- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
CséZé
őstag
különbség van a Zotac G41, G43 és G45 között azon kívül h az utóbbi csak a DDR3-as RAM-ot támogatja?
Melyiket érdemes? -
futo001
senior tag
Én ugyanilyen dilemmával találkoztam pár hónapja, végül egy Asus 1201N-t vettem (GF9400m, DualCore...), és egy 24"-os FullHD-s monitorral használom, mkv-kat simán viszi. Mint látom, ez nálad nem járható út, így kész konfigban azt hiszem nem is érdemes gondolkoznod, össze kell raknod egy mini PC-t az előbbi hozzászólás alapján.
-
törölt tag
Ha mITX, és ha nem kell PCI-E x16, akkor az Intel DG45FC jó megoldás lehet (csak PCI-E x1), mert G45 és GMA X4500HD van benne (HD videókat tudja), bár a BIOS-a elég kiherélt... Vagy pl Zotac LGA775 mITX-es G41 és G43 lapok, azokban GMA X4500 van (ez nem HD-s, de a prociban van olyan erő, hogy bírja), 65W TDP-ig minden proci megy bennük. Ha mégis szükséges lenne külső VGA, akkor "csak" a Zotac lapjai esélyesek (jó BIOS, PCI-E x16), ha mITX-ről van szó. Sőt van még olyan Zoatc LGA775 mITX lap is, ami NV Gef 9300 chipsetes, az meg már tudja a HD-t remekül, CUDA-val is. (Sőt Linux alatt is megy a HD, VDPAU-val, minden, akár nem DXVA-s videóval is) Akkor egy NV GT210, vagy HD4350 mehet bele. Asszem még wifi is akad a Zotac lapokon. LGA775-re jók ezek a megoldások.
AM2+/AM3 kiesett, mert kb nincs jó mITX lap alájuk olcsón, egyszerűen beszerezhetően.
LGA1156 már okésabb, mert ide is van Intel mITX lap, de van Gigabyte és Zotac is. Utóbbinál kicsit necces az, hogy egy méretesebb hűtő belóghat a RAM-okba, vagy a PCI-E x16-ba. kisza25-nek van ezzel a lappal tapasztalata.
mATX-nél lényegesen egyszerűbb a dolog. Oda egy Gigabyte G41 lap elég is, szükség szerint egyszerű bővíteni is.
És nem szükséges nagy "befektetés".
Intel DG41MJ teszt, ebben X4500 van, le van tesztelve az X4500 VGA is.
Intel DG45FC, ebben X4500 HD van, szintén letesztelve.Nem tudom mennyire válik hasznodra ez a hsz.
-
CséZé
őstag
válasz
mexicanraven #11 üzenetére
igen, fullHD is játszik.
-
CséZé
őstag
válasz
mexicanraven #9 üzenetére
pedig pont az érdekelne h az alaplapi VGA mennyire elég HD-ra
-
szablya
aktív tag
Notebook? Bár az jelentősen drágább befektetés.
-
mexicanraven
senior tag
Az LGA775 tökéletes elgondolás szerintem. Olcsóbb is volna neked. Úgy gondolom szerezz be valami g31/41-es lapot (asszem azok "kicsik"), a procid és a ramod maradhat. A ház az ízlés kérdése, de a Thermaltake és Codegen is gyárt HTPC jellegű normáltápos, olcsó házikót. (Thermaltake Bach, Codegen MX-31-A2) VGA-nak én pl. egy Sapphire vagy más márkájú 4350-est tudnék ajánlani, újonnan se drágák, HD-ra elég, low profile, passzív, kimenet is van rajta bőségesen, ergó amire neked kell arra tökéletes.
Elsőre ennyi volna. -
morhange
tag
Elvileg az Asrock ion 330 gépet pont ilyenre találták ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fűnyíró topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest