- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
agressiv: Rohadtul nem új irányvonal a GPGPU (a GPU általános számításokra való igénybevétele). Már vagy 10 évre tekint vissza a dolog... Mindig is ki szerették volna használni a GPU-k erejét más célokra is, csak korábban ez jóval komplikáltabb volt.
Ki mondta, hogy az?
Éppen azt próbáltam kifejteni, hogy már nem tegnap kezdték ezt kihasználni.
Vagy nézzük más oldalról, ha ez magas volt: ha valóban kereskedő vagy (nem pedig csak egy csencselő kisgyerek), nem kerülheti el a figyelmedet, hogy nem is lehetne másként a dolog, mivel technológiai okokból megtorpant a CPU-k (jelentősebb) teljesítménynövekedése, így önmagukban nem lennének eladhatók desktop vonalon. Senki sem venne új procit 10% gyorsulásért... Hát így most lesz gyorsulás, nem is kicsi, csak a szoftver oldalon kell egy kicsit csavarni hozzá. (Kb. mint amikor annó elkezdték egyre jobban kihasználni az FPU-t, mert minden procinál adottá vált, a korábbi kevés konfigban megtalálható opcionális dolog helyett.)
Hadd kérdezzem már meg, hogy irma néninek aki netezni akar, de még egy gémernek is hova kell a jelenlegi palettának a középkategóriájától erősebb CPU? Mindenre elég még sok is egy egyszerű 4 magos, vagy HT-s 2 magos processzor, mindenre. Akinek esetleg nem az úgyis megveszi a komolyabbat ez nyílvánvaló.
"Az viszont, hogy az 5670 hozza a [8800] szintjét egyenesen nevetséges."
Nos, mint kiderült, ez a mondat volt a nevetséges...
Hát nem, lassabb. Hogy a felvett teljesítmény/számítási teljesítmény aránya rosszabb az tény, de nem is erről volt szó.
Biztos megbízhatóbb az a no-name oldal a ki tudja milyen összesítésével, mint pl. az Anandtech részletes tesztjei...
Én a saját tesztjeimnek hiszek. Az anand tech azt hiszem azt írta, hogy a 8800GT 125W-ot fogyaszt. Ha te kiérdemelted a szakértő "rangot" akkor talán tudod, hogy is lehet effelől megbizonyosodni, elő a műszerekkel, tessék megmérni, majd csodálkozni.
Le merném fogadni, hogy a jelenlegi konfigom a húzott újragolyózott 9800GT-vel, alaplapostul ramostul, mindennel együtt kivéve a processzort nem nyel be 125W-ot, bár lehet, hogy még a procival sem menne sokkal feljebb (cerka G530).
Ami a profi és a mainstream kártyák szétválasztását illeti: ez szerinted jó? Kizárólag játékra alkalmas kártyákat teríteni a desktopra (miközben az AMD OpenCL-es teljesítményben is jó kártyákat kínál)?
A mostani, a tavalyi és a 4 évvel ezelőtti sem csak játékra alkalmas és jó ez így volt ez így. Még egy ilyen ezer éves szarral is tudom konvertálni a videót, semmi perc alatt.
Apropó, (#127)+(#128): Hogy mindezek után még van képed ilyen stílusban írogatni daa-raa-nak, nos az egyenesen vérlázító...
Tudod vannak emberek akiket nagyon könnyű rángatni és azt elhitetni velük amit akarnak. A különbség annyi, hogy amíg ti itt vitatkoztok és "teszteket" linkeltek én arra figyelek oda, hogy legközelebb, ha alkalmam nyílik rá el ne felejtsem kipróbálni, mert erre célóztam a kereskedővel (még tanulom a szakmát, de alakul
).
Ami a hivatalos oldalak tesztjeit illeti, azt be kell látni, hogy minden gyártónak az a célja, hogy eladja a termékeit, és ha ehhez valami kis trükkre van szükség, hát még az is belefér.
Csakis azért ekkora a pofám, mert a munkám miatt volt és van is lehetőségem benézni a színfalak mögé és semmivel sem szebb, mint a mindennapi politika.
Azt elismerem, hogy lehet picit nehezen érthető a gondolatmenetem, mert te vagy megint a sokadik aki nem egészen fogja fel, hogy mire is próbálok kijukadni, persze lehet ez az én hibám.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- TCL LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 256 GB Space Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MEGA AKCIÓ!Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest