- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
nem, a magyarkodás alatt inkább a szélsőjobb irányzatát értem, amely leginkább arról szól, hogy aki nem kumiszt iszik naphosszat az legjobb, ha eltakarodik a fenébe, ha nem tesz így akkor felakasztjuk. de ez talán túlzottan politika már.
a számomra elfogadható "magyarkodás" az lenne, amikor egy közös cél érdekében mondjuk azt, hogy igen, mi magyarok vagyunk, gyertek, dolgozzunk közösen azért, hogy mondjuk jó legyen a közbiztonság vagy az adórendszer vagy a kultúra vagy akármi. a munka pedig nem az, hogy utálunk egy bizonyos valláshoz vagy etnikumhoz tartozó népcsoportot, hanem az, hogy gyertek, dolgozzunk együtt a probléma megoldásán. szerintem nem az a megoldás, hogy kirekesztünk egy csomó embert, hanem hogy mindenkit bevonunk, hogy képességei szerint dolgozzon a probléma megoldásán.
és igen, az "amerikai modell" számomra is remek. (ehhez kapcsolódik a himnusz dolog is: az amcsi filmek felében ha valami jó van, lejátszák a himnuszukat. ezzel mondjuk úgy egészséges nemzeti öntudatot ébresztenek. én szeretnék egy olyan magyar himnuszt, amelynek örülhetek, és nem arról szól, hogy jajj nekünk, egy csődtömeg vagyunk)de amikor egy házon lengő magyar zászlóról vagy rovásírásról a legtöbb embernek néhány antiszemita tüntető jut az eszébe, nem tehetem meg, hogy akár az amerikai modell, akár a sajátom szerint "magyarkodjak". -
tkazmer
addikt
Bár ahogy olvasom te politikusnak készülsz, ugye?
nem vagyok, és nem is tervezek az lenniMert másképp nem sok érdemi beleszólásod lehet az ország jövőjét illetően
igen, ez tényleg erős voltvan azért egy bizonyos kör, amelyik ha nem is közvetlenül, de beleszólhat az ország dolgainak alakulásába, anélkül hogy politikus lenne. nevezzük gazdasági elitnek
(#15) Cthulhu Dawn
halgass bele bármely más ország himuszába. mindegyik induló, vagy legalábbis valami emelkedettebb darab (mondjuk nekem a szlovákról egy magyar karácsonyi népdal jutott eszembe). emellett a szövegük sem egy siralomdal.
ezzel nem lehet nemzetet lelkesíteni, összefogásra sarkallni. egy amerikai vagy egy francia lejátszhatja a himnuszát gyakorlatilag bárhol, ahol öröm van. nálunk sajna max. temetésen lenne megfelelő... -
tkazmer
addikt
Annyira hűdenagydolog ez?
nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbi időben igen, hűdenagydologgá vált itt a logouton...én maradok, jártam már külföldön elég sokat, fogok is még menni, de én magyarországban lehetőséget látok nem pedig azt a negatívumok tömegét, amelyekre mindenki felhívja a figyelmem.
nem, nem vagyok "nagy magyar", kifejezetten ki nem állhatom az utóbbi időben jellemző "magyarkodást", sőt, kövezzetek meg, de a himnuszunk is botrányos.
de szerintem ez egy olyan helyzet, amivel tenni lehet valamit, ebben a helyzetben látványos és szignifikáns változtatásokat lehet elérni, kiindulási alap lehet valami remekhez.
a magam részéről pedig dolgozni szeretek valami kiváló dolgon, szeretem látni, ahogy valami fejlődik, nem pedig készen kérek mindent.
szerintem aki tényleg tesz azért, hogy boldoguljon, nem a sültgalambot várja, az sokkal könnyebben lesz sikeres és boldog itt mint máshol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest