- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Hát, nekem másféle síneket adtak. Két sorban, eltolva 4 lyuk van rajta, és az alsó sorban, a fölső sorban lévő lyukakkal föggőlegesen egyvonalban van két pöcök is, amivel föl lehet tenni csavar nélkül (úgy-ahogy) (tehát úgy lehet elképzelni hogy egy négyzet két átlós sarkában lyuk, a másik alsó sarokban pedig pöcök). A sín semmiféle igazításával sem lehet helyesen pozícionálni a meghajtót, és ez logikus is, hiszen a retesz négyzetes nyílása csak akkor van helyén ha a pöcök kerül a meghajtó csavarlyukába, ekkor más lyuk nincs fedésben, eltolva meg már nem tud becsattanni be a retesz.
Viszont! Ha a jelölt oldalakat fölcserélem, és fejjel lefelé teszem föl a sínt (nyíl lefelé mutat), akkor minden stimmel. Vagyis nincs semmi gond, csupán totálisan meg kell tagadni a jelöléseket, jobb-föl helyére bal-le, és kész. Egyértelmű megoldás, nemdebár?Kínaiak vazze...
Egyébként ez részben neked is így volt, csak talán nem vetted észre: neked is a bal oldalra van fölcsavarozva a RIGHT sín.Hogy melyik a bal és melyik a jobb a gyártó szerint, az kiderül a HDD keretből, arra ez is, meg a nyíl is be van vésve: a gépet szemből kell nézni, és úgy jobb-bal.
-
Yaye
őstag
Most minden bent van. De szeretném a csavarokkal is rögzíteni a síneket, márpedig a sínen és a meghajtókon (akár dvd-meghajtón akár a hdd-kereten) lévő lyukak nem fedik egymást jelenleg, úgy hogy közben a műanyag pöckök is a helyükön (vagyis a meghajtó egy csavarhelyében) vannak. Ha a lyukakat fedésbe akarom hozni, le kell vágnom a pöcköket és odébbtolni a sínt egy picivel. Mivel a sín pozicionálja a meghajtót a házban, és jelenleg ez a pozíció jó, ezért feltételezem, hogy az odébbcsúsztatva fölcsavarozott sínnel a meghajtó már nem fog pontosan a helyére kerülni.
De nem ragozom tovább, hamarosan tüzetesebben szemügyre veszem az egész problematikát... Ebben T topiktárs fotója hasznos segítség lesz, köszi neki -
Yaye
őstag
Aha.. alakul az ellentmondás...
Forgathatom akárhogy a left-right oldalakat meg a nyilakat, a lyukak akkor sem fedik egymást ha a pöcök a helyén van. Így pedig ha feltételezem, hogy a pöckös fölhelyezéssel pontos a sín pozíciója (márpedig az, hiszen a meghajtó pontosan bekattan a helyére), akkor a csavaros rögzítésnél elvileg nem kerülhetne helyére a meghajtó. És vica versa.
Vagy valamit nagyon benézek megint, attól tartok.
Az a lemez de megszivatott... aztán a végén fölpofoztam magam -
Yaye
őstag
Tuti egyfélét. Minek is kéne kétféle? Alulra-fölülre ugyanaz illeszkedik, tápból meg csak egyféle van. Ha a kétlyukas ventilemzekre gondolsz, amit a táp(ok) helyére lehet tenni, és ami gyárilag a tápok helyén van, abból pesze kaptam én is, de táp szempontból az indifferens.
De ha már válaszoltál, elárulhatnád, hogy te hogyan applikáltad föl a fekete műanyag meghajtóvezető-síneket?Van rajtuk ugyebár két kis nyiszlett műanyag pöcök, ami illeszkedik a meghajtó (vagy a vinyókeret) csavarlyukaiba, ekkor a meghajtó pontosan bemegy a helyére, de a pöckök masszivitása nem épp egy életbiztosítás, és még csak nem is szorulnak a helyükre. Van aztán a síneken egy kupac lyuk is, amihez kaptam is egy marék süllyesztett fejű csavart. Csak épp ezek a lyukak függőlegesen nincsenek fedésben a meghajtó másik két lyukával (oldalanként négy lyuk, kettőt foglalnak a pöckök). Ha a pöcköket levágom, és a sínt odébbcsúsztatva a lyukakkal fölcsavarozom a sínt, akkor meg a sín van máshol a meghajtó oldalán a pöckös rögzítéshez képest, és ekkor a meghajtó nem illeszkedik a házba. Nem értem én ezt a csavaros dolgot, vagy csak ma este különösen nehéz a fölfogásom.
-
Yaye
őstag
Emberek, valamelyik stacker tulaj mondja meg mennyi kétszer kettő, mert begolyózok!
A házhoz adtak egy fajta táprögzítő lemezt, amit a csavarhelyek aszimmetriája miatt a tápra pontosan egy azaz 1 féle képpen lehet fölcsavarozni. A lemezt pedig egy azaz 1 féle képpen lehet rendesen fölcsavarozni a ház hátuljára, amikoris a táp a házon kívülre kerül
Most vagy én vagyok teljesen hülye, vagy a kínaiak valamit nagyon elcsereberéltek...[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest