszköz ami mellé vennél egy negyediket is?
Hely szempontjából nem takarékos. Ha matatsz benne 3-4 eszközben kell (kivéve ha óccó jános dugd be és megy magától eszköz). Még több kanóc, hosszabbító, elosztó.Én az egész bagolyvár kidobásáról beszélek és csere egy eszközre gondolatmenetbe vagyok benne.
-
Gyuri27
félisten
Hogy fogalmazzak finoman? Ez a tipikus ganyédomb.
Ne gyere a redundfanciával meg hogy drága.
SOHO-t ugye szükséges portok + 25% tervezünk.
Neked kellene min 2 8 portos switch (minimálba, de azért az úgy még nem az igazi).koby11h: hova hova 3k de meghivsz egy sörre meg eszünk egy fagyit is. Te fizetsz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Simonarancs #89876 üzenetére
De ő azért van amit jóra meg is csinál.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Simonarancs #89873 üzenetére
You dominikmuhelye.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #89537 üzenetére
Nem élem meg annak. Embert neveltek belölem, faragtak
Egyébként amikor anyámtól kikaptam azt meg is érdemeltem. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #89528 üzenetére
És ha nem van? Vagy kell a fâjås? Olvasgasd a nyelvész topikot.
-
Gyuri27
félisten
válasz
fatpingvin #89521 üzenetére
Aki igazán menö és ad magára az szalagkábelböl is kereket használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest