Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
válasz
VaniliásRönk #58 üzenetére
most épp ALC892, de korábban ALC889-cel is ment rendesen.
-
vinibali
őstag
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
nekem xubival ilyen nem szokott történni, hangkeltés terén talán olyan szintű felrázásra lenne szükség, mint rendszerindítás és systemd
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
Valaki a fórumban csinál CK patchsetes kernelt [link], de ezen kívül a sima kernel van, más nincs ha jól tudom. A Gentoo-t nem próbáltam még, azt nem ismerem ezen a téren. Ez a cucc az Arch közösségi tárolójából származik.
Igen, a driverek frissülnek. Meg is lepett, mikor Ubuntun jöttek a xorg edgers ppa-s kérdések, először nem esett le, hogy ott nem frissülnének ezek a dolgok. Mondjuk mikor utoljára Ubuntut használtam, akkor még nem tűnt fel ez a dolog.
Chakrán egyébként úgy van, hogy nem rohantak pl. a Xorg verzió frissítésével, így jelenleg is tudod használni a Catalystot, ellentétben az Archal, mert most per pillanat náluk 1.17-es Xorg van, a Catalyst meg még csak az 1.16-ot támogatja.A lapos designot meg majd meglátjuk. Én kritikus vagyok a designok terén a dolgokkal.
Pl.:
2.3-as android még jól nézett ki, a menüket lehetett színes ikonokkal gazdagítani, na onnan már csak leépülés van.
Win7 Aero felülete bár elég kevés dolgot tud, de legalább normális asztali környezet. 8..10 meg maga a színes borzalom.
A normálisan kinéző Gmail is átment ilyen lapos szemétbe, ami ma a divat.Kíváncsi leszek milyen lesz a Plazma5 a Chakrán, szándékosan nem néztem meg olyan disztrót közelebbről, ami már átállt rá.
vinibali: passz, többet kellene erről tudni. Esetleg tehetsz egy próbát a Chakra live verziójával pendriveról.
-
DarkByte
addikt
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
Ízlések és ficamok
Nekem is nagyon bejön a PapyrOS, kíváncsi leszek az Alpha-ra, elvileg hamarosan jön. Szeretem a Lollipop Android kinézetét. Bajban is vagyok hogy Nexus5-ról milyen kétkártyás mobilra váltsak mert elég kevés mobil ad ilyen alap Android kinézetet úgy hogy mellé még gyors is, erős a hardver és a gyártó nem rakta tele minden szeméttel. Hátha a Google I/O-n bemutatnak valami kétkártyás Nexus-t, az Android 5.1 egyik plusz feature-e a multi SIM támogatás natívan.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
A CCR-es közösségi tároló tartalmát telepíti forrásból, ez majdnem ugyanaz, mint az Arch AUR tárolója, onnan lehet is csomagot importálni a CCR-be nagyon könnyen.
Ez a módszer megengedi, hogy belenyúlj a program telepítési adataiba is, lehet módosítani a pkgbuildot ha akarod. Igaz, nagy méretű programok fordítása eltart egy darabig.A kernelelt bináris formában kapjuk, azt nem optimalizálja a gépre. Mondjuk ez miatt simán át tudtam vinni Chakrát egyik gépről a másikra, telepítés nélkül.
A KDE azt a vonalat viszi tovább, ahogy szerintem ki kell néznie egy asztali környezetnek. Amúgy kinézet meg majd lehet most meg fog változni, lassan Chakrára is megjön a Plazma5:
[link]
Ami jó, azon ne változtassunk!gzbotii: hehe, köszi zöld vérű barátom!
Lewzke: nagyon kevés lehetőség van benne a GUI-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest