Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NegaStar

csendes tag

válasz Brogyi #88 üzenetére

Igen, kicsit félreérthető, talán ezzel kellett volna kezdenem:
    Lecseréltem a gyári UI-t :D
    Szóval a lépések
    0. Először olvasd végig az egészet, mielőtt belekezdenél a rom frissítésébe! :)
    1. Letöltés:
    A ROM ( fórumon első oldalának végén található, javított rom) linkje
    [link]
    Rockchip Batch Tool a frissítéshez:
    [link]
    2. Kicsomagolás
    Csomagold ki mindkét zipet egy könyvtárba.
    3.Indítsd el a RKBatchTool.exe fájlt
    4.Tallózd be a ROM image fájlt(update.img),
    5. Kapcsold ki a tableted, ha éppen üzemel
    6. Dugd be az USB kábelt a tablet mikro USB portjába(a másik végét a Win PC-be még ne)
    7. Nyomd meg egyszerre a Volume + és Power gombokat. Ebben az esetben látható semmilyen művelet (booot screen, stb) a tablet kijelzőn, teljesen sötét marad.
    8. A gombokat továbbra is lenyomva, csatlakoztasd az USB kábelt a Win PC-hez
    9. (Ha jól emlékszem, még a következőkhöz is lenyomva kell tartani a gombokat) a Win PC jelzi az új eszköz meglétét, amihez drivert kér. Válaszd ki az op. rendszerednek megfelelő drivert abóól a mappából, ahová a Rockchip BatchToolt kicsomagoltad. Esetemben ez ...\Rockchip_Batch_Tool_v1.7\RockusbDriver\x64\win7\
    10. Azt hiszem ez a pont, ahol el lehet engedni az eddig lenyomva tartott gombokat(végre :D )
    11. Ha minden jól ment akkor a "Connected Devices" szekcióban látható eddig szürke (vagy időközben ciklámen színűvé vált?) háttérrel rendelkező 1.doboz zöldre vált.
    12. Ezzel készen állsz a ROM frissítésére, kattints a Upgrade vagy Restore gombra. Valószínűleg az Upgrade is ok, de én egy Cube U30gt [manualban] úgy olvastam (a 7.pontban), hogy restore biztosabb.
    Pár perc várakozás után látható lesz a frissítés státusza - remélhetőleg Finised-OK vagy valami ilyesmi
    13. Újraindul a tablet és betölti a romot
    14. Megjelenik a kezdőképernyő (ugyanaz, mint korábban, ezért kicsit meg is szeppentem, hogy nem sikerült), de a feloldás után láthatod az JB 4.2 UI-t
    15. Dőlj hátra és élvezd a szupergyors tableted :C

Referenciák:
    A Rockchip Batch Tool alkalmazás ROM update beállításai és állapotai a frissítés során(az elején lévő, hogyan lépj flash mode-ba mókát kihagyhatod, erre való a korábban leírt Volume+ és Power gomb együttes lenyomása) a 3.ponttól:
    [Rockchip Tool manual]
    Videó, ami alapján próbálkoztam:
    [CUBE U30GT update]
    És esetleg még ez is segíthet:
    [Update Firmware Cube U30gt]

• NegaStar

csendes tag

Kb. 1 hónapja rendeltem ezt a tabletet, mivel eléggé meggyőző volt a Zseni cikke és az ár/érték arány is.Teljesen meg vagyok elégedve a teljesítménnyel (tudom, hogy ez nem referencia értékű, de az antutu benchmark google nexus 10 közeli értéket adott). Mindezzel azután, hogy lecseréltem a gyári UI-t. Egyszerűen katasztrofális dolgokat produkált, mint pl. fagyás, laggolás, stb. Pl. az alklamazások frissítése során használhatatlanná vált, kimeredt képernyővel tolta a végkifejletig, már ha elért eddig egy újraindítás előtt.
    Na, ezek után határoztam el, hogy lecserélem a ROM-ot.
    Találtam is egy fórumot, ahol már letölthető egy custom ROM 4.2.2 JB UI-val. Ez mellett ki lett dobva egy csomó, az eredeti romba integrált kínai alkalmazás.
    Maga a ROM frissítés rém egyszerű, most idő hiányában nem tudom leírni, de ha valakinek igénye lesz rá, akkor majd itt megosztom.
    Ja, egyébként a rommal foglalkozó fórum:
    [link]
    A ROM ( fórumon első oldalának végén található, javított rom) linkje
    [link]
    Rockchip Batch Tool a frissítéshez:
    [link]

• NegaStar

csendes tag

válasz NegaStar #51 üzenetére

Végül megrendeltem a Geekbuyingon 187 dollárért. 3 napot írtak szállításra, nem rossz :C

• NegaStar

csendes tag

válasz ZS3NI #44 üzenetére

Szia Zseni,

nagyon jó a cikk, köszi. Az ajánlásod alapján én is a geekbuyingról rendelném, de szeretném tudni, hogy:
    - van garancia?
    - mennyi időre?
    - volt már garanciális cseréd itt? Nem volt probléma?

Köszönöm! :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés