Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kronos3000
senior tag

-
[DDAY]F4C3
tag
Hi!
Mivel az az AMD majd 20 wattal többet fogyaszt idle-ben is, így ha napi 10 órai üzemmel számolok 200 wattal többet fogyaszt az AMD.
Havi szinten ez 4KW=200ft többlet. Évente 2400...
Így is megközelíthetem az anyagi oldalát...
A teszt tetszett. Volt idő, mikor vármit megadtam volna egy ekkora teljesítményért. A 13éves kislányomnak ez a teljesítmény bőven elég
netezni, közösségi oldalakhoz, avikhoz, yt-hoz, aztán ha nőnek az igények ki lehet cserélni. Ennek ellenére aki nem csak az orráig lát, az dobja rá azt a két rongyot.
Gratula az átfogó teszthez! Jöhet a következő
-
Most is lehetne ilyen low budget proci csatát csinálni, közben g530 vs sempron x2 190 lett a legalsó kategória.
-
Egon
nagyúr
az erdekelne, hogyan tudok 2 kulonbozo felbontasu monitoron egyszerre nezni 2 kulonbozo filmet, mikozben a 3. monitoron dolgozom.
Mi van???
Hány fejed van neked, hogy mindez megy egyszerre?!? 
Már attól hülyét kapnék, ha meló közben bármi szólna (és ezáltal elterelné a figyelmemet), nem hogy két különböző film...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Létezik a HUB, de csak az AMD-től lehet megvenni. Otthonra nem ajánlom, mert egyrészt 1200 dollár, másrészt FirePro driver kell hozzá, és persze FirePro kártya. Lesz ennek egy konzumer verziója Radeonokhoz, ami várhatóan olcsóbb lesz, de nem hiszem, hogy túl sokan veszik majd, mert DP 1.2-es monitorok kellenek hozzá. Ez a rendszer inkább a professzionális piacra készült. A Radeonos verzió is inkább az üzleti szférát célozza. A játékosoknak túl drága lesz, ahhoz képest, hogy semmi előnyöd nincs belőle a natív három monitoros megoldáshoz viszonyítva. Ez lesz jó, ahol hat monitor esetleg nem elég. Repterekre például. Az AMD a Matrox piacát akarja igazából.
-
azbest
félisten
ha már több monitor: a dp 1.2 multi stream transport megoldásáról is tehettek említést, nameg hogy egyáltalán létezik-e már hozzá hub és ha igen akkor milyen áron... ezt említettétek már korábbi hírekben és cikkekben is, most inkább olyan kitérőre gondolok, hogy gyakorlatilag van-e ilyen, vagy még mindig csak kihasználhatatlan feature

(#616) Abu85: kérjetek egy mac-estől aktív átalakítót
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért nem akarok 200+ km-t utazni, hogy bevigyem a monitort a szerkesztőségbe.
Én nem pesten lakom. Meg az én monitorom amúgy sem elég, mert aktív DP átalakító is kell még. Ezenkívül, ha már csinálunk ilyen hárommonitoros tesztet, akkor az NV-ét is megnézzük, mert ehhez kapcsolódik. Oda pedig három megegyező felbontású és frissítésű monitor kell. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gtasystem
üzenetére
De tervezünk, csak addig nem tudunk nekifogni, amíg az aktuális tesztek le nem mennek. Időre van egy HD 7970 teszt is, ami már készül. Ezek után igen. Addigra a termékeket is beszerezzük.
(#608) El Kebir: Lehet, hogy hihetetlen, de nem érezzük ezeket az ellentmondásokat. Lemértük a két legolcsóbb terméket, és erről szól a teszt. Felőlem lehet bele többet látni, de akkor sem szól többről.
-
gtasystem
őstag
gondolom mert vga-t sokkal könnyebb cserélni mint procit..én is már a harmadik vga-mat veszem a proci pedig még mindig ugyanaz..
viszont ha ekkora hiszti van, akkor tényleg érdekes lenne egy prociteszt az alsó kategóriában..kétmagosok, kis intelek, kislano ilyesmik..valószínűleg ezeket veszik a legtöbben..
ilyesmit nem terveztek? -
El Kebir
őstag
Én úgy gondolom, hogy a teszt két processzorról szólt, és ez így ok. A hiányolt G530-at lehetetlen értékelni, mivel nem volt nálunk. Természetesen megemlíthető, hogy 2k-val drágább és gyorsabb, de ilyen alapon minden gyorsabb processzor megemlíthető. A felsorolásnak valahol a 300k-s csúcsnál lenne vége.
...még mindig ez a nevetséges érvelés? Beleteszitek Ádám és Évá-tól kezdve a történelemet, majd itt érveltek, hogy ez csak erről a két cpu-ról szóló teszt...
(nem érzed az ellentmondást? gondolom nem
)Akinek nem számít a teljesítmény, annál úgyse egy ilyen teszt 20-30%-os különbségei fogják eldönteni a vásárlást, hanem az egyéb dolgok (beszerzési forrás, garancia, alaplap stb) (tehát nekik nem sokat ér ez a teszt és nem is nézik)
Akiknek meg számít a teljesítmény és emiatt egy ilyen tesztet megnéznek, na azoknak meg nagy átverés, hogy nincs benne legalább megemlítve, hogy felejtsék el ezt a két szart, mert hasonló árban van jobb... (külön nevetséges az ajánlott plecsnitek...) 10-15% árkülönbség nem árkülönbség egy rosszabb kisker simán dolgozhat ilyen árréstöbblettel, ha az egyik vagy másik gyártót nem preferálja, beszerzési forrása drágább stb (ez simán bizonyítja, a különböző tesztjeitek utáni komentekben olvasható "árreklámácók")
Nem értem, sokakkal együtt, hogy miért jó ez a félrevezető teszt... ilyen tesztekkel elkezditek lerombolni a hiteleségeteket... (ha meg tényleg lesz 10-20k közötti cpu-król teszt, akkor duplán nem értem mi szükség volt erre az értéktelen tesztre, abba beleférne, és legalább látható lenne, hogy mit tud a "legalja" a hozzájuk képest pár ezressel drágább cpu-khoz képest) (na meg azt sem értem, hogyan lehet, hogy majd 600 hozzászólás se volt elég arra hogy megértsd ezt...)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor77
üzenetére
Az túlzás, hogy a HD 7970 igen keveseket érdekel. Csak ha az olvasottsági számokat nézem, akkor jóval többet kattintották le a Radeonos cikkünket (pedig ez architektúráról szól, amit sokkal kevesebben szoktak nézni, mint a konkrét teszteket), mint ezt a procist.
Az elmúlt hónapok tapasztalataiból kiindulva, a legnagyobb érdeklődés a PH-n a VGA-kat övezi. Semmi sem tud versenyezni kattintásban a VGA-tesztekkel.
Az, hogy hányan tudják megvenni más kérdés, de az adatok azt mutatják, hogy legtöbb embert ez érdekli.
Prociból a Llano APU megatesztünk ért pokoli magaslatokba, de a többi általában alatta van a VGA-s átlagnak. -
Viktor77
titán
Tudod mi az érdekes?
Itt volt most ez a teszt. Igazából, mint látod, senkit nem érdekel (a vita is inkább arról szól már több száz hsz óta, hogy a két procinak gyakorlatilag nincs létjogosultsága). És a 7970 is igen keveseket érdekel, abból a szempontból, hogy hányan tudják megvenni belátható időn belül.
Ezzel szemben egy G530 (és társai) teszt sokkal többeket érdekelne. Szerintem.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
nagysandor88
üzenetére
Sajnos ez keményen be fog tenni, de be kell nyelni. Az a gáz, hogy korábban a PH-s teszteket használtuk igazolásnak, mert a hozzá nem értő is képes volt rá, hogy elolvassa a végét, és rájöjjön, hogy amit venni akart az sz*r, vagy sz*r vétel, és van jobb, sokszor még kevesebbért is. Ezzel még növeltük azt, hogy elhiszik, ami ide le van írva, így még nehezebb lesz harcolni ellene, mint a bevásárló-központos szaki, az ismerős ismerőse, meg a helyi kisboltos üzletember ajánlása ellen. Szépen körbeért.
Így is szélmalom harc a dolog, szóval ez a legkevésbé sem hiányzott.
-
lenox
veterán
Nade nyilvan azert van ez, mert elvben a megfelelo apu-k pont hozzak ezt a teljesitmenyt, legalabbis ez volt a celjuk. Ezert szerintem annak ellenere is erdemes lenne egy ilyet bevenni a tesztbe, ha mar nehezen beszerezheto nagy tetelben, kulonben hogyan lehetne igazolni/cafolni ezt a valosagban? Egy sokkal kisebb elmeleti teljesitmenyu 6450-nel biztos nem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DXVA-t természetesen lehet támogatni Clear Video HD nélkül. Az Intel elég pontatlanul fogalmaz a weboldalán, de a Clear Video HD csupán arra szolgál, hogy post-process effektekkel javítsa a videók képminőségét. Fejlett de-interlacing, és színkorrekciók.
Az AMD nagyon agresszív beállításokat használ itt, hogy minél több pontot szerezzen a driver alapbeállításon a HQV 2.0 tesztben. Ezeket viszont szépen lehet paraméterezni. Az Intelét is, bár az Intelnél eleve nem olyan agresszív az egész. Én is paraméterezem egyébként az AMD megoldását. A fehérítőt például alapból lövöm ki, mert nem tetszik, de a HB dinamikus kontraszt, és a mosquito noise kezelés nagyon jó. A steady video pedig már must have lett a youtube sok kézikamerás rángógörcsös videójához.
-
azbest
félisten
Hmm, jól sejtem, hogy a celarvideo hd nélküli g500-as celeronok is támogatják a dxva hd-t? Ha csak a post process széteffektezés hiányzik belőle akkor nem kár érte.
Állítólag ez egy g620-as ahol szintén nincs clearvideo, de dxva mégis van [link]
Amikor bejött a hd6670-em driverébe az alapból bekapcsolt effektezés akkor megnéztem pár filmmel hogy ott mi lesz a különbség, hát a részletek elvesztek, de tényleg jók megszaturálták... szóval azóta méginkább úgy gondolom, hogy az a jó, ha pontosan meg tudja jeleníteni azt amit a video tartalmaz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ kapunk-e. A HD 5550-et nem szállítják már 2011 augusztusa óta. A kiskereknek még lehet, hogy van, de a nagykereknél már nagyítóval kell kutatni. A HD 5000-es generáció lapkái közül egyedül a Cedart gyártják még. A HD 6000-es sorozatból a Caicos, a Turks és a Cayman marad gyártásban. Utóbbi nagyon kis mennyiségben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
elfelejtette
üzenetére
Igazából 10k alatti termékeket vizsgáltunk. A teszt pillanatában a két proci között 50 forint eltérés volt.
Nem én teszek úgy. Ti tesztek úgy, mintha ez a kategória nem létezne, közben milliós tételben viszik a legeslegolcsóbb megoldásokat.
Ez jó dolog, csak mi nem szoktunk használt termékekkel számolni. A piac nagyon kiszámíthatatlan, és az árak is nagyon eltérőek. Ettől függetlenül természetesen opciós lehetőség lehet ez bárki számára.
-
lenox
veterán
Lehetoleg ugy lojetek be a tesztszereploket, hogy ketmagos proci gddr5-os 5550-nel is beferjen, szoval pl. intel g530 + amd 5550 gddr5 az 23-24k, viszont tippem szerint eleg erdekes konkurencia egy 20k koruli apuhoz, szoval jo lenne, ha kiderulnenek az elonyei/hatranyai, es ne az legyen helyette, hogy nem teszteltuk, nem tudhatjuk.
-
elfelejtette
veterán
"Ettől még van minden kategóriában ajánlott vétel."
Igen. A 10-12k-s árkategóriában is van, de nem a Sempron 145.
Ja és mivel nem a G440 lett az ajánlott a Pure Video HD ellenére, ezért nem értem, miért nem lehetett megemlíteni a G530-at.
Egyszerűen nem értelek, úgy teszel, mintha 10k fölött minimum 20k lenne a következő legolcsóbb proci.#592:
Anno én is azt csináltam, mikor az egyik kollégának kellett a legolcsóbb gépet megvenni, hogy inkább használt házat szereztem neki, csak hogy beleférjen az E1400-as kétmagos Celeron az E420-as egymagos helyett. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Akár az is mehetett volna, de így mindkét rendszer kapott plecsnit. Tekintve, hogy a kategória az abszolút belépőszint, ez teljesen rendben van így. Sokan csak ezt tudják megfizetni. A Celeront amúgy sem érdemes plecsni nélkül hagyni, mert azon kívül, hogy lassabb kevesebbet fogyaszt, amit értékelni kell. Ezért tetszik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha valakinek csak 10k rá a kerete, akkor milyet ajánlasz? Nincs ezekkel semmi baj. A Celeron G440-et a ClearVideo HD miatt alapból a G500 elé tolnám, ha az otthoni igényeket nézem. Egyszerűen kapsz egy olyan extrát, ami legközelebb csak a Core i3-nál érhető el, és valós változást jelent a videók képminőségében.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A CPU alapból nem boldogul, mert ez driverbe épített extra. Ha aktív, akkor megkapod, ha nem az, akkor nézheted a videót post-process szűrők nélkül. Erre megoldás lehet a fizetős lejátszókba épített skálázó algoritmusok, de mivel OpenCL-es és DirectCompute 5.0-s megoldásokról van szó, így a G440 a többi Celeronhoz és Pentiumhoz képest behozhatatlan előnyben van a videók képminősége szempontjából.
(#583) azbest: Ott van benne a táblázatban.
(#582) Enszuke: Nem, de a Celeron megkapta a tetszettet, így a Sempronnak a képességei láttán az ajánlott szint jár.
Én 20k alatt nem ajánlok procit, mert mindegyik szenved valami butításban. De ezek az én eltorzult igényeim. Ettől még van minden kategóriában ajánlott vétel. -
azbest
félisten
"És mi van, ha a Celeron G530-nál is van egy jobb vétel plusz 2-3k-ért"
igen, van isCsak az egymagos procik és a két magos G530 közt 100-200% teljesítménykülönbség van, addig a G530 és kisebb X2 közt legfeljebb néhány 10% különbség lehet.
A kettő rossz közül ajánlást/tetszést már csak az egy rossz közül való "választás" múlhatná "felül".Lazán és szabadon fogalmazva valami ilyen zárszó lenne az igazsághoz közeli:
a partnereink által biztosított két proci közül a sempron kicsit gyorsabb, az egy magos celeron viszont kevesebbet fogyaszt. De egyiket sem ajánljuk, mert közel ugyaenezen áron két-háromszor nagyobb teljesítményű, két magos processzort is választhatunk mindkét nagy gyártó kínálatából is.szerk.: na lassan válaszoltam, addigra már más is megfogalmazta
No ez a clearvideo támogatás például egy jó érv (egyébként lehet pont azért támogatja, mert a cpu izomból nem boldogulna ilyen paraméterek mellett)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
elfelejtette
üzenetére
Mivel nem volt teszt erről, ezért nem tudom ezt konkrétan kijelenteni, de a paraméterek alapján egyértelműen best buy vételnek tartom 20k alatt az A4-3300-at, főleg az IGP markáns extrái miatt. De a G440-nek is van egy komoly előnye a G500-as sorozatú Celeronokhoz képest. Támogatja a Clear Video HD technológiát, ami a jobb képminőséget jelent a gyorsított videóknál. Ezt a Core termékcsaládon kívül csak a G440-es Celeron támogatja. A többiben le van tiltva, ne kérdezd, hogy miért. Ellenben otthon előnyös lehet, mert valóban szebb lesz tőle a videó (ez a Flash 10.2-re is vonatkozik természetesen). Egy mag mínusz ide vagy oda.
-
elfelejtette
veterán
Ezzel megint nem a feltett kérdésre válaszoltál...
Szerinted van a G530-nál 2-3k-val drágábban olyan proci, amelyik ennyivel markánsabb teljesítményre képes, mint a G530 a teszt két szereplőjéhez képest? Mert ha igen, akkor írd ide, ha meg nem, akkor meg bevallod, hogy csak mellébeszélsz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nagysandor88
üzenetére
És mi van, ha a Celeron G530-nál is van egy jobb vétel plusz 2-3k-ért? Ezért nem jó ezt a kérdést egy mondattal elintézni, inkább érdemes egy cikkben vizsgálni.
Más dolog a két legolcsóbb közül megtalálni a jobbikat, vagy keresni a best buyt mondjuk 20k alatt. -
nagysandor88
tag
De addig, amíg az a későbbi cikkki nem jön, addíg én mint nem hozzáértő idetévedek az oldalra, mert nem értek hozzá, de tudatosan próbálok vásárolni lehető legolcsóbban gépet.(ugye nem apróról, mert új kell, meg garis, meg ott lehet átvernek), ezért rákeresek gugliban "legolcsóbb processzorok teszt" címen, rátalálok erre a tesztre, elolvasom, és mivel jó híre van az oldalnak, hiszek a tesztnek. Most a cikk szerint én nem vagyok a cerka célcsoportja, mert csak kompromisszumokkal elég, de megveszem valamely szereplőt a cikkből, és aztán meg küszködök vele mert nekem nem elég. B esetben van pénzem esetleg i3-ra megveszem, de drágább, és nekem felesleges a teljesítménye, nwm járok rosszúl, de lényegesen többet költöttem, mint szerettem volna. De ha meg lenne említve, hogy plusz 1500-2000 forintér van a g530, ami legalább háromszor erősebb a teszt szereplőinél, akkor talán nem írom le a cerkákat és utánanézek, megveszem, és meg is találtam a számomra megfelelő hardvert.
Ha ez így sem érthető és racionális számotokra, akkor csak sajnálni tudom az oldalt, hogy ilyen apróság miatt hajlandóak vagytok elrontani a hitelét.
Nem tudom miért fájönektek ez az egy mondat a cikkben, inkább szájkaratéztok itt több száz hsz-t a forumban...
Ha meg a partner/nagyker nem engedi ezt a módosítást, akkor végképp rossz a helyzet... -
lenox
veterán
Ha az E2 mar kaphato, es budget cpu-nak szamit, mint a celeron es a sempron, akkor be lehetett volna irni valoban. A pentium viszont tuti nem tartozik oda. Mindenesetre attol, hogy esetleg mas is kimaradt (bar en nem latom arlistaban az E2-t, szoval szerintem inkabb nem kaphato, de ettol meg a bevezetoben valoban lenne helye), attol meg nem szunt meg a hianyossag, hanem nott.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
elfelejtette
üzenetére
A második oldal a lapka felépítéséről szólt. Az igaz, hogy mindkét tesztelt termék egy mag letiltásával keletkezik. De ez le van írva.
Az értékelés a két legolcsóbb termék viszonyára vonatkozik. Természetesen, ha néztük volna a drágább termékeket, akkor nem biztos, hogy ilyen jól végeznek, de ez a kettőjük csatája volt. -
elfelejtette
veterán
Most megint nem a feltett kérdésre válaszoltál...

Ha nem is az első oldalon, ahol a történelem van leírva, de a 2. lapon, ahol részletesen taglaljátok a felépítést, ott meg lehetne említeni, hogy minimálisan drágábban van olyan változat, ahol nincs az egyik mag letiltva.
Mindezek tükrében még mindig nem tudom elfogadni, hogyan kaphatott Ajánlott plecsnit egy egymagos proci, mikor 1500Ft-tal drágább a magasabb órajelű 2 magos változata. És most nem kell azzal jönni, hogy ennyi erővel 300K-ig fel lehetne sorolni az összes procit...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
lenox
veterán
Ezzel megint nem ertek egyet, ha Covington befer a bevezetobe, es az aktualis celeronokat szerinted ket csapatba kell valasztani (csak jelzem, nincs vele problemam), akkor ez az info is befert volna egy sorba. Az milyen bevezeto, ami a 10 eves procikat emliti, az aktualisakat meg nem? Szerintem hianyos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
elfelejtette
üzenetére
Lesz róluk is cikk. Ez a két legolcsóbbról szól.
-
-
lenox
veterán
Nem emlitettem a g530-at, elfogadtam az erveket, ami miatt nem akarjatok beirni. Ellenben azt, hogy a tesztben szereplo g440 a csaladjaban kivetel, es amugy a celeron g-k altalaban ketmagosak, magasabb orajelen jarnak, es tobb cache van bennuk, ezt az egy sorban vagy egy linkben leirhato infot hianyolom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én úgy gondolom, hogy a teszt két processzorról szólt, és ez így ok. A hiányolt G530-at lehetetlen értékelni, mivel nem volt nálunk. Természetesen megemlíthető, hogy 2k-val drágább és gyorsabb, de ilyen alapon minden gyorsabb processzor megemlíthető. A felsorolásnak valahol a 300k-s csúcsnál lenne vége.
Én nem mondtam, hogy nem ajánlott a G530. Ajánlott, csak bizonyos igények mellett. Inkább az irodába, mint otthonra. Ugyanúgy az E-450. Az inkább otthonra ajánlott, mint irodába.
Október vége óta szállítja az AMD a gyártóknak. A HP már épített rá gépeket. Jelenleg a termékek nagy részét el is viszik. Kiskereskedelmi szinten december vége óta szállítják. Kb. egy hete van kint, hogy rendelhető dobozos kivitel. Még eltelik egy kis idő, mire a legtöbb webáruház rendel magának.
-
lenox
veterán
Nyilvan nem az a baj, hogy a regi adatok befertek, hanem az, hogy az aktualis nem. Te tenyleg ugy gondolod, hogy ez oke? A regi procik adatai benne vannak, az aktualisak nem, es abbol egy onkenyesen meghuzott hatar alatt pont a kivetelt teszteljuk az egyik gyartotol (amugy ez eddig nem baj), de hogy az kivetel, errol melyen hallgatunk, es felhaborodunk, ha ezt valaki felhozza. Tovabbra is azt mondom, hogy ez problemas es felrevezeto, ellenben nem objektiv.
Nem az a gond, hogy a g530 szerinted nem ajanlott, es hogy az e-450 jobb valasztas lenne, ez megfelelo kriteriumrendszer alapjan igaz is lehet, a visszatartott info a baj.
Az E2-3200 az egy kaphato proci?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a platform dizájnja nem követeli meg, hogy két modult rakj bele. Nem profitál belőle. Szemben a Sandy Bridge igen. Ha a Llano lenne ott, akkor más lenne a helyzet, mert az AMD-nél ez a dizájn van a Sandy Bridge ellen. A Brazos két memóriával semmiképpen sem járt jól.
Persze felőlem be lehet másolni bármit bárhova. Ez egy szabad fórum. Az alapelvekkel nem ellenkezik.
-
kerekfej
őstag
Kék szemüvegesek!

-
Abu85
HÁZIGAZDA
A sebesség ilyen szinten mellékes ezektől a memóriáktól, a fogyasztást viszont drasztikusan növelheti a gyors memória, főleg ilyen apró platformok esetében. Ezért szokás a lehető legtöbb dolgot átvinni a tesztelésnél, hogy a részegységek fogyasztása és teljesítménykülönbsége ne befolyásolja a méréseket.
Szerinted hány embernek van lehetősége itthon használtan venni egy 195 dolláros listaárú processzort 10000 forintért?Azért nem látod, mert a monitor 59 hz, ami inkább 60 Hz, csak a Win nem kerekíti fel. Ilyenkor mindegyik rendszer 3:2-es pulldownt alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy egy csomó képkockát kétszer rak ki, és a szinkron érdekében viszonylag gyakran háromszor is kirak egy képkockát. Ezért szokás a filmet natív módban nézni, hogy a képkockák egyenletesen jelenjenek meg. Noha a 3:2-es pulldown az még mindig jobb, mint a 23,976 Hz igazítása 24 Hz-hez, mert előbbi esetben az extra képkocka sűrűn keletkezik, és max. 48 ms-ról beszélünk, az átlagos 32 ms-hoz képest, míg utóbbi esetben az extra képkocka 40 másodpercenként jön, ami kellően ritka, ahhoz, hogy a 40 ms-os ciklust komolyan megtörje egy 80 ms-os egyező képtartalom. Ez egy észlelhető akadást eredményez 24 Hz-en a 23,976 Hz-es tartalommal. Olyan az egész, mintha a fixen 24 fps-es játék leesnek egy pillanatra 12 fps-re, majd újra 24 fps lenne.
-
MZperX75
addikt
Vedd le a kék szemüveged!
A teszted amivel a brazost mérted egy intel konfiggal,egy kalap sz*rt nem ért!
Akik brazos-t használnak merőben más véleménnyel vannak!
Merőben mást mértek, merőbben más érték viszonylatban,akár procihasználat akár fogyasztás mértékével számolva.
Tudod!
Tudod 50aktív torrent nálad az E350-90% proci használat,nálam 5-12% 71aktív torrentnél,így a fogyasztásod is ,amit mértél az vak meleg ,úgy hogy én nem vagyok AMD fan!
Én egy E-350 lapot 20.000ft-ért vettem(jó az most 23.000 mert jó Ft)
Te egy drága lapot használtál,intelnél meg egy olcsót
És tényleg ide jösz a fórumba és osztod a észt ,valótlan dolgokat állítasz, ezzel rengeteg laikust félrevezetve,apám te mit szedsz?
Vegyél intelt,senki se mondja meg neked ,hogy mit használj! De hülyeségeidet ne itt oszd!
ott van a kis fórumod (hogyan építsünk HTPC-t azt ott) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Már elnézést, hogy lehet drágább egy 34500 forintos alaplap integrált procival, egy 70000 forintos csomagnál. Ha a többi részegységen drágítod fel a Brazost, akkor az szerintem nem jó. Illetve miért nem ugyanazokkal a komponensekkel mértél mind a két rendszer esetében. Úgy szokás, hogy csak a legszükségesebb részeket cseréled. Jelen esetben az alaplapot és a procit. A többi részegység maradhatott volna mindkét rendszernél. Ha nem marad, akkor az döntően befolyásolja a teljes mérést, hiszen a teljes konfig különbségeit látod nem a platformét. Ráadásul plusz egy memória a Brazosnál, amikor a dizájn nem követeli meg. Miért kell ennyire handikeppelni?
Az Intel régóta bevallotta, hogy nincs 23,976 Hz-es támogatás az IGP-n. Ez azt jelenti, hogy ha lejátszol egy Blu-ray filmet natív módban, akkor az Intel IGP-je ~40 másodpercenként megdupláz egy képkockát, ami nyilvánvaló akadás. A Brazos támogatja a 23,976 Hz-es lejátszást, így a hang szinkronizálását nem kell mesterségesen megoldani.
Érdekes az világhírű Anandtech pont a DXVA gyorsításának problémáját ecseteli az Intelnél, amire a gyártó is reagált konkrétan, és meg akarják kerülni a Media SDK-val a DXVA-t. Na most akkor ki tudja rosszul a rendszer képességeit? Még az Anandtech hibázását elfogadnám, de maga az Intel látja, hogy baj van a DXVA gyorsításukkal. Más esetben nem keresnék a kerülőutat. [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínű, hogy az alaplapban lehet a zavar. Sok függ attól, hogy az deszka default beállításai milyenek. Mi is szopattuk évekig az AMD-t a magas fogyasztással, oszt később kiderült, hogy az alaplap rakott rá a mérésekre 20-30 wattot. Biztos sokan emlékeznek rá. Azóta cseréltük a lapot.
(#546) audi100td: A közölt véleményedért senki sem fog bannolni, a minősítésekért már annál inkább. Én egyébként biztos nem bannollak. Jogom van rá, de más felel ezekért, amibe én nem akarok beleszólni. A moderátori jogomat kimerítem abban, hogy véletlen duplapostokat törlök.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úristen micsoda képzavar.
Tehát nézzük mit mértél össze. Egy Asus E35M1-I alaplap 34500 forint. Ebben benne van a proci, ami ugye integrálva van. Az Asrock H67M-itx alaplap 26300 forint míg bele a processzor Magyarországon nem kapható, de a listaára 195 dollár. Ez külföldről behozva kb. 45000 forint.
Esetleg az nem jutott eszedbe, hogy az AMD-től olyan platformot mérj ehhez, amit ez ellen szántak. Például a 129 dolláros A8-3800-at, egy Mini-ITX-es Socket FM1-es alaplappal?Egyébként a tesztet kiegészíthetnéd minőségi eredményekkel is, hogy melyik ad jobb képminőséget. Egy HTPC-nél ez számít. Talán bele kellene írni, hogy az AMD post-process szűrőkkel javítja a videók minőségét, hogy elérjék a HQV 2.0-s standard 2011-re előírt kritériumait. Ezt az Intel nem éri el, mert nem javítanak a minőségen. Memlíthető az Anandtech tapasztalata is az Intel féle HTPC-vel. [link] Amire az Intel reagált is, hogy dolgoznak rajta, vagyis tudják, hogy zűrös a DXVA alatti gyorsítás. [link] Aztán megemlíthető lenne a HTPC legfontosabb kritériuma is, hogy a Brazos akadások nélkül képes lejátszani a Blu-ray tartalmat natív módban, míg az Intel erre képtelen. Ez a része javíthatatlan.
Egyébként máig nem értem, hogy miképp fogyaszthat többet az Atom és a Brazos dizájnja egy kétszer annyi alkatrészt követelő dizájnnál. Ezt más tesztek abszolút nem igazolják. Mi sem láttuk ezt a különbséget. Ha így lenne, akkor minek tartják az Atom/Brazos vonalat a gyártók?
Te hoztad fel, hogy a GPU-t kell összemérni, amit csak az adott teszt ad meg. Én ellenzem ezt, de ha csak a HD Graphics 2000 és a Radeon HD 6310 közötti különbséget nézed, akkor azt a Vantage GPU adja meg.
-
audi100td
nagyúr
Tényleg felesleges ezt folytatni, trükközésről, terelésről szól nálad az egész, nem pedig szakmai vitáról, úgy is az lenne a vége, hogy megint bannoltattok sunyiban, mert le mertem írni a véleményemet ami nem egyezik a ti álláspontotokkal, szomorú, hogy hova süllyedt az oldal. Itt részemről lezárva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Nem csak az IGP-t veszem figyelembe, de nem lehet elmenni amellett, hogy a web a GPU-s gyorsítás felé tart, sőt ez már itt van. Te azt vázoltad fel, hogy az otthoni júzernek a netezés, a multimédia és a játék számít. Ezekben egyértelműen versenyképtelen bármilyen Intel IGP-vel szerelt rendszer. Nem a teljesítmény hiányzik, hanem a tudás, illetve helyenként a szoftveres támogatás.
Ez a veled ellentétben pedig vádaskodás. Először is vedd észre, hogy nem én kérdőjelezem meg az előbbi teszt eléggé világos eredményét.Ahhoz képest a linkelt videóban elég szépen megy a Half-Life 2. Meg kell különböztetni a játéknál is a hardcore és a mainstream, és a belépő igényeket. A Brazos az utóbbinak tökéletesen megfelel. Ez egyrészt abból ered, hogy a kategóriájában még csak meg sem közelíti ezt a szinten az új Intel Cedar Trail. Függetlenül attól, hogy a hardver elméletben mit tud, a driver annyira gyík még, hogy lehetetlen kihasználni, illetve kétséges, hogy valaha felnő a feladathoz az ImgTec. Mondjuk az ImgTec-nek ez jó lenne, mert a Windows 8 alatt már nem csak az Intelt kell kiszolgálni, hanem a többi licencelőt is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha ennyire jó fogyasztásban az i5, hogy a Brazost leveri, akkor miért az Atommal szerencsétlenkedik az Intel, amikor drivert nem tud rá összerakatni az ImgTec-kel? A válasz az, hogy nem jobb. Már a platformdizájn lehetetlenné teszi, hogy jobb legyen egy kétszer akkora alaplapot követelő rendszer az Atom és a Brazos dizájnjánál.
A Brazos E-450-ről és a Celeronról G530-ról volt szó. Pró és kontra. [link] - itt leírtam a különbségeket.
Ha csak az IGP-t hasonlítjuk össze, akkor olyan tesztet kell keresni ami kizárja a procit. [link] - Ilyen a Vantage GPU mérése, de nem hiszem, hogy ez reprezentatív eredmény.
-
audi100td
nagyúr
Én meg azt veszem észre, hogy te csak az IGP-t veszed figyelembe és semmi mást vagy egy processzor tesztben egyáltalán nem számít a cpu magok teljesítménye? Bocs, ezt eddig nem tudtam. Semmi bajom nincs azzal ha AMD nyer egy tesztben, nem vagyok egyik gyártóhoz sem elfogult (veled ellentétben), de itt most nem erről van szó, csak próbálod leegyszerűsíteni erre a szintre.
És persze, hogy kerülöm az intel igp-jét, mert játékra nem lehet használni, mint ahogy a brazost sem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A netezés az netezést jelent. A mai igényeket figyelembe véve videoportálok gyorsítása elsősorban, így az IGP fajsúlyos résszé kezd válni. De a gyorsítás az Opera 12-nél a már mindenre lesz, illetve az új Chorme is GPU-val gyorsítja majd az SVG-t és a CSS-t. Az irány lényegében az, hogy jóval több dolgott csináljon az IGP netezésnél, mert energiahatékonyabb és gyorsabb. Ezt persze az okostelefonok követelik ki, mert azoknál a fő szempont a hatékonyság. Mindenesetre a PC-s piac ebből profitál, mert így nálunk is abszolút terjedésbe kezdett a GPU-s gyorsítás, hiszen az okostelefonokra még nem alkalmazható, viszont mire az lesz, addigra kompletten ki lesz építve ezekre a net.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Azt veszem észre, hogy az Intel IGP-jét te is kerülöd. Ezt persze nem csodálom, csak akkor nem kellene kétségbe vonni a teszt konklúzióját. Az eredményekből világosan látszik, hogy a Sempron 145 alá épített platform gyorsabb, mint a Celeron G440. Innentől kezdve minden csak magyarázkodás. El kell fogadni, hogy most nem az Intel nyert bármennyire is nehéz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt már egyszer privátban letárgyaltuk. Mondtad, hogy gyűlölöd az AMD-t, így felesleges újrakezdeni a vitát. Objektív alapokra sosem helyezed az álláspontod.
[link] - mi anno lemértük, hogy a Llano APU a piac legkevesebbet fogyasztó terméke idle és videólejátszás alatt az asztali platformok közül. Kétségesnek tartom, hogy ennél a Brazos, és az Atom ne fogyasszon kevesebbet, míg az i5 igen, amikor az i3 is többet evett.
A linkelt tesztbe szó sincs Celeron G530-ról, amiről itt beszélünk. Jó, hogy nem Core i7-2700K-val jössz, hogy gyorsabb.

-
audi100td
nagyúr
Érdekes én is játszom alkalmi szinten, mégis ilyen konfigban gondolkodtam (G530+GT240, mind a kettő 11-12k közé volt árazva amikor vettem újonnan ip@n-nál), mivel nem volt még +40e Ft-om és mert ennyiért ez volt az ár/érték bajnok. Illetve most Llano-val tolom, mert azok a címek amik engem érdekelnek úgy ahogy elfutnak rajta. Nem veszed észre, hogy totál ellentmondanak egymásnak amikkel magyarázkodsz?

-
tombar
senior tag
a netezés az kb. mit jelent? csak azért kérdem, mert családban van egy t3110as mobil celeron és 720p stream + több lap egymás utáni megnyitásánál sem röccen semmi. sajna ezt a 3200+ra már nem mondható el

viszont fHD-t azt nem néztem, vagyis nem mertem még
a végén még összerosálja magát.
az üzleti szegmenshez hozzászólva a mostani világban nagyon jó az a cég, aki gépparkot fejleszt vagy legalábbis a fejlesztési pénzt a derék cégvezetőség nem nyúlja le. kis és közép vállalkozói vonalon ez megy, persze tisztelet a kivételnek. -
audi100td
nagyúr
Természetesen nem a nyers gyári adatokra gondoltam.
"Mindenesetre egy extra VGA legalább 13-14k (már ami gyorsabb is), ami alapvetően megkérdőjelezi a spórolós kérdéskört."
Miért? Belépőszintű vga, belépőszintű alaplap, belépőszintű procival. Ha valaki tényleg játszik, még ha alkalmi szinten is, ezek az IGP-k oda kevesek, legyen a g530 vagy a brazos.
"Egyébként a játékokat nem én kevertem ide. Te hoztad fel, hogy ez otthoni szinten igény lehet."
Úgy értem a brazoshoz, egyértelműen nem játékra szánt platform és pont erről beszélek, te képes vagy minden egyes szót kiforgatni.
"Nem kérdés, hogy az E-450 IGP-je ebben más súlycsoportot képvisel, mint a HD Graphics 2000."
Valóban, mint ahogy az sem, hogy processzorerőben a G530.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
A felsorolásomban semmi trükk nincs. Ezek a tények. Bárhol leellenőrizheted az adatokat.
Természetesen, ha veszel egy VGA-t, akkor már más a helyzet, de egyelőre úgy tudtam, hogy platformról beszélünk. Mindenesetre egy extra VGA legalább 13-14k (már ami gyorsabb is), ami alapvetően megkérdőjelezi a spórolós kérdéskört.
Egyébként a játékokat nem én kevertem ide. Te hoztad fel, hogy ez otthoni szinten igény lehet. Nem kérdés, hogy az E-450 IGP-je ebben más súlycsoportot képvisel, mint a HD Graphics 2000. -
audi100td
nagyúr
Hogy miért? Mert teljesen értelmetlen veled vitatkozni, mindent trükkösen félremagyarázol.
Na, de akkor legyen... Mint ahogy te is írtad az E-450 az Atom ellen versenyzik és ott valóban jobban is teljesít. Online tartalmaknál is jobban szerepel az igp miatt, de a játékot azért ne keverjük már ide, ha számolsz egy olcsó vga-val (pl. használtan 4850 vagy egy új GT240) és ahhoz keresel procit, ugye nem gondolod komolyan, hogy brazost tennél mellé?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Miért nem?
Hasonlítsuk össze a kettőt. Mármint az E-450-et és a G530-at. Nem egy kategória, nyilván az E-450 az Atom ellenfele, de most egy picit kanyarodjunk el ettől.
Proci: AMD E-450 - Intel Celeron G530 (mindkettő kétmagos IGP-vel)
Teljesítmény: Intel a proci oldalon jóval jobb, míg az AMD-nek jobb az IGP-je
Fogyasztás: 18 watt - 65 watt
Támogatott technológiák:
DX11/DirectCompute 5.0: van - nincs
Flash 11 gyorsítás: van - nincs
Silverlight 5 gyorsítás: van - nincs
OpenGL 4.2: van - nincs
23,976 Hz támogatása: van - nincs
OpenCL: van - nincs
Videoformátumok gyorsítása: AVC/H.264, VC-1, DivX/Xvid - AVC/H.264, VC-1
Post process a gyorsított videókra: van - driverből letiltva
Flash 10.2 post process szűrők támogatása: van - nincs
HTML5 videóknál a post process szűrők támogatása: van - nincs
DXVA 1/2 támogatás: teljes - 5 körüli ref.frame esetén képhibák a H.264-es videóknálHa az otthoni igényeket nézzük, mint a netezés (ahol a GPU gyorsítása egyre inkább előtérbe kerül), a multimédia és a játék, akkor szerintem nem kérdés, hogy melyik tud többet.
-
audi100td
nagyúr
Nem tudom melyik termékkel van több probléma, de ezt egy tesztben nem is nézik. Volt G530-as konfigom is 2 különböző H61-es lappal, 8GB Kingmax kittel, stabilan működtek első bekapcsolás óta. Viszont találkoztam olyannal aki valóban szívott vele, mint ahogy más meg FM1-es AMD-vel, nagy tételben nem tudom mi a helyzet.
-
stol
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
És milyen vicces, hogy azonnal egyesek magukra veszik

Belépő és nem belépő szinten is mostanában a szokásosnál több szívás van az intellel.
És ezt 200+ eladott inteles ix konfiguráció és minden gyártó minden kategóriás lapja után mondom.
Ugyan AMD vonalon is van néha pici macera a Bulldozeres indulásoknál, de az csak BIOS frissítés.A valójában nem javított P6x chipsetekről meg ne is beszéljünk....
-
audi100td
nagyúr
erre inkább már nem is írok semmit...

gbors: Akkor bocs, nem emlékeztem már mit írtál korábban, csak erre a hsz-edre reagáltam és az jött le mint 1-2 embernél akik foggal körömmel védték a házigazdák álláspontját, de ezek szerint félreértettelek. Egyébként ha már sokak stílusánál tartunk, az a cinizmus ami gyakran a két házigazdát jellemezte szintén nem elfogadható szerintem. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer olyan stílusban íródnak egyes cikkek, hogy már ott megadják a löketet a hosszas értelmetlen vitákra, csak hogy pörögjön a fórum. Szerinted született volna ennyi hsz egy ilyen tesztnél? Max 30-40, az egész topik arról szól, hogy az olvasók többségénél kicsapta a biztosítékot az értékelés.
stol: Egyáltalán nem vagyok intel fan, ha megnézed az adatlapom, (nem először) most is egy AMD procit használok nagy megelégedéssel, de ennek ellenére belépőszinten a G530 egy best buy termék minimálisan 10k fölött, ezért tartom felháborítónak az értékelést.
-
stol
addikt
Szeretem az elvakul "kék" Intel fanokat. Az ereikben és kék vér folyik

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Otthoni igényekre ilyen olcsó kategóriában az E450 ajánlott. Figyelembe véve a netezést a web gyorsításával, a multimédiát, és a játék részét. De ez egy külön kategória, mert nem teljesen azonos a megcélzott piac. Majd lesz egy olyan cikk is, ami nem csak két terméket vizsgál, hanem inkább egy piaci részt.
-
-
audi100td
nagyúr
De most komolyan, céges megrendelés ide vagy oda, a user aki otthonra keres olcsó gépet netezni, multimédiára, néha esetleg játékra, ne mondjátok már, hogy ne lett volna segítve a döntésben, ha bekerült volna az az egy mondat az értékelésbe. Ha meg a céges beszerzés számít csak (végig ezzel takaróztatok a házigazdákkal együtt), nem is értem mi értelme volt megírni a tesztet, hiszen úgy is a legolcsóbbat veszik és mint írta egy rendszergazda rendre intel processzort. Durván mellébeszélés az egész.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
elfelejtette
üzenetére
Majd lesz olyan cikk is, amikor nem a két legolcsóbbat hasonlítjuk össze, hanem a legjobb vételt keressük 10 és 20 ezer között. Ott majd kielemezzük a helyzetet, hogy melyik éri meg.
-
elfelejtette
veterán
Az oké, hogy igazad van, a cégek gondolkodásmódja tényleg ilyen, és gyakran tényleg felesleges nekik a több mag..
Viszont!
Akkor se adjatok ajánlott plecsnit egy egymagos procinak, a konklúzióban nyugodtan le lehetett volna írni, hogy igen, cégeknek bőven megfelel, viszont egy otthoni célra vásárolt gépnél megfontolandó, hogy 1500Ft-tal drágábban van 2 magos magasabb órajelű verzió...#519: Ezzel még nincs megoldva az általam (és sokak által) említett probléma, mert addig is ajánlott marad az egymagos proci, és nincs átírva a konklúzió...

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Cégek tucatja működnek így, és még élnek. Az nem számít, hogy a béreket miképp adják, mert az teljesen külön kassza cégen belül, mint a fejlesztésre szánt pénz. És igen. Ha egy cégnek lehetősége van 20 gépet venni 19 helyett az adott büdzséből, még ha azok lassabbak is, akkor a 20-at választja. Ez egy ilyen világ. El kell fogadni, hogy a céges beszerzések piaca jelentős, és a többség az abszolút legolcsóbb megoldást keresik. Ha nem így lenne, akkor nem lenne Celeron G440, vagy Sempron 145, mégis ezekből a kategóriákból komoly eladás származik. A Word és az Excel mindkettők elfut. A legtöbb cégnek ez az igénye.
-
azbest
félisten
Ne viccelj már. Ha 20 munkahelynek vesz gépet, akkor a 20 ember bérköltsége 1 hónapra 2364400 forint és még csak minimálbérrel számoltam. Majd pont egyszeri 50 ezres tétel az amin kiakad (főleg hogy le tud ebből írni az adózásnál is).
Az a cég amelyik képes 40 ezret elsóherkodni egy milliós beszerzésnél, nem fog sokáig működőképes maradni. Van egy mondás, pontosan nem tudom, de a lényege: „nem vagyok olyan gazdag, hogy gagyit vegyek”.
-
válasz
nagysandor88
üzenetére
remek a példa, mert itt pont abban fog dönteni a cégvezető, hogy 20 gépet vegyen g440-nel, vagy 19 gépet g530-cal. ha a budget a limitáló tényező (márpedig rendszerint az), akkor szerinted a melyiket fogja választani?
néha már csodálkozom, hogy a házigazdák egyáltalán hozzászólnak ezekhez a topikokhoz...

-
nagysandor88
tag
Bocsi de lejárt a szerkesztési idő.
Ha nem szeretitek a véleményeket és a kritikát, akkor tiltsátok le a hozzászólásokat, vagy menjetek a BLIKK-hez írni...
-
kerekfej
őstag
-
nagysandor88
tag
Teljesen igaza van azoknak akik félrevezetőnek találják a cikket. Jó példa #276. Ha ez a kedves fórumozó tudná, hogy mit tud a G530 akkor igencsak meglepődne...
Ha egy cégnek van 20 gépre pénze, melynek darabja mai HDD árakkal minimum 40-50-ezer forint (800.000-1.000.000 HUF összeg) az pont le fogja sz@rni azt a negyvenezer forint különbséget amin te itt lovagolsz.
Összességében én szeretem az oldalt és a cikkeket, de elfogadhatatlannak tartom ezt a hozzáállást a cikkíró és házigazdák részéről. Nem hiszem el hogy ennyire nehezetekre esik beírni két mondatot az értékelésbe, amivel a teszt visszakapná a hitelességét. Mintha olyan érzésem lenne, hogy a (partner) nagyker pisztolyt fog a fejetekhez, hogy ezt be ne írjátok, ami valljuk be nem vet rátok túl jó fényt... A készülő HD7970 tesztet pedig fenntartásokkal fogom kezelni.
-
azbest
félisten
Ó, azok a régi szép idők. Használtam párat én is
CeleronA300@374 (LX chipset), 766@1114, Tua1000@1333
Aztán meg amd vonalon,
X2 3600+@2.4, X2 545@X4 B45 (tuningra nem volt szükségem)
De azért megvan még ezekből pár (ami vastagított).
Most, hogy öregszem meg már jól elvagyok az intel T7100 és T7400-zzal is
-
stol
addikt
Bocs, de a Sempronok is már tudjhák a ramokat 1600-on hajtani minden hókuszpók nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bialetti kézi kávéőrlő
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hány fejed van neked, hogy mindez megy egyszerre?!? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én nem pesten lakom. Meg az én monitorom amúgy sem elég, mert aktív DP átalakító is kell még. Ezenkívül, ha már csinálunk ilyen hárommonitoros tesztet, akkor az NV-ét is megnézzük, mert ehhez kapcsolódik. Oda pedig három megegyező felbontású és frissítésű monitor kell.
(nem érzed az ellentmondást? gondolom nem
)

unlockot is. 760gm-e51.