- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pánikrum
csendes tag
Nekem jelenleg is ilyen alaplapom van és rendesen megküszködtem vele, de sikeresen zárult a "harc". Tetézte a problémát, hogy a Q9550-ön lévő Scythe Mugen 2 borda (függőleges irányítású átszellőztetéssel) gyakorlatilag kitakarta az északi híd hűtőjének a felét, alulról az ASUS 5870-es kártya blokkolta a házban felfelé áramló levegőt, így még esély sem volt az alaplapi chipset rendes kihűtésére.
Ezt úgy oldottam meg, hogy az oldallap videokártya feletti nyílásra raktam egy 800 1/min-es, 140-es ventillátort (nagyobb légszállításút tapasztalatom szerint nem szabad rakni, mert az elfújja a levegőt a CPU hűtőborda ventillátora elől, így viszont a légáramlat pont eléri az NB hűtőbordát).
Ezzel elértem azt, hogy ebben a jelenlegi extrém környezeti hőmérsékletben az NB hőfok lement 38-39 fokra.
Az oldallapi felső befúvónyílást meg egyszerűen kitakartam, mert ha oda is tennék ventillátort (ami az oldallap belsején a hűtőbordától természetesen nem férne el, csak kívülre történő szereléssel lenne megoldható), akkor "pneumatikai rövidzárat" csinálni a hátfali és esetlegesen a két tetőoldali kipufogó nyílásokon kiáramló meleg levegővel (a gépházamnak az elhelyezési korlátokból adódóan gyakorlatilag csak két oldala van szabadon; a többi sík kisebb-nagyobb légréssel falfelülettel, asztallappal határolt, ami méginkább igényli a hűtés gondos kialakítását).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest