Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pánikrum

csendes tag

válasz japy #3920 üzenetére

Nekem jelenleg is ilyen alaplapom van és rendesen megküszködtem vele, de sikeresen zárult a "harc". Tetézte a problémát, hogy a Q9550-ön lévő Scythe Mugen 2 borda (függőleges irányítású átszellőztetéssel) gyakorlatilag kitakarta az északi híd hűtőjének a felét, alulról az ASUS 5870-es kártya blokkolta a házban felfelé áramló levegőt, így még esély sem volt az alaplapi chipset rendes kihűtésére.

Ezt úgy oldottam meg, hogy az oldallap videokártya feletti nyílásra raktam egy 800 1/min-es, 140-es ventillátort (nagyobb légszállításút tapasztalatom szerint nem szabad rakni, mert az elfújja a levegőt a CPU hűtőborda ventillátora elől, így viszont a légáramlat pont eléri az NB hűtőbordát).

Ezzel elértem azt, hogy ebben a jelenlegi extrém környezeti hőmérsékletben az NB hőfok lement 38-39 fokra.

Az oldallapi felső befúvónyílást meg egyszerűen kitakartam, mert ha oda is tennék ventillátort (ami az oldallap belsején a hűtőbordától természetesen nem férne el, csak kívülre történő szereléssel lenne megoldható), akkor "pneumatikai rövidzárat" csinálni a hátfali és esetlegesen a két tetőoldali kipufogó nyílásokon kiáramló meleg levegővel (a gépházamnak az elhelyezési korlátokból adódóan gyakorlatilag csak két oldala van szabadon; a többi sík kisebb-nagyobb légréssel falfelülettel, asztallappal határolt, ami méginkább igényli a hűtés gondos kialakítását).

Új hozzászólás Aktív témák