- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
JuliusCaesar #45 üzenetére
Én azért nem vonnám meg tőle a szenvedélyének tárgyát. Amíg másnak erkölcsi / anyagi / fizikai formában nem árt, addig igazándiból >nekem< édesmindegy, hogy valaki önnön bánatában lyukasra issza a máját egy faluszéli istállóban.
-
Pala
veterán
válasz
Mace Windu #29 üzenetére
Na jó, de a kecsketejtől nem leszel tüdőrákos + nem ártasz vele másoknak, ha fogyasztasz belőle. Bár ez a példa mégis helytálló egy kis százalékban, nem részletezem, hogy miért, mert engem is meglincsel valaki.
-
Pala
veterán
válasz
JuliusCaesar #27 üzenetére
Nyilván sokan leszoknának, de a bagós keménymag találna más megoldást. A heroin se olcsó, mégis, akinek igazán kell, az lopástól, rablástól se riad vissza. +Rendesen fellendülne a cigarettacsempészet.
Na nem mintha így nem lenne.
-
Pala
veterán
válasz
Mace Windu #21 üzenetére
Ok, nem a személyed ellen irányult, amit írtam, csak kíváncsi lettem volna, kapok-e valami épkézláb, racionális magyarázatot erre. A többivel egyetértek, a zárójeles résszel viszont az a gond, hogy tulajdonképpen nem is arra reagáltál, amit felvetettem (bár amit írtál, igaz); a kettő megfér egymás mellett.
Mellesleg én is teszek azért különbséget dohányos és dohányos között, nem lehet mindenkit egy kalap alá vonni. Viszont a saját - nem túl rózsás - tapasztalaim alapján a másokra fittyet hányó fajtából mintha több lenne.
Egyébként az sem kizárt, hogy bizonyos dolgokat azért nem tudok megérteni a dohányzással kapcsolatban, mert én magam sohasem voltam aktív részese. Nyilván más átélni és tapasztalni.
-
Pala
veterán
válasz
Mace Windu #17 üzenetére
Ilyenre csak a balga ember hivatkozik. A káros dolgok szorzódnak, hatványozódnak. Ha téged ez nem zavar, elfogadom a véleményedet. Engedtessék meg, hogy engem meg zavarjon.
Egyébként... neked a dohányzás a szenvedélyed...nekem meg az, hogy az utcán találomra pofánrúgom az embereket, lerúgom a veséjüket és rájuk hányok. Ugyan kinek van joga megakadályozni ebben? Tartsák szépen tiszteletben! Mit is mondtál: megszoksz, vagy megszöksz?
Ha nem érted az iróniát / hasonlatot, inkább ne reagálj! -
Pala
veterán
válasz
Mace Windu #10 üzenetére
Nem az a baj a dohányzással, hogy magadat mérgezed vele (te életed, te döntésed). Hanem az, hogy - többnyire akaratodtól függetlenül - másokat is. Kivéve, ha minden egyes szálat egy zsilipkamrában szívsz el.
-
Pala
veterán
válasz
Mace Windu #5 üzenetére
"tüdőrákhoz iszonyat sokat kell cigizni, vagy/és erős hajlam (genetika) is jól betesz ha van"
A dohányosok nagy része hasonló szöveggel nyugtatja magát.
De én már láttam olyat is, aki többszöri lábrövidítést (trombózis) követően sem volt hajlandó letenni a cigarettát.JuliusCaesar: ez mondjuk csak Dél-Koreára vonatkozik. Bár ott is sokan élnek, de a többi milliárddal (Kína, Japán) nem tudom, mi a helyzet. Mondjuk idehaza is a középiskolákban elég sokan bagóznak. A saját volt osztályomból nem akarok általánosítani, de 33 emberből kb. 5, max 6 nem nyúlt cigarettához soha életében (köztük én....én azóta sem).
-
Pala
veterán
válasz
JuliusCaesar #1 üzenetére
Ha jól tudom, Mo-n kb a lakosság harmada dohányzik. Épp elég már így is, bár még mindig jobb, mint Dél-Korea, ahol 70-80% körüli az arányuk (!!!).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest