- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
Kék luficetet nem látni mostanában, nagyon elveszett a bitek nagy óceánjában. A cikket viszont rendszeresen csinosítgatja, látom.
Néhány észrevétel, most, hogy már én is számtalanszor feltettem, igaz kicsit máshogy, mert LUKS, LVM, btrfs-sel telepítettem.
Az fdisk helyett a leírásban használj cfdisket. Az is az alap Arch telepítő része, és legalább kulturált menüje van, amit kurzorbillentyűkkel lehet használni, nem kell betűket nyomkodni hozzá. Egy kezdőnek sokkal áttekinthetőbb, sokkal kevésbé ijesztő, kevésbé bonyolult, a leírás pedig nekik készült. Igazából a cikk közérthetőségének, áttekinthetőségének is jót tenne. Azzal egyetértek, hogy a echo tartalom > /path/to/file módszer helyett nano használatával történő szerkesztést mutatsz be, egy kezdőnek tényleg áttekinthetőbb, épp így lenne a cfdiskkel is.
Aztán az időzónás symbolic link létrehozása előtt elvileg kell a tzselect parancs, az Arch wiki írja is, de csak a Beginners' Guide-ban, az Installation Guide-ból már kifelejtették.
Harmadrészt én nem syslinuxszal mutatnám be a telepítést, hanem GRUB2-vel, már az számít alapnak mindenhol.
Egy dolgot hiányolok még a leírásból, az pedig a grafikus hálózatmenedzselő app, és a power managment telepítése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fujifilm 33/1.4 R LM WR
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 91% Akkumulátor
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest