- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ügyes amúgy a demozás... két ponton terhelés elég messze van a valóságtól... oké nem törik el...
De általában a telefon a sarkára esik... khm, az egy pont... Úgy azért már nem lenne akkora kvaság ez a ficsőr ...
Maga az üveg jó, csak a demózás módszere nem
-
Blasius0704
tag
Az x10en plexi volt. Cseréltem rajta digit anno. Nem is volt törött csak mocsokkarcos.
-
Mr.Grincs
veterán
Értem mit mondasz, csak igazából majdnem egyenlő dolognak gondolják sokan a karcálló üveget a karcolhatatlannal és ebből van a sok félreértés, meg hogy milyen xar a GG meg stb... Ezért használok én is fóliát, mert tudom, hogy valami előbb utóbb kikezdi, ahogy te is írtad a zsebkoszban lévő homok...
-
mrlujoak
veterán
válasz
Mr.Grincs #37 üzenetére
...azért azt ne feledd el, hogy a karcálló sem megkarcolhatatlan, mint ahogy a golyóálló sem átlőhetetlen!!
A karcálló és edzett üvegek ellenállóbbak a sérülésekkel szemben, mint a hagyományos üveg!
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet őket megkarcolni, vagy elrepeszteni.Nem elég csak keménynek lenniük (karcállóbb a keményebb) egyben rugalmasnak is kell lenniük, hogy az ütéseket is jobban tolerálják, mint a sima üveg.
Egyes gyártók a törésekkel szembeni ellenállóságot keményfóliával fokozzák, mely csillapít, illetve törés esetén fokozza a sérülés elkerülését is.
Egy-egy karcálló üvegre soha ne úgy gondoljunk, hogy na, ezen nem eshet karc. Dehogy nem!
Főleg mikrokarc, amit legjellemzőbben a homokszemek okoznak a zsebpiszokban elvegyülve. -
Mr.Grincs
veterán
Én nem hiszek ebben a karcálló üveg dologban lehet az Gorilla Glass vagy akármi más. Volt jópár iphoneom a tulajdonomban amiket újonnan vettem a T-mobiltól. Az első 4S-em 1 hét után karcos lett a zsebemben, hát forgattam is a szemem rendesen. Befosott a telefon home gombja, 2 hónap alatt, kaptam egy újat gariban, levettem a gyári fóliát elölről hátulról, már raktam is rá a kijelző és a hátlap védő fóliát, mert inkább nem kockáztatom meg..
Azóta minden új telefonomra fóliát raktam....Szóval innentől kezdve csak vetítés az egész..Ha esetleg tényleg karcálló lenne akkor egy fél év vagy év után is vadiújnak kéne kinéznie az érintőknek, mikrokarcok nélkül...
-
norbert1998
nagyúr
olyan mint egy rossz gumiplexi
-
halkow
őstag
annyira nem vágná földhöz az embereket max +30k lenne
iphone 5s ujjlenyomat olvasónál pl ezzel fedték be, lehet idén az egész kijelzőt ezzel fedik be
engem nem izgat 2éves telomon ami 24k volt gyári fólia van rajta sokk mikró karccal és végig 1 évig zsebben volt hordva úgyis fóliáznánk akármilyen üveg lenne rajta is legalábbis én -
TeeJay
félisten
Egy üveg van amit eddig sosem tudtam megkarcolni, az pedig a karórám zafírüvege. Sajnos 5-6" méretben biztos nagyon drága lenne azt rakni telefonokra, pedig azt csak a gyémánt tudná karcolni onnantól azzal meg ritkán találkozik hétköznapi ember.
-
mikor jön ez.. évek..
-
Mac!
aktív tag
Ha már ennyire kötekedni akarsz...
Arról a tesztről beszélünk, ahol a kislány eltöri a "hagyományos" terméket, majd beteszi a sajátot és nem tudja eltörni?
Csak mert egyrészt kb. olyan hosszú a tesztdarab mint a hölgy tenyere. Lehet hogy most egy világ omlik össze benned, de az nem 50 centi.És korántsem a végén van alátámasztva, hanem kb. az általad említett 10 centire.
Bár ez akkor sem mondana semmiben ellent annak amit írtam, ha úgy lenne.
De csak hogy értsd, annyit mondtam, hogy felesleges ekkora rugalmasság, ha közvetlen alatta merev komponensek vannak. Vagyis sovány vigasz hogy az üveg túléli, amibe a kijelző elpusztul. Mivel pedig egy olyan fícsört demóztak, ami valós körülmények között (értsd: telefon van mögötte) régen rossz ha bizonyítást nyer, merészeltem parasztvakításnak titulálni. -
halkow
őstag
ú ez durva, sony -1 pont
-
Danex
addikt
Mondjuk egy kis odafigyelés és szimpla tok használatával a karcokat simán el lehet kerülni egy sima védetlen készüléken is. (persze a homokbányáknál dolgozókat ne vegyük ide)
Amúgy meg 1 fólia és tényleg meg van oldva a dolog.
-
törölt tag
Ha a zafír kristályüveg elterjedne a mobiloknál és nem csak az óráknál, megfizethető áron, akkor ezek mehetnének a kukába vagy a kínai mobil piacra.
-
Garada
őstag
Parasztvakítás.
-
mrlujoak
veterán
''Az okostelefonoknál használt, karcálló üvegek kapcsán Magyarországon a
legtöbb embernek a Gorilla Glass jut eszébe, pedig van egy másik gyártó is,''...nem csoda, amikor az itteni tesztek is agyonhájploják a GG-t, vagy amikor a tesztben/adásban - ugye Legendd?! - furán kezelik a DT-t...
Egyébként meg igen, a hazai oldalak eléggé mostohagyermekként kezelik a nem GG üvegeket.
-
rodrigez
senior tag
Ez hülyeség már megbocsáss.
A tesztben ugyanis csak a 2 vége volt felfogatva és volt vagy 50cm hosszúságú a lap. Ez 10cm hosszúságban, 4 oldalon felfektetve már szinte semennyire nem hajlana, amennyit meg mégis, annyi kell is. Szerintem több mint ígéretes, amennyiben a karcállósága is van olyan jó mint a rugalmassága.
-
uki
aktív tag
Az MI2-ben is Dragon van, eddig jól teljesít. :-)
-
fugu
tag
válasz
BazsiBazsi #12 üzenetére
A puha dolgok pont hogy könnyen karcolódnak.
Vegyük pl a zafírüveget. Puha? Hááááááát...
Vagy mondjuk a gyémántot sem használnám párnának... -
nemlehet
őstag
A pókhálósodás ellen jó ha rugalmas. Elég kellemetlen amikor leejted a telefonod még csak nem is magasról és betörik az üveg a kijelzőn. Sok ilyen iPhone-t látni, de persze másból is. Amúgy a mikrokarcok ellen én a fóliát ajánlom. Pár száz forint 10 darab, és jobb mint bármilyen kemény üveg, mert csak cserélni kell néha.
-
maximilian4
addikt
Itt kb. csak azt mutatja hogy nyomás hatására nem törik és egyik esetben sem szilárd felület van alatta. Valószínűleg ha leraknám pl. betonra és egy szép nagyot ráütnék kalapáccsal ez is betörne.
-
BazsiBazsi
aktív tag
-
prolad
addikt
Oké,hogy strapabíró,de a karcokat,zsebben hordást mennyire viseli jól?
-
dsr
senior tag
Kiváncsi leszek az ellenállóságára..
-
HawerKing
őstag
Ha jol tudom anno az X10 emen volt ilyen.
Az uj Dt Xtol a GG3 mennyivel erosebb? -
kispecek
aktív tag
Szép és jó hogy majdnem karikára lehet hajlítani az üveget.De mennyire karcálló?Mert a kettő nem ugyanaz.
-
Mac!
aktív tag
Értem én, hogy hajlik törés helyett. De nem vagyok meggyőződve róla, hogy a kijelző alatta hasonlóra lenne képes... Szóval ez totál parasztvakítás. Ilyen alapon nejlonzacskót minden telefonra, mert az törhetetlen!
-
gti16v
őstag
csak tudnám mitől tört be Z-m kijelzője....csak benyúltam a zsebembe és törött volt ...
(nem feszült) -
Dominó85
addikt
Remélhetőleg minél több telefon és tablet alapfelszereltségévé válik majd ez a technológia előbb-utóbb, de inkább előbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nintendo Switch 2
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest